17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И сте сигурни в това?

Твърде скромни са познанията на учените за Вселената та да правят такива генерални заключения. Нарича се Егоцентризъм и върлува сред учените от както някой някога се е взел на сериозно за учен!

Парадоксът на Ферми може да се нарече парадоксът на мравката, която си казва "Няма по-висши форми на живот от нас, кви човеци? Ако имаше, сигурно вече щяхме да сме ги засекли и да сме почнали да комуникираме с тях..." Освен това, какво значи "да сме ги засекли"? Кой? Кои? Тези със способностите да засичат такива комуникации са разни агенции, които са под тотален контрол. И да са засекли и да комуникират, няма да го кажат на Сульо и Пульо, освен, ако така не им се нареди. И сега има разни племена из джунглата, които можем да наблюдаваме, без да разбират, че ги наблюдават и да продължават да си мислят, че отвъд тяхното село няма друга цивилизация. Дори е забранено да се ходи при тях, за да не бъдат заразени с непознати за тях вируси, които ще ги унищожат. Освен това, ние можем да засичаме само комуникации, които са доста бавни и не практични за колосалните разстояния. По-висши форми на живот, може да не ползват такива форми на комуникация и да нямат желание да комуникират с нас, въпреки и да знаят как да го направят. Тези, като нас, ще са в същото неведение и неспособност, чакайки по 5 000 години сигнала им да стигне до някаква си звезда. А по-неразвитите от нас са още в гъбите, те може да не познават още електричеството. Безумно безумно е да се вярва в идеята, че ние сме единствената форма на живот в галактиката, за Вселената да не говорим изобщо, повечето хора нямат акъл дори да се опитат да проумеят колко огромно необятно пространство е познатата ни Вселена...

От преди 2000 години се знае: "Panta rhei" - "Всичко тече, всичко се променя" Ако и на това му казвате мъртво, здраве му кажи!

Те едно време ;климатично; не могат да познаят, а във Вселената тръгнали.

"Ето сътворявам ново небе и нова земя, на които ще обитава правда" "А тази земя и това небе ще изгорят" На новата земя ще живеят, тези които Бог ще възкреси в последния ден и имената им са записани в Книгата на Живота. Други планети с живот няма!

Мисля че това е 2рият ми път в живота когато коментирам, но просто не се сдържах след като прочетох този изумително глупав и безкрайно малоумен коментар. Представяте ли си! В Библията било писано...ерго, това веднага означава вярно! Колко безмозъчен трябва да бъде един човек за да не си направи труда да разбере че тези приказки са точно толкова валидни колкто и всички други приказки на други народи! Само защото нещо е старо, не го прави вярно и автентнично! Има някаква первезия да се вярва на неща САМО защото са стари а не защото са верни или дори логични. В Библията било написано....какво слабоумие и липса на елементарна логика за 5ст има в една прослойка от човешкото население. В един и същи момент се чувствам ядосан на това как е възможно да има толкова изумително прости и тъпи хора и в същото време изпитват съжаление към същите тези хора :-(

За разлика от тъпотиите като по горните хипотези които след няколко години само ще ги опровергаят с други още по абсурни но логични хипотези, Библията (набора от евангелията) са отцелелли хилядолетия. Върху библията са разсъждавали най големите умове на Европа и света. Но, ти си твърде тъп за разбереш колко е многопластово Словото в Нея. Наистина ли вярваш че тези учени с телескопите и някакви си там абсурдни сметки и формули разбират какво е станало преди 14 милиарда години (пак по техни сметки) !!! Нямат си и на идея какво става в космоса, просто драскат статийки и теорийки, за парички, колкото по абсурдни, толкова повече парички !

Право викаш, друже. Само дето тия учени с телескопите плащат данъци, а тия с библията не. Правете си изводите....

Аз който написах, какво пише в Библията съм платил 6-цифрена сума данъци за изминалата 2018та, което можех и да не направя, но тъй щото пише в Библията - "кесаревото на кесара", реших да съм на светло. Пък ще видим един ден, кой е вярвал на истини и кой на тъпотии! Текстовете в Библията са истинни не просто защото са стари, а защото са дадени от самия Бог! Те са живи!

Хмм, един малък пример! Чувал ли си за Александър Македонски? В Библията се говори дори и за него! С малкото уточнение, че се говори за него - няколко века, преди той да се роди. Интересно нали! Можеш да потърсиш в книгата на пророк Данаил, тя е част от Библията.

И бог на теб лично ли ги даде или на този, на който ги е дали лично ти сподели?!

petrovito

не са оцелели хилядолетия, а са променени по угода на римската империя... унищожавайки всичко което са докопали чети история, християнино!

Библията е сбор от религиозни вярвания, размисли, конструкции с художествена елементи. Можеш ли да създадеш микрочип с помощта на библията ?

заплашваш ли ни?

такива обобщения и се изприщвам... Пък и голям "тюрлю-гювеч" е станал със смесването на Галактиката (нашата, с около 200 милиарда звезди, планетите никой не ги знае колко са) и Вселената (тя пък има милиарди галактики, да не говорим колко звезди има, а пък за планети...)..."Заключенията "приличат малко на гледната точка на мухата-еднодневка ....

Кое противоречи на това което си представяш?

Абе тя и Луната уж беше мъртва, ама американци и руснаци си счупиха ракетите да бягат от там и вече 50+ години не са стъпвали там. Да видим какво ще кажат китайците...

От мисиите Аполо насам има по-малко от 50 години (първата е 69-а). Що се отнася до руснаците които също ги сложи в сметката те не са ходили там последните няколко хилядолетия така че 50+ за тях години е вярно.

за да решат къде да кацнат... че да не затънат;)

67'

След толкова ходения до Луната, какво още да търсят? Каквото са търсили са го намерили. За какво да харчат милиарди дилари, за да бият път напразно? Аман от недоизмислени конспирации...

Гадно! Знаех, че са мнозинство, но чак да съставляват 75% от вселената е ново за мен. Жалко за уравнението на Дрейк - две трети от вселената "мъртва" си е доста. :))) Иначе, наистина няма как да се зароди живот в система около червено джудже - прекалено малко е, няма достатъчно светлина и топлина, а и както е написано, високата скорост на въртене наистина не задържа носителите на вода - кометите. Но така Енрико Ферми излиза все по прав - "Защо при такава голяма вероятност за съществуването на множество извънземни цивилизации в галактиката Млечен път, не са намерени никакви доказателства?". И се обляга на Хипотезата за рядката земя - планети, подобни на Земята, не са често срещани, а по-скоро са необичайни.

Или съществува живот, но адаптиран към по-различни условия...

petrovito

и още нещо... мравките разбират ли, че са срещнали разум по-развит от техния, в наше лице - с техническия ни прогрес, или разбират ситуацията само до собствените си разбирания - нашественик рови в мравуняка?

по същата логика и ние не съществуваме. кой ги мисли тези текстове, от ден на ден все по празни от съдържание...