17-11-2017 20-11-2018

Коментари

навремето и за совалката се биеха в гърдите че е евтина пък какво излезе! Я се поинтересувай на Мъск многократките колко им взима слизането от небето?

Европейците отложиха полета, че дада щеше да му се пукне жлъчката Те така по европейски го пожалиха дада трола

Казва се Ариан ракетата.

Lisa къде си, ела достави един космат на dp за една нощ - нещо много вряска

О и кенефната поезия рецидивира и ей го, пак си се олигавил до ушите.

Докато я разработят и вече щее остаряла като руските трошки. SpaceX вече са години напред. Blue Origin скоро също ще е на пазара. Китайците не спят и дерзаят...

В пазарно отношение навярно да, но работата опира и до стратегически способности и поддръжката им "в къщи", ЕС е огромна икономика и трябва да ги може тия неща и без чужда помощ.

Мда. От много стратегически алабализми ми кажи в технологично отношение в кое ЕС е водещ?! Едно време наливаха милиони да правят “европейска интернет търсачка”... GSM компаниите бяха водещи, докато умниците не измислиха безумни лицензи за операторите и позволиха на САЩ, Корея и Китай да ги настигне и задмине... Та тая ракета ша си остане едно прогресивно по замисъл, но неадекватно с реалностите недоразумение... Статистиката е безпристрастна https://www.rocketlaunch.live/stats Толкова можем ние, гордите европейци.

Европейците могат да изстрелват ракети, това е същността. Технологично водещи фирми има, големите, за които си чувал са примерно тия дето правят автомобили и самолети. Малки водещи технологични фирми има също - в това число и унас - но за тях не си чувал и няма смисъл да ги коментираме.

Да де, руските трошки вече повече от половин век летят! А краварските кенефи се взривяват един след друг! особено бракмите бидони за зеле на Мъски:)

Най-много паднали ракети има Руслямска държава. Само от 2010 досега 14 ракети им паднаха. Не гворим за тестови образци, каквито намесвап в случая. Най мощната руслямска ракета е с диаметър 4,1 м на корпуса, докато Starship е с диаметър 9 м. И тръгнал тъпака да сравнява....

Недей да ми говориш за краварските бараки, че те само от 2010 са гръмнали в пъти повече от руските. Да не говорим че бойлерите на Мъски гърмят през един! А ракетите му имат навика да се давят в Океана и то редовно! А за жалкия му полет на Крю Драгън да не говорим! След близо 20 години мъки и след милиарди долари набити в него от Путкагона и НАСА и безплатно предоставените технологии за милиарди, Мъски едва стигна и постигна това което руснаците правят от 60 години! По добре разкажи как се возиш на Хипер ПУП или как вече си кацнал на Марс с бойлерите на Мъски което требващше кога да стане..През 2015-2020-2025-2030....2150 година ли а? Или как Мъски отиде И КАЦНА ДИРЕКТНО на Луната 2018 ! И как през 2003г пееше че до десет години щял да качи хора на орбита! Ама ти кат всеки платен краварски еврокозак нали си НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО и още не можеш ги стигнеш руснаците. Хехехехехехехехех

АК-то, на теб са ти изгърмяли бушоните! Затова и гърмящи бараки ти се привиждат навсякъде. Посочи кои са гърмящите бараки, като изключиш тестовите модели, разбира се! Интересно ще ми е да науча нещо ново!

А не пиши лъжи , а! Кого си мислиш че ще излъжеш, само балъците които вярват в измислиците на напушения Мъск, но определено никой друг. В Уикипедия всеки може да провери, че Протона е по-евтин по надежден и носи по голям товар, Въпреки това че Арианите излитат от екватора, което е голямо предимство. Версията на Ариана 6 с ДВА допълнителни ускорители- Ариана A64 която има по голяма товароподемност на орбита от Пртотон М, но струва ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ. А версията А62 отстъпа от Протона по всички параметри, включително по цена. Така че Евросъюза дори сега не може да създаде ракета равностойна на още съветските ракети отпреди 60 години. two Ariane 6 variants planned, A62 (left) and A64 (right) Project cost €3.6 billion[1] Cost per launch €75 million (Ariane 62) €115 million (Ariane 64)[ Payload to GTO A64: 11,500 kg (25,400 lb) A62: 5,000 kg (11,000 lb)[4]:33 Payload to GEO Mass A64: 5,000 kg (11,000 lb)[4]:40 Payload to SSO Mass A64: 14,900 kg (32,800 lb) A62: 6,450 kg (14,220 lb)[4]:42 Payload to LEO Mass A64: 21,650 kg (47,730 lb) A62: 10,350 kg (22,820 lb)[4]: Proton-M Capacity Payload to LEO[a] Mass 23,000 kg (51,000 lb)[3] Payload to GTO (1800 m/s) Mass 6,920 kg (15,260 lb)[3] Payload to GTO (1500 m/s) Mass 6,300 kg (13,900 lb)[4] Payload to GSO Mass 3,250 kg (7,170 lb)[3]

