Коментари - Учени: Има място, където се пресичат 2 вселени | IT.dir.bg
назад

Учени: Има място, където се пресичат 2 вселени

Британски, чилийски, испански и американски астрономи откриха, че студеното петно свидетелства за пресичането на наблюдавания свят с паралелна вселена.

Обратно в новината

Коментари - Учени: Има място, където се пресичат 2 вселени | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Винаги съм се учудвал, откъде в този форум са се навъдили толкова астрофизици, теоретични физици и изследователи, за да има толкова много "компетентни" мнения под всяка новина свързана физика/астро физика.

Да в село Банкя софииско.Там се излюпва всичко по света.

Испанците много треволяк пуфтат напоследък! Кризата вече така ги е ударила, че не се търпи и им се привиждат паралелни вселени:)

Ние с тая нашата вселена се оправихме, дето сме си женени за нея, с втора (паралелна) се уредихме - а как иначе, пък да излезе, че те се познавали, че се пресичали ... Егати ...

Имам чувството, че България е мястото, където се пресичат 2 вселени.

ДО ИЗВОДИТЕ ЕКСПЕРТИТЕ СТИГНАХА , СЛЕД КАТО ИЗПИХА КАСА УИСКИ, ОЧАКВАЙТЕ И ДРУГИ ОТКРИТИЯ

Аз пък знам къде е българският "Ускорител на елементарни частици".

Разбира се, че нашата вселена се пресича с друга. На това му казваме ,смърт', ,онзи свят', ,отвъдното' и т.н

дкми

Какъв "онзи свят", няма такова нещо. Никой до сега не се е върнал от там, за да каже, че го има. И за това нормалните хора приемат, че няма "друг свят". След смъртта няма нищо. Изчезваш, спираш да съществуваш, и толкова. Приемете го. Веднъж един набожен взе да спори с мен как било имало живот след смъртта, и колко хубаво било "там". Предложих му да умре, за да отиде "там", щом е по-хубаво. Млъкна, и повече на тая тема не ми е говоирл. Та, кой и какви доказателства има за съществуването на "оня свят"? Щото аз имам ужасно много доказателства за несъществуването му, и едно от тях е, че нито абсолютно никога никой не се е върнал от там...

дкми

Я който ми е цъкнал минуса да се аргументира? И да представи доказателства за съществуването на "оня свят", както и на живота след смъртта? Всичко това е измислено от хората, защото никой не иска да приемр, че като умре за него всичко свършва. И аз не искам да е така, но всички факти сочат в тази посока. Животът е един, и той е тук и сега. Няма ад, няма рай. Всичко е на Земята. А като умреш - просто те няма. Спираш да съществуваш. И моля, без разните митове за възкресения и подобни. Искам научни факти, които да потвърждават, че някой се е върнал "от там". Както и без истории за халюцинации на изпаднали в кома или преживели силен стрес хора.

Всеки отива там, където ВЯРВА, че ще отиде. Пич, приятно пътуване към Нищото!

148 мнения от видни астрономи!

Някой чел ли е оригиналната публикация? Ще я преразкажа. Има предположение, че студеното петно (зона от реликтовия фон с по-ниска температура) е поради наличието на кухина (т.е. пространство без галактики). Публикацията твърди, че в зоната на студеното петно са забелязани толкова галактики, че не може да става дума за кухина. От гледна точка на броя и разпределението на галактики, тази зона е напълно нормална. Т.е. основното твърдение е, че стандарният модел (този с флуктуациите в разпределението на материята) вероятно не е подходящ за обяснение на студеното петно. Това отваря вероятност за най-различни нестандартни модели, най-екзотичният от които е колизия с друга вселена (в оригинал: bubble universe). Ако това се потвърди, ще е първото доказателство за мултивселена. В заключение казват (цитирам, за да не ви заблудя с моя интерпретация, но според мен си е напълно еднозначно): For the moment, all that can be said is that the lack of a supervoid to explain the Cold Spot has tilted the balance towards these more unusual explanations, ideas that will need to be further tested by more detailed observations.

