Почина астронавтът Майкъл Колинс от първата мисия "Аполо 11" до Луната

Той завършва Американската военна академия в Уест Пойнт през 1952 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е лесно да жертваш егото си и да останеш в орбита, за да качиш в модула колегите си без да стъпиш сам на Луната! Всъщност това е истинският герой и покорител! Както и великият подвиг на другаря на Фродо - пълничкият Самознай Майтапер изнесе на гърба мисията, така Джон Роалд Толкийн учи младите. Бог да прости героят, нека го запомним от онази хубава снимка на тримата, седнали и усмихнати на фона на красивата Земя...

Има въпрос, който ме мъчи! Защо на прословутата снимка от Луната не се вижда кьорава звезда, при положение, че там трябва да се виждат и светят като прожектори.

За да не те мъчи въпроса. Явно е че нищо не разбираш от фотография. Снимките са правени при силно осветление т.е. Денем на светлата страна на Луната. Направи следния опит. Отиди си на село и в безлунна нощ, но ясна излез пред обора освети се със силна лампа и си направи снимка. После виж дали звездите се виждат на тази снимка. След това ако още те мъчи въпроса се запиши в местното училище в 4 клас за за попълниш знанията си.

Мъка

Фотографската ми техника, със сигурност струва повече от колата ти! Ти си прави сметката, дали разбирам от фотография. И преди да ме връщаш в 4-ти клас, си отговори какъв тип светлина достига през атмосферата, и какъв тип светлини съществуват в космоса, видимостта им и доколко слънчевата светлина им пречи да бъдат видими?! И, може ли да не е пред обора, а на полето? Може би знаеш разликата? А пък и те са се снимали насред лунното поле! Знам, че това е тъпо форумче, ама все пак!

Ах, значи не си просто невежа, а невежа със самочувствие. Ти да си си отговарял на въпроса каква е отражателната способност на лунната повърхност? И ще се радвам да се опиташ да ни обясниш в спектралната област, в която са чувствителни фотоплаките, каква точно е разликата между светлината, идваща от Слънцето, и светлината, преминала през атмосферата.

Реплика на Мхм: "каква точно е разликата между светлината, идваща от Слънцето, и светлината, преминала през атмосферата." Ти, малоумник ли си, за да задаваш толкоз тъп въпрос? Бахти чукчите...

Не ме бъркай със себе си, аз съм доктор по физика. Та според теб каква точно е разликата в светлината във видимия диапазон? Спектрално разпределние, интензитет или насоченост?

Мхм, ти, ако си доктор по физика, бих разбрал трагезията на тоз народ! Ще си прочетеш ли отново последния въпрос? Не е истина, какви тъпаци са станали доктори и професори в Бантустан! П.с. Моите титли, няма да ги споменавам, че да не се почустваш кофти с докторлъка си!

Виждам, че продължаваш да обвиняваш другите в собствената си простотия, но не даваш обяснения или отговори. Типично, за привържениците на конспиративните теории. Както правилно казваш с всичките си титли, у нас куцо, кьораво и сакато станахте с титли. Последен напън да изкарам някакъв смислен отговор от теб. Предполагам, че имаш предвид, че атмосферата разсейва светлината, което създава определено "светлинно замърсяване", докато в космоса това не е така. Връщайки се към първоначалното ти (тъпо) изказване. На лунната повърхност подобен ефект се получава от дифузното отражение от лунния реголит. Ефектът е значително отслабен, когато си орбита около Луната (промера ти със снимки от спътници около Луната). Та, ако може пак да обясниш, като на олигофрен, т.е. като на баща си, какво точно разбираш под "тип светлини", каква е разликата им след преминаването през атмосферата и какво наричаш "пълен лунен ден от 6.5ч" (от поста ти по-долу)?

Мъка

Снимките от Луната са ХИЛЯДИ, тъпако. Но можеш да зададеш същите въпроси на китайците и руслямците. Наскоро имаше сники от МКС правени от космонавт. Та там също нямаше звезди, както и на снимките с лунните ровъри на Китай. Тъпака бил имал фотографска техника.

