Проблеми с ракетата "Союз-ФГ" на Байконур

Тестовете открили дефекти в системата за отделяне на спомагателните ускорители

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Дада", отново най-нагло се опита да лъже, но бе закован моментално за стената на позора! Поредният му фейк, относно Ф1А, обявен от него за най-мощният ракетен двигател бе разобличен! Отново позор за "Дада"! :))

Чета поредната новина за Великата Съветска (пардон - Российская) наука и се чудя на човешката природа. То не бяха обещания, не беше чудо, и всяка година става все по ясно, че НИЩО, ама НИЩИЧКО не се прави, обаче е пълно с някакви индивиди, които ВЕРВАТ! От години руснаците не правят нищо НОВО - всичките велики руски космически успехи са по технология от края на 60-те - и ракетите Протон, и Съюзите и даже руските секции на ISS които са чист Салют/Алмаз (Алмаз е военната версия на космическа станция) - всичко това е било направено по времето на Корольов. От тогава - нищо. Само хвалби и обещения. Обаче една неизтребима част българското население продължава да ВЕРВА! И после се чудим защо сме на това дереже!

А най-интересното е, че американците в лицето на Мъск, 60г. по-късно не могат да изпреварят тези съветски технологии... Справка: най-мощният ракетен двигател...

Tъпако, никой не се нуждае от неефективен четирикамерен мощен двигател, като може да постигне същото пак с 4 камери, но на отделни и по ефективни двигатели, при това позволяващи значително по-добра гъвкавост за различни конфигурации според нуждите. Мъск няма и да се мъчи да прави глупости само за да се бие в гърдите. А най-мощният ракетен двигател Е и ЩЕ СИ остане Ф1А от преди 50 години с неговите 8,989,000 N тяга, нещо което руслямците не могат и няма да могат да изпреварят, въпреки напъните на клоунът Рогозин

Какво става,уж руснаците бяха царе в ракетостроенето. Ха ,Ха,Ха. Кеф!!!

Нищо особено. Вчера успешните полети с тази ракета бяха 1700. Днес са 1701. ха-ха-ха.

Важното е проблемите да се отстранят, никой не иска да вижда проблеми с пилотирани кораби! Без значение на кого е ракетата!

До неграмотника "Дада", който пак се опитва да лъже и за пети път бива хващан: би - учи! би - учи! Писна ми на шнура да те ограмотявам !

ха ха.. аз те хванах 43 пъти само за 3 месеца. САМО ЗА ТРИ МЕСЕЦА. после спрях да ги броя. палячо

Хвана ме, ама за шнура! И още ще има да го хващаш.... :)))

няма как да те хвана за нещо което нямаш. Толкова лъжи дори Самъв идиотскии из людей не бе изричал колкото тебе. Във всяка новина тролиш без да си подготвен с СВЕТОВНО ПРИЗНАТИ ФАКТИ, а само едностранно изтролени от Рострол на Савушкина 55. Трябва да правиш разлика м/у ФАКТИ и ПРОПАГАНДА. Като вчера... най-мощния ракетен двигател - НА ХАРТИЯ. Щото дори не е запалил. Това е ПРОПАГАНДА, НЕ Е ФАКТ... и така 43 ПЪТИ трочло.

Какво си хванал бе лъжец нещастен. И в момента лъжеш безсрамно.

Днес например, се опита да ни пробуташ космическия кораб "Съюз" за ракетата носител "Съюз".... Но не ти мина номера!

Тъпако пак си фантазираш глупости и лъжеш безсрамно. Написал съм ясно на какво е списъка, а това че си тъп и прост е отделен въпрос: «Союз» (индекс УРВ РВСН[комм. 3] — 11А511) — советская трёхступенчатая ракета-носитель (РН) среднего класса из семейства Р-7, предназначенная для выведения на круговую орбиту Земли с неизменным наклонением орбиты пилотируемых космических кораблей типа «Союз» и автоматических космических аппаратов серии «Космос». Та списъка си е точен. 1700 са изстреляните ракети от типа на Р-7 8К78 «Молния» — четырёхступенчатые ракеты-носители для запуска автоматических космических аппаратов на высокие эллиптические орбиты и межпланетных космических станций к Луне, Марсу и Венере[22][23]; 8К78М «Молния-М» — четырёхступенчатые ракеты-носители с модернизированными двигателями первой и второй ступени. Послужила основой для создания трёхступенчатых вариантов «Восход» и «Союз»[24][25][26]; 11А57 «Восход» — трёхступенчатая ракета-носитель для запуска космических кораблей «Восход» и разведывательных спутников «Зенит»[22][27]; 8К72 «Восток» и 8А92 «Восток-2» — трёхступенчатые ракеты-носители для запуска автоматических космических аппаратов на средние круговые орбиты[28][29]; 11А510 — специальная версия ракеты-носителя 8А92 для запуска двух опытных образцов космического аппарата УС-А, разработки ОКБ-52[30]; 11А59 «Полёт» — двухступенчатая ракета-носитель для запуска ИСЗ «Полёт-1» и «Полёт-2»[22][31]; 11А511 «Союз» Дано си схванал колко си тъп и прост.

