Путин призова за руска алтернатива на Уикипедия

По-добре е тя да бъде заменена от нова Голяма руска енциклопедия в електронен вариант, заяви Путин

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано успеят! Отдавна wikipedia от енциклопедия се превърна в средство за пропаганда. Освен статиите свързани с точните науки, всичко останало е леш, за Българската да не говорим. Навремето имах надежда и все като отварях оправях, но все пак съм нормален човек със семейство които ходи на работа и не мога да се боря с НПОтата които имат платени хора на длъжност и цели отдели. Примерно българста страница за хомосексуализма и всички свързани теми се управлява и поддържа от виден хомосексуалист и ЛГБТ активист (много от "референциите" са препратки към личния му блог) ... Смятайте ако от там децата ви решат да се осведомят за сексуалността (а това е доста вероятно) колко "надеждна" информация ще получат.

Най добре си създайте друга планета и се махайте загубеняци и комплексари

там ще пише бисери как макетата дали кирицилцата на русия.

Ами да, защо трябва да се позволи да бъдат промити мозъците на руските деца а и по-възрастните руснаци с информация, която не отговаря по формат и съдържание на православните ценности. Вместо да се обеснява че има равенство межуд половете, че може да има еднополови бракове и тем поодни щуротти, руските читатели ще знаят че Бог е създал човека в два варианта - мъж и жена и че жената е по-слабият пол и трябва да слуша мъжа си. Край на глупости като феминизъм и истанбулска конвенция

Първия мъж е Путин а първата жена е Кабаева разбира се

Перфектно, още една крачка към самоизолацията. Още по-добре би било да има нова Желязна Завеса между ЕС и Русия. Така и Путин ще е доволен и ние от Цивилизования Свят ще сме доволни.

Какво викаш за цивилизования свят? Западът ли е цивилизован? Провери малко историята и виж, че където е стъпил европеец, трева не никне. Мародерствали Африка, Азия и Южна Америка. Заселили Северна Америка, като избили местното население. Да поговорим за по-скорошни времена, виж снимки на Ирак, Либия и Сирия преди "цивилизования" запад да им занесе демокрация и след тяхната намеса. Да не говорим, че всеки, който се опитва да си пооправи държавата е враг на света и подлежи на санкции и не визирам Русия, а Иран, Северна Корея, Китай.

Че същото го направиха в по-новото време и твоите кумири червеноармейците... Където руски ботуш стъпи неизнасилено дете или жена няма, неограбено стопанство няма, поне 2-3 неразстреляни в домакинство няма...

ами нормално, на хората им писна да четат променена история, откровена пропаганда и дори измислици представени като "история" в тоя измислени сайт Уикипедия, където всеки може да напише каквото си иска

jingiby

В Китай комунистите я забраниха отдавна, а в Турция местният султан я забрани преди няколко години. Чудя се на руския император защо не го е направил?

Нали имитират демокрация ... все още.

Защо се трият коментари който казват истината. Всеки един от вас може да напише каквато "истина" иска в демократичната уикипедия. ТОВА ли не ви харесва. Или тази тема е само за плюене срещу идеята на Путин?????????

Може, ама като посочи източници, другарю... а в руската уики, всички източници ще сочат към слънцеликия...

0

Да се казва ПутиПедия.ру, да може да я списва само Вождът и да има само успехи на партията вътре, моля!

Те и талибаните казват как да се чете корана. Какво им пречи на Кремалибаните да си направят КремиПедия

Очевидно е, че на места в Уикипедията се пише политическа пропаганда. Например търсите НРБ (Народна република България). Само поглеждате отгоре съдържанието, цитат: 1 История 1.1 Първите години: 1944 – 1947 г. 1.1.1 Народните съдилища 1.1.2 Лагери за принудителен труд 1.1.3 Съпротива срещу съветската окупация 1.1.4 Насилствена македонизация в Пиринска Македония 1.2 1947 – 1971 г. 1.2.1 Златен и сребърен резерв на БНБ 1.2.2 16-а република на СССР 1.2.3 Участие в потушаването на Пражката пролет 1.3 Живковската конституция и въпроси за правата на човека (1971 – 1975 г.) 1.3.1 „Възродителен процес“ и „Голямата екскурзия“ (1984-1989) 1.3.2 Указ 56 (1989 г.) 1.4 Събития след 1989 1.4.1 Десетоноемврийски преврат и падането на комунизма 1.4.2 Закон за обявяване комунистическия режим в България за престъпен ... Е може ли това да е описание за Народна република България? Пълна политическа пропаганда. Същата която иска да наложи министъра на образованието в история за 10 клас. Нищо че политиката в училище е забранена и реално извършва престъпление.

