17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Направили са я с плъфина на фейсбук :) Как на Вселената бе , на цялата ли ?

Ъхъ! Даже и на тази, дето е невидима за нас. И на покрайнините. :)

Не е лесно да си като „Аполи-нанайски“. Пардон, имах предвид прост

А какво има зад разстоянието което е повече от 13.8 милиарда светлинни години от мястото където е станал така наречения Голям взрив никой не може да каже или да изкара правдоподобна теория. И какво пра'им ся?

Няма нищо.

има една огромна заблуда или илюзия при подобни снимки карти или както и да го наречете а то е че при географските карти атласи както и при снимките всички обекти изобразени там се навират в едно и също време или в един и същ момент докато при тези т н карти обектите върху тях се намират в различни времена относително един спрямо друг и наблюдателя астава в погрешно впечатление че всичко това съществува в момента в който го гледа точно така а това те е вярно и от там идвят много грешни интерпретации

тъмната енергия според моята авторска теория за новия косвологичен модел е енергията на времето - тя е обратно пропорционална на гравитацията и е лесна за извуждане от основната формула свързваща микро и макро света или квантовата теория и ОТО h по ни = Е по с на квадрат А теорията на големия вз.ив издиша и по още един основен факт а именно че преди 13.8 мг всичко било събрано в точка а в същия онзи момент преди 13.8 м г ние я виждаме като огромна сфера по точно края на сферата нейната периферия и няма как това да е едновремевно и точка и сфера с такъв диаметър в един и същ момент

пардон за формулата h по ни =Е=m по с на квадрат

Научи първо граматиката, после мисли "авторски теории"!

от бързането бре не разбра ли то де вижда

Не бързай тогава! Аз като бързам правя 1-2 правописни грешки. Някой клавиш не съм натиснал добре, понякога без да искам натискам два клавиша, рядко натискам друг погрешка... Ама твойто бързане, срам за майстора! :)

Ако някой пак мръхти, че съм го пуснал в няколко новини това - не е моя вината, че вече се пускат по НЯКОЛКО фейк-нюза за американските лъжци НА ДЕН. Постът е добре написан и си заслужава да се види от повече хора, не само резидентните овце. Освен това - зададен ви е въпрос. Докато не отговорите - нямате право на коментар. Колко още години трябва да минат, в които няма човек на Луната или Марс, преди да почнете да се съмнявате в "официалните" обещания?

Проблема е, че тръгваш от едно грешно предположение и развиваш цяла грешна теория. Затова ти пишем постоянно да се спреш, че само повтаряш една и съща глупост и наводняваш форума със спам...

Снощи, като четох анти-НАСА съмишлениците си тук, и изведнъж ми дойде прозрение: Спейс-Екс май действително ще се окаже една класическа пирамида. Раздухват неизпълними цели (Марс и т. н.), прибират трилионите - и кой откъдето е. Досега не се бях замислял - но това май наистина е най-сигурният вариант. Защо ли? Забравихте ли Аполо? Те направиха точно същото, още преди 50 години. Разликата е, че: 1. Аполо трябваше да се докажат, така че трябваше да заснемат фалшивите филми "от Луната". 2. Мъск може да мине и без да се доказва. Овци много. Те ще вярват до последно, така че е достатъчно просто да отлага "мисиите", ако ще и с десетилетия. Той няма и друг избор де, защото един фалшив филм за пътуване на хора до Луната или Марс сега е абсурд да мине пред публиката като реалност, както стана с Аполо в наивните десетилетия след изобретяването на Телевизията. Сега няма как да стане. Колкото и тъпаци да има тук. Просто ще го разнищят и унищожат хората. Винаги съм казвал, че е невъзможно в по-близката част на този век да има пилотиран полет до Луната или Марс. Това е неопровержимо знание, което имам, и мога да заложа всичко на него. Не се бях зачудвал обаче каква е реалната стратегия на Мъск (НАСА са ми доста по-ясни), но сега и това си идва по местата. Копеленцето просто ще разтяга до последно безсмислените си обещания - и нищо никога няма да се случи. Максимумът, който ще постигне Спейс-Екс, е каквото и досега - ще бълва шпионски спътници за американските изроди над целия свят, и най-много да качи още някой трътляк до МКС-то. Това е. Извън ниска земна орбита обаче нищо не могат да направят - дори и да искат.

