Още един милиардер се отправя към Космоса с капсулата на Мъск

38-годишният Джаред Айзъкман е платил неизвестна дума за собственика на SpaceX

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Надежда, пи ли си кафето вече ... ади сега оправи си заглавието

Е какво му има на заглавието? Милиардера си е купил Мъск :D Сигурно ще му запържва бобец и ще му налива ракийка. докато летят горе :D

Ще ме извинявате нито Брансън, нито Безос с онзи вхърчащ фалос имат нещо с космоса!

Докато летят към космоса Земята не се върти и не е в орбита около Слънцето.Абсолютно неподвижна.

Мъски, направи едннаа голяма капсула и събери всичките милиардери и ги ,,заведи" в космоса, че и от там....

А другите трима колко са платили?

А сценаристите кога?

въртенето на Земята около оста и биха забелязали ако са на някаква статична спрямо земята позиция орбита. примерно както телескопа Уеб се предвижда да е на слънчева орбита синхронизирана с орбитата на Земята, така че вечно да е в сянката на Земята. От такава "статична" позиция въртенето на Земята около оста и би било напълно забележимо. В случая обаче космонавтите се въртят с огромна скорост около Земята, превишаваща скоростта на въртене около оста на самата планета. Те реално виждат въртенето около оста, но няма как да го разграничат от обикалянето което правят. по същият начин за да забележиш въртенето на земята около слънцето, трябва да си на статична позиция спрямо слънцето. иначе всяко движение на земята може да е илюзия породена от това, че самия ти се движиш. това означава да си на орбита около центъра на галактиката ни, аналогична на тази на слънцето.

Тези поне цял свят ги гледа, че леттят наистина. Не като Гагарин - лъжата на века!

предлагаш революция, но не си даваш сметка какво означава тя ... и изведнъж хиляди компании остават без основателите, началниците и основните си собственици. в хаоса покрай това кой какво да наследи, в каква посока да тръгне новото началство много големи компании потъват ... хаоса се като домино ефект се прехвърля към множеството малки фирмички, които обслужват по-големите ... работата рязко намалява ... милиони остават без работа ... много вероятно и ти самия ... революцията сама по себе си винаги е процес с крайно негативен ефект за всяка една икономика във всички случаи. Въпроса е след този ужас и хаос, това което ще последва дали ще си струва мъките? ако това което предлагаш да се случи ще причини икономическа криза, която вероятно ще отшумява поне 10-20 г. След нея всичко ще е горе долу същото, но на местата на старите милиардери ще има нови милиардери. Та въпроса отново е: Струва ли си мъките след като след ужаса пак ще сме на същото място?

Да не сбърка Гагарин с Армстронг (

Скоростта от около 7 км/сек на сателитите около Земята е тази скорост на въртене, при която центробежната сила спрямо сателита се уравновесява спрямо силата на привличане, най-просто казано. По този начин, ако се пренебрегнат загубите от триене, сателита се намира в състояние на безкрайно дълго падане. Скоростта на въртене на Земята около оста си и около Слънцето няма значение.

Тия са му приятели и той е платил и за тях да цакат белот

Не съм, не съм, копейкаджийо!

Още не ти е започнало работното време, а вече пишеш... И от такива като теб има нужда, но по твоята логика, да си бяхме седели на топло в пещерите.

Ютуб "Дочь Гагарина : мой отец В КОСМОС НЕ ЛЕТАЛ !" Интересно!

Заработваш си центовете сащ-исана еврейска свиркаджийка...

Много ми е интересно, че Армстронг е кацнал на луната, а американците дори в момента нямат двигател, с който да излетят в космоса, та използват руски? Кое ли е по-вероятно? Гагарин да не е летял в космоса, или Армстронг да не е стъпил на Луната?

Милиардерите трупат богатства съсипвайки Земята и сега се готвят да бягат? Не мисля, че ще им мине номера.

Двигателите на Saturn V са американски - F1 Не ти мина лъжата, тролче!

Много страхливо писание икономисте, само и единствено революцията е движещата сила напред, а в настоящия момент е особенно необходима защото, малък процент самозабравили се алчници си мислят , че са богове и ще експлоатират природните и човешки ресурси на цялата планета. Активите на всички тези началници и основатели ще се национализират и ще се върнат там от където са откраднати от данъците на средностатистическите планетяни...майната им на борсите, индексите и др. глупотевини.

