Откриха странен метален монолит в САЩ (снимки)

В безлюдна част на щата Юта е намерен доста любопитен обект

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Намерете в нета, тъпите американци как се катерят отгоре му. То не че тук шеше да е различно, ама поне възрастовата граница щеше да е друга. Занитил им някой три ламарини една в друга и готов монолит. Какво нещо е като си нямаш история.

Е, не е така, времето си лети, вече си имат и история.

Срещи с Рама от сър Артър Кларк

взимам това жилязу малко аз

Ей, толкова се забавлявах на коментарите, че ви казвам едно голямо БЛАГОДАРЯ. При толкова хора с такова чувство за хумор, нямам притеснения за България.

Дирнишки тиквички пак счупихте тъпометъра. "Това е неръждаема стомана. Сглобена е с поп нитове. Това ни показва, че монолитът определено е дело на хора." Някой от вас дали знае какво означава думата монолит? Най-просто казано означава едно цяло (един камък), което изключва всичко което е сглобено от части. Хайде сега пак ми монолитвайте с поп-нитове. Егати неграмотниците.

Тва е парче от варела на мъск, сега си варят уискито в него мууншайнерс С две думи бидон за уиски

Асо беше в България монолита щеше да е със заоблен връх разделен с черта и отстрани с още 2 кълбовидни структури.

Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com

Юта е уникално красива!

Единствената неръждаема огромна колона със състав 99.9% чистота на желязото (което днес се постига само по електролитен начнин ) днес се намира само в Индия на Планетата и е на над 2000 години...ТОВА Е Е ЕДИНСТВЕНАТА ЗАГАДКА ЗА ТАКИВА МЕТАЛНИ КОЛОНИ ДНЕС !!

Днес няма такава технэлогия, камо ли в края на бронзовата епоха. А такива колони има поне 2(евентуално са 3) в Армения. През ВСВойна се строи мост през планините и при поставяне на колоните на моста от железобетон, разравят върхът на едната стоманена колона. Докладват на началниците, но заповедта е да се налива бетона веднага. Тогава е война и само опита за спиране на строежа е разстрел. Днес има цял фонд с пари от ентусиасти, готов да заплати моста да бъде разрушен а колоните разкрити.

в Македония няма ли нещо? Като се разходим из центъра на столицата особено.

Подготвяме едно филмче, ретроспективно за Перник. Вярно Мономента(единична мента), е с попнитове, но за тия години не е мръднал. Това ще се опитаме да покажем-някога се работеше качествено, с качествени материали, а сега две маймуни го качват незабавно(ония от Одисеята имаха страх и не пипаха). Т.е. въпроса с винкело решихме, сега търсим счупен Голф и закъсахме. Разпитахме, и се оказа, че Голф никога не се чупи!!! Проекта е все още на книга и вече се забавлявам от коментарите-някои ще включа, като реплики и диалог на моите герои.

Явно има глад за нови филми на Кубрик (ще видим кой ще го наследи): като "2001: Космическа одисея" и мини-сериалът в 6 части "Аполо на Луната"...

виждам, че харесваш документални филми за "Аполо", подчертал си ги даже... Ще има и за новата мисия "Артемида". Ще останеш доволен! :)

В "мини сериала" имаше и напрегнати епизоди - Аполо 12 и 13. Сериалът много се е харесал и на съветските другари, които са нямали никакви забележки и критики към него, особено предвид, че окончателно измества от ефира подготвяния руски сериал. Откъде се намирате такива плоскоземци без капка критично мислене... Луноходи по луната има, призми за лазерни далекомери има оставени, камъни има донесени, каквито по онова време е било невъзможно да се изфабрикуват, съветските другари мълчат засрамено, обаче Кубрик бил снимал всичко в студио, щото знамето се било веело и на снимките нямало било звезди. Само че вие термини като експозиция и вискозитет не сте и чували, де...

Гоги, ебеш ли се?

Че кой жив человек не се е.. ??! Че за какво си на този свят?!!!

Ей така, без вертолет си бърках в носа...и изведнъж открих на пръста сопол...гладък, хомогенен, без блясък...Google Earth не можа да ми помогне и не знам кога се е появил...

Бръкни ив противоположната на носа дупка. Може да откриеш шоколад... Не питай Гугъл за него, твое производство е. Както и сополът междуврочем.

Кой знае на кого му е останало малко неръждавейка и на няколко бири е решил да си направим майтап ... И сега се скъсва от смях :D

Всеки излят метал е своего рода "метален монолит"... Да не говорим, че тихнологичното ниво на заварки е толкова високо, че някои от тях се откриват само със специализирани уреди... Метален монолит... интерферентна реалност...

Яко специализирани уреди - рентгени, дефектоскопи и т.н. баналности. Ако не те е страх да изцапаш пробата, става и с киселина. В тази връзка, много ме кефят по телевизията като кажат, че на някой пистолет са му изпилили серийния номер и значи е много страшно - ха, ха. Набит номер ако ще го махаш, трябва да е по-дълбоко, отколкото е дебелината на стената на затвора или цевта. Що се отнася до леенето, много малко хомогенно има в детайл от лята сплав, ако ще да е алуминиева или чугун. За обемно щампована стомана да не говорим.