И аз сънувам разни неща в космоса ту се разширяват ту се свиват от повече от 30 години ! Триизмерни ?

Знаем толкова, колкото ни се разрешава, а учените са проводниците!

Не мога да ги разбера от дир... Пишат, пишат, а никога една препратка не дадат да видим източника. Една картинка са сложили, но къде е самата карта, която да можем да видим?

Сега ще хвърлям боб и ще Ви кажа доколко е достоверен ДИР.

Тамън навреме, че както е тръгнало съвсем скоро ще ни трябва друга планета. Стягам голфа и паля към плаж дето не иска PCR тест.

Нещо не разбирам. Всички слънца рано или късно ще изгорят горивото си, ще експлоадират и ще се превърнат в ченри дупки, някои масивни, други свръх масивни. Заради чудовищната гравитация, ще започнат да се самоизяждат една друга, като се превръщат в черни дупки с колосални размери. Предполагам с всяко сливане, размерът ще става все по-голям и привличането все по-мощно и с по-далечен обсег. В един момент всички черни дупки ще започнат да се скупчат в една-единствена черна дупка и....Големият взрив! Така ли се предполага да стане след време или не?

Питай Лили Иванова. Тя го е наблюдавала преди.

За съжаление, да. Нищо няма смисъл в живота...

Заради лъчението на Хокинг, черните дупки ще се изпарят и ще останат елементарните частици. Те вероятно пак ще започнат да се сливат и ще образуват нова материя и така до безкрайноаст...

Това "вероятно" от второто ти изречение е доста невероятно събитие, но при достатъчно много време ще се случи.

Не, според общоприетата теория в един момент всички черни дупки ще са се изпарили, а всичко ще се разпадне на субатомни частици разделени от огромни празни пространства. Нищо няма да взаимодейства с нищо, защото няма да има свободна енергия. Това е така наречената "топлинна смърт на вселената" (термодинамично равновесие, максимална ентропия).

Това е едната теория. Но според друга, ще настъпи Горям срив - вселената ще се свие. Без тъмна материя и тъмна енергия, които да я разширяват, вселената ще се свие до началната точка и отново ще има Голям взрив.

Абе ние тука от глад и вируси умираме в САЩ дават пари за снимки на небето... Ама 20 години работили видиш ли... Работили те... И аз мога да снимам нещо и да го нарека 3d ама нямаше кой да ми даде пари нали?

и що трябва да ти дават САЩ пари на тебе? Вместо да тролиш - па да се беше хванал на работа и нямаше да мреш от глад.

САЩ ли са виновни, че не можем да си оправим държавата ?

де да го знам. Не неудачника все някой друг му е виновен. Само той не е.

хубаво е и те да дават, вместо само ние да им даваме милиарди плюс да ни спират стотици милиони от транзита

И от бактерии също мрем. И от паяци, змии, други отровни гадини, понякога и от хищници, от отравяне с гъби... И от автомобилни катастрофи, от войни ми бедствия... Изобщо, мрем си и няма отърване! Дай да не се развиваме като вид, да не изучаваме вселената и да не даваме пари за наука!

Я снимай нещо и го наречи 3D, и ни го прати после да го видим.

за 20 земни години вселената доста се е променила, така че картата ще трябва да се коригира. А докато я коригират, може да дойде краят.

Колкото ти се променяш за 20 секунди, толкова и вселената за 20 години.

Ехеее за 20 години колко черни дупки са се родили и са изчезнали, казваш...