Пълна трагедия!

На Земята през деня колко звезди виждаш? Лунния ден е с продължителност 14 земни дни: т.е. в дадена точка на Луната 14 земни дни е ден и 14 земни дни е нощ. Всички кацания на Аполо са с продължителност до 3 дни и са винаги през период на лунен ден.

Тъй като си задал въпроса и си си дал мнението по възпитан начин, ще ти отговоря по следния начин: Пълният лунен ден е 6 часа и половина. Гледал ли си снимки, направени от сателити, които обикалят Луната? Обърни внимание на тези, които са снимани от лунна орбита, вижда се Луната и гледат към Земята, и в същото време се вижда Райчо как блести зад Земята!!! Що, аджеба, може контр-ажур да се види Райчо, ама не могат да се видят звездите гледайки, снимайки, с гръб към него??? Тъй де, за домашно!

Просто не е вярно това, което си написал за продължителността на лунния ден (периода с осветеност от Слънцето). Той е 14 земни дни, половин т.нар. лунарен месец. Сам можеш лесно да се убедиш в това. Фиксирай една точка от лунната повърхност при пълнолуние, когато цялата лунна повърхност от видимата страна е осветена (например точка от Море на спокойствието, първо кацане, Аполо-11) и наблюдавай Луната всеки ден по едно и също време кога преминавайки постепенно през фазите си тази точка ще премине в сянка. Това ще стане за 14 земни денонощия.

Много си прав, в това, което си написал! Така е! Но, аз коментирах, че пълния лунен ден е само 6.5 часа, а не колко време е осветявана Луната от Слънзето! Има разлика. Поздрави!

Поздрави и от мен. За съжаление, не съм запознат в какъв точно диапазон се изменя осветеността на лунната повърхност в периода на лунния ден. Ако имате информация по този въпрос би било интересно за мен.

Всичко, което касае ПОДкосмическите планове - защото МКСто е на жалките триста и кусур километра над повърхността, което повече приляга на МЕТЕОРОЛОГИЧЕН БАЛОН, нежели на космическа станция, лол - приемаме, че е вярно, защото не противоречи на науката. Дори когато става въпрос за плановете на чудовищните лъжци от НАСА и СпейСекс. НО всичко, което е обявено за Реалния Космос - Луната или по-далече - автоматично е лъжа, особено ако касае изпращането на живи същества! Сега разбирате, защо винаги контрирам мръсните лъжи на НАСА и Мъск - и никога не споменавам Русия, Китай и останалите. Просто защото те лъжат несравнимо по-малко на фона на американските юдо-мангали.

Жалка работа си Аполо ненайси. Обърши пяната и почини малко. Ще вземеш да получиш шок. Мисля че има начин да се намали броя на глупаците от твоя вид. Шепнеш им Америка, Мъск, НАСА и те се задавят от бяс като бесни кучета. След време нещо не издържа ...

Е даде не издържа и се получава Аполото и Ак47. Две в едно едно за едно не стават хахах

R. I. P.

Вчера гледах в ютуб едно филмче за последния им полет, кацане и тн. 1. Знаменчето се вееше странно 2. Единия подскачаше като заек напред назад, че и се търкаляше. Как така бе нали имаше режещи паршинки дето ибавах майката на скафанрите и костюмите 3. Лунохода минал 7 км !? Единия ден, айде бе. Даже се чупил нещо, че го лепнали с дъкт тейп. Интересно на космонавтите в джебовете даже и дъкт тейп има? Според мен яко са лъгали навремето.. питайте холандците с подарения им въглен от америка дето уж бил камък от луната

Пак ли лъжеш бе боклук нещастем? На тия холандци американците нищо не са им давали. Дадените от амероканците са в друг музей. И какъв е проблема с джип да минеш 7 километра офроуд, бе тъпак?

Цъфналия налъм гледал клипче в тубата и вече е експерт, по кацанията на луната.

