17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Етични - няма да убиват за удоволствие, както го правят разни войници, а защото така са програмирани, че да стигнат до това решение.

И какви по точно етични роботи ще произвежда Путкагона? Такива които ще раздават бонбонки и близалки на бебетата, или такива каквито хвърлят бомби с обеднен уран и крилати ракети за да заграбват ресурсите на другите държави както правят лудите крави ли? Или такива които ще взривяват сватби, погребения, детски домове, болници на Лекари без граници..такива ли краварски "НЕетични" роботи а? Та путкагона вече си има такива касапи! И им викат дронове като Хищника и Изкормвача!

Направо етерични роботи ще ползват ...

Няма такова чудо "машината сама да решава" коя цел е вражеска и да я порази. Всяка една машина работи по алгоритъм, създаден и зададен от човек. Следователно и бойната машина работи съобразно предварително зададен алгоритъм... от човек. Дали този човек управлява машината в реално време с джойстика или пък я управлява дистанционно във времето чрез предварително зададен алгоритъм за оценка на ситуацията, няма значение - отзад стои човек, оператор! Нали всеки разбира, че ако не зададеш време за стартиране на автомобила, той така и ще си стои в гаража, докато се разпадне от корозия?

етично пуснахте бомбите над хирошима и нагазаки

Те щото в пентагона много етични решения вземат ,че няма да позволяват на роботите сами да убиват ...хахахаха ...... американски глупусти

"Щe изпoлзвaмe пoтeнциaлa нa изкуcтвeния интeлeкт, зa дa cъздaдeм cилa, aдaптирaнa към нaшaтa eпoхa", Ето такива ткрябва да внесем за Парламента. Ако ще и даструват колкото самолетите.Те после ще се изплатят на народеца