Правят гориво от вода и светлина

Възможно е фотосинтезата да се превърне в алтернатива на петрола

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека правят от светлина. Ние като им тупнем една бомбичка и им разстелем един ядрен облак ще им оправим светлината.

А аз мога от кал да правя кирпич.

Ако знаете от кога в Русия се произвежда водка от океански въздух и лунна светлина изобщо нямаше да пишете глупави коментари.

Интересно скандинавските държави, които са големи радетели на екологията откъде ще намерят светлина през дългата полярна нощ.

от северното сияние

Правят гориво от вода и светлина..... И от пръдня - боя вече правят.

Как посрещат тази новина ватенките? Които живеят като маймуните-каквото им даде майката природа на готово...

Затоплянето на глобалната температура на Земята с няколко градуса ще започне да освобождава замръзналия метан от торфищата на тундрата. В момента вече изтича в атмосферата - метан. Ако този метан не бъде уловен и оползотворен, то Земята ще бъде задушена. Време е американските и руски евреи да се обединят и да инвестират не във войни и химерни енергии а в нови технологии за реални източници.

От всяко нещо на света може да се извлече енергия. Светът е енергия! Но "учените" така се "обработват", че да се предлага само тази енергия, която може да се КОНТРОЛИРА! А КОНТРОЛЪТ над нещо от което е много зависим човекът е ВЛАСТ! А ВЛАСТТА за някои е ВСИЧКО!

поредния с конспиративните си теории. дай да "предлага" гориво което да избухва когато си иска за да ти се угоди.

Слушай докторите слушай, не пропускай хапчетата и може да стигнеш до подобрение.

Слушай докторите слушай, и 100 плюса да си нацъкаш санитарите като те хванат, че излизаш от стаята си и бродиш където не трябва пак ще те заключат.

petrovito

всичко зависи от цената ...

Тогава ще възникне въпросът какво правим с повишаването на нивата на кислород в атмосферата! И това не е за пренебрегване

Водородът за да стане на използваема енергия трябва да изгори. Управляем синтез за сега няма реализиран.

в кой век живееш? 19ти? да си чувал за коли на водородно гориво? хайде поразрови се малко преди да изказваш мнение.

Малко трябва да слезеш на по-ниско ниво! Тук се говори за водорасли фотосинтеза вода и светлина! Никой не синтезира и не разпада, само трансформира на молекулно ниво, а ти "излиташ" към процеси случващи се в слънцето! Човек за да ползва знанията си за да анализира, трябва да се научи да чете правилно!

Май темата ви идва сложна! (не е въпрос)

Въпросът опира винаги в цената ...

Нямаше ли един българин дето направи много хубава система за фотолиза ? Сега остава да направят и водороден двигател който да е адекватен и хладилника в багажника да не струва повече от колата

Ех Пешкоооо... идея си нямаш от колко години и колко много марки коли има на водородно гориво. като се почне с Тоьота и се свърши с Лексус.

Aми Тоьота и Лексъс е едно и също, втората е малко по луксозна.

е то като тръгнеш от Софето на изток пак ще стигнеш до Софето... като минеш през целия свят. Така и тука.

Дано да е по-ефективен от фотосинтезата, която има КПД около 4%. Такъв подход (светлина --> водород или метан) е по-ефективен с използване на електричество, произведено от фотоволтаични панели - около 9%. Power to gas се нарича това и първите инсталации са от преди поне 15 години.

BRCK

Само дето фото панелите едвам могът да произведът енергията която е отишла за производството им. Вариантът с фотосинтезата и водораслите е много по-добър.

Изказване на нискоинтелигентен елемент. Фотоволтаиците са вече с КПД над 40% (типично за масовите около 20%) и за периода на живот могат да произведат хиляди пъти повече енергия от тази отишла за производството им. Примерно панел за около 300 лева (което включва материали, труд, транспорт, търговска надценка, и в който за ток при производство и транспорт отиват не повече от 10кВтч) за живота си произвежда електроенергия за около 12 000 КВтч.

Брикчето си мечтае,че шефа му Путьо ще си копае и продава още 3 живота!

Поредните грантаджии. Общо фотосинтетичната продукция на цялата фитосфера на планетата Земя е около 1500 - 2250 теравата - при обща слънчева енергия, достигаща повърхноста 178 000 теравата. Тоест КПД между 0,84 % и 1,26 %. Дори скапаните фотоволтаици имат КПД около 10% - при това дават директно енергия, а не биогориво.

Малката подробност е, че цялата фитосфера заема не повече от 10-15% от повърхността на планетата заради, пустини, ледове, скалисти върхове и плата, океани със сравнително рядка флора . Реално фотосинтезата може да достигне и над 10% КПД

Грешиш, впрочем както почти винаги. Точно водораслите в океаните дават над 80% от общо фотосинтезираната органика.

Всъщност не греша, както винаги. Моретата са над 70% от повърхността на Земята, а водораслите въобще не покриват и 10-15% от тази площ. А това че 80% от органичните вещества се създават от тях не се дължи само на фотосинтезата, а на доста повече фактори, като например липсата на фактора сезони. Всъщност водораслите са потвърждение, че КПД на фотосинтезата може е повече от 10%л както и съм написал. Всъщност е добре като прочетеш нещо да го осъзнаеш и обмислиш, което явно на тебе не ти се отдава и оттам ти се струва че греша, но грешката е твоя.

То отдавна е измислено с водата, но знаем по нататък какво следва...

Да внимават като шофират, и да не излизат много много по балкони, да не паднат, случайно.