Подробности за ядреното торпедо на Путин

Русия ще произведе 32 атомни подводни дрона "Посейдон"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

stankow

Руснаците търпеливо и настойчиво през няколко седмици напомнят - "не излизайте от договора за ПРО, няма смисъл, да седнем да го предоговорим" ! От американците си зависи. Защото даже и да инсталират защита от ракетите, след трилиони долари и 20 г., още толкова ще им трябват, за да се защитят от торпедата. Какъв е смисълът ? Още повече, че сега щатите не са като през 80-те, няма ги онези пари вече ...

руснаци да вземат да ги нахранят първо. И ако може и една читава кола да произведат.

stankow

Там е проблемът, руснаците не искат да развиват автопрома, има кой да прави коли. Няма кой обаче да им продаде оръжия, та сами си ги правят. И така и оръжия имат, и коли карат. А за прехраната не ги мислете - няма глад в страна, която произвежда 130 милиона тона зърно и изнася 60 милиона.

Я да видим ако направиш цунами от 100 м какъв ще бъд еотговора на отсрещната страна. Пълно унищожение. И то в автоматичен режим. Щото след такова нещо няма какво да се чака.

Поредната русоробска пропаганда... Поредната халюцинация за безаналогови оръжия... Поредната безполезна простотия, като почти всички те им "произведения на изкуството"

Още когато започна кризата с Русия през 2013г. прогнозирах, че финансиращите тероризма песъкливи държавици от Залива ще ядат радиоактивна попара, надробена им от руснаците. Резултатът е налице днес, пр. мишлето Катар прати терористи на Кавказ, и току виж го налазило едно 2мт торпедо по газопровода.

КОЙ РАЗРЕШАВА НА АЗИАТСКИТЕ ЗВЕРОВЕ ОТ СЕВЕР ДА ПОЛЗВАТ ЗА ФАЛШИВИТЕ СИ ОРЪЖИЯ КРАСИВО ИМЕ ОТ ГРЪЦКАТА МИТОЛОГИЯ

Никой не може да им забрани. А на теб кой ти позволява да повръщаш тук?

Тези торпеда били безпилотни, начи... А останалите рашънски торпеда с пилоти ли са?! Бааасссии и малоумието!... Безпилотни торпеда.... Без аналог в мире, а?

Само ти имах аналог. Идиоти в света - много. Ти не си виновен. Мама такъв те е изсрала.

Е, теб те е изсрала и изоставила, но к'во от туй?! И ти се бориш за насъщния, а рублите толкова паднаха, че един сак не стига за филия хляб. Съжалявам те, но такъв е животът. Денги нет, вьй там держитесѝ!

Чудесна новина! Тъкмо лудите говедари ще пълнят гащите всеки път като си помислят да нападнат Русия! Белким руснаците малко ги озаптят, след като тия краварски говна унищожиха Югославия,Украйна, Сирия, Афганистан, Ирай, Йемен, Либия, Сомалия и т.н и т.н

Ще ще ще ще ще ще ама пържат Вагнерчета за закуска. А каПутин мълчи като насрано пале.

Бе то тия вагнеровци ги има само в болното ти въображение..В реалноста..НИКЪДЕ ГИ НЯМА! Дори краварите си признаха че няма такова нещо, след като преди това бяха осрали всичко със свойте измислени фейкове!

той и Шаломов си призна че майка му е от Израел и че е педофил. Все пак помним снимките с целуването на детски роремчета на 5 годишна малчугани. Толкова си призна колкото САЩ за твоите твърдения.

Явно, така си мислиш, от страх... А Путин, не го мислѝ - той не мълчи, а просто се наслаждава кротко на осраните кравари и си го мести от левия, в десния крачол и обратно... Западът, който търси отдушник в лицето на „демона“ Русия, заради кризата и безтегловността, в която сам изпадна, така и не проумя, че всъщност само прави услуга на Путин, дискредитирайки се, чрез истеричните си крясъци, напъни и инсценировки... Та, те така баЦе многоточков!