Още ли има хора които да вярват че на луната някога са ходили хора? Американците измислиха това и взеха милиарди! Мислете логично! На луната няма гравитация, как ще стъпят там? Освен това, няма атмосфера, защо знамето им се вее? А и друго, самите астронавти казват, че всъщност са ги накарали да излъжат, но са им платили много! Нийл Армстронг в не едно предаване казва, че всичко е измама! Разберете, няма как човек да стъпи на Луната, би умрял!

Знамето няма сянка.

да ти кажа взеха не милиарди ами трилиони и даже квинтилиони. Ама ти за глупашките, конспиративни раздувки, които дращиш тука нито ще вземеш нещо, нито ще убедиш някого в тях.

Забрави да кажеш, как подкупните медии не са раздухали признанията на Армстронг, защото явно само ти си го гледал. Пропусна и за Сорос и Рокфелер да кажеж. Абе, най-добре пусни един линк към 'Бългериън Таймс' :-D:-D:-D:-D

Съветвам те да попрочетеш повече. Знамето са го закачили на хоризонтален алуминиев прът, защото иначе е нямало да се вижда - щяло е да увисне като парцал. Този прът заедно със забития колец имат някаква еластичност и са се полюлявали известно време, идиотите като тебе мислят, че било "вятър"

Когато най разпространената кола беше фолксваген костенурка с въздушно охлаждане, тия са кацали на Луната, а сег било много трудно. Почти невъзможно. Ха ха ха ха!

Доста слабоумно съждение. В космическите проекти се използват авангардни технологии, а не това, което е най-разпространено. И после, ако преди 50 години е било на живот и смърт кой пръв ще стъпи на луната и за целта са харчени милиарди долари днес се гони разумна цена. Никой няма да седне да троши луди пари само за да иде пак до там. Вече се разработва програма за окололунна станция на орбита, база на луната, изследвания на терен на луната. За целта са необходими по-евтини и по-високо технологични кораби в сравнение с космическите кораби и ракети от миналото. Това дали може да го схване отровеният ти от конспирации мозък?

Кой казва, че сега е по-трудно? По-скъпо е! Тогава цената е била без значение, само руснаците да не са първи. Не виждаш ли, че преди да се появата частните фирми на Мъск и Безос, цялата НАСА отиваше не зле. Говореше се кога ще пенсионират МКС, дори НАСА използваше руските кораби, за да ходи до там. Сега китайците влязоха в играта и американците пак се активизираха.

На нищо , което кажат Американците - Всеки с малко мозък в главата вече трябва да го е разбрал !! Защо сега се сетиха всички за Луната , АКО бяха стъпвали там - ВСИЧКО е една голяма ЛЪЖА , както и всичко останало !!!

Дрънкай си глупостите, не ни пречиш. Даже е забавно. Оказва се, че дори в 21 век глупаците са точно толкова процентно в обществото, колкото са били и преди 20 века...даже май са повече.

И ти си един от тях - Не се притеснявай !!! Гледай да се ваксинираш , че иначе няма да можеш да отидеш и до магазина за ракия !!!

До ха-ха А какво общо имат ваксините с кацането на американски астронавти на луната? Явно е, че си любител на ракията и в момента си употребил доста, но не е нужно да проектираш своите слабости върху другите хора.

Не пия , но това е без значение - Колкото до връзката - Много е дълго да ти го обяснявам , и НЯМА да го разбереш !! Ти ако досега не си разбрал как стоят нещата - никога няма да ги разбереш и всякакви обяснения са излишни !!!

до ха-ха Ъхъ, "много е дълго и много сложно" за обяснение, особено, когато няма никаква връзка. Чети си конспирациите и си намери сайт със съмишленици, където да си ги споделяте и да изпадате в душевен оргазъм колко сте над другите хора на планетата и колко сте най-най. Ще ви е много по-забавно отколкото да спамите тука, където няма да срещнете разбиране. Айде със здраве!

Кацането на луната е нещо велико, а има и значима българска следа за реализацията на това човешко дело. Роденият в Карлово Джон (Иван) Ночев е автор-изпълнител на двигателите за кацането на лунния модул. Не случайно на погребението му трима американски президенти отдават почмит.

