Останките от съветския ядрен проект (снимки)

Семипалатински ядрен полигон е едно от най-опасните места на планетата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

от 2000 начи 456 там а другите при "най-великите" демокартизатори а? хи хи хи

всичкото мляо го изнесоха като усхо-мляко и ни в България си го консумирахме добре

освен за бомби и калашници за нищо друго не чините. Арно се поотървахме от задушаващата ви прегръдка макар, че все още много ваши шпиони циркулират по земята ни.

Тия зелки на снимката да не са за киселото зеле на путин

Листните зеленчуци поглъщат най-много радиацията. Вероятно се ползват за вземане на проби...

Американската/японската радияция е най безопасната, лечебна демократична радияция. Тя носи радост, демокрация и здраве на хората.

радиАция

Я припомнете коя е първата и единствена държава използвала ядрено оръжие срещу мирно население? позабравил съм.....

Първата е САЩ във военен съюз със СССР чиито нанледник а Русия срещу Япония! Но САЩ впоследствие направиха от Япония свой съюзник и икономически гигант,а СССР използва атомните взривове срещу собственото си население и войски освен в Семипаланинск и в Тоцк!И още няма сключен мирен договор със Япония защото окупира незаконно японска територия от ВСВ

Незаконно окупирана? Виж какво са правили японците преди това и защо всички наоколо ги мразят! Например на окупираната Корея до чак 1945 г! Японците трябва да се научат да губят. Че не само те могат да грабят. Точно като англичаните от острова нападат другите и разчитат, че никой няма да нападне тях.

Абе, Хахо! Това име май не е случайно... Ти имаш ли представа какво са правили японците с китайците, манджурците и корейците?? Османците могат да им завидят на клането, което са практикували със себеподобните си!!

Американските ядрени полигони безопасни, екологично чисти, демократични, хуманни, толерантни... Дават продукция от био репички, които са в основата на големите постижения на афроамериканския спорт по света и у нас, в борбата за чист спорт, за един мирен свят. Ура!

най-чистият и миролюбив атом в света!

Съветският да, руският Не. Хи хи Руският е на Путин затовА е втеден.

Интересно - кой ли е провел останалите 1550 опита, че се премълчават срамежливо, в матрялчето.

Е, зависи каква е целта на статийката ;) САЩ – 1054, официален брой СССР – 715, официален брой Франция – 210, официален брой Великобритания – 45 Китай – 45 Индия – 6 Пакистан – 1 с 6 устройства Северна Корея – 2 Израел/Южна Африка – 1

Е как кой - Ким и иранците, разбира се.

обаче и на телепатия, левитация, телекинеза и пирокинеза... Не са глупави руснаците, не са...

Да не вземеш да се увлечеш и да забравиш да нахлупиш шапката от алуминиево фолио, телекинетичните зелени човечета те дебнат.

Хич не са и от най умните

На който му стиска може да отиде до тунелите, да си вземе ядрени отпадъци и ....да прави атомен тероризъм!?

Че то на снимката хората нямат защитно облекло , как така е опасно ?

Просто не е опасно, опасно е било когато са носили източници там - бомби или каквото са тествали.

Както ми каза скоро един руснак....шофьор на такси: здвсь только в москве и питер люди живут, в остальние города...проживают! Да са живи и здрави тия ушанки, все за война мислят тъпи ненормалници!

Не я мислят, войната просто им е на прага! Някъде да си видял ,,толкова лайна,, по света ,колкото от краварите?