Разликата между хомогенен и монолитен е като между ми го дадоха и му го взех... Само с плюскане не става, трябва и четене санчо... остави салама и хвани книжката.

Ха, ха, чувал си ти за металография, кристализационни ядра, скрости и фронт. Сигурно си мислиш, че стоманата е само състав, но не и структура и сигурно се радваш като гледаш по филмите как леят стоманени мечове. За сведение - "хомогенен", "нехомогенен", "изотропен" и "анизотропен" са термини в материалознанието, а "монолитен" не е.

моно (mono) - един, цял, цялостен; лит (lithos) - камък. монолит (monolith) - обект направен (издялан) от един камък монолитно - нещо което е цялостно , не съдържа отделни обособени части в конструкцията си.

Te в Дир_а не могат да прекопират една статия без да направят правописни грешки, достойни за второкласници, а ти искаш смисъла на такива сложни думи да знаят. Кой ти е чувал за етимология, това да не е някоя нова певачка.

монолит го казват защото така е във филма, а фактите никой журналист не го безпокоят особено.

За да е монолит, трябва да е с хомогенна структура и без сглобки. За да прилича на този от Космическа Одисея:2001 трябва да е паралелепипед а не призма, както се вижда от снимката. Отделно размерите му не са в съотношение 1:4:9. Така, че говорим за нехомогенна призма, приличаща на хомогенен паралелепипед стоял там 50 години, но се е разбрало, че е отпреди пет години. Котката на Шрьодингер да беше, щеше да се самоубие от толкоз квантова неизвестност!

паралелепипеда е частен случай на призма, както окръжността е частен случай на елипса - елипса на която двата центъра (фокуса) съвпадат.

Инженерче

Е, и? Това не променя факта!

Това ако не е останало от филма когато са го снимали ей на.

Абе, неграмотниците от ДИР - как може нещо, което е СГЛОБЕНО да е МОНОлит?! Думата МОНОЛИТ означава нещо в единна цялост. Определено не може да е нещо, сглобено с поп-нитове!

Може - когато е декор. По твоята логика, как може крепостната стена на Троя във филма да е от шперплат и стиропор? Думите отдавна са изчерпани от съдържание и им е останала само едната бомбастична форма, та остава да питаш как може silence да е violence. Това са просто думи - медии, политици, болшинството от хората просто редят някакви звуци и толкова. Ама смисъл било нямало. Още по-добре, щото от тази сган ако излезе някакъв смисъл, ще се изколим.

Думите отдавна са изчерпани от съдържание... Думите са... уморени...

Особено от метал :D :D :D Уикипедия: Думата произлиза от гръцката дума μονόλιϑος (монолитос), която е съчетание на μόνος („един“ или „единствен“) и λίϑος („камък“). Имам чувството, че хората, които ги пишат тези статии, ги наемат от бюрото по труда от графата "най-прост и необразован персонал".

Всичко, което е на север от Екватора, е Северна Македония. Следователно това е македонски монолит, нагло откраднат от американците. Но македонците никога няма да забравят това, защото то е част от тяхната идентичност.

_stankow

Страшно "любопитен" обект ! Веднага забравих за проваления абитуриентски бал на детето, за проваленият 8-ми декеври, за опропастената сесия. За бизнеса ми, който гори. Направо се тръшнах и тръгнах да го диря из интернета тоз метален монолитен камък, за какво ми е друга цел в живота ?

Е какъв пък ти е скапания бизнес, че се тръшна още преди мерките? Значи викаш по-добре да измират хора, но скапаното ти дете да си направи бал? Той пък 8-ми Декември е голям празник, ша знаеш.

Какво си се размирисал? Не спазвай мерките, мри тогава!

Е ти наистина ли мислеше, че в дира ще намериш статия, която да ти подскаже решението как да спасиш горящия ти бизнес? А може би затова ти гори бизнеса, защото по цял ден висиш в дира? А за проваления ти осми декемри трябва нещо да ме боли фара ли? Милият, лишиха те от възможността да се налееш като животно и да издебнеш някоя по-пияна и от теб, която да ти пусне. Мда, тежка съдба имаш и ти, жив да те оплаче човек. Чакай да избърша сълзичките.

Човек, тая твоята работа е все едно да отидеш на кино, да си купиш билет, да седнеш да гледаш филма и да се жалваш колко си прецакан пък те с кво те занимават.

поставен е от прецедента барак банана маймунов за полагане на основните на граждансакат внойна в гетото ФАЩ, която ще бъде завършена от склерозиралият старец с памперсите Джо -Б-газовата скраб.

Американският президент трябва да отиде да го пипне. Току виж му дошъл акъл.

То и новият президент трябва да го пипне, току ще му мине склерозата!

Новият президент не толкова пипа, колкото души - като хрътка е. Скивай в гугъла на sniffing Joe кво излиза.

