17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като машината бие с лекота човешкия мозък на шах и се справя по-добре във всичко, въпрос на време е едно 3D - принтиране и да ни изследват като последно поколение човешки маймуни !

Бяхте създадени за да работите.

Е да, ама в тези форми на работари се вселяват все по-различни. СЪщества с личен паспорт, но кой се спотайва зад това? ""Бяхте създадени за да работите"" - добре, ама за кого, какво получавате за тази работа и какво давате?

Да сядат 240 шимпанзета в Нар. Събр....така и така имат по-ясно изразена асиметрия на мозъка и явно повече мислят от другите посочени шимпанзеподобни примати.

До Мирко грамотно написано,та еволюцията за 37 хиляди години(приблизително) не бележи особен прогрес от гледна точка на човешката анатомия,окосмяване,груба кожа,пигментация, по добре развити обоняние,зрение,слух, развит скелет и мускулатура според адаптацията към по агресивна среда( както и нуждата от ежедневен лов) и тн както и анатомията при маймуните,за разлика от човека и развитието на интелектуалното,ниво,психиката,социалнато сформиране и структуриране на обществото,научно техническият прогрес(тласкащ ни към самоунищожение)а Дарвин дори сам признава че това е само теория провокирана от анатомичното сходство на маймуните със хората.Та в библията конкретно в стария завет пише че Бог е създал човека по свой образ и подобие,не съм богохулник по скоро шеговит въпрос, дали Бог прилича на кроманьонец,неандарталец или Йети????Дали преди нас е имало други подобни индивиди на нашета планета претърпели рестарт глобален апокалипсис това оствяме на учените да доказват и малко със тия милиони години и откритията говорещи за около 37хиляди години(приблизително)и този скок от милиони години е малко странен липсва парче от логичният пъзел относно произхода предците ни,явно решението на проблема е във разкриване на потенциала на неразкритите до момента възможности на останалият% от човешкият мозък хардуеърно и софтуьрно ограничение на модела.

В 97 % днк на човека савпада с това на висшите примати шимпанзе и орангутан. имаш ли обяснение на това?

Сходството ми със свинята в някои отношения е даже още по-голямо. И какво доказва това ?

Ами, че баща ти навремето не е подбирал. И един съвет от мен - внимавай около Коледа.

Това измислено твърдение за произхода на Човека от някакви си животни, не издържа ама никак не издържа на критиките. Бихме искали да имаме някакви, макар и малки доказателства за промените на тия пусти шимпанзета в нещо по-човешко. Ама такива никой не ни показва. Защо ли? Мисля, че милионите години за тая "еволюция", с която боравят защитниците на мистериозната теория е големият техен щит, зад който се крият. И ни заблуждават до сто и едно и обратно???

Отново грешно разбрана теория! Човека не е произлязъл от шимпанзетата, а двата вида имат общ предшественик, които е изчезнал следствие на промяната в условията на живот. Някои популации от този вид са попаднали при едни условия и се адаптират към тях, превръщайки се в шимпанзета, а други са попаднали при различни условия и са се променили в хора. Отделно, има заснети вече четири популации (едната на шимпанзета и три на други видове маймуни), които ползват инструменти (необработени камъни или клони), за да си набавят храна. Нещо, което се е смятало, че само хората са го правили в далечното минало.

Тук трябва да се добавят и доказателствата от генетичните изследвания. Има значително препокриване на генетичния материал с една разлика. Човекоподобните маймуни имат една хромозома повече от човека. Това се дължи на сливането при човека на две хромозоми в една. Точно определено е коя, понеже в средата й е намерена последователността от бази, маркираща край на хромозома. Въобще, доказателствата са толкова много, че могат да се нарекат необорими. Но са известни само на специалистите и на тези, които се интересуват от съответната научна литература. На простолюдието се представя предимно заключението. И после индивиди като вас почват да си правят свободни съчинения по картинка.

има и хора с една хромозома повече, както е при висшите примати, но при човека се води като генетично отклонение

еволюция има, проблема е, че само от 100-200 години науката изследва и записва промените, което е нищо в сравнение 50-100хил години време, да не говорим за милионите преди това

Животните и маймуните са отвхърлени в процеса на развитието на човека, подобна на теорията, че по-кондензираните, по-студените маси при формирането на Слънцето, вследствие на центробежната сила се съсредоточават към екватора и оттам, в определен момент се изхвърлят в пространството, давайки начало на някой планета.

Може ли малко по-ясно обяснение? Какво е общото между формирането на планетите и животните?

И в двата процеса имаме изхвърляне, отпадане на "шлака".

А кой ги е отхвърлил? И защо смяташ, че целта на еволюцията е човека?

Любопитно ми е колко е трудно за един учЕн, да допусне, че креационистката и еволюционистката теория може би и да не се взаимоизключват. Че развитието се осъществява в процес подобен на този в селското стопанство – когато агрономи и зоолози следят и насочват естествените/природни процеси с намеси във възловите моменти. Че нищо не пречи Бог да е задействал еволюцията и впоследствие сегиз-тогиз да се намесва, като овчаря де завръща овцете. Демек, креволюция, един вид. А?

