Коментари - Крипто-схеми дебнат в Play Store | IT.dir.bg
назад

Крипто-схеми дебнат в Play Store

Много приложения в Play Store генерират биткойни за създателите си.

Обратно в новината

Коментари - Крипто-схеми дебнат в Play Store | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

FuckTheEU

Днес качествените ферки за биткоини избиват себестойността си за около 9 месеца до една година. Който измисли приложение да навързва стари смартфони които струват стотинки общо взето, може да стане милионер за няколко седмици.

Мани, сигурно 50% от времето на подрастоците вече минава пред телефона... Матрицата е само на крачка разстояние! А дали дори и в нея всички ще цъкат на огризки и на ГнусМас-и?

Криптосхемите дебнат... Гогов да му налеят акъл, амъ той са дърпа!

Понеже няма къде другаде да питам, дали дира блокира достъп до съдържание ако имате ад блок инсталиран. От някое време не мога да чета коментарите в новините. Тука ги чета и пиша обаче.

Имах същия проблем преди няколко седмици. Не си спомням как точно го реших. Предавам каквото си спомням, че опитах. Бях си помислил също, че е AdBlock, и опитах да го деактивирам на една от страниците. Май не помогна много, но ме наведе на мисълта за java. Обнових версията й и в настройките на Safari позволих ползването й на страницата на дир. Струва ми се, че това беше проблемът и решението му, но не гарантирам. Стар съм вече и паметта ми изневерява. Накратко: обновете си plug-in-те и проверете, дали някои не са блокирани за страницата на дир.

Малоумщината на политиците се е прехвърлила и на ИТ спецовете. ИТ спецовете като МС, Гугъл и Епъл постоянно ни правят вгорчават живота с малоумните си програми и измислени концепции. Като например малоумщината ъпгрейдване на скайп, за по-качествен експириънс. И то да беше само това, ами браузерите са пълен ташак. Тъпаци.

Много станаха програмистите, трябва все нещо да правят за да си оправдаят заплати. Работи се за бройка, не за качество.

До каквото са се докоснали Майкрософт са го унищожили. Бяха неспособни да разработят приложение за разговори, затова купиха скайпа барабар с данните на потребителите, и за няколко години му таковаха майката.

Как така генерират биткойни, моля за разяснение че не ми са ясни тия виртуали.

Кат нямате пари си купете втора употреба. Според мен един 6s е по добър от най новия самсунг 8s предполагам че цената му е достъпна и в третия свят

Ще ми покажеш ли как да си сваля файл от шитфона без да инсталирам програми.

И що ти е да сваляш филе, ти нямаш ли си компютър за тази цел? Що се отнася до сваляне на инфо, например поръчал си си ваканция или резервирал хотел - автоматично отива в аппле валлет с циялата информациа, ако пък не - тогава в ибоокс като пдф

Зад океана 95% от хората ползват аппле телефони, тук там някой заблуден има хандроид. Кой му дреме за мнението на ориент експрес в третия свят. Ха честита баня!!!

малко да ти припомня географията щото явно нещо си скаран с нея. зад океана има два континента и в само една държава от всички държави на двата континета аппле телефоните имат някъкво значимо присъствие. при това пазара на тази конкретна държава не най-големия нито по брой нито по обща стойност.

Кои са тези приложения ?

Типично за недодялания дървоид! На гугъл им дреме на шишарката за тоя скапан ос! Без това го ползват само разни нискоразрядни бедняци в 3тия свят!

Xa Xa Xa,

Tипично изказване за хуманоид ползващ огризки. Я кажи последния кютук купи ли го за 2500лв и зелената черта какво я направи или вече ѝ свикна?

Е и без да го чета ми беше ясно, че е за Хандроид, ихихи:)

То за Айфоня има от доста време....

Мани биткоините! Защо почти всеки адон иска достъп до това или онова? Особено до места, за които няма логика да се интересува!? Това е дребна селка шмекерия, на искащите тотална власт! Ще се откажа от всичко и ще призовавам всеки да го направи, за да не може тия изроди да ми бъркат в душата! Аз не искам да съм роб! Вие?

едно време може някъде си и да е имало свобода днес се раждаме поробени от държавата (и не само) в която сме родени, свободата е само рекламен трик

Ако е регламентирано и ти дава нещо в замяна (точки за игри и т.н.), и се случва само докато устройството е на заряд - какъв е проблемът? Евала, добре са се сетили :)

Не виждам нищо лошо. Казва се ,че приложението генерира крипто валута когато не се ползва и в замяна на това дава на хроата точки за игри. Win-Win.

пред общоприетите варианти да те заливат с реклами или да ти искат пари на всеки 5 мин, това с критовалутата си е направо слънце.

Не всички дават точки, а и аз може да не ги желая. А и на какво отгоре ще ми амортизират процесора и хабят батерията? Тоя телефон да не са ми го купували те с техните си пари?

Ако си направите труда да прочетете EULA-та на приложението... сигурно пише там. А иначе винаги може да платите някой лев на разработчика и ще получите приложението без "екстри" Все пак телефона не ви го дават безплатно нали? Защо софтуера да е? Все някой е вложил средства и време ... Безплатен обяд няма....

"Новината" е на 10-20 дни, но няма проблем.

Е сега какво да правим, да си инсталираме антивирусна за Андроид, за да разберем кои са тези приложения? Поне да им бяхте написали имената да има някаква ползва от статията...

Че то тази новина е от преди 3-4 месеца, то вече сигурно има нови. Майнването е залязваща работа, по-неприятни са троянците.;) Иначе е забавно, написали си всички пароли за всички социални мрежи, имейли, сложили си пръстовия отпечатък, плащат си през телфона, общо взето напълно се идентифицирали, съгласяват се всички условия, еди кое си приложени да събира данни за контаки, обаждания и т.н. и после очакват само АНС да се взъползва от това. Е и други с по-комерислани цели ще го направят.