Плоскоземците пратиха експедиция до "ръба на Земята"

Тя очаква да намери "ледена стена около плоския земен диск" в Антарктида

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз виждам нещата по следния начин: Група балъци ще съберат пари, за да финансират околосветско пътешествие на група тарикати, които после ще "докажат" на балъците, че нищо не може да бъде доказано, защото капитана на кораба не иска да отидат до ръба, за да не падне в нищото.

Абе всичко е една измама. Ние дори не сме живи, а пребиваваме в симулация. Земята не съществува, нищо не съществува реално, само си мислим, че е така...

Честно казано, "плоскоземците" даже няма да си правя труда да коментирам. Обаче бива ли такава вопиюща неграмотност на DIR-ските "журналисти": "да открие "ръбът на нашия диск"", "На сайтът на организацията"... Да се върнем в начален курс да се научим къде се слага пълен член? А?

свещеНа, а не свещеННа... Неволна грешка...

Ами защо не, ако прибавят няколко палета с плоски шишета с джак даниелс и купонът е пълен

Явно винаги ще има организирани идиоти. Тези и да ги изведат в орбита да видят земята отстрани, на собствените си очи няма да повярват, а ще си намилат глупостите.

така е но нали знаеш че реална снимка на Земята няма всичките са подправени с идеално кръгла земя като топче :) интересно ми защо крият формата на Земята ... !!!!

Ти не си много умен, нали?

Новият Христофор Колумб ...

Ей, имах един такъв плоскоглав приятел във фб и като му доказаха неколкократно и неоспоримо, че земята не е плоска, взе че ме блокира горкичкия. Много ги зомбират плоскоглавците. Дано имат възможност скоро да погледнат от горе, та да се убедят, че не е тава

без коментар :)

ППМ

Обяснявам - Земята е плосък диск. От центъра към ръба тече вода. Дискът се поддържа от четири слона, а те са стъпили върху гигантска костенурка. Вярно е, само че не е при нас, а е някъде в Индия.

И неговите книги за Света на диска ;-) Прекрасни фентъзи!

Няма начин и антиваксърите да не се присъединят.

дано да паднат от него. ха ха ха ха ха

не са "плоскоземци", а "плоскомозъчни", моля бъдете коректни.

Само да не се окаже, че всички са си "забравили" фотоапаратите! И затова не са снимали "края на чинията"...

BajMihal

Не бе, студа ще им блокира апаратите на всички. (е може и да не се сетят за това оправдание). Така или иначе те не плануват да се разходят до южния полюс. Явно защото тогава надеждите им ще се изпарят, въпреки ниските температури там (Което също опровергава тяхната теория :) )

Искам и аз от тяхната дрога...

Аз вярвам, че ракията може да свърши. Някой желаещ, да го докажем?

съм пуНка непоръбена и искам да отида с тая експедиция....

Аре стига с тази тъпотия за плоската дискова земя!!! Всички знаят, че Земята е двадесет и осем ръбов многоъгълник!

От известно време съм решила като ми паднат едни пари, да речем няколко милиона, да организирам конференция за плоскоземци. Само че в Рио де Жанейро или някъде другаде отвъд Екватора. За да не се усетят бунаците, ще ги поканя на мои разноски. Ще направя гала вечерята първата вечер от конференцията да е под открито небе, на някоя тераса, и като се стъмни ще изгасим светлините, за да се вижда звездното небе. Който не успее да ми покаже полярната звезда и съзвездието Малка мечка или пък да обясни защо Орион се вижда наопаки, ще трябва да ми възстанови сумата, която съм дала за неговото участие. Естествено всичко се заснима и после в Тубата.

Навит съм, ако ми предложиш да ям суши от тялото ти

Понеже Нова Зенладия пак се пада на този ръб, няма смисъл да мръзнат на Антарктида. И да помоля нещо...като стигнат там, може ли един да погледне отдолу. Само да види какво има под България. Една каска с челник търся, изгубих я в рудника преди 20 години.

Аз не вярвам че Земята е плоска. НСА изпращат видеа на живо в YouTube и там се вижда повече от ясно, че земята е кръгла. Незнам какво повече трябва да докажат, за да може да всички да вярват и знаят, че Земята е кръгла.

Браво Ева, добре е че си убедена в това. Поздравявам те за добрия избор.

И то с любезното съдействие на НАСА. Как да кажеш "не" на ЮТуб, а!

А когато беше в райската градина Господ не спомена ли нещо за формата на Земята?

Маркетинг за круйз, това е истината ;)

Мале колко тъпи хора има в тази държава.

в коя?????

В която и да е !

около нова година Colin O’Brady (американец), стана първият човек прекосил Антарктика сам, пеша, без поддръжка и други доставки. грубоказано се състезаваха с Lou Rudd (британец) който се пробва също да стане пръв, но изостана с 80тина киломерта (1-2 дни) и стана вторият човек прекосил Антарктика сам, пеша ... преди тях експедиции правили същото са десетки (но не сами, механизирано и тн). е нека и плоските се запишат. да видим каква глупост ще измислят като оправдание после.

Вижте маршрута на въпросният господин и тогава твърдете, че е "прекосил" Антарктида. ;-) Нищо не е прекосил!

