Плесен от Чернобил може да пази астронавтите от космическа радиация

Сlаdоѕроrіum ѕрhаеrоѕреrmum чacтичнo ce xpaни c paдиaция, ĸaтo изпoлзвa пигмeнти зa пpeoбpaзyвaнe нa гaмa лъчитe в xимичecĸa eнepгия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето една полза от Чернобил поне има! Ми да му го кажат това на Илън Мъск. Защото доколкото знам, на Марс няма магнитно поле и планетата изобщо не е защитена от космическата радиация. Атмосферата е по-малкия проблем!

Ако ходенето на Аполо до Луната беше истинско -тогава Америка и НАСА щяха да са пример за най-чудовищното технологично падение и регрес в историята на човешката цивилизация! Това е все едно веднага след като Колумб се е върнал от Америка, велика Испания изведнъж да започне да разправя: 1. Няма да ходим повече там. Ебаси скуката. Ще си седим в Кастилия, тук е толкова по-интересно и перспективно. 2. А и нали бихме всички други и стигнахме първи до Новия Свят! Нека те сега да си го завладяват и да печелят - ние си ги бихме в морален аспект. 3. Вижте сега, просто НЕ можем да отидем пак - изгубихме технологията! Чистачката скъсала пергаментите, без да иска. Колумб успя да стигне като по чудо с трите си шушлюпки - но в наши дни е абсурд да се плава с ветроходи и да се зависи от вятъра! Ще почакате първо да изобретим парната машина. Или поне да успеем да направим пак читав ветроход, като онези на Колумб. 4. Да не говорим пък за опасните морски течения! ( радиацията ;) ) Когато Колумб плаваше, те не съществуваха, но сега пак са се завърнали, много по-мощни от преди, и е практически невъзможно човек да оцелее в открито море! 5. И т. н., схващате картинката - поне по-умните от вас... ;) Но Аполо така или иначе никога не са стигали до Луната, както всички знаят. :)

Смятайте сега следващото поколение танкове, цялото в плесен.

Ама как така бе? Докага ще ги хрантутите тези диви азиатски комунисти?! Руски двигатели, с руски кораби до руска станция с руски кенеф, а сега опряхте и до руската плесен. Ваша си, демократична, от Три Майл Айлънд нямате ли си? Някоя високо технологична уестингхаузка от Фукушима? Или по тия места и плесен вече не вирее?

Алооо, русофилитее, Украина не е Русия! Трябва да си го запишете някъде. СССР ОТДАВНА не съществува!

Абе бастун като караш Москвич в Украйна дали става украински?

Поредния калъф, дето милее за СССР... Централата е Съветска дрОгарю, това не я прави Руска. Украина не е в състава на Русия ОТДАВНА. Набийте си го в кухите кратуни!

Ей, накъде върви тоя свят... Сега пък и радиация в космоса, от която трябва да пазим астронавтите. А преди 50 години когато Холивуд кацна на луната по фолио и тиксо нямаше и грам радиация в студиото, само климатикът нежно полюшваше знамето.

Това все едно, че аз съм го писал... :) но все пак може да се включа по-нагоре.

BajMihal

Ами явно другия "аз" в тебе е писал. То при шизофренията така става.

По ириния на съдбата...

Ирония...

преди са ползвали 'руски' ракети, сега ще ползват украинска плесен