17-11-2017 20-11-2018

Коментари

по друга любима тема на стоенчо гогов - spacex :))) ... успешен пореден старт и скачване на пореден кораб Dragon с МКС . и някакво роботче с изкустен интелект са качили с иновативна система от вентилатори за придвижване в безтегловност :))) ... айде скъпите мурзилки давайте пак за ядрените торпеда , че ми липсват ...

Нерде Ямбол, нерде... Става дума за стрелкови оръжия, а троленето от сабайле в събота не носи дивиденти :)

Dragon не се скачва, а го скачват. Защото го прибират с механична ръка като чувал картофи. Скачват се, при това напълно автоматично, само руските и европейските кораби ATV. Американците така и не се научиха, поради осезателното технологично изоставане от цивилизования свят отсам Атлантика.

Тъпчо, АТВ и руските кораби се стиковат отзад на МКС и придават импулс само напред, а и с двигателите после може да коригират движението на станцията. Американските се стиковат в предната част и отстрани. При сблъсъка при автоматично скачване ще придадат ротационен импулс, който трудно ще компенсират с двигателите, особено с по-мощните задно разположени двигатели. Затова се налага те да изравнят МКС и да започнат паралелно движение с относителна скорост спрямо МКС=0, което е доста по сложно упражнение отколкото сблъсък с 5-6 км/час, тогава ръката ги придърпва при което импулса върху МКС е нулев. Същото се отнася и за Японските.

Пълни глупости. Руските кораби ги местят от една стоянка на друга за да освободят място за новопристигащите или да улеснят разтоварването. Отзад, отпред или отстрани - както е необходимо. Как пък само на презокеанските полуфабрикати им пречи физиката?

Вентилатори? Във вакуум? Верно? Брейййй...

Ааааа, сега разбрах що причаш.. Роботчето дето се движи вътре. Е па кво толкоз, дронче с 14 вентилаторчета... Напред, назад, наляво, надясно, нагоре, надолу и 8те междинни точки... Понеже е в безтегловност те са само за насочване... Не е толкова невероятно както го представяш...

Дядо ми (по бащина линия) ми е разказвал, че прадядо ми е стрелял с Madsen.

абе, dir-ника, я направете раздел "Всичко за оръжието", та в нея да сложите статиите за IT! По каква логика в секция IT изсипвате толкова несвързани с IT неща? Ама къде и кого питам за логика?

Тъпите алкохолици с ватенки винаги са копирали всичко. Хромозомно обременените мурзилки не са в състояние да измислят нищо свое. Тъпи ватни тролове, не ви минават лъжите.Само си губите времето да защитавате една мъртва вече кауза-комунистическата. Раша вече е политически и финансов труп. Тя също ще фалира като ссср, въпреки лъжите на джуджето ви.

А някои кухи лейки продължават да си мислят че всичко винаги е започвало от руснаците. Даже и преди съществуването на Русия.

А най-кухите лейки навсякъде за русия бълнуват, дори в новини които нямат нищо общо, и вечер проверяват да не би под леглото или в гардероба им да дебне путин.

19-годишната рускиня Антонина Макарова, наричана Тонка Картечарката, която с картечницата си е разстреляла като палач на затвора в малкото градче Локот няколкостотин души, повечето руски партизани.

Dira - що не цензурирате и лейката горе?

Руснаците са измислили Тачанката. Още преди ПСВ някой си Фьодор Незнамсикой след дълги размишления измислил, приложение на американската Максим.

И от там като тръгнаха едни вицове за Чапай и Петка...

Верно са кухи - всички, които сме чели "Винету", знаем, че първата автоматична карабина е "Хенри" и е направена специално за Поразяващата ръка ;)

Хенри не е автоматична. Налага се пак да прочетеш Винету и да почнеш да правиш разлика между "без презареждане" и "автоматична"

"През 1987 година датската армия прави поръчка на все още не готовата пушка, защото първият прототип се появява чак през 1888 г." Открийте грешката.

Абе той, човека, е журналист, да не е математик я! Не му се връзвай, толкова си може.