Полша се въоръжава с най-новите американски танкове

Варшава е закупила 250 бройки от последната модификация на M1 Abrams

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не на войната!!! Не на разходите за оръжие!!! Дайте ни европейски заплати!

Откога въоръжаването стана част от IT раздела?

Могат - купуват. Полша БВП 1990 - $66 млрд. Полша БВП 2020- $600 млрд. Я сега да ви видя вашия БВП бантуси изпаднали. Хахахахаха

защо ни спестяваш нашата статистика, така май повечето хора няма да схванат смисъла на поста ти България БВП 1990 - 20 милиарда долара България БВП 2020 - 69 милиарда долара трябва по често да правим съпоставки, но не само на БВП, а и на политиките които водят Полша към това което е.

Какво смяташ ти бе. Полша има 5 пъти по-голямо население и мрази Русия, така че не могат да им превземат държавата през службите и олигархията. Няма място за сравнение

Гогич - защо пак пускаш оръжейна статия в IT раздела? А вземи и направи една специална секция за оръжията и престани да замърсяваш тази!

вие в БГ още смучете съветски пишки? хаха

Каква е целта на краварите, да има войни и да си продават оръжията. Тази империя на злото трябва да се унищожи, с парите похарчени за оръжия могат да се изхранят всички гладни и т.н.

Ейбрамс-а е добър танк, но логистиката му е пълен кошмар, особено за държави като Полша. Това не значи, че Полша са бедни, или некадърни, просто този танк има нужда от няколко обслужващи подразделения покрай него - с реактивен двигател е и ползва авиационно гориво. Електрониката му е изключително сложна. Топлинната му сигнатура /заради двигателя/ е огромна - САЩ му тургат едни заборници отзад, че да не го морят много ракетите с топлинно насочване и т.н. Накратко - Ейбрамс-а не може да воюва самостоятелно - не можеш да пратиш в някое село пет Ейбрамс-а да удържат позиция, трябва да пратиш полк. В това отношение немските и английските танкове са много по-добри, поради по-малките нужди и по-висока практичност. Ейбрамс-ът е Ролс-ройс, за американците, които правят десант с 200 000 души е супер, но за малки, разпръснати конфликти не става. Доказателство? Лесно е - почти никой от военните съюзници на САЩ не ползва Ейбрамс. Просто не става за техните нужди.

По-правилно е да се напише Австралия, Египет, Ирак, Кувейт, Саудитска Арабия, Мароко и Тайван са купували от експортната модификация на Абрамса... Ирак вече почти нямат от тези танкове а Саудитска Арабия бе принудена да си купи още от тях за да попълни бойните загуби причинени от йеменците, дето все още воюват по джапанки.

Давам, даже две!!!

хаха баце съвсем си изтрещял :D

М1 Абрамс е само на 50 години и дано поляците са си оправили мостовете и жп тунелите, защото някога те умишлено са строени за малкогабаритните съветски танкове.

Не говори глупости за иеменците. Бедна ти е фантазията, какви войници се иеменците. И Не се заблуждавай, че тези хора не са въоръжени. Освен това много добре ползват всякакво оръжие било то руско или американско. Всеки уважаващ себе си иеменец има собствен арсенал състоящ се от поне 5-10 вида оръжие. Това са родени войници.

Веднъж стрелях с такъв и му правих тест драйв. Добре ще е и ние да купим противотанкови ракети като украинците и такива танкове като поляците.

През 2018 бях в Салииф... за повече от месец, така че смятам че имам по-трезв поглед върху това какво представляват военните действия в тази страна. И да йеменците постигат това което постигат по джапанки... което не означава че не могат да воюват а че всички си зависи от това кой и как използва това което има.

То мерцедес С класа и тя е на 30 години сигурно. :)

Поляците да не са прости , като нас бе! Ти сметка не им прави а ми си гледай руската телевизия и се радвай на достолепието на вожда!!!

САЩ укрепва съюзниците си , като им ПРОДАВА оръжие. Скъпо при това, ако гледаме сделката с "наще" ф16 и не последен модел. В бронята на танковете за САЩ има подсилване със слой обеднен уран, ако забелязахте. В тия за Полша НЯМА.

гладните не може да се изхранят, а само да бъдат накарани да работят, стига да не са индийци или африканци, тях и с комунизън не можеш да ги накараш.

Полските балъци клъвнаха на «угрозата» и пълнят гушите на юесей. Така всички са щастливи

Полша е богата държава. В сравнение с Империята на Злото от Изток са светлинни години напред. С 16 000 долара БВП на глава от населението са далеч напред от бензиностанцията с 10 000 долара. Може да си позволи танкове повече от руслямците.

Самолетите ни са последен модел. То и тойота корола е от 1968 г. но модела от 1968 няма нищо общо с модела от 2020 освен името. Ама за вас тъпаците явно са еднакви коли

Айде пак се намери лъжец да пробутва лъжи, е и икономист???? БВП на България 1990 г е 9,5 милиарда долара, а БВП на България през 2020 е 70 млрд долара

Имайки предвид, че Полша непосредствено граничи с Руската Федерация, е напълно оправдано тяхното желание за по-сериозна военна техника. Време е и ние да вземем пример от тях!

