17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бог познава всички звезди по име!?

ако някоя не се сеща, пита Чък Норис

Сега някой сигурно ще каже че цялата тази красота е създадена случайно. Цялата Вселена е тъмна просто понеже е сянака на БОЖЕСТВЕНОТО в буквален смисъл.

Само като погледнеш и те зарежда позитивно. Такава красота. От хилядолетия ни се говори за Космоса и галактиките. Свещените книги Библия,Коран и източните са първите които описват това че Земята е кълбо наред с другите планети,че в нашата сситема най-велико е Слънцето и за цялата тази крастоа с галактиките,те са ипървите книги които описват физичните закони. В" Битие" са описани епохите през които е минала нашата планета от епохата на вулканите-през амебата,динозаврите до еволюцията на човека. Години следтова тези неща от Св. Книги са доказани от Коперник,Бруно,Галилей,Дарвин и Аинщайн.

Ние сме единствената планета в слънчевата система и не малко вероятно едниствената палнета на която хората не са съвършени-ходят до тоалетна,не могат да местят предмети от растояние,не излъчват светлина от телата си, иосвен това на Земята за разлика от другите планети знаени и незнаени от астрономите дърветата не са живи,като седнеш под дръво не си навеждаклона да ти предложи плод,не се мърдат разумно- но това ще се промени през 22век,още повече след 2050год. т.е. 4000някъде,а най-ще се промени 700200год. след Христа.

Теорията за относителността е казана от ап. Павел, второто пришествие на ап.Павел е раждането му като А. Айнщаин. Е тя физиката е ангелския език. Всъщнсот физиката ни казва казаното в монотеизтичните религии,но на Англески език.

Ама и Холивудските и Боливудските ли?

И как разбраха че е галактика бебе току що открита! Това че за нас е новооткритите не означава че е скоро възникнала! Мисля че ако е бебе нещата няма да подредени в идеален ред...ще е още хаос,..може би нестабилни орбити.,привличайки все още приближаващи тела като комети.....?! Та ние още не знаем за нашата планета и галактика почти нищо едва 5% инфо имаме а сме тръгнали да изследваме дълбокия космос...и да правим изводи....! И да със сигурнос има и други цивилизации и не приличащи на нас но с много повече разум ,технологии ....Още 80% ни предстои докато кажем че вече имаме познания за вселената! И със сигурност физиката която познаваме днес не работи.....иначе щяхме да летим свободно из космоса да имаме телепортация...портал към други галактики.....

Или защото вакуума не излъчва светлина?!?

Къде точно са описани? Нещо съм го пропуснал...

Напълно съм съгласен, че сме единствената планета, на която хората не са съвършени. На други планети все още няма хора. Извънземни същества може и да има, но не и хора...

комети, хехе, ... На това изображение се различават само най-ярките звездни купове в галактиката. Кометите и след запетайките ги няма на тая картинка, отделно че Вселената е изобретила кометите по-късно.

243Win

Това, което виждаме в дълбокия Космос е гледане в далечното минало.

Случайно да си чувал за грехопадение на хората. И това че множество религии говорят за Ангели. Просто там ги дават като хора с кокоши крила. В самите книги не се има това предвид. Ето Ангели и идваи на Земята и на други планети като Юпитер. Който ги вижда смята че са машини на зелени човечета просто защото тва му внушават от филми и пр. https://cebudailynews.inquirer.net/311039/what-are-these-mysterious-lights-in-the-sky-seen-from-daanbantayan-cebu https://www.forbes.com/sites/jamiecartereurope/2019/04/08/strange-blue-lights-seen-over-arctic-circle-were-not-aliens-says-nasa/#5717ed2f24d1 https://punemirror.indiatimes.com/others/scitech/jupiter-bruised-by-unkown-object/articleshow/32331812.cms https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3514605/Watch-moment-Jupiter-gets-hit-asteroid-Amateur-astronomers-captures-rare-event-600-million-miles-away.html Ето ти те могат да ти дадат каквито искат обяснения на всичко, ама нали това им е работата.Ето това са същества живеещи дори без да имат нужда от въздух.

