"Прогрес МС - 14" измина за рекордно кратко време разстоянието от Земята до МКС

Изстрелването на космическия кораб е в чест на 75-ата годишнина от победата над нацистка Германия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прогрес праща товари, мъск праща скапани коли за реклама Биг дифф, но?

ми... но... дракона носи товари горе от години... ма не са ти го казали на оперативката сабалам, нали... сега ти изглеждаш глупак, а те си свиркат... биг дифф, йес?

Ако имаше хора, заради тях нямаше да го изстрелват набързо.

Днес се навършват и 75 години от срещата на Елба! Руснаците са избрали датата на старта много удачно. Браво!

Много по добра дата е 26 декември

американците изкупиха сумати руски и украйнски мозъци и закупи куп разработки на СССР и вече 10 години се влачи без никакви резултати, за сравнение китай с много по малко , пак с СССР учени си разработи собствена програма .... Американците могат само да се срамуват

Ъъъ... американски роботи щъкат из цялата слънчева система, а руснаците летят само до 400 км. Американците ли трябвало да се срамуват?

САМО ЗА 10 ГОДИНИ Мерлин надмина руския RD-180. Ракетата Falcon 9, която използва двигателите на фамилията Мерлин, е първият път, когато превозвачът Атлас V получава руския RD-180. Публикацията напомня, че първото стартиране на Falcon 9 се състоя на 4 юни 2010 г., докато Атлас V за първи път отлетя на 21 август 2002 г. Ars Technica отбелязва, че средно последните три години, SpaceX ще започне 17 пъти годишно, докато Атлас ще се изстрелва около пет пъти годишно.

ПОСТИЖЕНИЯ НА МАСК, КОИТО СА БЕЗ АНАЛОЗИ В СВЕТА 1 Прецизно завръщане и кацане на степените след орбитално стартиране 2 Повторен пуск на вече използвани степени. 3 Повторен пуск на вече използвани транспортен кораб 4Транспортен кораб, който връща тонове товари на земята 5 Универсална ракета, която решава цялото разнообразие от задачи, включително изстрелвания до Луната, MARSU и TD само със две степени, без никакви трети степени, ускоряващи устройства и ускорители 6 Ракета (и двигатели), първоначално проектирани за повторно използване 7 Създаване и пускане на супер тежка ракета от частна компания със свои пари и използване на вече летели степени

Частната компания на Маск - с екип от само 7 000 души. Роскосмос - от 240 000 души - 34 пъти в повече!!!, 1. Частната компания на Маск от началото на годината изстреля 14 тежки ракети и една свръх-тежка ракета със своите собствени двигатело. И с екип от само 7 000 души 2. Русия с екип на Роскосмос от 240 000 души - 34 пъти в повече!!!, успя да направи и пусне само 10 ракети, от които само 2 тежки 3. На практика всички търговски клиенти избягаха от ватенките при Mask, а руските двигатели загубиха напълно икономическата конкуренция с двигателите „Мерлин“ на Маск . Това е всичко, което трябва да знаят ватните „патриоти“ за руските двигатели и астронавтиката.. Mask обаче е фантастичен човек и с фантастичните си постижения вече е влязъл в историята - като ТВОРЧЕСТВО! Но наглите русофили в своята космическа импотентност имат дързостта да оплюват дори него, сякаш това е вторият Навални. Въпреки, че е разбираемо: той (какъв ужас!) им открадна бизнеса в космоса. А "най-големия човек“ на всички времена за ватенките - Путин е пълен лузър, икономиката му и рублата е срината, стандарта на живот потъва непрекъснато все надолу, безсмислени войни е започнал .С целия свят е развалил отношенията.... дори и спортистите му , благодарение на него без Олимпийските игри останаха! Такива ми ти комунистически работи…