Благодаря!

Този модел за разпределение на материята според горещите и студени зони свързани с локални флуктуации на реликтовото лъчение в следствие на някои нарушени симетрии по времето на Големия взрив се основава на около 4% познаване на свойствата на материята в момента. Това включва и последните изследвания за Х-бозона. За другите 96 % отнасящи се до концепции, като "тъмна материя" и "тъмна енергия" не се знае практически нищо. Преди да се обсъждат подобни теоретични екзотики от вида на "паралелни Вселени", е добре да се поработи относно 96-те % непознати свойства на материята в "нашата Вселена".

Действай. Имаш необятно поле за изследвания.

Понеже не мога да си обясня парадоксите които съдава философската теория за Голямият взрив, която принадлежи на свещеника езуит Georges Lemaître, ще си позволя да попитам. Как е възможно гравитацията да консолидира материята във вселената в планетоиди, звезди, звездни системи, галактики и супергалактични купове в нейната зрялата възраст, при силно намалена концентрация на материята на единица обем, когато в младата и възраст (според биг банг теорията), не е успяла спре нейното хипотетичното разширението, когато масата на материята във вселенат е била концетнрирана в много по-малък обем и съответно интензитета на гравитацията много по-висок? Отделно кога потвърдиха съществуането на бозона на Хигс и каква е необходимостта от съществуването на такава теоретична частица?

Вселена, всеЛена - все Елена! Честито! Коце, хайде и на тебе! И внимателно с пресичанията ...

а така! оп са, оп са! :-) да са им живи и здрави имената на на сичките Елени и Коцета! Живота е една всЕлена!

това за вселените е теория и предположения. селянията е реална от друга страна.

Ей, какви вселени имаше навремето.

За какво ги пишат тия неща , това е събитие състояло се преди 3 милиарда години, отдавна не е валидно!!!

Защо да не е валидно? Ами ако двете вселени са се слепили там, като сапунени мехури? Т.е. не могат да се отлепят, без да се пукне поне една от тях?

Значи са се ДОПРЕЛИ, НО НЕ СА се ПРЕСЕКЛИ ... А учените - въз основа на наблюденията, говорят за пресичане.

Глупости.

Всичко е дигитална симулация. Господ - няма! Вселена - няма! Всичко, абсолютно всичко е дигитална симулация. В края на работното време, като натиснат копчето и загасят компютъра, всичко ще изчезне.

Нямаш представа колко си прост и нищожен

Ок, опровергай го, имаш ли аргументи , освен с друга терория?Такива ортодоксални "умове" като теб, с лопата да ги ринеш! Дори да е пълна глупост, то ти си още по безсилен, защотото не можеш да докажеш, че не е така.Физиката и астрофизиката са базирани на теории, като не малка част ди проъиворечат, но ти нямаш проблем с това да изказваш като постулат. Повярвай ти не си много по умен, къде ти е критичното мислене?

В моята авторска теория"времетое кръгло" изложена на официалната фейсбук страница със същото име вече няколко години обяснявам точно тези феномени -защо не се вижда цялата вселена какво има отвъд черните дупки какво е тъмната енергия и защо има материя която изопачено се нарича тъмна -всичко това е следствие от факта че относителното време е кръгло а не права линия и това което ние виждаме като видима вселена до 13.5 милиарда светлинни години е само участъка от кръга на времето който може да се апроксимира с права линия а оттам нататък вселената продължава по същия начин по който земята продължава дза се вижда отвъд хоризонта тоест отвъд линията до която ние можем да я апроксимираме с равнина-това е все едно да твърдим че има паралелни Земи ако не отчитаме че Земята екръгло -е същото правят в момента тъй наречените учени които не отчитат че времето е кръгло и се чудят как даобяснят и как да напаснат известните факти които аз отдавна съм обяснила в моята авторска теория за новата структура на вселената в която относителното време е кръгло и това обяснява всичко октанало

Тези невидими и неуловими за модерната научна апаратура измислени феномени като черни дупки, тъмна материя и енергия не съществуват в реалността, а само във въображението на вавилонските шамани като окултни символи на хаосът и разрухата. Тяхното присъствие като идеи в модерният свят няма научна, но окултна основа. Не в възможно евремето да е кръгово, защото е абсолют, чрез който са дефинирани от Творецът скоростите на различните физически взаимодействия в битието.