Седмете дни в Битие представляват седме огромни епохи от вулканите до еволюцията на човека. Попринцип нали си чувал че Библията е СВЕТО Писание. Ако някой мисли че под 7дни се подразбира 7наши дни той принижава Писанието до обикновено нисше нещо. Идеята е че за БОГ 7ери от по милиони години са само 7дни за НЕГО. Както това което за нас хората са два дни-за буболечката е столетие. За Земята си еспоменато именно че е кълбо. За архимедовата сила е казано в Писаните. "Всичко е връща"- то и архимедовата сила еса едно и също нещо. Като прочетеш ап.Павел какво говори-то именно е тероията на относителността. ,,, е ти как искаш да е- буквално.Ако е буквално едва ли би било свещено. Например в Писанието се казва: "двамата човека от които хората много се уплашили и БОГ ги взе при Себе Си на облак". тези двама човека представляват калическата и православната църква.

Чувал съм за грехопадени. В Библията. Една древна книжка с приказки. В нея има много истории, стъпващи на реално събитие от необясним тогава характер. И обяснението е било само едно - Бог. После имаме многократно преувеличаване, вследствие на усното препредаване на историите. И когато се е стигнало до записването им, ела и виж какво чудо е станало!!! :) Днес тези феномени лесно могат да се обяснят. А относно линковете, изгледал съм десетки предавания, където се опитват да обяснят някой неща с ангели, древни извънземни или изчезнали безследно цивилизации. Но всичко са само догадки, без истински доказателства. Когато има такива доказателства, тогава може да говорим за едни или други същества или хора или каквото е там!

Лесно е да си нагласиш нещата да ти пасват и да казваш "Ама то не е буквално казано"! Ама много други неща не пасват. Разбира се, тях ги пропускаме, че не ни излиза сметката, нали! Например, написано е, че Бог създал растенията, а на другия ден - светилата. Ако Негов един ден е милиони наши години, то какрастенията са оцелели и рамножавали милиони години, до появата на Слънцето? Още повече, че Слънцето предхожда дори появата на Земята. В космоса има много зараждащи се звезди, около които има газово-прахови облаци, но не и планети. Разбира се, хората в древността откъде да го знаят това? Всичко в Библията е опит за обяснение на света, на базата на малко налична информация. Днес, когато имаме много повече информация, Библията е само един от многото исторически източници.

Воайорска му работа... Аре открийте как да предпазите един астронавт от радиацията в Космоса - иначе и след 1000 години само ще си седите на Земята и ще си гледкате.

Ето, дъвкачите на Политическа Пропаганда доказват постулата, че Светът е създаден ИЗВЕДНЪЖ от ГОСПОД.

Грехопадението е еврейска измислица за контрол над масите(горите неевреи). В БЪЛГАРСКИТЕ НАРОДНИ ОБИЧАИ И ВЯРВАНИЯ няма евреи, няма първороден грях - виновен-длъжник по наследство. Любопитно, но в юдаизма също няма грях. В годината веднъж еврея ходи при равина, плаща, равина го благославя за цяла година напред....да лъже на воля неевреите, което не е грях за еврея. Т.е. греха е свързан с ФИНАНСОВО ИЗКУПЛЕНИЕ.

Само при високо енергиен взрив има пълна симетрия спрямо центъра без завихряне. За връткането на галактиката ще почакат още 1милярд светли години. Ако не се врътне са намерили малка нова вселена

И си прав, и си крив! :) Наистина, радиацията в космоса е опасна. Но само при продължителен престой. Затова, докато не открият ефективна защита, пътуванията ще са на къси разстояния - Луната, Марс... А ти продължавай да се учиш на наука от журналистите, не от учените! ;)

Къде и как го доказват?

Одавна вече не е бебе тая галактика, а си е направо бабе... Тя щом е от първите галактики, значи е по- дърта от млечния път, който е на около 10 мириарда години. А и щом е на над 12 милиарда св. години, сега каквото излъчи едва ли ще може да се види въобще, щото мож би вече имаме скорости на отдалечаване между тея и нас над С. Може да сметна с каква скорост сега се отдалечава от нас, ама не ми се смята в момента. Ше ида да пушна една цигарета и да пийна бира....