Коментари - Путин: Нямам смартфон | IT.dir.bg
назад

Путин: Нямам смартфон

Руският президент Владимир Путин си призна, че не разполага със смартфон.

Обратно в новината

Коментари - Путин: Нямам смартфон | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да посмятаме: (консумация за час) Базова станция (2 бр.) по 3 кв/ч Рутери/маршрутизатори (20 бр) по 0,3 кв/ч Базови станции + рутери/бла-бла = 12 кв/ч за 1 сек = 3.5 вата! Само че, за тази секунда през всичките тия неща минават няколко стотици хиляди "съобщения" Разделяме 3 вата на 200 000 и получаваме 0.000015 вата. Т.е. за да стоплим литър вода ще ни е нужна енергията, необходима за изпращане на около 5 330 000 съобщения. И 10 000 пъти да са ми занижени сметките, пак ще му трябват стотици пъти повече, отколкото си мисли. Поклон пред руската инженерна мисъл. П.С. Абе тоя понтонния мост дето го строиха руските военно-космически и инженерно-космически войски миналия септември в Сирия и преди 2 седмици потъна.. някой знае ли нещо, ще го вадят ли или направо пак нов ще строят?

За сведение на президента на прочутия Курчатовски институт Михаил Ковалчук,специфичния разход на енергия за да се повиши температурата на 1 kg (или 1 литър) вода с 1 градус, е нужно на водата да се даде 1 kcal топлинна енергия или 1,163 Wh.Ако водата е с 20 гр. са необходими 930,4 kcal.

Нещо си се объркал пич! Не е достатъчно просто да препишеш. Трябва и да разбереш какво преписваш. 1 литър вода и 1 килограм вода не са едно и също. За да загрееш 1 килограм вода от до кипене трябва да повишиш температурата до 100гр /ако не отчитаме налягане, състав и още няколко фактора/. Ако водата е с 20 гр. то ни трябват още 80 гр. или 80 килокалории или 93,04 wh.

Вода с обем 1 литър (1000 кубически сантиметра) тежи точно 1 килограм! За да повишиш температурата на 1 литър(килограм) вода трябва да изразходваш енергия 4186 Джаула!

..сАвеЦкия смартфон върви в комплект с двама шерпи!

Та жена му да го следи изкъсо.

Той затова се е развел.

Руски учени откриха, че всеки уважаващ се смартфон, както всяко друго смарт същество, трябва да има на раменете си глава. За жалост не разполагали с истински глави и затова сложили еквивалено смарт брой бойни. С тях телефонът е способен за част от секундата да отдели енергия като за милион разговори.

За ужас на краварите, Путин няма смартфон, въпреки че е достатъчно силен да носи батерии за подгряване на 43 литра вода.

Много ясно, не иска да бъде следен и подслушван.

хаха , това вица на деня ли е ? Не е нужно да е смарт за да бъде подслушван и следен.

ChatGPT

Ех този Путин стана като Чък Норис вече

Така е , от 2009 и аз нямам и не мисля да имам вече , чувствам се прекрасно и имам повече време за себе си ... а това за мен е важно ...

... и повече загубено време. Има куп неща, които можеш да вършиш в автобуса или докато чакаш някъде на опашка. Неща които иначе правиш от компютъра. Например да четеш новините на дир-а и да пишеш коментари. Освен ако в автобуса и магазина отделяш време за себе си по друг начин. Да не говорим как ще висиш със себе си като сопол ако имаш среща и отсрещната страна се 'обади', че няма да дойде и други такива.

Щом учен от такъв ранг на такова високо правителствено заседание отваря приказка колко много енергия отива само за едно гласово съобщение, значи в голяма мизерия и ограничение се налага да живеят горките. Но пък и тези дето не могат да живеят без смартфон също са много зле.

съвeЦкия уЧен е бил на няколко вoдки ... но може да говори за тайна безаналогова съвеЦка разработка на смартфон с две ръкохватки на въглища (за топлене на водата)

Човекът има предвид цялата енергия за предаване на едно съобщение от изпращача, до получателя. Това включва енергията, изразходвана в изпращащия апарат, в приемащата станция, в опорната мрежа (транспортът от приемащата до предаващата станция), в предаващата станция и накрая в приемащия апарат. Тогава сметката е горе-долу такава. Енергията, изразходвана в крайните устройства (телефоните) е много малка част от цялата енергия, изразходвана за предаването на съобщението.