Значи и ти си от тези дето са си купили книжката с 1000-та причини да се гордееш , че си Българин

Така е - Даже май , че и на Армстронг баба му или дядо му бяха с Български корени ( не съм съсвсем сигурен ) ?! Тя и Клеопатра е Българка , Българи са учасвали и в строежа на Китайската стена и пирамидите !!! Даже може и Мъск да се окаже с някакви Български гени , иначе как ще обясниш неговата гениалност - Знаем ние но си мълчим , за да не ни завидят !!!

Така де, това, че ти си с ниска обща култура и не си чувал за Иван Ночев (между другото тук в дира са пускали статия за него, а има статия и в уикипедия) не значи, че такъв човек не съществува. Нямам идея дали Армстронг има български корени, но ти определени имаш цигански корен. Няма как другояче да се обясни склонността ти към подигравки с български учени така характерна за невежите индивиди от онзи етнос.

Държави с такива умове и гениални учени УПРАВЛЯВАТ СВЕТА , а ти си отвори прозореца и виж къде живееш - да НЕ ти казвам Аз !!! Какви са моите гени , аз си знам отлично , но поне не се самозаблуждавам с измислено и нереално ( или както сега му казват ВИРТУАЛНО ) ВЕЛИЧИЕ , защото няма нищо по-смешно да си със съдрани гащи на задника , но да обясняваш колко си велик !!! В Пирогов неотдавна нямаше тоалетна хартия в тоалетните - Отиди да видиш и тогава ми обяснявай как Света се върти около теб !!!!

Така де, Дали си българин с циганизиран манталитет, каквито се навъдиха много през последните 20 години и които по нищо не се отличават от циганите или си полубългарин с цигански гени няма никаква разлика. Ти си едно невежо същество, което като типичен нихилист отрича всичко българско, мрази себе си, че се е родило в България и ми обяснява глупости къде имало и къде нямало тоалетна хартия, за да пренасочи темата от собственото си невежество, че не е чувал нищо за Иван Ночев, но иначе е голям специалист кой, кога къде е ходил или не е ходил в космоса. Докато не се научиш да цениш рода, родината си и произхода си ти ще си останеш един номад, циганин без род и родина. Също така добре е да почетеш малко книжки преди да се изказваш неподготвен по непосилни за умствения ти багаж теми, защото в крайна сметка излиза, че единствените ти аргументи се свеждат до това къде имало и къде нямало тоалетна хартия.

Лъжат! Ужасно лъжат американците!

не са могли да кацнат с едновремешните техники и липсата на програмируемото спускане това ЕДНА ГОЛЯМА ЛЪЖА

а ти си една голяма холограма на човек с ЗD принтиран мозък. Ако не вярваш прочети си пак глупостите - това е доказателството.

Мда, събират най-големите учени, инвестират милярди, правят тестове, само и само да те излъжат. Няма сателити в космоса, няма МКС, няма Хъбъл, няма Пайниър, няма Вояджър, няма Касини. Няма сонди хеликоптери, ровъри и спътници на Марс. Земята е плоска и това идва от извратената фантазия на някой дето седи и ги мисли само и само да те излъже. Хайде сега успокой се, взимай хапчетата и лягай.

И ще намерят и кофите с лайна оставени от екипажоте на Аполо Поради липса на атмосфера там ще са перфектно запазени Тогаз Рашките ще трябва да ги изядат за да инищожат доказателствата Ч:))

трябва руснаците да ги ядат като те никога не са отричали кацането на американците на луната? А какво дрънкат 5 неграмотни трола на кръст в дирските коментари не интересува никого нито в НАСА, нито в Роскосмос, нито в която и да е друга космическа компания по света.

ъхъ, тия са били на луната колкото и леля ми.. един от най големите и поредни фалшификати от мириканците

В промития и бетониран мозък на другаря уу(и глупците като него) е набито убеждението че на Луната могат да стъпят само и единствено руснаците. Трети вариант е абсолютно невъзможен.

