Оумуамуа не е извънземен кораб

Мистериозното космическо тяло понастоящем се намира отвъд Сатурн

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво извънземно това е метереологичен балон ;)

Щом се занимават да се обясняват. Мужду обяснение и извинение разлика няма.

разпознаха го - македонски си е

Жалко!

Ne bilo s izvunzemen proizhod - bhhaaaa. demek e Zemen?! A i ne bi li triabvalo vsicko podobno da leti po predskazuema orbita?

Много ме кефат такива учени те знаят всичко за космоса и за извънземните форми на живот и са сигурни че нито е кораб нито сонда нито нищо. А това че се движи против законите на гравитацията това е от "космическия вятър"

Много джурналисчета, за да направят сензация от иначе сравнително тривиалното преминаване на камъче през Слънчевата система, пропускаха някои съществени подробности за тези "отклонения от гравитационното движение". Дебело подчертаваха, че обектът се ускорил докато минавал покрай Слънцето, но почти винаги пропускаха да обяснят, че ускорението е било в радиална посока и се е изменяло като квадрата на разстоянието до Слънцето. За всеки разбиращ поне мъничко от орбитална механика тези факти ясно показват обект с естествен произход. Да не говорим, че ускоряването в радиална посока е най-неефктивният начин за промяна на траекторията. Единствената загадка е кой/кои от многото известни механизми предизвиква(т) това ускорение. Освен слънчевия вятър се дискутират и други възможности като например изхвърляне на газове в резултат на загряване както и топлинно излъчване. Основният проблем е, че не е известна масата на обекта и това затруднява количественото идентифициране на механизмите.

0

На мен ми прилича на замръзнало лaйно

tochno kat teb.

Е как да не е с извънземен произход - да не би да е със земен!? Друг е въпроса дали е изкуствено създаден. Ама ако мога да му кажа името три пъти ще го напсувам.

Оууууу, Муа(демек НАБИВА), Муа... Така става ли?