Проучване: 70% генетично сходство между хората и кокошките

Учени, сравнили генетичния код на хора, животни, насекоми и зеленчуци, разкриват някои любопитни факти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изследването е алкашко (което защо ли ни е спестено?!) Такива глупости могат да изръсят само алкаши от "магучая" например: "и освен това е доста послушно създание, на което може да се разчита", казва Василий Ропи... КОКОШКИТЕ СА ПОСЛУШНИ И МОЖЕШ ДА РАЗЧИТАШ НА ТЯХ! Божкеееее....

това само подкрепя теорията, че сме плод на генно инженерство, с помощта на което е реализиран проектът "човек", като сбирщайн от генетичен материал на различни животински (а вероятно и растителни) видове... Кой знае?

Не виждам с какво подкрепя подобна теория. Човекът е сходен 70% с кокошката и 40 % с краставицата. Но и кокошката е 70% сходна с човека и 40% с краставицата. Значи ли това, че и тя е генетичен експеримент? Всичко това подкрепя факта, че произлизаме от общи прародители, като с отдалечаване от общия прародител се увеличават и разликите.

А съвпадението с новата министърка на туризма е 100%

..."Цар" се пише "Tzar", иначе излиза, че си марка автомобил...;-)

Сигурно съотношението на мъже и жени учасвали в това изследване е 30 към 70. Иначе, ако бяха само жени, съвпадението в генома щеше да е 100%.

Ако савели проби от катето захариева, караянчева, деса дуловска, антоанета христова, ива николова резултатите са повече от нормални.

Всъщност, това съвсем не Е така ... Удобно пропускат, че става въпрос за 98.8% от около 65% от цялостния Геном на човека и шимпанзетата ... останалите 35% са съвсем различни ... По същата логика, сме 50% родствени с бананите ... Единственият извод Е само, че програмиста е ползвал един и същ компютърен език ... Но, идеята е да ни пробутват Дарвиниските теории за еволюцията, не само за живите организми, но И Вселената вече еволюирала, видиш ли ... Няма нито едно доказателство за Еволюция ... Ентропията е неоспорим ФАКТ ( Важи за всичко) ... Наричат адаптацията с гръмкото заглавие - Еволюция ... Нямало Раси, видиш ли ... Е, да ама НЕ ... Расите са доказателство за Ентропията в човешкият ГЕН ... Отдалечаване на подвидове до момент, в който няма да могат да се чифтосват помежду си пълноценно и ще се превърнат в отделни специмени (казват му Разнообразие)... Това се наблюдава при всички животни ...

Още единза, за който нямало еволюция. Каква ентропия те гони в биологията? Я прочети малко книги, но не религиозни трактати.

Ти си живото доказателство за това, че няма ... дай пример за Еволюция! ... няма нито един случай на добавена нова информация в Генома ... казва се Деволюция, или Ентропия ... с четене само на заглавия не става ...

До RE: Ти сам описваш еволюцията - появата на подвидове и нови видове. Еволюцията е приспособяване на видовете към нови местообитания. Всеки един вид на тази планета е пример за еволюция. Китът е еволюирал от сухоземно животно. Приспособяването към водна среда е свързана с промени на генетично ниво. Деволюцията е съвсем друго. Това е обратен на еволюцията процес. Поне теоретично. Реално не могат да се дадат примери, защото еволюцията няма посока, за да се обърне наобратно... А за добавената информация в генома, може много да се поспори. Има много доказателства за трансфер на гени от един вид в друг. Случва се предимно при бактериите, но е факт!

Разбирам объркването ти Жоре ... сам го каза, трансфер на вече налична информация, приспособяване на вече налична информация, адаптиране на вече налична информация ... Това не е Еволюция, това Е Оцеляване ... Еволюция Е създаването на НОВА информация и добавянето и към Генома ... Предполагам знаеш, че светлите очи са счупени Генетично ... т.е. информацията е загубена ... Колкото повече се отдалечават подвидовете, толкова повече се чупят и стигат до там да не могат вече да се размножават, рано или късно ...

