Паяци вдъхновиха разработката на уникален антибактериален материал

Създаденият от специалисти от университета на Байройт наноструктурен материал е базиран върху протеини от паяжина

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Баба ти е била грамотна, възприемчива и запаметявала, полезните и практични неща, чути и видяни от нейната баба. Ето и ти си го видял и запомнил. Няма лошо, дори чудесно! Аз и на филм съм гледал това. Значи и по света се знае. Само че това са били естествени паяжини ,произведени от паяка. А в случая става въпрос вече за изкуствено произведен продукт, идентичен с природния. В това е новината и в това е прогреса. ЗАЩО Е ТАЗИ ЗЛОБА? ЗАЩО ВСЯКО НОВО НЕЩО ТРЯБВА ДА ГО ОБРУГАВАМЕ? ЗАЩО ВСИЧКО ТРЯБВА ДА ОПЛЮВАМЕ? ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО ДА ВИЖДАМЕ ХУБАВИТЕ СТРАНИ НА НЕЩАТА?

Баба,загънат в паяжини като египетска мумия

a na andrea koi shte i smeni payajinata

браво, откриха топлата вода. Баба ми преди 20 години си слагаше на рани паяжини за да спре кръвта и да се дезинфекцира раната.

Интересно! Как събираше достатъчно паяжина, за да спре кръвта? Трябва да е доста плътна паяжина или да събере много паяжини и да ги слепѝ. Обикновено по-плътни са старите паяжини, но те са много замърсени с прах. А за дезинфекцията пише, че не убива микробите, а само пречи на полепването им по превръзката.

Future is now.

Не знам защо та прочетох Пияници вместо Паяци, та за това кликнах...

Не разбрах, баба ти с паяжина ли се завивала, или с пияница?