престани да пълниш с баластра един научен форум

Заменяш един невидим феномен с друг невидим феномен.

Теория?! Опреденелено НЕ. Просто поредната ХИПОТЕЗА.

за разлика от хипотезата в теорията има формули и графики въз основа на тях които доказват теорията а също и стойности на определени величини и количествени параметри които я потвърждават!!!!!

Малко научни факти от по-близката реалност: 1) Средно разстояние между центрите на Земята и Луната - 384 467 км 2) Среден диаметър на луната - 3 474 км 3) Средно разстояние между центрите на Земята и Слунцето - 149 000 000 км 4) Среден диаметър на слунцето - 1 392 000 км Ако Земята, Луната и Слънето се наредят в една линия, се получава уникалният за слънчевата система феномен пълно слънчево затъмнение, който вероятно са наблюдвали повече от присътващите в този форум. Това явление е възможно благодарение на факта, че отношението между диаметрите на Слънцето и Луната е равно на съотношението между разстоянията Земя - Луна и Земя - Слуънце. Вселената декларира славата на Господа. Господ ни е дал толкова много доказателства за Себе си чрез своите велики дела и слово, така щото хората които Го отричат заради своите плътски страсти или беззаконие, остават без извинение.

Какви са тези глупости, бе?

Дино, как успя да пишеш "Слънце" по четири различни начина: Слунце, Слъне, Слънце и Слуънце?!? Остави Библията за малко, вземи прелисти някой учебник за първи клас.

Учудвам се че питаш. Защото човек при желание ще установи без затруднение, че при фонетичната подредба буквите "ъ" и "у" са разположени една до друга и при бързо писане може да бъде натисната съседна буква, пропусната някоя буква или добавена в излишек.

Това въобще не е научно. Това са пълни глупости! Всеки знае, че небето е кристален купол, а звездите са лампи Осрам. Последните години светят по-слабо и затова не е виновен смогът, а това че ангелчетата ги подменят с некачествени LED!!!

Ти като си запознат толкова с Господ. Имам само един въпрос - защо малки деца умират в ужасни мъки от страшни болести ? Как Господ гледа на това ? Песента за греховете на родителите не ми я пей, моля.

Изход глава 20 "4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; 5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, 6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди." Господ може да ни постави в трудни житейски ситуации за да изпита нашата вяра и усточийвост в Неговата единствена истина. Така щото да бъдем като злато пречистено с огън за сватбата на Младоженеца. Хората не търсят Господа и ги сполетяват беззаконие, безправие, беди и болести. Но в Божието царство няма да е така. Откровение глава 20 "1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече. 2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си. 3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях. 4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина. 5 И Седящият на престола рече: Ето, подновявам всичко. И каза: Напиши, защото тия думи са верни и истинни. 6 И рече ми: Сбъднаха се. Аз съм Алфа и Омега, началото и краят. На жадния ще дам даром от извора на водата на живота. 7 Който побеждава, ще наследи тия неща; Аз ще му бъда Бог, и той ще Ми бъде син. 8 А колкото за страхливите, невярващите, мръсните, убийците, блудниците, чародейците, идолопоклонниците и всичките лъжци, тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт."

Ако се пресичат, значи не са паралелни. Дори и физически да е възможно, от гледна точка на лингвистиката твърдението е невярно.

Няма как да има паралелни вселени защото думата "вселена" означава всичко. Освен това вселената е безкрайна, колкото и трудно е да си го представим. И безброй години да летим в някаква посока все ще срещаме нови планети и галактики.

То и "атом" значи "неделим", ама ...