С писма да не е по-малка енергията?

Аха. Само дето дневно се предават 2 трилиона съобщения, Някъде около 15 язовира Искър вода ще трябва да кипнеш според тъпия руснак. Другата подробност е, че устройствата си работят и без да има съобщение.

Плешивия аутист може да не ползва смартфон, но за сметка на това неговия любовник Димон Медведев използва Айфон!

A знаеш ли, кой е любовник на майка ти?;)

Явно си голям мръсник.

да си ползва тъп-фона, както и големия бял гълъб ББ - куриера на ерДоган..

след още 2-3г санкции не за смартфон ами и за нокиа банан няма да имат пари комунягите...хахахахаххахах

Кои точно са комуняги? Удивително тъп и необразован си.

Някой лъже или тотално бърка. Онзи руснак е все пак учен, поне малко трябва да е наясно с водата и необходимата енергия за кипването и. По- скоро, дир-а нещо са чули-недочули.

къде се споменава в сатията за "кипване"?

pepipepino666@

"...за да се подгрее до кипене 1 литър вода. Тук Путин отново се намеси с усмивка и каза, че ако водата е чиста, не е необходимо да бъде кипвана. " например тук! друг е въпроса, че акумулаторите на Тесла се зареждат напълно за има-няма час. от друга страна в момента се разработва батерия, която да се зарежда за 1мин (една минута!) и с нея да се изминават 800км.

"Путин: Нямам смартфон" Правилно! Само тъпите използват смартфони.

Нали?! Умните ползват димни сигнали.

Нормално. Можете да погледнете една обикновенна българска фирма какво е постигнала в подслушването и следенето. Да не говорим за "големите" в бранша. въй въй въй smartspy точка беге

само дето на тия софта им работи с рутнати телефони. подробност.

Явно в Курчатовския институт преобладават идиотите тъпанари начело с тоя Ковалчук. И 24 часа да работи смартфона за 3 дни пак няма да изхарчи повече енергия от тази за сваряването на литър вода. Ама това че тия пияндурници са дебили не е учудващо, след като президента им е тъпо зло джудже. На практика Ковалчук се е опитал да каже, че "гроздето е кисело". Сигурен съм че гледат смартфона отзад и питат къде е шайбата.

Е българино! Щом сваряваш водата ... е*ах та в тъпанара.

прост,прост, ама колко може да си прост, Дада.....................( в смисъл-тъп )

Володя Путун от където идва ние там дори не отиваме ;)

Идва от ада и е нормално ние там да не отиваме

Я още един нашенец .

При Путя,параноята ще става все по силна - не може да избиеш стотици хиляди хора(без причина)между които журналисти,политически опоненти или просто хора които не мислят като теб и да спиш спокойно

Явно разполагаш с информация, я сподели.

Бъркаш го с Боко Боклука.

Путин нямал смартфон. Голяма новина :) И Обама нямаше. И не пишеше SMS-и, и не туитваше... СИГУРНОСТ!

Да ама нашия със селфита при евреина (сурат тефтера) постоянно. Че даже и от там заповеди издава...

Трол Мима скоро ще си напипа бучка по мишницата! Трол Мима скоро ще изпадне в депресия! Нека всички да кажем: Сбогом на трола Мима и кураж в онкологията!

А бе живещия в якорудската панелка,пак ли нямаш ток и си се изсрал пред кенефа и смърдиш

Май те хвана уртикария при мисълта, че скоро ще умреш? Не бой се - рак на дебелото черво. Защото в празна кратуна рак не може да има. Скоро ще умреш, помни ми думите.

Тоя Майор е явно е от тия, дето облъчват хората с вредно лъчение. Пази се от това.

За какво му е наистина? Който му трябва направо го викат и му идва на крака, по което време пожелае... Иначе какво? "Альо, альо, Вовата Путин се обажда,да, удобно ли е...?" Никакъв шанс това да стане...