леля ти ли е един от най-големите и поредни фалшификати или просто си малограмотен и ти куца изказа? А ти все пак питай леля си, тя може и да е била на луната или най-малкото в околоземна орбита, ако чичо ти е бил добър в ... сещаш се, може даже да я е качвал горе много пъти.

За Гагарин има два странни факта.На въпрос на журналист на запад как се е чувствал в бетегловност отговаря без проблеми дори хапнах.Вторият космонавт Титов изпада в полусъзнание и повръща и не може да говори.Каца в автоматичен режим.Втори факт Гагарин каца с парашут в открито поле и въпреки това е посрещнат от много хора.Титов каца в стомонено кълбо силно обгорено спускаемия апарат.В такова кълбо кацат и всички останали космонавти и часове ги търсят къде са кацнали.След гафа за прекрасното настроение при безтегловност и 3 седмици след полета на американец Гагарин повече не посещава западна страна и не се среща с журналисти

Нека невежите и тъпи комуняги,пишещи ти минуси да прочетат публикациите по темата на Иво Инджев. Току виж просветнало нещо в промитите им с фалшива русофилска пропаганданда мозъци.

И Гагарин е бил в космоса, и американците са били на луната. Всичко друго са безсмислени драсканици на соросоидни и руски тролове, както и на изпаднали в тежка обсесия фенове на най-различни конспирации.

Гагарин няма и снимка няма и доказателство за полета нямало фотоапарат че да снима :) виж американеца се сетил взел си снимал на поразия. Обявен полет. А Русия да излъже за нещо нееееее моля ти се :).

Най ме кефи Аполо 17. Такова рали правиха, така скачаха като Стефка. Кючек играха. А сега някъв ровър на Марс се придвижил 50 см за 3 дена

Кючек са играли руслямците на Съюз. На Луната кючек никой не е играл. Ровъра на Марс се управлява дистанционно, докато ровърите на Луната са управлявани от хора.

Освен, че е дистанционно, сигналите идва с няколко минути забавяне, което значи, че няма как да му се дават команди в реално време. Това обаче е трудно за повечето конспиратори да го разберат.

Колко трябва да си смел/луд за да се съгласиш да се качиш в клаустрофобична будка и да те изстрелят към Луната преди да има нито един успешен опит преди теб. С технологията от 60-те!!! Тия тримата ги признавам. Юри Гагарин също.

Първи в Открития Космос?

Открития космос е едно .. изстрелват капсула след известен престой пада с парашут. Пробвано е десетки пъти успешно с кучета маймуни и какво ли не преди Юри Гагарин да го качат. Докато тия трябва да излязат да се поразтъпчаат на ЛУНАТА и пак да излетят за да се върнат обратно. Никой не го е правил това преди те живи хора да са там. Ралика има много голяма при това.

Палиш и не запалва ракетата оставаш на Луната. Това само като си го представя и ме побиват тръпки.

Напиши в Гугъл "Летял ли е Гагарин в Космоса?" Има много интересни неща,които ще те накарат да се замислиш. А защо ли са го накарали да извършва учебен полет с Миг 15,който е претърпял няколко основни ремонта и е бил в плачевно състояние? Гагарин отначало категорично е отказвал да се качи на самолета и се е съгласил едва когато командирът на поделението Серьогин му е казал че ще лети заедно с него. И двамата загиват при странни обстоятелства.

Не си съвсем прав. Може и в околоземна орбита да не ти запалят двигателите и да не можеш да се върнеш на Земята. Същото е и с Луната. Всъщност е имало много тренировки на Земята при 6 пъти по-голяма гравитация. При една от тези тренировки Армстронг за малко не загива. Инак има няколко полета с тези капсули преди кацането на Луната, като два екипажа правят обиколка на Луната преди кацането на Аполо 11.

Хората от великите държави други светове откриват, на наглите руслямски маймуни само със саботажи, отровителство и дестабилизация се занимават. Гнусно е да си дрипав руснак от маймунска държава, като пРосия ...