ПИЧ НЕ СИ КОМПЕТЕНТЕН ПО ТЕМАТА. ЯВНО НЕ СИ ЧУВАЛ ЗА МЕРВЕЕВИ ТУНЕЛИ И УСУКВАНЕ НА ВРЕМЕТО И ПРОСТРАНСТВОТО . МОТО СИ ДАЛЕЧЕ ОТ ИСТИНАТА . ГУШНИ СИ БИБЛИЯТА И СИ ЛЯГАЙ .

То пък голямото откритие. Това място се вижда преспокойно с малко по-хубав рефлекторен телеском в домашни условия. Един френд има такъв и от яз. Искър като бяхме за риба миналото лято това го видяхме--същото.

Абсолютно нищо ново няма в това 'откритие'. Тези неща са дефинирани от Джордж Лукас в сагата Звездни войни още през 70-те.

ТВА КАТО БЪЛГАРИЯ :))) ... В НЕЩ СЕ ПРЕСИЧАТ ЗЕМНИЯ РАЙ СЪТВОРЕН ОТ ПРИРОДАТА И ЗЕМНИЯ АД СЪЗДАДЕН ОТ МУТРИТЕ И ЧОРБАДЖИИТЕ :)))

Имате ли идея как природата може да сътвори нещо , като самата е творение подчинено на законите на Твореца, които не добавят нова информация в системата?

Съществуването на вселената без съзнателен интелигентен живот в нея е напълно безсмислено. А същестуването на безброй много такива вселени е толкова пъти по-безсмислено. Защо търсим смисъла? Защото това е присъщо на съзнателно разционално същество, каквото е човека създаден по образ и подобие на Господа, за живот в правда и любов и за Негова прослава. Само живот който е вечен има смисъл, защото само тогава неговите познания, стремежи и постижения ще бъдат запазени и ще се доразвиват в безкрайността напред. Но само святият може да е вечен, защото святостта е същността на живота. Нейният смисъл е правда, любов и истина вовеки без сянка на изменение. Вечният живот има нужда от своят вечен Създател и поддръжник, Който е свят, всемогъщ и всезнаещ абсолют, по който се равни всичко останало. Той гарантира живота през вечността, дава начало и смисъл на всичко, създава и поддържа порядъкът в битието, който прави живота възможен и благата от които имат нужда сътворените от Него същества. А те живеят според неговите морални стандарти с благодарност и любов с сърцата си. Така битието е изпълнено с любов, хармония и смисъл.

"Само живот който е вечен има смисъл" Значи твоят живот е безсмислен.

Ако човек служи на системата на Вавилон, и положи съкртовищата си на Земята, където ръжда и молец ги ядат и крадци ги нападат, неговият живот наистина няма да има смисъл, защото ще изгуби всичко. Но ако служи достойно вечната правда на Господа, изпълнява волята Му и го обича с цялото си сърце и ум, тогава Бог ще осмисли живота му по съвършен начин. Човек който устои в Божията правда докрай в тежките времена които пшостигнат света през това поколение, ще получи венецът на живота.

не съществуват паралелни вселени, до доказване на противното... а как се доказва, че са паралелни? това просто не е възможно да се докаже. а да се предположи че има паралелни вселени е тотална тъпотия просто... други вселени със сигурност има. но други, а не паралелни. паралелните са недоказуеми...

Да поспорим: аз пък казвам, че паралелни вселени СЪЩЕСТВУВАТ до доказване на обратното. Дума срещу дума?

Началник

не можем да спорим додо, ти нямаш грам мозък. този, който твърди, че съществува нещо - той трябва да доказва... кофти, но така работят нещата в науката.

Има безкрай много вселени възникнали в различно време в безкрайното пространство. Това, че са отдалечени от нашата вселена и не можем да ги видим е друг проблем. До преди 30 години бе еретично да се мисли, че има планети извън слънчевата система.

Май объркваш вселената с галактика!?

Въобще не бъркам! Вселената до центъра е 13,8 м.с.г. Има във видимата и част да речем 200 м. галактики. Вероятно е на 50 или 150 м.с.г от нашата вселена да има друга, на 1000 м.с.г. може да има трета и т.н.