Победилият в една страна социализъм далеч не изключва отведнъж всички войни. Наопаки, той ги предполага. В. Ленин Насилието е необходимо и полезно. В. Ленин Русия загубила през Първата световна война 2,3 милиона души. А в МИРНО време, за да се сдобие с танкове и със самолети, Сталин изтребил многократно повече хора. Комунистическият мир се оказал многократно по-страшен от империалистическата война. Ние сме партия на класата, която е тръгнала да завоюва света. М. Фрунзе Победилият пролетариат на тази страна ще се изправи срещу целия останал свят“, като разпалва безредици или въстания в други страни „или пряко действа срещу тях с въоръжена сила“ В. Ленин Официалният марш на Червената армия (маршът на Будьони) съдържа думите: „Ще превземем Варшава, ще превземем Берлин!“ Декларацията за образуването на СССР представлявала открито и директно ОБЯВЯВАНЕ НА ВОЙНА НА ЦЕЛИЯ ОСТАНАЛ СВЯТ. Тази декларация е в сила до ден-днешен. Никой не я е отменял. Между книгата на Хитлер „Майн кампф“ и декларацията има разлика. Хитлер е написал книгата си по-късно и тя е израз на личното становище на един човек: МОЯТА борба. Декларацията за образуването на СССР е официален документ за главната цел на една огромна държава: да разруши и подчини всички останали държави в света. Русия е няследник на СССР. Я да видим кой разпалва войните!

Дада Пак ли с едностранните факти, нали обичаш да публикуваш статистики. я покажи тук колко държави е нападнала СССР/Русия и колко държави е нападнала САЩ.

Те мислят за война, а любимите ти хамериканци я подпалват постоянно, като лъжат че спасяват демокрацията.

Да знаете какво ни чака , ако строим Белене !

нали-)

Стига писахте глупости бе.

На евреина Сахаров. И преди да триете, научете Българския език.

Снимките са добри, ама защо всички тези неща ги слагате в категория IT? Направете една категория Разни...

В дните без да бъдат захранени умствено изостаналите руски слуги с брътвежи за руския им господар (който и пет пари не дава за тях, не му вършат работа за нищо) трафикът към сайта е сигурно пъти по-нисък.

Може категория Русия и там да си пишат спокойствие.

Да, така е...и американците са направили над 1000 опита с атомни бомби. Това което не мога да разбера, след като радиацията на тези места продължава да е с екстрмно високи нива, какво търсят хората там??? Трябва да си пълен идиот да се "навреш" между ядрените радиоактивни отпадъци, за да напревиш няколко интересни снимки! Впрочем, определено не всичко е ясно в обаласта на радиацията и как тя влияее на човшкия организъм. Дори в Чернобил съвсем спокойно си живеят стотици диви животни и то без да е регистрирана мутация в повече от нормалното. Има и доста хора и не всички от тях имат проблеми от контакта с повишените нива на радиация.

Американците не са правили само опити....

Употребиха ядрено оръжие при водена война от двете страни, след агресията на Япония и продължаваща твърде дълго. В резултат на употребата беше спасен живота на милиони американски и японски войници. Япония капитулира и стана цивилизована държава.

Пусто и oтчуждено изглежда. Като декор на научно-фантастичен филм. Все едно че са се подготвили да снимат Кин-дза-дза II

По-високата радиоактивност в Африка е причина за човешката еволюция. Тя не случайно се е случила там а не на друго място където са се преселили хоминиди. Следователно радиацията ще ни даде човек, който да е отлично адаптиран към съвременните условия - физически и социални. Тоест да държи на глад, некачествена храна, да работи колкото може повече и да не се интересува от неща като емоции там разни - зарязало го гаджето, намалили му заплатата и прочее ...

има и други уроци в истрията на еволюцията, сигурно си чувал за динозаврите?

Путьо няма ли да си спретне една дача там

И що му е дача в чужбина?!

Те,щото,хамериканците са света вода ненапита.

И франсетата си правят опити на атола Муруроакойто е от групата острови на Френска Полинезия в южната част на Тихи океан, владение на Франция. Атолът Муруроа става известен през 1966 г., когато Франция го превръща в полигон за изпитване на атомно оръжие. Изпитанията, общо 181 на брой, продължават до 1996 г. Уикипедия

Да, ама франсетата отиват в Тихият океан след като замърсяват Северна Африка и половината Европа с ядрените си опити в Сахара.