Откриха малка галактика в центъра на Млечния път

Звездата се намира на 26 000 светлинни години от Земята и е около 32 пъти по-масивна от Слънцето

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Откриха малка звездна система.......!

отстои на 4,22 светлинни години или приблизително на 1,3 парсека от Слънцето, а тази звезда е на 26 000 светлинни години от Слънцето.

Открили звезда и галактика. Отличен повод да се почерпим довечера. Наздраве на всички астрономи.

Той прилича на миниатюрна галактика... Т.е. не е галактика, а само прилича. От което следва, че трябва да си оправите заглавието. Още повече, че и децата знаят, че не може една галактика да съществува вътре в друга.

...боза... Рискът на преписвача...копираш и грешките, добавяш и свои...готов за списвач от дир

Първо: "Звездата се намира на 26 000 светлинни години от Земята ..." и после: "Учените са направили компютърни симулации и са установили, че този катаклизъм вероятно се е случил преди около 12 000 години." Е значи това, което са "изчислили" учените ще "пристигне" до нашата планета след около 14 000 години. Но ТЕ вече са го "видели". БРАВО!

Забележете че има три минуса това не знам как да го коментирам Явно е пълно с дебили

Единият от минусите е от мен. И за да покажа кой е дебилът, ще обясня, че може да се има предвид (и най-вероятно е това), че сблъсъкът е станал 12 хил години преди момента, който наблюдаваме сега, т.е. преди 12 + 26 = 38 хил години. Надявам се, че Вие и останалите с плюсовете ще успеете да проумете от коя страна на интелигентността се намирате.

До редакторката... Струва ми се, че можехте да се постараете малко повече. Това е обект със спирална форма и ръкави, но е пошло търсене на сензация да го наречете "галактика обикаляща около звезда". Всъщност и вътрешният текст издава толкова некомпетентност, че не знам дали има смисъл да се коментира. По-добре свалете статията и я преработете из основи.

"странен обект, наподобяващ миниатюрна спирална галактика, която кръжи около една масивна звезда"