BajMihal

Само дето ти реши да кажеш, че протона качвал 23 тона на стационарна орбита, което очевадно е лъжа, защото Протона, просто не може да качи НИЩО на геостационарна орбита. Та говори ми за това кой лъжел. Иначе за цените, можеш да сравниш с тези на твоя приятел Мъск. И чудно защо никой не иска да качва товари с Протон, а всички ходят при него? Сигурно заради екватора... Иначе си плямпай, не пречиш на никой... Обикновено на такива като теб, все другите са им виновни....

И кой ходи при Мъск че нещо не разбрах? НИКОЙ! НИКОЙ ДРУГ, ОСВЕН НАСА...И О ЧУДО ПЕНТАГОНА! След като удави израелския сателит за милиарди на дъното на океана, нещо няма много ентусиасти да ползват барутните фишеци на Мъск. Без самите американсци естествено. А Протона си лети и лети, защото е доказана и надеждна система. Занчи СИ ПРИЗНАВАШ ЧЕ ЛЪЖЕШ А? ИЗЛИЗА ЧЕ 60 ГОДИШНИЯ ПРОТОНА Е ПО_ДОБЪР ОТ НОВАТА АРИАНА, А?

BajMihal

Какъв пентагон бе мухльо! Преди месец качи на арабите няколко спътника. Я кажи роскосмос колко са качили (оф забравих, че рогозката плачеше, че не било честно, че никой не ги искал вече). То се вижда ясно: https://www.space.com/32286-space-calendar.html Явно само руските тролове не гледате елементарна статистика на изстрелванията, където се вижда за какво става въпрос. Но нищо - лай си. Не ми пречиш...

Хайде де, ая попрочети малко и тогава пиши!

Ето това е красива ракета, а не фалоса на мъск или бидона за зеле пак на мъск

Лекарстовто -> леглото.

Белината> завещанието.

LOL, това ли успя да измислиш бе - та и се напъваш пак да подписваш човек имащ достойнството да се подписва винаги еднакво, все със същия плачевен резултат. Докторите да ти добавят и нещо за оросяване на мозъка, съвсем си затъпял.

Що, ти какво успя да измислиш освен да повтаряш за хапчета и легла? Като ти гледам и 14-годишния LOL-ващ акъл, хаха!

Заболяването ти е хронично, съответно и лекарствата са едни и същи с години, свиквай. Или положи усилие и демонстрирай напредък в лечението, нищо, че толкова години не помръдваш ама и чудеса стават, надявай се и се старай.

Ето пак, хахахахаха! Като счупена латерна.

Именно, заболяването ти както казах е хронично, като зациклила плоча повтаряш все същите тъпащитни с години.

Дам, точно както се и очакваше. Сега всички - и най-вече НАСА и Мъск - ще се оправдават с Ковида. Така че Луна - нанайси. За Марс да не говорим. Разбира се, това е само оправдание. Ковидът се използва със съвсем друга цел.

Лекарствата и в леглото, не ти ли писна да врякаш като зациклила плоча бе.

Шът, жени да не ме апострофират!

Той бил мъж, бе, ти да видиш, LOL. Я марш в леглото докато не са те наплескали пак лелите в хосписа.

Много ме кефи как лесно се забелязва какво посредствено парче си по едните и същи клиширани фразички, които използваш.

Ракета от клас Протон М, за среднотежки товари, при това от Куру, дето е космодрума най- близо до екватора в света, 16 % по- голям товар има само от това спрямо космодрум в средните ширини .

Протон М качва 4800 кг на геостационарна, а тази 10500. всъщност разликата е огромна. Тази е от класа на Falcon 9, но е малко по добра

Даже качва 11500 кг. Протона е като леката версия А62

Но на ниска околоземна Протон качва 23.7 тона, т.е повече и при това не от екваториален космодрум.

BajMihal

До ... Абе като лъжеш, кой си мислиш, че заблуждаваш: Протон м: Полезен товар до НЗО: 23700 kg Товар до GTO: 6300 kg Ариана 64: Полезен товар до НЗО: 21,650 kg Товар до GTO: 11500 kg Ариана 62: Полезен товар до НЗО: 10,350 kg Товар до GTO: 5000 kg

пък така да е по-добре. Да имат още време да си огледат отвсякъде всички възли, системи, софтуер, изолации, електриката. Бърза работа няма, все още никой не лети из галактиката с приготвени за забиване на новозавладени планети флагове, иска им се, ама ще е след няколко столетия. Апропо - къде са уважаемите колеги, корифеите на космическата тематика? Пичове, дремете ли, или сръбкате? Ако да - наздраве!!!