Тъпи продажни ватни тролове, можете ли с тъпият си зомбиран мозък да отговорите на следните факти: Кои Роувъри вече петнадесет години, пътуват по Марс? -Сондата "Паркър" на NASA до слънцето Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Коя станция стигна до най-отдалечения обект в Слънчевата с-ма: Ultima Thule Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава – Америка. 6 стъпвания на хора на Луната, единствените Сонди звън Слънчевата система, единствените Сонди на няколко милиона километра от Слънцето, работещи, единствени, Сонди около Юпитер, единствени Сонди около Сатурн, единствени сонди около Плутон, Нептун, единствени, Сонди на астероид, единствени, Космически телескоп, единствен Тази година ще качват втори още по-голям Американците първи и ЕДИНСТВЕНИ: 1.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 2.Качиха телескоп в космоса 3.Приземяват първите степени 4.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 5.Имат марсоходи 6.Пратиха сонда на астероид 7.Имат Сонди на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди на Церера, 8.Сонди извън Слънечвата система 9.Сонди на Юпитер 10.Сонди на Сатурн 11.Сонди край Плутон, Нептун 12.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 13Сонда до астероида Бену 14.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 15.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 16.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 17.Единствените качили 140 тонна ракета за пътуване до Луната 18.Направили самолет летящ със 6.72 и то с 199 полета 19.Направили самолет излетял на височина над 100 км и вероятно има още много.

Факти, престани да говориш без да разбираш. Мъск това, Мъск онова. Прочети първо, а после крещи по форумите. НАСА е възложителят на Мъск. А зад НАСА стоят данъците на цяла Америак. А зад Америка стой целият свят почти. Не ми показвай върхът на АЙСБЕРГЪТ, щото и ти ще се килнеш като титаник.

Това е поредния тъп козяшки трол.Сега покрай корона вируса са обедняли и освирепели съвсем и пишат глупост след глупост. Руснаците първи изведоха спътник и човек в космоса и показаха как се прави. Другите са им само последователи и копирвачи. Точка

НАСА не е възложителя на Мъск. Това са малоумни путлерастски простотии. Поръчките от НАСА представляват 30% от приходите и дейността на Спейс Х, докато зад Роскомикс 100% стоят данъците на цялата Руслямска държава. Айсберга килна Роскомикс и Руслямска държава.

По случай пакта Молотов-Рибентроп? Тогава Хитлер на колене моли Сталин, чрез Рибентроп, за клаузите в Пакта. България минава извън Съветската орбита на косъм ....Рибентроп е имал указания да отстъпи на Сталин и ПРОЛИВИТЕ. Сталин не го е знаел. Полакомил се е за половин Полша, Финландия, Прибалтика и ....образци на всички технологични достижения на Германия: кораби, самолети, танкове, оръдия, леко оръжие, камиони, автомобили, технологии. Съветски комисари кръстосват германските заводи и сами избират "образците". С такива "образци" германски самолети 6 на брой, Сталин е бил готов да провокира " германско нападение над СССР".... германското разузнаване научава и Хитлер изпреварва Сталин....с 2 дена. Нацизма бе унищожен, но Червената Чума продължава да вилнее на изток от Киев.

айде моето момче да се прибираш обратно на 4-ти километър, че навън шета коронавирус и може да те тръшна, ч и колегите ти по стая Наполеон и Цезар са затъжили за теб...

за психолечение е баща ти, заченал те на партийна вечеринка. В YouTube са безплатни и достъпни интервютата на украинеца В. Гордон с разузнавача на КГБ и разбивач на Съветската пропаганда Виктор Суворов. Съпругата му е също водещ КГБ разузнавач. Двамата резидендирали в ШВЕЙЦАРИЯ. Когато Путин се биел по улиците на Ленинград а после е бил домоуправител на Музея на Дружбата в ГДР. За жалост В. Суворов до днес се крие от Путин , за да не достигне съдбата на приятелят си Литвиенко. Първо прочети "Ледокол" на В. Суворов, Наполеоне. С Гордон са интервютата на Марк Солонин. Всеки негов факт е подкрепен от архивен документ. Ужасяващи са фактите за СССР. Ако България бе подарена от Рибентроп на Хитлер, прадядо ти щеше да е убит някъде по съветските фронтове а ти нямаше днес да тролиш от 4-ти Километър.