Затова се правят тестовете преди полети. Всичко си е в реда на нещата. Важното е че са открили проблема навреме. Обаче не можах да разбера откъде е тази цифра за 1700 полета което прави по близо 40 на година, което просто не е вярно. На страницата на Уикипедия е даден "Список пилотируемых и беспилотных полётов космических кораблей серии «Союз» " от 1967 до 2020 дори. https://ru.wikipedia.org/wiki/Списокаппаратовсерии_Союз Та там полетите са 170, заедно с тези без номериране и тези от Куру с 14 неуспешни мисси от които 4 със смъртен изход или разрушаване на ракета, но оцелял екипаж Авариите на съюзите са около 8,2%.

Уикипедия не е точен и достоверен източник!

Само това ли можа да измислиш. Да Уикипедия не е достоверен източник, заради путлерастската сган която променя фактите с лъжи. В случая обаче това са фактите, докато не се опитата да ги промените, защото всички руслямско е изковано от лъжи. и като гледам ти си им добър ученик в това отношение. Айде дай по-достоверен източник. В статията на Уикипедия, написана от руснаци, са изброени детайлно всичките полети от 1967 година досега. А и е очевадно, че Руслямска държава не е правила по 50 изстрелвания на Съюзи годишно. Дори всички полети на Руслямска държава и СССР са значително по-малко. То ако се замислиш Съюзите няма за какво да се използват освен за качване на нещо до ниска околоземна орбита и най-вече до космически станции. За другото си има Протони, а те са с 415 полета и 47 неуспеха или 11,3% неуспехи. Среден процент успеваемост на целият Руслямски ракетен отрасъл е около 89%. Толкова по надеждността на руските ракети.

Уикипедия не е точен източник заради путлерастската сган, която всячески се мъчи да излъже и подмени историята и фактите. В това отношение си добър ученик. Овладял си лъжата почти до съвършенство, както се опитваш да излъжеш и заблудиш някой сега. Но в случая това си е руската Уикипедия, където не е дадена цифра с гледане на звездите по небето, а са изброени едно по едно изстрелванията на Съюзите, с данни, като цел на мисията, датата, екипаж/товар и т.н. Така че препочитам в случая да вярвам на нещо с ДОКАЗАТЕЛСТВА, а не на голословни твърдения за 10 пъти повече измислени изстрелвания. То като се замисли човек Съюза няма за какво друго да се използва освен за полети до Космически станции. За другото си имат ракета Протон с 415 полета, от които 47 провала или 11,3%. Общите руски полети са доста под 1700 при това със средната успеваемост от под 89%. Това е положението с надеждните руслямски ракети.

От 2010 година с неуспех са завършили 14 изстрелвания на руски ракети-носители, причинени от повреда в работата на самите ракети или на ускорителните им блокове, припомня ТАСС. От тях осем старта бяха проведени от космодрума Байконур, три от Плесецк, по един от морската платформа в Тихия океан в рамките на програмата "Морски старт" и от новия руски космодрум Восточний. В резултат на неуспешните стартове бяха загубени три товарни кораба "Прогрес" и 32 спътника, сред които 19 чуждестранни.

-NASA InSight кацна на Марс. -В "Роскосмос" бяха откраднати стотици милиарди рубли, -новия космодрум е дефектен, -ракетите падат, -спътници не работят. -Това е технологичен пробив в името на Путин! Как да не се гордеят кремле-ботовете с Русия!

Чета поредната новина за Великата Съветска (пардон - Российская) наука и се чудя на човешката природа. То не бяха обещания, не беше чудо, и всяка година става все по ясно, че НИЩО, ама НИЩИЧКО не се прави, обаче е пълно с някакви индивиди, които ВЕРВАТ! От години руснаците не правят нищо НОВО - всичките велики руски космически успехи са по технология от края на 60-те - и ракетите Протон, и Съюзите и даже руските секции на ISS които са чист Салют/Алмаз (Алмаз е военната версия на космическа станция) - всичко това е било направено по времето на Корольов. От тогава - нищо. Само хвалби и обещения. Обаче една неизтребима част българското население продължава да ВЕРВА! И после се чудим защо сме на това дереже!