Най-страшното оръжие създавано някога от човечеството. Дай боже никога да не се използва! Не откривам топлата вода, а просто ще цитирам някои данни за него. Има ги и са достъпни, просто човек трябва да се разрови. И така, по същество това е миниатюрна атомна безпилотна подводница. Дронът е с диаметър 1,6 метра и дължина около 24 метра. Придвижва се на дълбочина до 1000 метра със скорост до 185 км/ч. Поради ядреният си двигател, радиусът на действие е неограничен. Придвижва се по сложна, постоянно променяща се траектория. Може да носи ядрена бойна глава с мощност 100 мегатона. За сравнение, най-мощният термоядрен взрив, който човечеството познава е на остров Нова земя на 30 октомври 1961 година. Ядреното устройство е с мощност 58,6 мегатона, а ударната вълна обикаля три пъти земята, като е усетена по целият свят. Поради високата скорост на придвижване във водна среда, голямата дълбочина и променливата траектория, противодействие срещу това няма. Експерти са изчислили, че ако устройство с такава мощност се взриви в залива на Ню Йорк, в първите секунди ще загинат 8 милиона души, а ранените ще бъдат 6 милиона. След седмица, жертвите ще бъдат 20 милиона. От взрива се образува мега цунами с височина на вълната повече от сто метра. Радиоактивното заразяване е чудовищно, а всичко в радиус стотици километри ще е сравнено със земята. Страшно и ужасно оръжие. Такива оръжия се създават за да не бъдат използвани никога! Силно вярвам в това, защото нашата планета Земя е приказно красива!

Браво на Путин. Само си го е отгледал. От едно парче хляб ги порасти. Той беше и инженера на торпедото, сам с чук и оксижен го сглобяваше. Гогов... време е да бъдеш уволнен.

Руски ядерни подлодки са доказано непобедими и в состояние да уничтожат всяка цел на земно кълбо в разстояние на 20 минути! Если кто к нам с мечом придет, от меча и погибнет!

За сега торпедата са безпилотни, но се предвижда за в бъдеще във всяко торедо да има по един платен трол, за да го управлява по-добре. Хайде да е хаирлия на печелившите.

На Путин "торпедото" отдавна не е ядрено.

Всяка ПРО в миг се обезсмисли! И стотицие милиарди долари отидоха на вятъра.... А нека си спомним, че Путин ги предупреждаваше колко е безсмислено да се изгражда ПРО срещу РФ и че ще си хвърлят парите на вятъра ...

Сън в лятна нощ

Кошмар в зимен ден... :))

Унищожаването на торпедо или отклоняването му от зададената цел е много по-проста задача от отразяване на въздушен удър!!! Японците най-добре знаят това!!! Между другото освен САЩ и Япония, никой друг не е унищожавал самолетоносач!!!

Великият Джон Маккейн собственоръчно унищожи самолетоносача "Форестал".

Двойка и по Военно-морска история-)

Ако Русия направи и пусне в световният океан тезе боклуци, ще причини поредната еко катастрофа!!! Пък американци, англичани, французи и т.н. ще тръгтан на лов и до два месеце ще ги изловят!!!

Абсолютно и без никакво съмнение!

stankow

Аха, ще ги изловят. С рибарски мрежи или с кепчета !? :D :D

Само за информация, Русия никога не водила битки в океана, в които да победи!!! Пък най-големият им резил е през студената война, когато за всяка руска е имало по една клас LA!!! Руснаците са много зле с хидрофоните, а охлаждащите им истеми се засичат от няколко стотин километра!!!

и не могат да правят ютии и блендери, нали ?

от къде ги знаеш тия неща при положение че тва се пази в пълна секретност. от сп. "наука и техника за младежта" ???

Не

Виждате ли какви технически възможности има Русия, браво оцеляването на Славянството е гарантирано. Сега краварите ще треперят от страх и ще пуснат поредния Холивудски блъф за ракети и сонди в Космоса.

Търсят се православни джихадисти за управление на торпеда, за да не сбъркат целта. Набирането на желаещи започва на 2.2. в пасоля.

BajMihal

"...ТАСС не разполага с официално потвърждение на информацията, предоставена от източника...." Това казва всичко - поредната партенка

вие соросите си накупувахте памперси за от 60год нагоре

BajMihal

Какви памперси бе момко? То путята стана за смях на цял свят и все по-малко го вземат насериозно. А да не мислиш, че ако рече да напада НАТО, ти ще си защитен щото си русофил? Трябва да си голям дебил за да си мислиш това. В един кюп сме, разберете го.

Много ми е интересно как ще управляват това нещо дистанционно на дълбочина примерно 100 метра!!! Което е чел, ще разбере какво питам!!! Само още малко информация на дълбочина над 30 метра, това нещо ще загуби сигнал от центъра за управление!!! А как ще охлаждате ядреният реактор без да ви засекат с хидрофони, питам просто, истински подводничар ще ме разбере

и защо някой трябва да го управлява... като една проста акустична система за насочване, използвана в кое да е торпедо, върши работа. Първо стани подводничар па тогава задавай смешни въпроси-)

Много си готин!!! Ама понятие си нямаш от морско дело, а още повече от физика!!! Прочети малко за разпространение на върните в морското пространство!!!