Наде, пий едно кафе и пак си прочети статията.... Или обясни как е платено с неизвестна Дума За собственика на Спейс-Екс???? Откуп ли е платил за него? с честната си бой-скаутска дума ли?

"Кроме того, отвечая еще на один вопрос, Владимир Путин подтвердил информацию о том, что американцы высаживались на Луну и что башни-близнецы 11 сентября они взорвали не сами: — Это чушь, полный бред! Даже по технологическим причинам: это скрыть невозможно! Это же сотни людей задействованы! И я не могу даже представить, чтобы кому-то в голову могла прийти такая бредовая идея!..  Так можно сказать, что и Юрий Гагарин в космос не летал! " Чети бе гаднино, чети какво говори господаря ти!

кретен, ти пък откъде се появи....взимай медикаментите и онанирай по-често

Редовно го правя, върху портрета на Пипи хипофизата.

Абе Мъск що не участва.

Е как да не учедтва , нали продава билетите и предоставя превозното средство ?

"Чети бе гаднино, чети какво говори господаря ти!" Ами то да чета, но нямам такова ниво на достъп до опорките ви! Трябва да докажа първо сериозно ниво на промитост на мозъка, че да ми пуснат достъп до такива материали и доказателства.

много странно разбирате отговора ми. Обобщено той не е: Революция - лошо! Той е: Революция - първо си помисли как, след това помисли може ли да стане, после си помисли какво искаш да постигнеш накрая, и последно какъв ще е ефекта и струва ли си (новото положение по-добро ли е от старото, това по-добро оправдава ли цената на прехода). В случая се предлага някаква революция - до тук добре, как?: пращаме всички милионери в космоса, може ли да стане?: изпълнимо е, какво иска да постигне?: да няма милионери - е това тази революция няма да го постигне, е ми струва ли си щом нищо няма да постигне? аз смятам, че не! Ако можеш да си отговориш на и 4те въпроса и отговорите са положителни, то революцията е смислена действай! Ако не само усилия хвърлени на вятъра. Ние преживяхме една революция 90те на миналия век, без много кръв, но пак революция. Революцията отговаря положително на всичките ми въпроси. Не казвам че сме вързали и цъфнали, не казвам че сме се справили по най-добрия възможен начин ... казвам че сега сме по-добре от колкото щяхме да бъдем ако карахме по същия начин от преди 90та. Това е една като цяло успешна революция, която можеше да бъде и многократно по-успешна. Смехурко революцията не е единствената движеща сила. Напротив искаш ли да ти изброя революции, които в крайна сметка са довели до влошаване на нещата? Мисля революцията в Царска Русия 1917 е предостатъчна, тя тласна целия свят в определено лоша посока. Не революцията, а стабилността е основната предпоставка за изграждане на стабилна икономика. А това активите да бъдат национализирани ... може и да стане в Русия или Китай или Северна Корея, може би и още 10тина държави по света, но няма как да се случи в "западния" свят. Да не говорим каква правна каша означава такава национализация - прекалено е скучна и така и така няма да я разбереш, в западния свят държавните институции отдавна са разбрали, че идея си нямат как да управляват бизнес ефективно. Затова са готови на всичко на света за да не им се налага да го правят.

Ура, нов рекорд ! - вчера 15 мангала ми сцепиха анала ! Леле, голям кеф. Като ми зарасте, ще ви информирам, знам, че съм много популярна сред вас.

То и аз се чудя, защо директора на фабриката за автобуси, не ходи на работа с автобус, ама...

Няма ли да ни осветлиш как ще протече полета ? Имаш безкрайно точни предвиждания - "горящи космонавти", май така беше. Или всичко ще е анимация, Мъск е купил всички телевизии на света ?

Я и Путин ли прописа във форума да ни известява какво му се е случило?

