17-11-2017 20-11-2018

Коментари

наистина е нещо много талнтливо за тези които се сещат. Докато видеото е тежка софтуерна джаджа, то .gif е обикновена картинка станала на клип. Като ученици на сгънато листче си правихме "кино" с 2 кадъра как ученик прави гимнастика. Търкайки листчето с молив чудото става и човечето се раздвижва.

Изобретател! ХАхахахахахахахахахахахахахахахахахаа

А що хилиш като олигофрен?

Тая америка отдавна я няма с истинските иноватори Сега са някакви идиоти тип Мъск, дето плямпат по нет-а, харчат чужди пари и се смятат за иноватори

Мъск не бил иноватор? А кой е иноватора? Рогозкин? :D

Всъщност Уилхайт не е бил "изобрерателят" на формата, а шеф на екипа на Compuserve, който го създава. Добре е да се проверява, преди да се пише.

Как са цитеите на гъза колега? Кога ще литне варела? Има ли дата?

Колега, малко е рано си се надрал днес, не мислиш ли?

"Създателят на формата GIF", Томова, "СЪЗДАТЕЛЯТ"! Цифровите продукти се създават, не се изобретяват. Не можахте да го научите тоя български език в тая редакция на дир-а толкова години и това е!

изобрети gif. звучи така все едно Айнщаин пасти да яде, а е просто кодер изпълнил поръчка, случва се всеки ден, все едно аз да поискам 4х4 на колата и да обявя механника за изобретател.

Айнщайн не е изобретил нищо, ако и дефинирането на един формат да е трудно да се нарече "изобретение". Да ползва LZW компресия - малко модифицирана - е било добра идея, цветовете да са натръткани в 8 бита - не толкова но по него време това беше ОК, никой не очакваше супер картинки, 1024 на 768 беше много голям дисплей и т.н.

да не се беше обаждал, лайновоз...

Covid-9 вика журналенцето...

с jpg, всички пътуваме към ....

С gif обаче може и анимирано