ако ти говори нещо,де-)

Дори и да го засечеш, можеш да направиш много малко - това чудо е почти 2 и половина пъти по-бързо, от най-бързата подводница. Относно управлението... какво толкова има да му управляваш? Предназначено е да "поразява военоморски бази на противника" - не съм видял до сега някоя военоморска база да препуска бързо бързо из световния океан на зиг-заг... От друга страна бойните групи на самолетоносчите са изключително лесна плячка за това - Видими са от майната си, с лесно предвидим курс за следващите 2-3 часа... демек това чудо не е нужно да ходи по мосркото дъно... от прилично потопено състояние на дистанция 500-600 км от самолетоносача получава заповед да пресрещне или застигне групата и на растояние 1-2 км от нея да направи БАУУУ... и после ни от групата спомен, ни от разрушителите с нея, ни нищо.... Тук обаче става дума за друго нещо, не как,с какво (ядрен или друг заряд) и срещу кого ще се ползва. Тук става дума за "Мога да Ви ударя, навсякъде, по всяко време и ще боли много - не ме карайте да го правя!"

Искрени поздравления ! Отдавна не бях чел толкова точно и кратко обяснение !

Ами тъй като ще се движи на кавитационен принцип шумът така ще заглушава хидрофоните, че охлаждането изобщо няма да го чуват. А и поради това че лети с много над 100 км/ч няма никакво значение дали ще го чуят или не. Като истински подводничар ще ме разбереш. Нито има нужда от външно управление да доближи целта плюс-минус сто километра. Вътрешните жироскопи и акселерометри са достаъчни. Който е чел ще разбере какво ти отговарям.

А колоко време ще изтрае витлото в кавитация??? А изстрелване на примамки??? А безпилотни дронове, които да поемът удара!!! Пък Русия и СССР иман най-много безследно изчезнали и загубени подводни съдове по време на операции и бойни дежурства!!!

А за супер кавитация да си чувал случайно?

Случайно да си чувал че още от времето на Втората световна война торпедата се проектирата така че да се взривяват на оптимално разстояние от целта... а не да я "удрят" защото контактният взрив във водна среда нанася по-малко поражения от неконтактния... а случайно да си чувал за такива неща като дежурен и боен канал и за какво служат те, и въобще виждал ли си, поне на американска картинка, какво остава след подводен ядрен опит?

Това да не ти е работното колело на някоя водна помпа-)

stankow

Това торпедо не е управляемо, а самонасочващо се. Преди изстрелването от подводницата получава кординатите на целта. После - навигация по вътрешната инерециална система с контрол по терена на морското дъно. Ако се наложи да се отмени задачата - подава се команда на свръхнизки честоти. Шум от охлаждащите системи няма, реакторът на "Посейдон" е с топлоносител от течен метал (натрий). Помпите на първия контур са магнитохидродинамични, без движещи се части и са напълно безшумни. Нали точно това е най-голямото предимство на този тип ядрени реактори !?

Е, че нали бяха само анимация бе???? А? :)))

Ми те са си анимация бе!!!

Че те са си анимация !!!

Дооообре!

Ядреният вибратор на Путин...

Подарък за джендарските армии.

от кой първо да се опазят от вертикално падащите кинжали или от посейдон

Всички помнят как руските ракети изпопадаха в Иран!!!

Туй, в коя паралелна реалност - обратната, марихуанска, соросоидиотска ли!?

В никоя, в реалноста съм, ама калибрите изпадаха още в Иран!!! От около 50 изстреляни целта достигнаха около 5, а при това без да са застрашени от ПРО!!!

Ядрени бойни глави на дронове!!! Красота. Сега който прихване управлението на дроновете ще може да изнудва целия свят. После "ама хакери ни пробиха системата". Наистина, има неща, които не бива да се правят.

Това управление и на свръхдълги вълни, не е на wifi :)

Е, туй сега, ако удари самолетоносача, отива ли цялата "ударна група" на кино? От 6 до 5.

Ако го удари!?!?! Сам си отговаряш на въпроса, пък само за информация, в съпровождащата група има няколко разрушителя, които следят за надводни и подводни заплахи!!! Сиреч, това чудо никога няма да порази самолетоносач!!!

Ми те нека си следят... Дронът плава бързо и на дълбоко, така че дори и да бъде открит, дори и да бъдат определени елементите му на движение, дори и да се вземат всички налични мерки за противодействие... подводен взрив на бомба от 2 мегатона прави безмислени всичките тези усилия за противодействие;)

BajMihal

Нека първо го произведат, тестват и т.н. засега имаме само анимации и обещания без "официално потвърждение".