Пилотираният "Союз МС 12" излетя към МКС (снимки)

Планираният престой на руския космонавт и двамата астронавти на НАСА е 204 дни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

русия отново доказа че е първа космическа сила на планетата!!

Как? НАСА имат много повече апарати в космоса. И изпълняват много по-сложни мисии.

Кое е това по сложно нещо от това да прати живи същества.

По-отговорно - да! Но не и по-сложно! Дали ще изстреляш ракета със сателит или с капсула с хора, няма разлика. Ако можеш едното, можеш и другото. Все едно да кажеш, че да караш такси е по-сложно от това да караш камион... Докато да кацнеш на друга планета или на астероид и да вземеш проби е много по-трудно! Не съм русофил или русофоб, но фактите са, че Роскосмос има няколко неуспешни опита, а НАСА има 4 успешни кацания на Марс и едно на астероид. Дори и научният ръководител на Института по космически изследвания към РАН Лев Зелений е признал превъзходството на НАСА в космическите изследвания.

жорко, защо не ходиш да се прегледаш при психолог?!? Ако беше все тая дали пращаш хора или сателити, отдавна SpaceX щяха да пращат американските астронавти до МКС. Относно кацания на други планети, има детайлни списъци в интернет, може първо да се информираш. Руснаците първи кацат на Венера, Марс, Луната. Изоставането на Русия е в резултат на целенасочено сриване на Източния блок, започнало 1975г и последвалото безобразното разграбване на Русия през 80-те и най-вече 90-те години на миналия век. Краварите окрадоха каквото могат от Русия (че и целия източен блок), включително и космически технологии (НК-33 с пълната документация, а кой знае за колко още неща не знаем). А, ти през това време помисли ние къде сме в цялата тая надпревара.

САЩ - СССР/Русия дружба от векове за векове. Съюзници във всички международни световни конфликти още от 19 век. Ако има някакъв глобален феномен си отстъпват взиамно територии един на друг, но не и на трети. Пък нека глупаците се плюят.

Нещо в тази новина липсват коментарите на ДАДА да ни обяснява за величието на Американската космическа програма и колко били изостанали Руснаците.

Само един заблуден русофил може да си мисли, че Руснаците все още са "в играта" с космическите си проекти/постижения. Дори няма да се абя да ти обяснявам защо..

Глупако, защо си позволяваш да коментираш от мое име??????? Този полет е изцяло платен от американците!!!!! Ако не са те, руснаците никога нямаше да полетят!!!!!!!!!

Ако не са руснаците сигурно ще ходиш по кофите да ровиш ....

Дали са го проверили зз дупки, да не стане като с този дето сега ще слиза

Ако Тодор Колев бе американец, щеше да възкликне: - Кога ще стигнем руснаците! ;)

Тъпо!

Един въпрос за всички - откога астронавтите на великата Америка не летят в космос с великите американски ракети?

от 2011. Защото им е по-евтино да ползват руската консерва, създадена в края на 70те. Много скоро всичко това ще се промени (то вече е факт) с навлизането на частните компании.

Ще, ще, ще Вече 20 години го слушам това!!!!

Слава на руските ракетостроители! Квичене на прасета нека да се започне СЕГА!

Ти даваш тон ли?

Той тон, ти дупе... Кой каквото може и на кой за каквото му плащат... Мажи с вазелин и продължавай напред!!!!

Виждам, че фалшивия Дада се е развихрил...

Русия намалява финансирането на космическата си програма с повече от една трета за следващите 10 години заради икономическата криза в страната. В 2023 году на Байконуре закроется стартовая установка для запусков тяжелых ракет «Протон-М», сообщили ТАСС. Полностью прекратить эксплуатацию ракеты-носителя «Протон» на космодроме Байконур планируется в 2025 году в связи с тем, что в носителе используется ядовитое топливо гептил. Казахстан последовательно выступает за прекращение запусков этой ракеты. Защо българските крадливи комундета се сдухват толкова че ватенките са вече на дъното на блатото. какво кукурякате ватни тъпунгери? В съседната статия пише: Русия намалява финансирането на космическата си програма с повече от една трета за следващите 10 години заради икономическата криза в страната. Не минава и ден без да се чува рев и истерично квичене от кремълската кочина . Нео- Фашистка раССия е наритвана от Световната Цивилизация по всички фронтове.

И въпреки всичко, продължават да са единствените, които изпращат пилотирани полети. Нали така?

А д си чул случайно за новият космодрум "Восточний", който е построен и вече функционира, като отдавна планирана замяна на "Байконур" ? Още от преди двадест годни руснаците планираха да се отърват от зависимостта от Казахстан. И просто реализират плановете си. Така че не се притеснявай, полетите няма да спрат.

Казахстан ще си има празен космодрум, както ние ще си имаме празни тръби догодина. А Русия ще си изстрелва ракети... ще си продава нефт и газ.... Как? Ами има как!

"Овчинин" ха.ха.ха като Путин, Вагинин , Чуркин..ха.ха

Интересно, как не са пропаднали в дълбокия космос, нали Земята я считат за плоска?