И аз се опитвам да обясня на някои индивиди подобна идея, ама едни са се вкопчили в креационизма, а други в еволюцията като самоорганизиращ се процес... Теорията, която описваш съществува отдавна. Мисля, че се наричаше "Теория на Градинаря". Еволюцията се разклонява като дърво, а "Градинаря" отвреме на време окастря някои клони, за да могат да се развиват други клони. И това не е нужно да е свръхразумно и свръх могъщо същество. Условията на околната среда са ограничаващи фактори за развитие на някои клони от дървото и съдействат за развитието на други. Така че, титлата "Градинар" можем да причислим и на природните условия.

"Теорията на Градинаря", да. Но твоето тълкувание е по-скоро "Тълкуване на Тъпанаря", което допуска, че такава високоорганизирана система като животното и човека е възможно да е случаен резултат на "природни условия". Бедна ми е фантазията колко прост трябва да е човек, че да допуска подобно нещо. Предполагам, че допускаш "природните условия" да могат да създадат и по-проста система - например, компютър, да вземе да изскочи някъди и въглищните пластове.

След милиард години-защо не?

Ами, минаха милиардите години, през които се създадоха растенията, човека и животното, случайно, но няма никакви други наченки за случайно възникнали по-прости системи, неживи. Ни перални, ни компютри... нищо. Поне някоя ютия да беше намерена, макар и недовършена, в процес на случайна еволюция. Такива "случайности" има само в безкрайната бездна на човешката простотия.

Това сам ли го измисли, или ти го диктуваха от съзвездието Орион? Като си "неук", защо се опитваш да обясниш нещо, което не разбираш? Не ти ли прави впечатление, че всички живи организми са на въглеводородна основа?!? А да ти е хрумвало, че всеки химичен елемент има специфични физико-химични свойства? В природата прости градивни елемнти на клетките (въглеводороди, аминокиселини) съществуват навсякъде, дори и в космоса. Тези градивни елементи се свързват в по-сложни съединения, те в още по-сложни и за милиони години са се образували прости молекули РНК, а по-късно и ДНК. Около тях са се прикрепяли други молекули (липиди, белтъци), които са създали капсула, наречена протоклетка. Оттам всяко подобрение правило клетката по-приспособена към околната среда и живота е започнал да се самоорганизира. А глупавото ти предположение, че метала може да се самоорганизира, буди само смях! Металите имат много по-различни физико-химични свойства от въглерода и химичните му съединения са неспособни да създават сложни структури. Най-сложното съединение на желязото мисля, че е ръждата. Смятай какъв живот можеш да получиш!!!

Симетрията е математическа идеализация. Няма абсолютна симетрия в нищо материално. Кристалите дори имат дефекти.

BRCK

Според древните Шумерски текстове, човек е създаден с генно инжинерство използвайки маймуни и извънземна днк. Което всъщност не противоречи на теорията на Дарвин за еволюцията.

Според много древни текстове и вярвания, всичко живо е създадено от кал, на която е вдъхнат живот. Това също не противоречи на еволюционната теория. Теории много, а истината е там някъде...

BRCK

От научна гледна точка, кое ти звучи по правдоподобно? Това с калта, или напреднала наука и междупланетно пътуване?

Имайки предвид химичния състав на тялото ни, то калта звучи по-правдоподобно! :) Защо смяташ, че едното изключва другото? Казваш, че сме хибриди между маймуна и извънземно. Но откъде е дошла маймуната?

Много яка дезинформация.. :) За таива верно дават награди "Дарвин" Нищо че са нямали дори идея за ДНК, да не говорим пък че нямате и идея за теорията на Дарвин или пък не правите разлики между противоположни твърдения (случайни:нарoчни / земни:извънземни) :D

я пак в кои именно шумерски текстове се споменава "генно инжинерство" и "извънземна днк"

BRCK

Точно тези думи не съществуват в речника на шумерите. Но примерно може да прочетеш мита за създаването на света. Мита за Ану, Гилгамеш и тн. От описаното там модерния човек може да възприеме създаването на маймуночовек от маймуната като генно инжинерство. След това може да се запиташ откъде Шумерите са знаели всичките плането в слънчевата система (повечето открити през 100 години), и дори говорят за една дето още не сме открили, но НАСА предполага ,че съществува базирано на гравитационни изчисления(Нибиру). Откъде са знаели,че земята и луната са били едно цяло (доказано от НАСА) и тн и тн. Между другото, краля на маймуните и армията му се споменават и във древни индийски и китайски митове и легенди. Напрамер в Рамайама, краля на маймуните построява мост между Индия и Шри Ланка за да може Рама да премине и да спаси жена си. Мостът е открит и наистина съществува. Дълъг е 50км и е доказано изкуствено формиран.

и не само според шумерските текстове. Ясно е, че шимпамзето е един от многото прототипове за окончателния вариант на биологичното създание човек. Пред-форма, така да се каже. Коя е пред-формата на шимпанзето?

Само че човека не произхожда от маймуните....

Сега ако може да ни осветлиш, о премъдрий!

Според мен маймуната е произлязла от човека.

Човека произхожда от маймуните. Само е получил малко външна помощ...

От наблюденията ми върху някои наши политици се налага извода, че е обратното!