Може ли да има друго извън/паралелно от ВСИЧКО (вселена)? Тогава всичко не е всичко (щото има и още освен него)!!!

много бих искал да разбера кво се случва там ама 3 милиарда светлинни години астрата нема да се справи

Тея па, откриха топлата вода. Ние всички отдавна знаем къде се пресичат двете вселени - даже на няколко места. Като се почне от Факултета и Столипиново и се мине през блок 22 в Ямбол та чак до циганската ма'ала в Сливен ,дето живее мильета

Абе библията казва, че света е създаден преди 6500 години. Какави са тези врели некипели милиарди?

Едно време може да е било така, но в днешно време Библията не е единственият източник на информация.

Глупости от типа на Големия взрив. Няма голям взрив и това е видно за близките галактики където има синьо отместване. Червеното отместване е следствие на редукция на фотоните с разстоянието. Един вид видеоизмама. Вселената е безкрайна. Ще е интересно като изкарат Джеймс Уеб и отрият галактики на 15-16-17 и т,н. млрд светлинни години.

Баце ти си цел гений бе, за тъмна енергия чувал ли си? Иначе със сигурност много теорий ще бъдат оборени ама нали така се развиваме като цяло.

Чувал съм и за тази глупост. Енергията е относителна величина и показва работата която може да се извърши при определени обстоятелства. Кинетичната енергия на едно тяло НЕ Е ЕДНА. Просто защото е относителна величина. Колкото тела има във вселената толкова кинетични енергии има това тяло спрямо тях. Потенциалната енергия на едно тяло НЕ Е ЕДНА. Просто защото е също относителна величина. При това положение тъмната енергия е тотална смешка и естествено смисълът придаван на формулата на Айнщайн Е=мс2, която дори е извеждана преди него, не е верен. Просто това е опит да се обясни нещо с необяснимо нещо.

Преди три милиарда години. Кво ви пука?

Пратете Бойко да провери, че е безстрашен

те сеги, да си допием и, че одим да проверим! Мое па да ме лажат, я!

А как така празното пространство е доказателство за контакт?

Пример. Мокра блузка. Непрозрачна. Но единствено там, където се допира до кожата, тя изглежда прозрачна, като че ли я няма на това място. Нещо подобно и с вселените.

Чудно, мерси. Обаче там, в текста, споменават и за супервойд - дето пак е и голямо, и пусто, и празно (а вероятно и студено, нали) Как са направили разлика между мократа блуза, допряна до кожата (тая метафора ще ти изяде главата :D ) и просто мокра блуза, при положение че все още (поне официално) никой не се е сблъсквал с паралелни вселени, че да ги разпознава :)

А как го видяха това нещо. Май само фантасмагории.

Преди 24 века Евклид е формулирал в труда си "Елементи" няколко аксиоми, на които се гради цялата класическа геометрия. В последствие са правени промени в аксиомите и така са се зародили неевклидовите геометрии. Но първата аксиома на Евклид си остава непокътната във всички геометрии. Тя гласи: 1. Съществуват поне две различни точки. По аналогичен начин може да се конструира представа за света, която стъпва на поредица аксиоми (т.е. изначално недоказуеми твърдения), първата от които да е: 1. Съществуват поне две различни вселени. Сега, дали представата ще бъде непротиворечива, а по-възможност и смислена, зависи много от набора от аксиоми.

Евклид е формулирал тези аксиоми на база неопровержими наблюдения, не си ги е измислил просто хей така...

нито едното нито другото, макар и приети за аксиоми на са абсолютни, като реалност. за сега само чиста теория

неприятно е, но просто трябва да приемем, че отговорите на някои въпроси никога няма да намерим. Възможнон е Вселената така да е изградена, че да не ни позволява да я разберем напълно. Откъде е тръгнало всичко и господ не знае

Краварската простотия достигна крайните размери на вселенска тъпотия, но вече нагледно доказана!?

Съчетана с путинската тъпотия

незнам кои са кравар- соросойдите, но ти си нагледно доказан пример за умен путински трол, може би си най-умният от всичките подобни на теб.