ма що от байконур в казахстан а не от восточний в россия, и що с пари на краварите а не с денги на раша?

,,ма що" не ти е ясно защо от Байконур? Първо: кой и кога е изградил Байконур? Второ: ето и сега си плащат защото не колонизират. Трето: ако беше малко по-грамотен можеш и сам да решиш една елементарна задача от динамиката (ако не знаеш, това е част от теоретичната механика) и ще разбереш защо от Байконур. Там където има наука няма политика, но вие умствено все още сте преди да съществува науката...

Слава на Русия ! Давайте, братушки ! Западът да годуха !

То се вижда и без очила кой го духа

Ти го виждаш най-отблизо, скъпи.

Ватенките катастрофално изостанаха в областта на изкуствените спътници. Технологиите й са стари, още от СССР. Спътниците на Русия тежат тонове, а на американците - десетки и стотици килограми. Американските спътници имат живот 15-20 години и прекратяват работата си поради изчерпване на горивото за корекции, а руските - максимум 7 години и прескъсват работата си поради технически проблеми. Роскосмос изостава катастрофално от НАСА - пари няма, технологии няма, висококачествени специалисти също няма...Това го пише в руски източници, а не в американски. Старши вицепрезидент на SpaceX заяви, че компанията е завършила 2013 г. с 10% от пазара (Русия - 60%, ЕС-20), а през 2017 г. делът му ще достигне 45% (ЕС ще има около 40% - а на алкашите ватенки само 15). Плановете за следващата година - 60% от световния пазар на търговски изстрелвания (ЕС - 30%, а на Русия - по-малко от 10). Роскосмос КАПУТ.

Биологични експерименти с Кристинчето. Интригуващо. Чудя се как още нашите чалга кифли не са усвоили дестинацията.

Как тъй тоя път е нямал проблем ?!?!? А рашката за кво е на борда ??? Сигурно да премита станцията и да разтребва след американците, като свършат с опитите !!!

Няма да свършат с опиатите.

Господин/госпожа Ди канадиън адски мрази руснаци, защото през 2015г., когато бил на екскурзия в Красноярск, се направил на много отворен либерален джендър в един нощен нлуб.Обаче руснаците не разбрали прогресивната му креативност и всички мъже в заведението го имали. Оттогава иска да избяга в Канада, защото някой му бил казал, че там нямало руснаци. Оттогава нищо не се знае за пола му, а и той не обича темата. Питайте го.

От оня случай в Красноярск, след малко шев и кройка в местната болница, той установи, че това му харесва и сега в Канада еженощно, макар и неуспешно, прави опити да забременее, с оправданието пред съвестта и родителите си, че се е отдал на научни експерименти!

Брато, я кажи сега - в Канада има ли руснаци ?

Рашките ги взимат да им чистат кенефа и си плащате доста доволно за услугата а за добре свършената работа им дават бакшиш френски оригинален одиколон за да миришат нормално но те го изпиват вместо боряшник! Експериментите с хоманоиди-рашки в космоса тепърва започват очаквайте продължение и наздаровя :)

Браво, добре го написа ! Само лека корекция на, драги: Хоманоиди се пише с у, а не с о. Разбра ли, бай х. Ой ?

За да затвърди статуса си на неграмотник от помощното училище е употребил повече думи от допустимото за ,,капацитета" му : ,,...одИколон..."! Коментарите са излишни!

Ехооо, къде си, скъпи ?!

Тука съм скъпа в европата съм а ти пиши правилно аз изкарах 300лв днеска и си почивам

Е то да те бодната 3-ма черни... то 300лв за това си е направо без пари! А и оралния вакум като сложим... Пиши се направо изнасилен...

Една авария след няколко десетилетия на ракетите Съюз и то нефатална. Доказа се ефективността им на защитната система. На пилотите им нямаше нищо. Капсулата просто си кацна. А последно американски космонавти изгаряха в совалка. Факт е, че НАСА и САЩ имат повече доверие на руснаците, от на собствените произведения. Хайде на свързани частници.

Браво

Хубаво е, че поне още в космоса е няма русофобия и русофилия.

Аз си мисля, че само в България го има! Не знам откъде идва тази ненавист. Все пак всички сме хора, всички живеем на една планета и имаме едно бъдеще! трябва да работим заедно, не да се делим!

от безбройните нападения върху нас и наивните верващи на прекрояването на историята...

Браво

"Руския космонавт и астронавтите от НАСА" - каква е разликата между космонавт и астронавт???

Космонавт идва от космоса, а астронавт - от карти таро.

Никаква. В Русия са космонавти В САЩ са астронавти. В Китай са тайконавти.

Браво

Vie bihte li se kachili na tazi Ruska katafalka?

Цялото човечество ги ползва, САЩ включително. Егати нещастника.

Тая "катафалка" извежда хора в космоса по-често отколкото си миеш зъбите ве калъф прост :)))) Язък че не се повози на Чалънджър - щеше да ни спестиш умствения си запек.

Внимавай да не се задавиш от злоба.

Не, аз бих се качил на теб - старата раздрусана таратайка.

или те са за балъците в ес