_stankow

A защо "неуточнена сума" ? Защо не я уточнят ? Нали, таковоз, корабите на Мъск най-най-евтини, многократно използване, убиват с ниски цени всичко живо наоколо ? Руснаците са доста по-напред в космическия туризъм и си ги обявяват цените. Ето кои са летели досега. И то не само в орбита за 3 дни, или суборбита за 5 минути, ами на МКС за 10-12 дена. Деннис Тито, гражданин на САЩ, кораб Съюз, 28 апр 2001 до 6 май, 20 милиона долара Марк Шаттлворт , гражданин на ЮАР, Союз ТМ-34 до МКС 25 апр 2002 до 5 май, 20 миллиона доллара Грегори Олсен, гражданин на САЩ, Съюз ТМА-7 до МКС 1 октомври до 10 октомври 2005 г. Ануше Ансари, гражданка на САЩ, Съюз ТМА-9 , 18-29 септ. 2006 Чарлз Симони, гражданин на САЩ, Союз ТМА-10, 7 апр—21 апр 2007 Ричард Герриот, гражданин на САЩ, 12 окт—24 окт 2008, Союз ТМА-13, 30 милиона долара Чарлз Симони, гражданин на САЩ, втори полет, 26 март—8 апр 2009 Ги Лалиберте, гражданин на Канада, 30 септ— 11 окт 2009 Сара Брайтман, Великобритания, планиран за септември 2015, отказала се. 35 милиона лири Подписани договори: 2019 г. - "Роскосмос" и американската компания Space Adventures – договор за двама туристи на МКС до края на 2021 2020 — подписан договор между РКС “Енергия” и Space Adventures Inc. за излизане на космически турист в открития космос до 2023

А защо пък милиардерът да е длъжен, да ти дава отчет, точно на теб? Искал да е тайна - запази ли са в тайна. Никой с нищо не ти е длъжен на теб. Това не е редовен туристически полет, а частно парти.

Ти по добре се замисли защо няма нито един Руски милиардер милионер които да направи подобно нещо !!!!!!!!!!!!! После се замисли защо нашия мииардер се къпе с шампанско за 40 000 евро бутилката в швеицарските алпи под звъците на люта чалга. Какво е общото межни нашите и руските милиардери ? И наи вече се замисли защо подяволите под всеки твои пост превъзнасяш Русия а на аватара си с европеиски костюм а не с ватенка :):) повече ще ти ходи нищо че по рождение си българин европеец

Трябва да превежда кинти на телевизия Хасково зада поддържа измамата !!!!!!!

Тука е точното изказване на Путин за луната за 11 септември и за идиотите https://www.youtube.com/watch?v=0wIK7ruiAdE&t=20s А и между другото Путин се васинира отдаван !

някой як сакатлък, и ще изтрезнеят за доста дълго време, че още не сме съсем дорасли за това...

трябва ли задължително на всички милионери по света да ни е кеф да си даваме парите за летене из космоса? не може ли на някои от нас да ни е по-кеф да се къпем в шампанско по 40 000 елво за бутилка под звънците на люта чалга в швейцарските алпи? имаме си пари даваме ги кой за каквото му е кеф. Нали знаеш - всеки луд с номера си! Що трябва да повтаряме номерата на други луди?

Ами не можете да си пръскате парите щото не са ваши кремъл много лоши убива ако нещо не излиза в сметките . Някое силиконова курва скъпа кола и вила и толкова .Колкото да се зарибяват други родоотстъпници с надеждата да станат скъпо платени руски кучки.

Тои нали се ваксинира !

Това НЕ Е космоса, жалка чифутска измет! Истински космос не сте виждали - няма и да видите. При всичките ви фалшиви напечатани пари, вие си оставате земни червеи - и скоро ще ви ядат червеите под земята; нищо, че се имате за нещо повече от нормалните хора.

_stankow

Не става дума за отчет. А да кажат колко струва едно изстрелване. Щото не може 10 г. да слушаме как щял да бъде много, ама много евтино, 10,000 $/кг, 1000 $/кг, 500 $/kg и накрая, като дойде дума до дела - "ама няма да кажем". Ами добре, не казвайте колко е дал милиардерът, кажете колко струва едно такова изстрелване ! Дали ще излезе 20 милиона, както се хвалеше Мъск. Не съм против правото на лични тайни, не съм против космическия туризъм, кефи ме фалконът, драгонът - не. Мъск е момък за уважение, дума няма. Но и нас да ни уважава - не може само раздувки, а накрая - "няма да ви кажа" !

Скриването на цената за билета не е от Мъск, а от платилият я! Да четеш с разбиране не ти се отдава, явно. Мъск никога не е крил, колко струва изстрелването.

Ама много си прост !

Ако всичките мислеха като тебе - со кротце, со благо, пък когат стане - още да сме с каруците и конете.

И редакторе, този ник не уронва ли човешкото достойнство ? Или е на заплата при вас ? Защо не го триете никога ?