Няма прогрес за спейс кекс

Червените фашисти Вече нямат договори - Маск им отне всичко - по-евтини полети, благодарение възвръщаемите степени на ракетите и използването им по няколко пъти... Професионална изработка и управление на целият процес. По-добрите и икономични двигатели на метан. Старши вицепрезидент SpaceX заяви, че компанията е завършила 2013 г. с 10% от пазара (Русия - 60%, ЕС-20), а през 2017 г. делът му ще достигне 45% (ЕС ще има около 40% - само 15). Плановете за следващата 2018 година - 60% от световния пазар на търговски пускания (ЕС - 30%, Русия - по-малко от 10). Скоро ватния скот ще бъде фалирал и вписан в червената книга на изчезвашите алкохолици. На ватенките им остана да подскачат само на батута на Рогозин. Наскоро имаше и Нов пуск на тежката ракета на Маск и брилянтно кацане на трите части - първите два странични блока на сушата, третата - централната на платформа в океана. Като поздрав заа ватният празник на космонавтиката - 12 април... на горките им остана само да гледат напредналите с десетки години американци само по телевизията.

Разликата между Ракетите на Маск и Рогозин е много малка. 1. Ракетите на Маск се приземяват като балерина в океана на платформа с кръг 10 метра. 2. Ракетите на Рогозин се приземяват като боклук в океана с кръг от 1000 колометра… и поемат към дъното.

Под прозорците на милорд минават някакви хора и скандират нещо, той не чува добре и се обръща към слугата си Джон: – Какво става, Джон? – Има протест, сър. – За какво протестират, Джон? – За правата на хомосексуалистите, сър. – Пречи ли им някой да бъдат хомосексуалисти, Джон? – Не, сър. – Тогава за какво протестират? – Педерасти, сър.

Айде сега НАСА да направи едно ходене до Луната - по повод 50-тата годишнина от "ходенето си до Луната", или по-скоро от американския разгром във Виетнам, тъй като Аполо лъжата е измислена главно, за да разсейва американците от геноцида там. Но нещо не бързат, а. ;) Хич даже. Айде, може би за 100-годишнината ще успеят да организират нещо.

Американците не са ходили на Луната единадесет пъти. Обаче заплатата на американците е 16 пъти по-голяма от заплатата на варварските изолати. Което ще рече, че всеки американец има 16 живота, срещу един живот на северния дивак. А катп се вземе предвид, качеството на всичко до което се докосва средния американец, спрямо подобието на някаквите си подобия на стоки от катогата.

Много странни разсъждения? Да, американците ограбват целия свят вече втори век и го държат в непрекъснат терор за тази цел. И това е нещо, заслужаващо одобрение? Аз пък си мислех, че е нещо, за което се плаща кървава цена. За което те мразят всички - и за което плащаш с душата си и вечно проклятие.

Олигофренчетата , които отричат кацането на американците на Луната –тях Путин ги нарича идиоти. Намерете в го в YouTube. Експертите разкриват, че оборудването на Луната стои все още там, заради което никоя сериозна космическа организация по целия свят не е оспорила постижението на САЩ. Тук само необразованите циганета-кремълски платени ботчета си позволяват наглостта да твърдят обратното. Сурдин В.Г. Лунная программа. Вся правда о Луне и Американцах: Най-мощната ракета- Сатурн-5 и най мощните двигатели за всички времена до сега. –гледайте фактите на руснаците в клипа на 31,30мин https://www.youtube.com/watch?v=tPXnJU20Eak&t=229s Владимир Сурдин о Боге, Большом взрыве, астрономии в школе и многом другом. https://www.youtube.com/watch?v=sVlx5cGFKHY Телескоп видет тропинки, которье астронавни протоптали по луне. Филм за това къде се съхраняват лунните проби донесени при различните мисии на Аполо: Where does NASA keep the Moon Rocks? https://www.youtube.com/watch?v=QxZ_iPldGtI КАК «АПОЛЛОНЫ» СТЫКОВАЛИСЬ ОКОЛО ЛУНЫ. https://www.youtube.com/watch?v=n-HTMmGqAqY

Омразата ти ще те съсипе!

Ние за толкова време стигаме от София до Пловдив с влака.

Стартира по казахстанско време и стига по Гриннуич.