Longines

това се отнася за жените само! :)

при бг мамите там сходството ще е 100%

И 99% генетично сходство с овцете - у всички фенове на НАСА и Мъск. Е няма толкова тъпи животни... :)

При теб тогава трябва да е 100%! По логиката ти съдя. И по-точно, по липсата на такава...

Може и да има такова голямо сходство, но на тези които които избраха и подържат ГРОБ !!!

И тук куткудяка някаква кокошка. Бягай да мътиш яйцата на Мая

До се га си мислех, че правя комплимент на жена си, като я сравнявах с патка. В интерес на истината, винаги пазех прилична физическа дистанция. След тези последни и подробни научни изследвания, ако й направя комплимент, че е кокошка, дали ще трябва да увелича дистанцията? И за друго се замислих: До сега сравнявах нашия пръв партиен и държавен ръководител с шебек. И се чудя, дали не обиждам шимпанзетата и орангутаните. Да ме прощават животинките. Те са много интелигентни.

а с негрите колко% е сходството?

1%

Аз почти снесох яйце на 70% само черупката е кафява жълтъка е 70 % кафяв.

яйцето излиза от другата дупка, с малко кръв и то ако не са те е-ли наскоро , от другата и при кокошката излиза същото - курешка. Така че сходството е пълно

Кокошките имат само една дупка.

Имали разлика при мъжете и жените, това генетично сходство, с кокошките?

Значи като наречеш някоя жена "кокошка" това не би трябвало да е толкова обидно, нали? Както и мъжа не би трябвало да се обижда, когато някоя "кокошка" го окачестви като "майнума" или "свиня". Генетично сходство, кво да праиш.

по въпроса с маймуните - горилата Коко от колко хора има по-голям интелект? От не малко нали, води жестомимичен език на някакво ниво макар че детайлите са скрити от нейната настойница. Която е човек, по - точно жена, защото в точно този случай има доста силна връзка човек - животно. Но настрани от това, давали са зърна смесени с камъчета на шимпанзета и те ги хвърлят в реката за да оберат зърната от горе? Колко хора биха се сетили? Защото за тези дето ги знам ще почнат да псуват Бойко Борисов, Путин, комунизма и прочее .... Шимпанзетата използват пръчки за да хванат термити. Колко хора биха се сетили? И така нататък .... Затворили шимпанзе и човек в една клетка с един банан нагоре. Оставили им и по един прът. Шимпанзето веднага взело пръта, бутнало банана и го съборило и го изяло. Човекът започнал да скача. Гледали хората наоколо, гледали, въпреки очевидната победа на шимпанзето се обадили - виж, имаш прът, помисли, и отговорът бил, а бе я си гледайте работата - тук не трябва да се мисли, тук трябва да се скача, вие ще ми кажете на мен .....

Нелепо и безсмислено. Все едно да сравняваш колко и какъв метал се съдържа в комбайна и изтребител.

Курица не птица.... Това е от глупавите новини

при толкова кифли и патки те кокошки?

Курица, какая ты курица, ну, кто так паркуется? Кто так паркуется?! https://www.gl5.ru/slepakov-semen-kurica.html https://www.youtube.com/watch?v=rmBkGRGQSJw

Господ е петел. Както казват братушките: Пойду кур топтать.

Има нещо вярно! Като се сетя за външната ни министърка и нейното кудкудякане.

Теория конспирация Ни биру,Ни пиво,Ни ракия,Анунаки-аки ,пребит от пияни траки. Вестник феномени, асоцияция чакра-чака рака,врачки,екстрасенси,баячки и буркани пълни със тлъсти пачки от наивни спонсори ,профсъюз на третото око(може и мъдо) фъргаме боб и кисело зеллуе у тенджерата.НЛО-та, Човеко е хибриден ГМО-МУТАНТ ЕКСПЕРИМЕНТ НА зелуууените хуманоиди МЕЖДУ ВСИЧКИ НАМ ИЗВЕСТНИ ЖИВОТИНСКИ ВИДОВЕ ВКЛ И НАСЕКОМИ. Я ПО МЕНЕ СИ СЪДИМ, РЕПТИЛСКИО ГЕН Е НАЛИЧЕН, СМОК-ЕДНООК 24 ЧАСА ЗА ПОДВИЗИ Е ГОТОВ.