По-голяма полза ще има да споря с кучето си отколкото с тъп и нагъл русофилистик. Ама не искат Лади и рубли а Мерцедес и долари. КРЕТЕНИ!

Юрий Гагарин никога не е летял в Космоса , още по малко е бил първия космонавт в Света ! това е най голямата измана на Съветския Съюз ! Мосфилм е заснел постановката с Гагарин в нейно студио , но на по късен етап , понеже Юри както всеки руснак си пийвал повече и започвал да разкрива , че никога не е летял , се е наложило КГБ да го утилизира/ликвидира/ под формата на Авиокатастрофа !

Абсолютно вярно !!! Ако не беше истина, няма обяснение защо червените руслямски маймуни, претрепаха Гагарин, за да скрият истината !!! Гнусно е да си руснак !!!

Наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър успя да се олигави от познатия си врякот дори при новина като тази, че Колинс умрял. Що за имбецил си бе, че те лекуват без успех толкова години ясно но толкова ли ти липсва някакво елементарно чувство за приличе. Погнусяваща работа ей.

Кацнал е в някое филмово студио. Дори ИЛон Мъск изрази съмнения в тази насока

Айде поредната лъжа.

Всичките полети на Аполо разбира се са снимани в Холивуд,нали така другарю Гост? Но след като ще правят фалшификат защо "инсценираха" няколко кацания на Луната? Вероятно ще отговориш: за да изглежда по-достоверно. Но нали така измамата ще бъде разкрита по-лесно. В подготовката на полетите са участвали хиляди учени и специалисти. Защо един от тях не излезе със сериозни доказателства че не е имало кацане на Луната? Виж,доказателствата в обратната посока са достоверни и очевидни. Самите руснаци признаха че са снимали американските флагове и другите предмети оставени на лунната повърхност.

ти си постоянен пациент в психодиспансера. Само си въобразяваш, че си на гости там.

Колкото незнайко е ходил,толкова и тоя.

Чудя се, кое е по-голяма лъжа "кацането на Луната" или "COVID 19"?!?!?! ... щото от финансова страна и двата филма са си блокбастъри ... за "Марсиански" Оскар ... ма без косматата ..... на М.Бакалова ...

Ти си най-голямата лъжа в животеца си.

Това от инвалидната количка ли го написа?

Най-голямата лъжа е, че имаш нещо смислено в главата....

Юрий Гагарин никога не е летял в Космоса , още по малко е бил първия космонавт в Света ! това е най голямата измама на Съветския Съюз ! Мосфилм е заснел постановката с Гагарин в нейно студио , но на по късен етап , понеже Юри както всеки руснак си пийвал повече и започвал да разкрива , че никога не е летял , се е наложило КГБ да го утилизира/ликвидира/ под формата на Авиокатастрофа !

Един истински пионер , стъпил на нещо друго освен Земята. Скоро ще го последват и други на Луната Давай НАСА!

Колинс не е стъпвал на Луната. Останал е в окололунна орбита.

Нашите знаят да се подиграват, но нищо не умеят до създават.

Точно българи са сред създателите на "Орел", двигателите на "Орел" и сплавите за тези двигатели!

при ходжите на село да ти правят чевермееееее

Ще има много последователи,Мъдк ще изпраща на Марс всички “желаещи “

Да почива в мир.

Значи, смятайте колко добре им се отразява Космическата радиация... ;) НАСА в момента се тръшка, че не могат да изпратят хора, защото не знаят как да ги защитят от радиацията - а в същото време "опитните зайчета" от Аполотата, дето уж ;) са ходили на Луната - са си живи и здрави на по 90+ години - и гонят стотака :) Говоря и за мръсния лъжец Бъз Олдрин. Какво излиза? :) Че НАСА, ако преди са казали истината (не са, юдо-мангалите винаги лъжат), сега би трябвало не само да не се притесняват - ами активно да пращат ХИЛЯДИ кандидати за столетници на Луната, за да може космическата радиация да ги направи полу-безсмъртни, както с опитните мишки от Аполо. :)

Юрий Гагарин никога не е летял в Космоса , още по малко е бил първия космонавт в Света ! това е най голямата измама на Съветския Съюз ! Мосфилм е заснел постановката с Гагарин в нейно студио , но на по късен етап , понеже Юри както всеки руснак си пийвал повече и започвал да разкрива , че никога не е летял , се е наложило КГБ да го утилизира/ликвидира/ под формата на Авиокатастрофа !