Нищо чудно да е така. Руслямците няколко пъти излъгаха нагло целият свят. Излъгаха за Лайка, излъгаха за Гагарин, излъгаха за Буран.

Още отпреди 50 години си го знаем: Руският часовник - най-бързият часовник в света! Руските микросхеми - най-големите микросхеми в света! Руският човек - най-щастливият човек на света! (поне до разстрела) Руският кораб Прогрес - най-бързият кораб в света! (и извън него)

Руските слаби токове най-силните слаби токове.

Използвал допълнителни платна и попътен вятър.

Какво друго ти остава когато не ставаш за нищо, да се направиш от завист и некадърност на молоумен клоун ,

Че кога Русия е побеждавала Германия..ха.ха аз такова нещо за първи път чува ... това дойде като хиперзвучта дрисня-ракета

Това е защото ние в лудницата не ви даваме да четете че се възбуждате много, буйствате и писле не може дежурния санитар да ви усмири с пръчки. Ама като ти мине пристъпа питай дежурния санитар и той ще ти каже кога СССР и Русия са побеждавали Германия.

Който може, го може! Поздравления! Нищо не е забравено, никой не е забравен!

от умиление...

да не получиш разкритие и да се насереш .

От 2011 сте все така, рев и сополи. Напразно се хабите, немските инженери от гробищата няма да излязат.

видя статия за Русия, дори и дежурна тъпотия не можа да измислиш. белким да я беше прочел?!

Съветските Прогрес МС-14, най-бързите Прогрес МС-14 във вселената. Ура товарищи! Ураааа!

тъпака с мълчание.

И до геостационарна е така, с Протон - осем часа, с Фалкон - десет дена.

Това в ТАСС ли го прочете. Протон не е качвал нищо на геостационарна орбита от години, а като стартира товара обикновено стига бързо до Американската падина. Да не говорим, че,ако успее, качва два пъти по малък товар от Фалкъните.

Тая Американска падина да не е случайно там където Мъск потапя спътниците на Пентагона за по милиард долара?

Марианската, ама ти много добре си знаеш. Андроид коректора е написал Американската.

Руснаците могат едно нещо - и си го правят най-добре. Явно. Американците не могат НИЩО, в тази сфера - но лъжат, че могат всичко. :) Как беше на Луната, нещастници? Long time no see?

Явно според някакъв тъпак нищо не могат са ЕДИНСТВЕНИТЕ които: 1.Летяха с хора около Луната - 9 пъти 2.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 3.Качиха телескопи в космоса 4.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 5.Управляват марсоходи 6.Сонди и снимки на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди и снимки на Меркурий 8.Сонда до астероидния пояс 9.Сонда и снимки на микропланетата Церера 10.Сонди извън Слънечвата система 11.Използвали гравитационно ускорение за апаратите си 12.Сонда и снимки на Юпитер и спътниците 13.Сонда преминала през поясите на Сатурн 14.Сонда и снимки на Сатурн и спътниците 15.Сонда край Плутон 16.Сонда край Нептун 17.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 18.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 19.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 20.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 21.Качиха 140 тонна ракета в близка орбита за пътуване до Луната 22.Направиха самолет летящ със 6.72 М и то с 199 полета 23.Направиха самолет излетял на височина над 100 км 24.Скачваха модули в окололунна орбита. 25.Приземяват първите степени на ракетите 26.Свалят над 2 тона товари от Космоса 27.направиха двигател с отношение тяга собствено тегло над 200 28.Направиха метанов ракетен двигател 29.Направиха,ракетен двигател с тяга над 8 милиона Нютона - F1A 30.Качващи сателити на Геостационарна орбита само с 2 степени. 31.Изстреляха апарат достигнал скорост над 58 000 км/ч спрямо Земята 32.Имат мисии с продължителност над 30 години 33.Имат брой пилотирани полети, колкото часовете на седмицата

На кораба трябва да пише : За Берлин !

Много е приятно, когато идват хубави новини от Русия.

И рубли! Нали?

Приятно е да видиш хубава новина за всяка държава.

новини от там има, но тука се публикуват само конкретни, иначе няма импресии, няма кликове