Показаха детайлна инфрачервена снимка на Юпитер

Учените са разбрали повече за бурите на газовия гигант

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъпи продажни ватни тролове, можете ли с тъпият си зомбиран мозък да отговорите на следните факти: Кои Роувъри вече петнадесет години, пътуват по Марс? -Сондата "Паркър" на NASA до слънцето Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Коя станция стигна до най-отдалечения обект в Слънчевата с-ма: Ultima Thule Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава – Америка. 6 стъпвания на хора на Луната, единствените Сонди звън Слънчевата система, единствените Сонди на няколко милиона километра от Слънцето, работещи, единствени, Сонди около Юпитер, единствени Сонди около Сатурн, единствени сонди около Плутон, Нептун, единствени, Сонди на астероид, единствени, Космически телескоп, единствен Тази година ще качват втори още по-голям Американците първи и ЕДИНСТВЕНИ: 1.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 2.Качиха телескоп в космоса 3.Приземяват първите степени 4.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 5.Имат марсоходи 6.Пратиха сонда на астероид 7.Имат Сонди на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди на Церера, 8.Сонди извън Слънечвата система 9.Сонди на Юпитер 10.Сонди на Сатурн 11.Сонди край Плутон, Нептун 12.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 13Сонда до астероида Бену 14.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 15.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 16.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 17.Единствените качили 140 тонна ракета за пътуване до Луната 18.Направили самолет летящ със 6.72 и то с 199 полета 19.Направили самолет излетял на височина над 100 км и вероятно има още много.

постиженията на САЩ в космоса са неуспорими и това изброяване на разни нещица ми е повече смешно от колкото информативно. все пак някои от точките ти са малко странни, например незнайно защо пишеш "Американците първи и ЕДИНСТВЕНИ:" за 2.Качиха телескоп в космоса - Първият орбитален телескоп всъщност е руски 71г последван от американки 73г. в космоса има няколко стотин телескопа и само около половината са американски. Мисля нещо се подлъгваш заради Хъбъл който действително е американски и действително е един от най-значимите телескопи в историята за сега, но нито е първи нито последен нито единствен. 3.Приземяват първите степени - всъщност Спейс Х приземява първи степени не американците. Без Мъск нито американци нито НАСА щяха да приземяват първи степени. Преди Мъск НАСА няма сериозни планове да приземява първи степени, тъй че е доста пресилено да приписваш заслуги на САЩ за това. 6.Пратиха сонда на астероид - браво на тях, японците имат много по-големи успехи в тази сфера.

Да не говорим, че сондата Паркър е много по-далеч от Слънцето! Най-близо ще е на 6,9 млн. км, но още не е стигнала до там.

Русия има по хубави снимки ама ги пази в сибир