Значи признаваш, че абсолютно същото правят НАСА с Аполо. Благдарим.

това добре. само не ми е ясно как през далечната 1969 година янките кацат на Луната с тогавашните технологий, а сега 52 години по късно не могат да кацнат даже на земята. Ние сме слепи и, ако ни сравняват със светиите – те са също като нас ... Божиите пътища са неизповедими

Успели са тогава, защото "технологий"-те не са ги мислили и правили неграмотници... като теб.

А обясни тогава, като си толкова грамотен! Да, пише се технологиИ, а не технологиЙ, ама въпросът си остава!

На тебе няма смисъл нищо да ти се обяснява. Видно от ника, който си си сложил - Ковидофф, ти си страстен почитател на конспиративните глупости и за тебе цялата истина е само тъпотиите, които си прочел и на които си повярвал в сайтовете за конспирации.

Тоя ще отнесе в гроба голямата лъжа: "американци на Луната"...

Споко, самата му смърт на близо 100 години е показателна за безумната им лъжа.

Остават само филмите на Кубрик

69-та уж стъпили на луната, а на мъски и до ден днешен му гърмят бидоните.

Гадно. Да биеш път до Луната и да не стъпиш на нея. Направо си е библейско, както Господ бил казал на Мойсей, наказал го е поради щото не му е повярвал веднага, като му се е явил, а го е изпитвал : "Ти си лозарят, но не ще пиеш от виното. Тази е твоята земя, но ти никога няма да стъпиш на нея."

Много народ - поне 15 човека стигат до Луната без да стъпят на нея. Но поне са я видяли отблизо.

Не е било по желание, каквото решат шефовете. Иначе можеше и това да не му се случи.

Тя мисията Аполо 11 си е само една. Каква първа мисия на Аполо 11 до Луната ????

това е първата мисия на пилотиран космически кораб от серията Аполло до Луната

Всъщност Apollo 8 е първата пилотируема мисия до луната.

Ако идиоте, дето цвилиш за комунисти И ти ли си същия неграмотник като автора. Пише първата мисия НА Аполо 11 А не първата мисия на Аполо. Всяка мисия от Аполо е с номер и е еднократна. Според написаното значи Аполо 11 е имал и други полети. А и Аполо 11 не е първата стигнала до луната. Първата кацнала, но н еи стигнала. Та демократе вземете малко научете елементарни неща преди да ревете как другите били комунета.. А и ебахти и комунето съм, роден края на 80-те. Кой та знае тебе как си членувал в БКП ама айде. Щото точно тия ревете най много срещу комунизма сега.

hhaha мисия имало от холивуд фейк даваха как тея кат ги вадят от уж капсулата рипат и се движат като кози без грам залитания и трудности а сега като ги вадят носилки щото не могат да стоят изправени

Едно е да си седмица в безтегловност, друго е 6 месеца.

Всъщност само един е бил седмица в безтегловност. Другите двама са били в "тегловност" на Луната близо 2 дни от тази седмица.

Това дето го даваха - къде го даваха? Във фейса ли?

Кои са тия които не можели да стоят изправени? Аз гледа че 135 пъти астронавтите слизат от Совалките и скачат като козлета без никакъв проблем. Ама някакъв тъпак дето не знае какво пише седнал да какзва какво трябвало да бъде.

Мда, щото совалките са стоели няколко дена и не е имало толкова отслабване на костите. Ама и ти много го разбираш нАучните неща

Това , ако Микеле не беше наше момче италианче , тиа в НАСА още да се чудят на коя страна тръгва ракетата..