Пентагонът ще прави дронове, управлявани с мисъл

Американските военни от години разработват методи за "мисловно управление"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпросът е от къде ще се намери мисъл за американските тикви?

petrovito

чип за всеки доброволец, по-нататък за всяко новородено. какъв прекрасен нов сват - всеки ще командва уреди и дронове, а от командването ще управляват него...

Абе да не стане като с оная котка, дето няколко години са я тъпкали с импланти и електроника за милиони, за да е съвършения шпионин. Обаче още на първата пресечка извън лабораторията един камион я сгазил .

Впрочем,приборът на главата на асистентката на снимката е същият,като на технологичното изложение тази година в Петербург,с който се правиха същите демонстрации за мисловно управление на различни устройства.Президентът на РФ Пътев ,както и японския министър председател Абе и доста други чуждестранни ръководители присъстваха на това изложение.Имаше и една българка,показаха я и нея,но който е гледал може да я е видял,а ако и напиша името много хора биха останали учудени,така както и аз бях учуден,какво правеше тя там.Приложението за дроновете е на друг по-сложен принцип,идеята за захранването му е гениална,а с квантов компютър постигнатите резултати биха били истинска нова наука-въпрос на бъдеще,но близко!Йес!Даа...Да!

Драги колега, снимката, която от дир-а са изтъпанили, няма допирни точки с материала, изписан отдолу. Сложили са я тази снимка, щото мацето лови око, а и има нещо сложено на главата. Ясно пише, че операторът е частично парализиран човек, дори и името му е изписано. С друг човек не са правени тези експерименти. Нали трябва и имплант да му се постави? В главата!

Точно!-думичката "впрочем"отразява в моя пост вашето вярно твърдение,че снимката не съответства на текста.Истинската няма как да се появи в публично пространство,доколкото приложението за дронове е военно.Аз само съм отбелязал това и съм посочил откъде би могла да бъде.В подкрепа на това,моля прочетете още веднъж последното изречение от писаното от мен,че приложението за дронове е на "друг по-сложен принцип",т.е.подобно външно устройство няма или при наличието на външно устройство,то би било с други функции.Тук най-важното е решеният проблем със захранването според мен и синхронизацията между "чипа"и човешкия мозък,но на първо място стои икономичното захранване без това да се отразява на влошаване на връзката при предвидената съответно далечина на полета,т.е.изпълнено е условието за понижаване температурата по енергийните вериги и чрез намаляване на енергийната загуба в този случай разработката е изпълнима.Има обаче още много да се направи,за да се гарантира запазване на функциите на мозъка на оператора,което вече би могло да стане само,като се работи с изключително бързи компютри,каквито са или ще бъдат квантовите.Оттук до осъществяване на телепатична връзка между две точки има широко поле за работа.Дано всичко да е само с мирни цели,но за това е необходим един нов свят с кардинално променени ценности.Дано и ние българите да имаме съществен принос за този нов свят,чрез български учени човеци.Амин!Йес!Даа...Да!

Илон Мъск има ли нещо общо? Ако "да", забравете!

Това е технология с огромен потенциал и приложение в цивилния живот. Дано този огромен военен бюджет създаде нещо полезно.

Там е работата,че то беше създадено с мисъл за цивилно приложение,но финансирането след 2009г.дойде от другаде и сега приложението е разработка на учените за военните дронове,а замисъла е за нещо много по-голямо и фундаментално в науката,но пак е възможно двойно приложение,а ефективността на военната мисъл не бива да се подценява,защото в армията и флотовете с най-новите технологии отдавна вече командирите са доценти и доктори на науките с военни звания.Примерно капитан на фрегата е и доктор на науките в необходимата област. До тук по военните въпроси! Йес!Даа...Да!