а ти погледна ли ги наистина? и двамата са отишли до южния полюс и са се върнали по съвсем различен път. да разбира се са избрали най-краткия възможен за това маршрут. и тебе да те захвърля в ледената пустош на -60градуса, и ти ще търсиш най-краткия път. какво повече ти трябва? да го направят по абсолютно права линия ли? да си мерят всяка крачка с ъгломер сигурно. добре няма лошо ще отговоря на малоумните ти възражения. потърси Børge Ousland той прекосява пръв 1996 г, само че на ски (не пеша като горните двама) горе/долу по права линия. Сега къв ще ти е проблема?

Те плоскоземците ще паднат непременнно отвъд ръба на гърба на А'Туин - е единственото живо същество във Вселената, което наистина знае накъде отива. А'Туин е огромната костенурка, която бавно плава в Космоса.[ На корубата ѝ са стъпили четири гигантски слона. Те, от своя страна, носят на гърбовете си Света на Диска нашата Плоска Земя

Тази костенурка и слонове, какво ядат и пият?

ППМ

Тук въпроса е: Какъв е полът на костенурката. И дали, ако се срещне с друга костенурка ще се чифтосат. Това е теорията за големият взрив.

Начи няма как да е ептен плоска. Според мен е под формата на чиния. Иначе ще изтекат моретата и океаните. Или поне има ръбче по края. Надявам се експедицията да намери отговор на въпроса, какво има отдолу на чинията? Може би свят, подобен на нашия?! Хубаво е да се знае колко е дебелината, щото копаш, копаш и .... не се знае

Ами ... то май се знае какво има "отдолу" - четири слона на гърба на огромна костенурка крепят плоската земя

Това е според теорията на академик Т. Пратчет. Но нека гледаме малко по-сериозно на нещата.

Според теорията отгоре има похлупак, а отвън отвсякъде има вода. Знаем, това което са ни казали, че е. Дали наситна е, няма как да проверим. а и всъщност няма голямо значение.

винаги е имало хора по света с плоски мозъци но ако ги нямаше как хитрите щяха да живеят без тях

тя експедицията отговори ще намери но незнам дали ще ти харесат

Еми то тъпотията не ходи по животните! При хората се среща!

бе то не е научно земята да е плоска, ама защо никой не може да види или заснеме кривината? кривина може да се забележи само от фиш ай камери. освен това, съвременните фотоапарати със приближение 40 км успяват да зумнат обекти, които за 40 км разстояние трябва да са 125 метра под ръба на хоризонта на водна повърхност. ?!?! (по формула - синус, косинос тва онова. та... тя не е научно да е плоска, ама обратното не е измеримо

Има една наука - Геодезия. Древна е почти колкото оная, най-древната. Дава отговор на чуденето ти, както и отговор на чуденето по-долу за тръбопроводите. В нея е обяснено и за рефракцията на светлината, и как нивата между точките се дават през 200 метра за да се избегне грешката от кривината и т.н. Дълго е. Но си има отговорите.

начи, геодезия съм учил общо 3 години. рефракция на български се нарича пречупване. НАблюдава се, когато светлината премине от среда с една плътност във среда с различна плътност. НАпример през стъкло, или от въздух във вода (а и английски говорим от поне 10 години в естествената му среда) Други идеи? защо на водната повърхност на 40 км може да видиш танкер ? сигурно светлиният лъч, някак си от гравитацията се огъва по "кривината" и той а ? умник

"Други идеи? защо на водната повърхност на 40 км може да видиш танкер ? сигурно светлиният лъч, някак си от гравитацията се огъва по "кривината" и той а ? умник" То танкера може да го видиш, може и да не го видиш( само за ясно време говорим не за мъгла естествено), зависи от темп. на въздуха на различните височини от морското равнище. Не мога да разбера тъп ли си или дразниш хората?

Хич не си оригинален с тия 40 км видимост и сам мн.добре знаеш защо - защото не гледаш от морското ниво, а отделно от това, водната повърхност не е идеално сфера - има си падини и хълмове, ако не знаеш. А наблюдавайки от брега или от кораб, ти винаги наблюдаваш отгоре надолу. Няма нужда да ми благодариш. Явно си бил слаб ученик в науката геодезия. :)))

По-добре не се опитвай да мислиш... и то особено по научни въпроси.... Вижда се че нито си запознат, нито ти се отдава...

Ще открият краят на Земята на 4-ти километър. ;)

Ние сме на всеки километър

да си носят рецепта как се прави супа от костенурки

Това са хора без задръжки, които не робуват на стереотипи. Можем само да им завидим на чувството за хумор. Като се замисля... ръководителите на нашата родина, не ги иска никой, но те все печелят изборите... как става това не знам, но е факт... както и плоската земя...

всъщност земята е наистина плоска, а сферична е планетата. ако и земята/сушата/ беше сферична, то при строежи на тръбопроводи, канали и други такива, на всеки 40 км, щеше да има денивелация от 2 метра, а такава няма.

Вземи една футболна топка, плажна още по-добре и я опаши с един маркуч и тогава ми говори за денивелация!

Kak ги сметна тези 40 метра?

сори, 40км

Това тръбопроводи винаги ми е звучало като жицопроводи.

движението плоскоумците бележи ръст. движение на плоскоземците бележи ръст в последните години. антиваксерите са особена подгруба те не са плосокумци, те са вдлъбнатоумци.

И като се резнете в някой айсберг и на дъното, всичките. ЛУМПЕНИ!

Ша апнат,ша пийнат и ша са повеселят хората

Ъхъ. Тия четири неща...

petrovito

само да не объркат кораба с ония гей-круиз, че четвърто може и да не се хареса на мнозина