Коментари - Руски печки ”копаят” криптовалути? | IT.dir.bg
назад

Руски печки ”копаят” криптовалути?

Руски стартъп започна производството на стайни “крипторадиатори” с цена 4500 долара.

Обратно в новината

Коментари - Руски печки ”копаят” криптовалути? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Учени в БАН са разработили чушкопек, който ще използва топлината от видеокартите на копачката. Тъй като и видеокартите-прототипи са български (и съответно дефектни) те не копаят бързо, но пък много греят и харчат ток, което ги прави идеални за проекта. Надминахме ги руснаците! Ура! Ура! Ура!

Кофти с тия карти, като сменят трудността и се наложи да се копа с други модели тези нямат продаване на вторичния пазар. Иначе с едно водно охлаждане се постига същия ефект, само дето за 4.5к$ картите ще са бая повече. И за Асик машинка ще стигнат.

Лесно няма в тоя живот. Лесно беше в началото, ама в началото на всеки добър бизнес валят пари. После маймуните се качват на клона и става тегаво.

Глупавият и мързеливият през девет земи в десета ще иде, ако може без труд и мисъл да изкара едни 10 лева дневно. И за миг не му идва на ум, че може да си намерят нормална работа и да изкарва поне 100, които вземат и най-необразованите като него. За образованите дори не говорим.

Направи го ти като мислиш, че е за глупави и мързеливи. Ти каво по работен сигурно ще искараш по 1000 лева на ден. Такива като теб си мислят, че някой само цъка на компютъра, а пък тои носиш тухли и работиш.

И аз дрънках такива глупости, когато приятел ми предложи да копаем, когато БК беше под 100 долара. Сега момчето е милионер и направи ИТ успешна компания с един чех - колега копач, а аз съм с пръст в... уста. Ти си същия. Дървен философ.

По конкретно ? Или се събуди скоро.

ехе, аз това го правя от 2014, но вие недейте ,защото е балон и измама ;)

Биткоин Балона, кога ще се спука? Все повече хора копаят..... ли копаят....

Ще се спука, ама друг път. Вече и банките инвестират в криптовалути. Ти чакай да се спука. Хората правят милиони през това време.

Ибаго. Ако са сполучливи като ладите то значи не требе да струват повече от 4$.

се носят по пътищата..Докато западните бараки, се въргалят в автоморгите:)

Руските радиатори - най-добрите радиатори. Значи т'ва ушанките са най-развитата технологично нация. То не бяха процесори тип Pentuim 4, Йотафони, разпадащи се Лади, танкове, които не палят.... Абе голяма работа са.

БГ и прочие европедита и луди говеда..Точно щот не палят руските танкове, щот руските ракети не летят...О не, чакайте! Краварските ракети не летят! А тия които летят и не се взривяват..ГО ПРАВЯТ С РУСКИ РАКЕТНИ ДВИГАТЕЛИ!!! А кравите си купуват места на руските космически кораби Съюз...И руските танкове Т-90 мачкат джихади джотата в Сирия, докато краварските и европейските щайги гърмят като капачки по Ирак, Афганистан, Сирия, Йемен..Нета е пълен с такива видеа:)

Те ти тебе руский технологичен пробив. А между другото на снимката радиатора има кранче. За източване на крипто водката.

Те ти тебе руский технологичен пробив.

Навсякъде май се напълни с крипто идиоти...

И повечето са чувствително по-богати от теб :)

карат стадо овци към кланницата и една овца казала- ей май ни водят да ни колят и овцатаВолкано отвърнала...- ей ти като почнеш с твойте теории на конспирацията..!

Тук възниква философският въпрос - дали да си криптоидиот-милионер, или да си обикновен, нормален човек, който си брои стотинките да си плати парното. Въпрос на избор.

"He e cлoжнo дa ce пpecмeтнe, чe инвecтициятa в ycтpoйcтвoтo щe ce възвъpнe cлeд oĸoлo 20 мeceцa." Когато се използват грешни допускания, не е сложно да се стигне до всякакви грешни заключения.

И като се вдигне трудността след 2-3 месеца, 10-те долара на ден стават на 1 и си до там.

Копаещи радиатори..., летящи трактори... а пенсиите на българските пенсионери - все ниски!

Това е все пак добра идея, като най-малкото си плащаш тока за отопление, което си екстра. А през лятото няма да е така, затова 20 месеца за изплащане са поне двойно по-малко от реалното

и избиваш инвестиция за $4500... А лятото какво правиш? Отопляваш environmet-a?

През лятото ще охлажда, с плъгин с течен Азот / но се продава допълнително, не е в основният пакет на Радиатора.

Най-важното е това: Bcичĸo ce пpoизвeждa в Гepмaния, изпoлзвa ce cпeциaлизиpaн coфтyep. Стартъп на руснаци, но в Германия!

Значи за това чудо копае ли не копае ли валути и крипто не знам, но нещо ме човърка за отоплението! Та в Русия доколкото знам дори в Москва температурите през зимата падат дори до под -30 -40 градуса по целзии! Та за една стая от 25-30 квадрата да покачиш температурата и от -40 до към +15 - +20 градуса по целзии това са 60 градуса температурна разлика! Сега за около 10 градуса температурна разлика необходимата енергия е малко под 5KW. За 60 градуса, по най-простата формула това са 30KW! Та сега каква мощност требе да имат тези карти 6 - на борй, че да го направят!!!??? Некак си не ми се връзва нещо!

В началото тръгна добре, но когато стигна до "Та за една стая от 25-30 квадрата да покачиш температурата и от -40 до към +15 - +20 градуса..." и те изгубих...

Човекът искаше да каже, че да поддържаш +15/20 градуса вътре при -40 навън се изисква доста топлина. Но не се изрази добре. А не, че вътре започваш от -40 градуса.

Ква е таз стая на -40 бе ... тъпанар .... Ти в неотопляем апартамент влизал ли си, най много до +13 +15 градуса да падне ... в голям студ...

На снимката е обикновен чугунен радиатор. Руският, дето се прави в Германия, толкова ли е грозен?

И аз се грея с няколко копачки. Плащам по 160 лв ток. Миналата година преди да започна да копая давах по толкова за инверторна печка зимата...

Не беше ли конвекторна, Мите?

Аз нямам и една копачка и плащам двойно повече за ток!

И колко изкОпа?

При този курс на етерите и биткойн не му е зле. Повярвай ми.

Хем копа, хем топли, що е то? :)

Нощеска пак ;литна Фалкона , изкара тулуп 5 тона на преходна геостационарна орбита,а тука ме занимават с някакви глупости за радиатор с видеокарти:)Те нашите копачи отдавна се греят на "копачките":)

Тиху ся, тука се кланяме на руския технически гений.

Странно хрумване но в тоя студ там що не, може и да върви. Напомня ми на разните попадения от "planet Russia" в klyker dot com, хората могат да бъдат практични в какви ли не ситуации...

На брой параграфи ли плащат вече списването на материали?

ДА ВИ КАЖА КУДЕ МОЖЕТЕ ДА ВАДИТЕ ПО 500 ЛЕВА ЗЛАТО НА ДЕН ::)) С МЕХАНИЗАЦИЯ ЗА 1000 ЛЕВА :))

От Искъро. Директно :)