Откриха свръхмасивна черна дупка, "пленила" 6 галактики

Наблюдаваното се е случило едва когато Вселената е била на по-малко от един милиард години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според дебилната Теория за Голям взрив от Теоретична точка....Вселената се е родила с програмирани галактики, звезди и .... масивни черни дупки. Сега остава "учените" да дешифрират ДНК кода на тази Вселена....

Тези май отдавна ги нЕма.

Аполо-нанайси пак проспа новината. Няма го да ни обясни, че има ли замесени американски учени, значи е лъжа всичко! И да направи прогноза, че Мъск и през следващите 100 години няма да стигне дотам!

Това е фалшива новина, телескопите не са толкова перфектни да виждат 13 млрд година във времето, скоро ще пуснат James Webb и можем да разберем и някои други неща!

Така и не се научиха, че черните дупки са много зле в това да поглъщат каквото и да било. Като го напишат така заглавието, все едно са заминали тия галактики. По-същата причина, поради която земята не е "паднала" в слънцето, така и тая дупка си има свойте проблеми да засмуче нещо.

земята пада към слънцето! просто скоростта и в страни около слънцето е достатъчно висока за да не улучи слънцето. но не се притеснявай скоростта с която падаме към слънцето е прекалено малка за да е от значение, слънцето ще избухне в червен гигант много преди да паднем сами на него. с черните дупки и галактиките е по аналогичен начин просто в съвсем други мащаби.

Senator1

При взрив на черна бупка отломките се разпространяват в шест посоки. Тоест материята проявява своето качество ПРОТЯЖНОСТ в шест посоки:Горе-дол, напред-назад, ляво-дясно.

Мислех, че биха се разпространявали сферично във всички посоки... ако можеха да избухнат... ;)

няма понятие взрив на черна дупка нещо друго ти се е взривило

Ех само глупости и това е отдавна има контакт с извън земни цивилизации те са над 70 различни вида .Но не желаят да общуват с нас хората заради нашия нрав и завоевателски нагон . Те са иследователи учени развиват сялата си общност и планета към прогрес не към унищожение и лични печалби. Много ще се присмеят и ще ме нарекат какъв ли не ваше право но е факт и истина че горното написано е вярно!

Относно последното ти изречение, всяка учителка по български ще ти каже, че всичко това не е вярно! Едва и тройка ще хванеш! :))) Иначе относно контакта с извънземните, това са догадки. Без доказателства, само по думите на този или онзи, няма как да си сигурен! Дори и най-авторитетният учен да ми го заяви, ако не го докаже, всичко е само едно предположение. Така че си прав - много ще ти се присмеят на наивността!

много лекомислено използваш думата "факт", погледни в тълковния речник какво значи и тогава я ползвай.

Факт е голямата вероятност да имаш някакво психологично разстройство... Психозата ти е ясно изразена... И още един факт - явно е, че нямаш и елементарни научни познания...

Професор Филипов не така с рогцата не така

Гошето е дал всичко от себе си лол

Великите блядски учени няма ли и те да открият нещо? Или потенциалът им стига колкото да кръстосат въшка с боярщник. Ех другая цивилизация, ех могучая кочина...

тапанАр

"ВЕЛИКИТЕ " се занимават с реални неща ---не с фантасмагории,глупако!

Ех досаден трол...

Остави руските (дето са ти виновни, че не ти става малката буба), я обади БЪЛГАРСКИТЕ какво са открили?

да си поговорим за размерите на една шведска маса... или да си поговорим за "големия взрив", който бил погълнат мигновенно от една черна дупка с размерите на една шведска маса... неведоми са пътищата на галактическия стопаджия.. :-)))

Нали черна дупка не се вижда, а се предполага че има. место виц - Парцалев- хвърчи нещо високо в небето, не се вижда, но аз го виждам.

"да се вижда" не е единственият белег, че нещо съществува

Ти и дупката на г*за си не виждаш, ама имаш достатъчно доказателства, че съществува.

шес кокошки съм пленила , руйно вино ...

Черна дупка значи с маса на цяла малка галактика ( галактика- джудже) от 1 милиард звезди, сравнима по маса с Малкия Магеланов облак ( около 7 милиарда слънчеви маси).

А представяш ли си какъв е коктейла: "Голям Магеланов Облак" .

"черна дупка с размерите на един милиард слънца" - струва ми се, че малко бъркате размери и маса.

.