Мима, джендъре, каквото ми пожелаеш в пазвата ти да падне, каквото ми помислиш 100кратно да ти се връща! ;-)

Няма значение дали ще ми се върне, важното е ти да изгниеш на майната си, за да не мърсиш българската земя.

Каква е тарифата за спамение? И как трябва да се спами? - Виждаш нейде думата ПУТИН (напр) и започваш да кликаш за стотинки?

до 67, панелник, не съди за другите по себе си! В момента живея в САЩ и мога да ти кажа, че не съм стигнал до тук "с висене в дира" като тебе например!

живеел. Дано не се върнеш жив.

откога Mало бучино се нaмира в Aмерика,бе смрад?

Затова е още жив . . . . гада му с гад !

То ти личи по мутрата, че нямаш смартфон! Прекалено е смарт за тебе, плешив аутисте! МУХАХАХАХАХА

От устата на човек, които кибичи в тоя сайт от години, в ролята на кенефен трол, всичко звучи повече от поетично.

Ало, "журналистите" ... Що не вземете да правите елементарна проверка поне на лесно проверимите глупости/пропагандистките сказки, които пишете ?! Например да вземем факта, че цялата батерия на 1 GSM е да кажем 3000mAh => 54KJ, а за кипването на 1 кг вода от 20 градуса (стайна температура) до 100 градуса по Целзий, са нужни 335KJ ... а "обработката" на едно съобщение става за части от секундата. Или важното е да пускате статийки с кликбейт заглавия, пък идиоти като мене да ви проверяват и опровергават, ако си нямат друга работа? Много жалко за дир.бг ... а беше време, когато пишехте интересно и смислено.

Най-сетне един умен човек. На Ето защо трябва да се учи математика, физика за да може когато журналистите пишат глупостите на да им се по смеем. Проблема е че за какво ли друго ни лъжат....

Много умен...като теб

Делянчо, български инженер си, майна. Едно съобщение не се обработва само от телефона, а и от куп клетки и радиорелейки преди да го прочетеш.

Първо прочети и осмисли, после хвърляй камъни ...: "...съвременният смартфон изразходва толкова енергия, колкото е необходима, за да се подгрее до кипене 1 литър вода". Това, че гласовите съобщения не ги носи щъркел, всички много добре го знаеме ...

Чукча писател, не читател, а майна :-) ?

Признавам си без бой ... български инженер съм, и се гордея с това !!! Гордея се и със способността ми да чета и разбирам какво е написано и да го преценявам критически ... за моя жалост, май е умение, загубено или недостижимо за ваша милост?

От колко точно клетки се обработва едно "гласово съобщение" преди да го прочета ???

А базовата станция (може и да са повече), а централата, а сървърите, а климатиците...? Или не знаеш че тези неща съществуват може би?

Ами дай да сметнем тогава консумацията на цялата планета, а защо не и на цялата галактика ... или може би не знаеш че тези неща не съществуват ... така де, отношението им към това твърдение за "съвременния смартфон ..." е също толкова релевантно ... ей, това журналята сте големи котки - просто си признайте грешката в статията ... не боли, обещавам :-)

Нал' са сещаш, че гласовото съобщение не се обработва само от смартфона?

а вие нъл съ сещъти, чи тилифоните и устанълите инфрастуктурни техники ръботят без значение дали в момента обръботвът или не саобщиния, били те гласови ли не, така че единственото възможно тълкуване на така написания текст, е че са имали предвид добавената консумация на самия телефон?

Пълна глупост .... като физическо твърдение

и не само ... но това поне е очевадно и шокиращо нелепо за всеки минал курс по физика за 6ти клас ...

Включи и енергията изразходвна от клетките ...

Така си е,в Кремъл отглеждат специални пощенски гълъби,самият Путин лети с жерави и комуникира с делфини,в особени случаи по тъмна доба медитиращи монаси --свързочници се жертват для Великая Русь и нейната информационна обезпеченност,отделно под Антарктида бди армия от хакери

Тъп си, лягай си и не се тревожи за Русия и неща, които не те касаят.

Тук съм да лапам долърчета, спри ме ако можеш!!

На мен ми звъни по трубката...