Мястото на България е с Полша. Както през 1444г и Братската дружба между пан Владислав Ягело Варненчик и цар Фружин Шишман. Тогава и днес московците целуват азиатските ботуши.

сволочи они из ДИР.РУ.

Руска чебурашка никога не можеш да я откажеш да мечтае за....LEXUS в най-мокрите си сънища. От Афгане блядовете си тръгнаха или със заветния японски касетофони или като ГРУЗ 200.

Как така са намерили средства, нали и те бяха в соцлагера, славяни уж божам, а ? С въпроса изпреварвам поредните оправдания и евентуални мрънкания от сорта "да, ама видите ли....", "..но..." и др. Тук - агале агале, яваш яваш, първо ще измъдруваме идеи и предложения, после ще ги внесем, ще започнат дебати и обсъждания, ще се вземе решение, ще се протоколира, ще се спусне за изпълнение, после ще се търсят средства, и ако се намерят, започва трети етап - търсене на подходящи продавачи и стока чрез"обществени" поръчки, разговори и делегации, ако се намерят такива, се преговаря известно време за цени, срокове и доставка, а накрая се чака пристигането на сандъците с джепането и пушкалата. Дотогава конфликтът свършил и започнал нов другаде....

1982 година произведен хахаха

да пълни оръдието и да изхвърля гилзите, при другите танкове мерача има автоматика

Планирана сделка, т.е. някой ден! Но напрежението е в момента... Смях в залата и кинти за американците

По логиката на пентагона тия танкове ще имат сериозен принос в удържането на хилядите бежанци от Украйна, а иначе бройката е добра, от къде ли са спестили йезуитите.

"Най-новите ли...от колко години и с колко кръпки като злоболучните ни 16-ки???

Чеш курвааа ОТ БИВШИЯТ ИЗТОЧЕН ЕВРОПЕЙСКИ БЛОК ПОЛША РАЗПОЛАГА С ВНУШИТЕЛНО КОЛИЧЕСТВО ХИБРИДНА ВОЕННА ТЕХНИКА32 бр Ф-35 + 132 бойни, учебно-бойни, 49 военно-транспортни самолета.....сега и 250бр модерни танкове, в ммомента, 247 танка леопард,738 РТ-91,Т-72..60-БРМ, 427-САУ,1268БМП-та,106, вертолета транспортни и многоцелеви... 5 подводници.....корабите, фрегат, корвети.... малко

Че в бъдещия конфликт поляците ще го отнесат на-лошо...

Не ги ли пенсионираха? Нещо били сдали багажа, а и РПГ-тата ги изкарвали от строя! Справка - Йемен!

А след колко години ще им ги дикарат? Защото финландците ще си ги получат чак след 8-10 години!

България, подари два милиарда на янките за чартежи и да спаси дебелия гъзец на ББ !

статистиката казва, че животът на танк на бойното поле е 40 секунди. за тия пари - можеха бая дрончета да си вземат. днешно време - дроновете са истината... едно дронче носи поне 4 ракети, способни да "оправят" абрамса.вместо 200 танка - да бяха зели 1000 дрона... всичкото пво , дето евентуално ще навлиза заедно с окупатора - няма да може да ги свали всички...

Тия танкове ще ги получат направо в руските бази в новата Пуска република Полша :)...след ХХХХ години

СССР нямаха проблем с получаването на американски и английски оръжия и технологии през ВСВ... Същото важи и за Райха... Англо-саксонците не са създадени за войници... Те играят от втора линия...

Казваш , ти премина на по - високо ниво , смучеш и на асан от алабама ? Мооооже - но след като приключиш с миенето на тоалетните .

С реактивен двигател? Може би газо-турбинен?

За хората, които знаят, експортната версия на Абрамс (Авраам), е картонен тигър. Те нямат онази супер броня от обеднен уран. Така че, това не нищо сериозно, разконсервира се съвременно РПГ, нищо повече не е нужно. Примери много, Ирак - Пустинната буря и Ирак - 2-рата коалиция. Полша задълба и доброволно позволи окупация. Сега няма гонене на тези войници. Честито поляци - тъпаци!

Негъра пълнач стандартна комплектация ли е?

честито на поляците. ПОЛША КОЯТО ПРОИЗВЕЖДАше ТАНКОВЕ ЩЕ СИ КУПИ НАЙ- СЪВРЕМЕННИЯ АМЕРИКАНСКИ, КОНСТРУКЦИЯ 1970 г БРАТЧЕДА ПО ВЪЗРАСТ С Ф-16, БРАТЧЕД И ПО ЦЕНА /ОКОЛО 9000000Щ.Д./

Абрамс е от Абрахам Линколн (Ибрахим), а не Аврам!

ПОЛАГА ИМ СЕ

много си назад с матеряла, сега е бял хетеросексуален! Затова и модела се води М (модернизиран) по EU стандарти.