Някой се избъзикал. Сега световните агенции ще ни продънят очите и ушите да го съобщават.

Гогов пак покорява върховете на тъпотата. Частично преписана статия, за да вкара доза мистерия, както си вкарва черни кожени спринцовки някъде там...

За отвличане на вниманието от извършващия се в САЩ преврат, посредство фалшификации, машинации и манипулации на "изборите", ама друг път.

Пий си хапчетата, искрено те моля .

Не си пий хапчетата - полза няма.

Думата "монолит", означава направен от един камък. Тъй че метален "монолит" се явява аналог на "дървено желязо".

Дървено желязо има отдавна. Произвежда се основно в Китай, а детайли от него - в Турция. Техническото наименование на тази сплав е "говнолин" и от нея основно се изработват автомобилни части, вкл. и ОЕМ за първоначално вграждане в съвременното автомобилостроене. По аналогия, монолит от занитена ламарина си е legit отсекъде.

Това е "монолит" сглобен с поп нитове. Ти кво разбираш от съвременни монолити :)

_stankow

Какви "монолити" имаше на времето !? Ей, съсипаха я тази държава ! :D :D

Гогооов! Класиката на кого?!?!

50-60 години от 2015-16. Явно става въпрос за времева аномалия. Пратете екстрасенси и екзорсисти да проверят, дали не става въпрос за портал към други дименсии!

пернишки винкел

Не разбрах кое му е IT на този монолит???

Нитовете.

Това ще стане ясно на един по-късен етап.

Как можаха тия да изпреварят нашенските берачи на желязо.

Сигурно китайците си правят ташак с янките! Къде е Тръмп, ЦРУ и Пентагона? А Федералното Бюро за Разследване FBI ?

PEYTSCH

Защо автора ще си даде труда в пустинно място далеч от обществеността ?

Защото LSD и другите психаделични субстанции водят до непредвидими резултати.

Сигурно е дело на Банкси, има ли графит отзадЕ?

От мястото дето го преписахте имаше и името на онзи който го е направил. Някакъв метен творец, даваха другите му творби, изложени и са същите. Човекът е живял на близо и е починал преди няколко години. Предполагам държите тази мистерия за да сложите нова грандиозна информация в стил Мистерията разрешена, натиснете тук за да разберете как е създаден монолитът с нитовете

To пишеше и точна височина , но 3.60м явно е по-сложно за "автора" от "3-4 метра".

Правилно не казват къде е, иначв местното бай мангау веднага ще си набере джилезото...

Мда, хем монолит...хем сглобен с нитове.

и е лъскав но не и рефлективен...

Не пише лъскав, а гладък. В техниката, на това матиране му се вика сатиниране и когато си купуваш неръждаема ламарина, можеш да си я поръчаш да е такава. Обаче нитовете са върхът. Тези явно за аргоново заваряване и огъване на листов материал не са чували. Да го бяха дали на някой мебелист или железар да им го огъне на абкант, да му едари една заварка, да я изшлайфа и това да замяза на "монолит".

Пилотът на въртолетЪТ !Бива ли такава неграмотност !

To все едно "Много е вероятно щатските власти да демонтират монолитът" по-правилно...

На източномакедноски се членува не само подлогът, но и допълнението. Ето ти го как е правилно -"... го демонтируваха монолитот, оти го нема образот на Александър Македонскиот", or something like that...

Това е таен предавател,който руснаците са монтирали,за да шпионират САЩ !

трябвало е да го скрият в мечка

Артът Кларк е ходил да го монтира през ноща на 2001 година :D

най много от 4-5 години е стига глупости

"Една одисея в Космоса през 2001-та година"" е на Артър Кларк.Четат се книги , а след това се гледа филма ,ако има такъв и в 90% човек се разочарова

филмите на Кубрик не са разочароване а наротив. сериала с кацането на луната е чудесен пример ;)

Стига глупости, бе! Сигурно и руснаците не са качвали луноходи и Юри Гагарин не се е врътнал няколко орбити, а Скот Глен - хептен. Излагате се с плоскоземните си простотии...

Този "монолит" е копие именно на показания във филма на Кубрик. Този, от книгата на Артър Кларк е изрично с пропорции на страните 1:4:9, което, очевидно, не е така при паралелепипеда от снимката.

Пилотът на вертолетът? Вие уж не сте учили дистанционно, а защо е тази вопиюща неграмотност?

Тези едва ли схващат какво точно им казваш.

Тук вертолетът е подлогата на пилота!

изречение с два подлога :) - най-сигурно е да членуваш всичко с пълен член за да няма празно и да слагаш й винаги когато предходната буква е и. Рабираш лий? (из новият български правопис)

Че то редовно попадам на членувани пълно допълнения, за разлика от подлози, както и на тезата, че "те пълния член го премахнаха отдавна" или в по-меката форма - "бе, кой ги гледа тези неща...".

бе, кой ти гледа в тая жега - няма подлог няма допълнение - всичко под ножа :)