Проблемите при руснаците са все повече обичайна практика отколкото инцидент. Лошото е, че същия екипаж стартира лошо в предишен полет.

Ватенките със своите стари корита по-далече от МКС не могат да достигнат. А и до МКС не всеки кораб достига. Повечето падат в океана. Мурзилките за по-далечния космос вече нямат нито кораби, нито пари, нито акъл... Ватники были держава космическая, но стала держава комическая.

Към Горд_Руснак,2019-03-14 09:40:29 Надявам се да си чувал понятието "двуполюсен модел за управление на света"? Щото, ако не си - лошо. Този модел работи вече 100г. Не е измислен от комунисти, империалисти, либерали и подобни марионетки, а от хората с парите. Дето сега им викат за кратко ФЕД. Това, че някои среди не са съгласни с този модел и правят опити да го превърнат в еднополюсен, също е факт. Факт е, обаче, че през хилядолетията нито един еднополюсен модел не се е показал ефективен и затова са го заменили. Факт е, че парите сами по себе си, не са ценност, а инструмент за оценка на това колко ценно е едно нещо. Ето за това, без покритие, самостоятелно, парите не могат да бъдат полюс, около когото да се строи и функционира една световна система. Трябва да има нещо константно, което винаги, независимо от обстоятелствата, да гарантира покритието на парите. Ти ще ми кажеш кое е това "нещо" в съвременния свят и кой го притежава. :):):)

В главата си е пълна манджа с грозде. Ти си еманация на твърдението, че по-лошо от незнанието е полузнаието. Безкрайно те съжалявам човече. Лекувай се. После се образовай.

Уж са пред война двете страни , пък си летят заедно с космически апарати ! Май цялата дандания със скандали и санкции са за пред простолюдието , пък големите си въртят далаверите помежду си !

Пред война са само според тия дето имат нужда от враг, че чак по държавната си телевизия показват как го бомбандират с ядрено оръжие. Така де пропагандата да върви, но в даден момент и тя не работи пред празната чиния.

носи се слух,че са поканили и гогов за пратеник на България на МКС като най-добре отразяващия руските постижения :)))

Я да яхват Дракона. С тия дърти ракети кой иска да лети.

А ти яхвай дядовия и у лево!

Първо америкнаците никой не ги кара на сила да летят със Съюз, ако искат да летят да си летят там с каквото си имат... е нямали си нщо.. ами техен си проблем, само дето незнам как ще оправдават пред Сената разходите на НАСА през годините.. ама то пак си е техен проблем... Тези ракети имат над 1600 успешни пуска, а както видяхме миналата година, дори и при неуспешен пуск, хората се връщат живи и здрави. В същото време прословутия Дракон, колко успешни пуска има с хора на борда??? Престанете с този Дракон! Този кораб все още няма лиценз да вози хора и честно казано ако го получи, този лиценз няма да има нищо общо с технически параметри или сигурност, а просто политическа поръчка. Относно икономическа ефективност е доказан нефективен проект,но това си е пак работа на американците- да си се оправят. На практика какво се получи последните години- Руснаците успешно извършиха десетки успешни пилтирани мисии срещу нито една амиканска. За да догонят изоставането си, САЩ до сега са похарчили над 11 милиарда долара (раздадени от бюджета на НАСА на частни компании) и все още нямат действащ пилотируем кораб за ниска орбита. Живота на МКС е до 2023-та (ако не се лъжа), казано по друг начин още 4 години 4х4 = 16 мисии по 3 човека = 90 човека (това е максимума който може да направи) 11 000/90 = 122 мил за човек, само за да платят разработките, отделно да произведат корабите, ракетите, да платят изтрелването, да платят обучението и подготовката на екипажите... от друга страна за всички дейности, руснаците искат половината от цената само на изплащането на разработките... Както казах, доказано нефективен проект, относно сигурност... Бог знае!

BajMihal

За какво изостваване говориш бе пич? Я погледни колко човека са качени от американски кораби и колко от руски + съветски, и пак говори. Американците водят по бройка хора 2 ПЪТИ!!! Има още доста да изстрелват докато наваксат, ама като тръгне дракон, не е ясно дали ще наваксат.

Пък и си се хванал на лъжата за 1700 полета, макар че си ги намалил на 1600. НЯМА ТАКИВА пускове. Пари НАСА е давала за качване на товари до МКС. Досега са поне 20, както и за пилотирани полети за в бъдеще. Това колко пари са общани е съвсем друго. МКС ще работи последно до поне 2030 година. Та всичките ти сметки са глупави.