17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лелеее, к'ви екзалтирани "разбирачи" са се събрали тук!... Изчезвам@

Само един Boeing е построил повече самолети, отколкото криворъките ватенки в рашка и ссср взети заедно, през цялото си съществуване. Само един модел Boeing 737 се експлоатира толкова широко, че във всеки един момент във въздуха има средно 1200 самолета и на всеки 5 секунди в света един 737 излита и каца Колко нещастни SSJ-100 излитат едновременно? 1-2? Кой ще познае?

Слава Богу че 99% от гражданските самолети в руската кочина са Боинг и Аербас, а не руски таралясници - поне хората остават живи.

Американците мечтаят с ракетите си да долетят до Марс, а 76% от зомбираните руснаци мечтаят руските ракети да долетят до Флорида. За това и статуята на свободата се намира във Ню Йорк, а не в москва. В москва има само статуи на убииците на милиони руски граждани - като ленин, сталин и царя путин

Значи взимаме един изтребител... понапудрим го малко и пишем че е пътнически. Не може да вози пътници, ама следващия ще е 50 местен и да знаете колко ще хубав ... ако инвестирате около 5 милиарда в нас... примерно. Това е като разлика между скутер и Титаник.

Макар технологията да изглежда да се е развила значително от времената на "Конкорд", то и до ден днешен законите забраняват цивилните свръхзвукови полети на територията на САЩ. Ето това е причината заради която проекта конкорд беше закрит, а не заради катастрофата причинена от друг самолет, която беше само повод. НАСА работи по такъв самолет, който да бъде сравнително тих.

Ама Конкорда никога не е летял над територията на която и да е страна със свръхзвукова скорост бе. Кви глупости пишете. Излиташе от Лондон или Париж над Атлантика вдига свръхзвукова скорост преди Ню Йорк намаля скоростта с до звукова и каца. Ходеше и до Австралия ама никога не е минавал звуковата бариера на суша.

Има стотици хиляди самолети летящи със скорост 1200 км/час. Ама явно има доста малоумни но гласовити путлерасти.

Дада, абе те на флайт радара едвам ги докарват до 8 000 граждански на тебе звездите ти ги говорят стотици хиляди свръхзвукови.

Пропуснал съм чертичката между стотици и хиляди. И не става въпрос за граждански полети, а за свръхзвукови. Ама на тебе звездите ти говорят че съм написал "граждански".

A аз съм написал "над територията на страна", ама явно отгоре на трудностите в писането имаш и трудности с разбирането.

Написал си глупост и лъжи. Конкорда пресича половин Франция при полет до Париж и Англия при полет до Лондон. Сам че е летял и до Вашингтон и Чикато. А когато е летял до Бахрейн е пресичал цяла Европа. Се у лево тъпак!

Няма как да лети над населени райони защото шума от свръхзвукова скорост образува един конус пред носа на самолета, а основата му стига чак до земята. Тази ударна вълна се чува по цялата дължина на полета. От Лос Анджелис до Ню Йорк всяка къща, ранчо и небостъргач ще чуват едни гърмежи. То затова и Ту 144 не летя, а летя само Конкорд. Тучкото трябваше да лети над континенти Конкорда летя само над океани.

Зависи и височината на която лети, както и от шума на двигателите. Конкорд е повече от два пъти по-тих от ТУ-144. Да не говорим, че стотици военни самолети летят със свръхзвукови скорости и по малоумната ти логика трябва постоянно да гърми всичко. НАСА изобрети и изпитва технология при която звуковите вълни се разсейват значително.

Ами противно на общото мнение, че пукота се чува само при преминаване на звуковата бариера, всъщност гюрултията е по цялото трасе. Както лодка прави вълна в спокойно море и вълната се удря в брега тука е същото. Звука идва от предния фронт на вълната. Гледай в тубата "What Is A Sonic Boom?" или "Sonic Boom Explained - How is it Created - Animated Graphics"

....напоследък само анимационни филми и обещания ала Илон Мъск....тоест лъжи и пропаганда.....

Не е нужно да гледам клип, защото много добре знам ефектите. Има звукови вълни от двигателите, за които е едно и също дали се движи мако под или малко над скоростта на звука. Аналогията с морската вълна и лодката не е много удачна. В случая се получава Доплеров ефект с обратен ефект за малко под скорост и малко над скорост на звукая й.е. имаме сгъстяване на вълните и натрупване. При скорост равна на скоростта на звука натрупването на звукови вълни на теория може да е безкрайно, но има и много други фактори заради което това не става и се чува само мощен гръм. С промяната на шума от двигателите може да се намали значително този шум и бум, които са затихващи вълни и зависят от разстоянието. Другият шум е от триенето, но той е доста по малък и нараства със скоростта При значително заострен и дълъг връх на самолета този шум намалява значително, а с определено завихряне на въздуха този шум също може да се намали доста. Но и в двата случая звуковите вълните са затихващи и разстоянието е определящо.