ЩЕ НАМЕРЯТ МИСЪЛ ? хА ХА ХА ХА

Операторите на дронове страдат от същите военни травми като полевите войници след извършване на убийства. В Ню Йорк Таймс има поредици от статии по въпроса, доста интересни. За 10 години над 10.000 са убити чрез операции с дроове в Близки Изток и Африка. Повечето са "джихадисти", но има и около 7-8% невинни жертви, вкл.и деца. Най-голямата база за военни дронове-убийци се намира в сърцето на Африк - Нигер и покрива целия регион на Африка и Близкия Изток.

умрела както и стелт технологията им дето е крадена от руснаците.

Нема начин да нема начин да не е крадена от великите россияни! Колко ли зальохан россолюбец трябва да си, за да нишеш, че е крадено от россиянците?

руснаците ще направят по мощни средства за РЕБ и дроновете ще вървят на майната си.

Трудно ! У руснаците няма МИСЪЛ !

А кретените от ДАРПА не виждат ли потенциала парализирани хора да проходят с помощта на активни екзоскелити?

защото американците са най напред в тая работа.

значи блядюхите няма да могат да ги ползват

Съветите никога няма за имат такива, щото кратуните им празни!

Тъй става като са отгледали роботи. Синтетични хора , със синтетични мисли. За сложно съставни изречения просто забравете.

Ще ги използват изключително за хуманитарни цели, да не си помислите нещоо ...

Те хубаво ще направят дроновете, ама после мисъл откъде ?!?! Хехехе

Баси ако жена управлява дрон с мисълта тоя дрон ще се побърка къде да отиде - в мола ли, на маникюр ли и ли да види какво прави гаджето и или приятелката ...

Е, те това е безмислено, ..От къде у Пентагона пък и мисъл?

Путин знае ли...

На Боко дрона няма да мръдне!!!

"...Ако уредите му отчетат нещо интересно, те изпращат сигнал към вашия мозък и вие..." те това - обратната връзка е по-важна. Важното е тя да бъде оттренирана добре. Че като започне чипосването да се управляват зомбитата без проблем. Цък с мишлето и хоп - зомбито радостно си похапва ла...йна. Не се налага като сега да се слага натриев глутамат. Цък с мишлето и зомбито гласува както му се каже. (Не че ще има значение за кого да гласува де...)

Изглежда днес ги управляват без мисъл ...

Мда-а, дронове управлявани с УМисъл.

Всички действия на въпросната институция на САЩ (в сградата петоъгълник) в последните години ясно показват, че точно мисленето е слабата страна на служителите там - ама много слаба. Така че не е много ясно как ще управляват с "мисъл" тези опасни играчки!

Преди 10 години и AI нямаше, сега се самоубочава за 24 часа и бие на шах най добрите съвременни програми, които имат 1000 точки по-голям рейтинг от най-добрият шахматист! Та да си довърша мисълта само, ще обучат няколко човека да управляват дрончета, после на тази база ще обучат Deep Learning AI алгоритъм, ще го качат на един суперкомпютър и ще ги пуснат на Путин, а той ще ги пуца с 'Калашник'! Наслука!

О! БОЖЕ! Самоубочавайте се бе ... (24 часа няма да стигнат)

Баце, пишеш глупости. ИИ има от десетилетия, а повечето програми за шах по принцип си имат ИИ. Това, че една програма е била друга, означава просто, че е генерирала по-голямо дърво на решенията. Пък Путин не го мисли - достатъчно му е да гледа сеира, дето се разиграва в Белия дом.

Е, той, Путин това и прави - само гледа, хихихи!

Е, какво да прави друго - нали уж лично той сложил Тръмп за президент?

Пълна скръб

Ако си помисли че жена му му изневерява, тогава с дрона какво става?

Проблемът не е да го направят, а че в главите на 99.99% от американците не се извършва мисловен процес, тоест няма кой да ги командва тези дронове :)

Ми то няма такова!

Някои хора пак са прекалили с фантазиите...

опитите са поредните компютърни анимации наричани за по"тежкарско "симулации.Нещо като кацането на луната но с много по- добър интерфейс и компютърен дизайн.