При министърките и дупетатките от ГЕРБ е 100%

на снимката много наподобява нашата външна министерша :)

Кога науката ще ни докаже че между хората живеят много човекоподобни

разходи се покрай протестиращите.

Теа дами ми приличат на Мая Манолова особоно по кудкудякането

А между репортерките и мисирките???

И сега научно обяснение защо: Човек обича дрождовия продукт алкохол. И краставицата и човека обичат салатата с оцет. С маймуните сходство само по маймунски номера.

Като гледам колежките на работа, сходството е дори по-голямо. Офисът ни е кокошарник.

нямаш проблеми.

70%, ама средно. За някои хора сходството е 97,5%, за останалите - 42,5%, и хоп, средно 70%.

Разбирам, че си се опитал да се пошегуваш, но научно погледнато изобщо не е така. На генетично ниво, всички хора по света плюс всички живели някога, в диапазона от идиот до гений влизат само в 1 % разлика на генетично ниво. Странно, но това е научен факт.

Научно-медицински факт.

А на журналистите и мисирките? 99% и повече? Отделно, дето израза "Лягам си с кокошките" добива друг смисъл!

Поредните глупости! Като тези за човека и шимпанзето! Оказа се, са 99 %, ама като махнат едни 50 % от различните гени. Потърсете информация в тубата. Има го обяснено как са стигнали до тези 99 %. Феноменална лъжа!

"Тубата" ли ти е основния източник на научна информация? В "тубата" има напълно убедителни данни и че земята е плоска.

Само? С кака Цецка е 100%

Познавам случаи на 100% сходство. То май всеки познава...

Познавам две близначки. Те имат 100% сходство. :)

Логично е с шимпанзетата да сме най-сходни генетично. Все пак имаме общ прародител най-скоро (от останалите видове). С кокошката общия прародител е на ниво влечуги. С дрозофилата е много, много далеч - вероятно сред първите представители на животинското царство. С краставицата - общ предшественик е някое от първите многоклетъчни. Най-различни ще сме от бактериите. Новото са установените проценти. А те не са никак много. Общите проценти идват от това как се изграждат кледките, как се метаболизират хранителните вещества и мн. други неща.

КлеДка се пише с Т. :-) За общия прародител е само теория.

Какво значи " само" теория е? Явно имаш свое разбиране за понятието "теория" , като за нещо несигурно. В науката под понятието " теория" се разбира "потвърдено знание". Предполагам, че бъркаш " теория" с "хипотеза". Но общия ни прародител с шимпанзето е именто " теория", т.е. потвърдено знание.

До 356: За клетката е вярно, грешката е механична. Виж по-горе съм писал "многоклетъчни"! ;) Относно общия прародител, не знам да има друга вероятност. Изключвам разбира се генетични експерименти на извънземните... :)

Василий смята, че кокошките са умни в сравнение с руснаците явно.

Най-голямо генетично сходство е установено при сравнение на човешкия геном с този на шимпанзетата (98,8 процента) и орангутаните (97 процента). Това беше единствената научна част в "статията".

Е нали, уж кокошките бяха последната издънка останала от динозаврите. По тази логика, значи хората сме 70% генетично свързани с динозаврите!

Динозаврите и бозайниците произлизат от влечугите. 25% от нашите гени са се променили в една посока, а 25% от кокошите гени - в друга.

Ще откажете тполовете да ни радват....

Троловете им е толкова акъла, че не вдяват. Няма да се откажат. :)

Пак са взели генетичен материал от Нинова :)

Не са, сходството би било много по-близко до 100% ако бяха.

А сега разбрах защо на някои репортерки им викат мисирки :)

100 % между жените и кокошките.

и 20 % гейчета

моето мнение е, че процента е около 75!