Нищо, че още го няма даже и на анимация. Когато преди половин век цивилизованият свят между Атлантика и Владивосток правеше свръхзвукови лайнери, те бяха твърде заети да си пазят гъза с каска над виетнамските джунгли. Боинг не могат да направят 737 да не пада, но тези щели да правят свръхзвуков в гаража. Ще го направят колкото и ще се "върнат" на Луната и ще идат на Марс, дето чак сега откриха че май трябвала тоалетна. Цял свят им се смее на комплексарските изхвърляния. Ей го на и в съседната някакъв 12 годишен пикльо си бил направил ядрен реактор в къщи, колко му е. Уникални са тия хора, нямат никакви задръжки, тръмпанаря е от най-скромните.

и смучи яко!

На бас че ще се продадат повече бройки от МС21. А за анимацията - прочети статията.

То и руснаците не можаха да направят един свестен двигател за Ту-144 и за това той лети само една година като пътнически самолет. Два пъти катастрофира, слава богу само в изпитателни полети и никога не достига зададените му 6500 км за полет. Поради разхода на калпавите двигатели, които са и причинители и на доста други проблеми. Конкорда има доста по-славна съдба. Има една катастрофа и тя, не е по конструктивна причина. Както и да е той е превозил повече от 3 милиона пътници и е оперирал със полети от 1976 до 2003 година.

Нито реактивните/ракетни/ двигатели, нито аеродинамиката се е променила като наука... Т.е. въздуха си е се същия. Евентуално нови материали да се влагат, но това нито ще намали шума, нито разхода.

Това го казваш като "експерт", ама по скоро си малоумен идиот нямащ си и грам понятие от физика.

Колега, защо нападате така човека? Той по принцип е прав. Аз също съм скептик за този проект и считам че няма да го бъде. Нека оставим свръхзвуковите полети на военните. Има още много да се работи по други направления, например екологията икономиката...

Ще обслужва живите мъртви

вече се казва "Супер соАник" и прави курсове...

След патента на братушките "ще, ще, ще" такива новини започват да звучат леко съмнително.

конкорда кога е пътувал между лос анжелис и ню йорк?

Сега защо разваляш сънищата на редактор Стоян Гогов. Той си мисли, че и на бъдещия ще му разрешат ама няма. Той не е чувал за свръхзвукова ударна вълна.

Така ще да е - няма военен самолет летящ със скорост 1200 км/час. Я бягай да завършиш 3-ти клас, а не да плямпаш нещо чул недочул

Дада, много си зле малкия! С тази скорост 1200км/ч от къде я изкопа? Скоростта на звука е различна във височина и зависи от други фактори примерно влага и температура. Скоростта на звука дадено тяло може да я мине както при 900км/ч така и при 1400км/ч зависи колко е плътен въздуха. Никой не спори че има военни самолети които вдигат свръхзвукова скорост. Обаче те не я вдигат над населени места. Защото може да останеш без тъпанчета или без очи ако някое стъкло от прозорец се счупи. Очевидно не си чувал такава вълна. Ако караш автомобил или мотор казвам ти ще изтървеш волана защото тя идва от нищото. Чак после виждаш самолета или шума от двигателите му

Че кой пътнически самолет вдига свръхзвукова над населени места бе кретен. Това не може да е аргумент. 1200 е примерна средна скорост около която е скорорстта на звука, както и сам си посочил, след тъпия си въпрос. Но е е проблем и да се вдигне такава скорост и над населени места стига да има достатъчна височина. Все пак гражданските самолети не летят на 100-200 метра височина, че да изпочупят стъклата. A eто ти и видео как самолет минава звука на 100 метра от наблюдаващите го хора без да спука тъпанчетата им (30 сек от видеото): youtube.com/watch?v=gWGLAAYdbbc

Струва ми се малко неуместно да кръстиш компанията си Boom Supersonic и да сложиш надпис "Boom" на самолета си. Особено след 9/11.

САЩ няма да спрат живота заради едните кули. Не са такива комплексари. Всеки може да го асоциира, както си пожелае. Може и с извънземните или Сорос дори, ако фантазията му намери начин. Но името идва от счупването на звуковата бариера и е съвсем уместно за такъв самолет.

Доста неща се промениха именно заради 9/11 и сега са забранени или най-малкото неуместни.

Да, и то все неща, които по принцип е трябвало да ги има. Като това да счупват главата на всеки един циганин, ако дръзне дори да ги погледне само накриво.