Главният въпрос е не броят на вселените, а от къде са се взели. Даже и господ да ги е създал - той от куде се е пръкнал!

то над този въпрос колко хора колко векове си блъскат главата...

пръкването на нещо значи в един момент го няма, а в следващия го има. т.е. това процес във времето. бог е извън времето, затова той няма как да се пръкне. за него времето не важи.

Има време - има пространство и обратно. А и господ бая се е туткал - има няма 4млрд. години, докато се сети да направи човека "по свой образ и подобие"! 'Ма гледам нещо или оригиналът не съвсем у ред или подобието е пълно с бъгове...

Не само откъде а и кога и защо? Пак стигаме до най-големия въпрос на философията :((

И параленни вселени ли има вече? Как можем да установим това с научни методи?

След третата ракия, този въпрос губи екзестенциален смисъл.

От логиката на Аристотел следва , че частта от пространството , за което се говори , си е от нашата вселена , а който си иска да си мисли , че е от друга. По аналогичен начин се дефинира безкрайността на пространството - ако то има край и заставайки в края му си подадем ръката извън края му , то пространството се придвижва с една ръка по-натам .

Коуегите имат генелална глешка. Влемето не се съдължа ва всеуената а целата мателия е заключена вътле ва влемето и посуе с малки отклонения има длуги влемена и всъсност много длуги влемена съдължасти подобни мателия и поцти състите хола, лазбилай нас - от там много палауелни всеуени, но по-плавилния излаз е длуги влемеви уинии----

Буквар

GOTINO

защо паралелни? просто ДРУГИ ВСЕЛЕНИ. как така са паралелни? с какво са паралелни? аз паралелен ли съм с вас, всички останали хора по земята, алооо?

Не , но си паралелен на други, които не виждаш.

ако са други вселени значението се променя.... паралелни вселени означава че съсществуват във нашето време а ако са други вселени може да се говори за вселена която е съществувала преди нашата

Безброй, означава не означава математическа безкрайност, а просто всички възможни варианти (което в крайна сметка са точна бройка, но за приближение са безкрайни). А паралелени, означава, че за всяка една конкретна вселена (например нашата) има една друга, на която всичко е абсолютно същотото, включително наличието на Ивомир, но с тази разлика, че там той е умен.

Началник

феноменално тъп отговор... това обяснява колко сбъркано тъпи са 99.99% от сички хора... и КАК ТОЧНО разбрахте, че има паралелни вселени а паралелни хора и паралелно ВСИЧКО? хахахаха!!!!:-)))) УНИКАЛМНО ТЪПИ СТЕ, всички почитатели на паралелните нещаааа! :-))))))

ти осте ли си жив бе? нали ти казах да се застреляш.

Началник

генг-бенг, бам-бум! готов ли си да те изгенгбенга?:-)

Инкубатор за души !

мчи то близко е,ей къде е

Какво е това чудо ''паралелна'' вселена? Защо наричате някоя друга вселена ''паралелна''? Ако допуснем,че има други вселени, подредени по описания начин, то те са всичко друго не и паралелни. На кого са паралелни? ''Паралелна'' вселена е най-неподходящото определение в случая.

Всичко що е Мулти беше на един човек, на една фирма , която отдавна е студена.

Случвало ли ви се е, когато разсъждавате повече от 10 минути върху безкрайността на Вселената и въпроса какво има по-нататък от края й, да се усетите много тъпи? На мен - редовно.

Разсъжденията никога не помагат опита да.Пример взимаш чаша кафе слагаш до нея чаша захар,с никакво мислене като ги гледам не можеш да разбереш защо са там и имат ли нещо общо.Ако знаеш никога не можеш да кажеш има ли захар в кафето.Ако си учен може да и изградиш милиони теории но накрая ще се предадеш.Ако си човек на опита ще опита кафето и веднага ще разбереш сладко ли е или не.Човечеството видове следва слепите овци наречени учени,свещеници ли т,н кап цитати.А кафето е сладко