Това не е пропаганда, това е истината.

може и да са пропуснали нещо, все пак са споменали по-важните трагедии, има възможност за редакция и ако липсва нещо, ще се добави

BajMihal

Какво от написаното не е вярно? Това, което през комунизма го бяха скрили и не искаха да излиза на бял свят ли? Или това, че след 1944, след като ни взеха ЦЕЛИЯ държавен архив и не искат да го върнат, рашките се опитват да подменят историята (за кой ли път).

ето вече виждам един пропуск - скриване на инцидента в Чернобил, и безразличие към Русе и Стражица

хаххахахахахаха жалки клоуни

Отича се у киреча и педията им на уикистите. Мъка ми е за ФАЩ.

Не зная защо сега се пръкна това като новина. Идеята е от преди време. И не става въпрос да се замени Уикипедия, а да се създаде онлайн енциклопедия. Това са съвсем различни неща. Идеята не е лоша, ама до колко е реалистична е друг въпрос.

Кое не й е реалистичното, сума ти народ от години не иска да се строява по американската тъпащина. Информацията не е знание, хората и особено подрастващите трябва да разбират, че английският език е неприложим за чистото познание и освен това едната гледна точка не е самата истина. нещо, което няма как да разберат в САЩ и на Запад, защото няма кой да им го каже там.

Навремето американците събирали официално руски учебници да ги превеждат, че били много по-академични от техните.

SirBob

Добре казано - информацията не е знание. Няма как четенето на статии в Уикипедия да замени годините на гимназиално и университетско образование.

Хаха, руската пропаганда в най-чист вид.

И ще бъде под редакцията на Путин

на цял свят Уикипедия не пречи , но точно на Китай и Русия МНОООГО , МНООООГО ПРЕЧИ. Народа ще се вълнува , това не е добре....особенно в Китай всичко е до време , якото бачкане няма да е за купа ориз след няколко години. Отделно как си тровят природата......ама пуста индустриализация. Имаха да наваксват едни 50 години........

Пречи, произвежда тъпаци по американски тертип.

китайците са работили за "купа ориз" преди 50 години, иди сега в Китай да видиш за какво работят

За 2 купи ориз. Ама по 12 часа. Ако китаеца не иска да работи - веднага му намират замяна от някой друг селянин - желаещи да се измъкнат от село винаги има.

Хаха, руската пропаганда в най-чист вид.

Абе,един трол-нещастен пише. Не изкара ли долар с толкова ,,мнения" и обиди?

май не знае насила хубост не става

Рускопедия да я кръстят на Путин на името ,нали е педя човек.

Време им е! След собствения интернет, собствения ГПС Собствения "гугъл". собствения смартфон, собствената линукс дистрибуция собствения процесор .... все неща, които НИКОЙ, дори при тях, не ползва....

Всичко което си изброилмсе ползва и то активно. Но понеже си проссззддт няма как дамзнаеш. Прибирай цемтовете и ходи да пушиш трева.

У Путинопедията: Кирилица - дадена ни от македонците, а не от бългрското царство Покръстване на руснаците - с гръцки книги и попове, а не изпратени от Симеон Велики и т.н.

Що в нормалната Уйкипедия не може да ги напишеш тези неща така ли???? Проблема е че тези сайтове стават политкоректни и често истината е удобно изкривена.

Господин трол "Путин", що не вземеш да се образоваш. Нито брат Кирил, нито брат му са Българи, нито са стъпвали в България, а отиват във Великоморавия с мисия на императора. Това, че са създали глаголицата е велико нещо, а кирилицата ползваме благодарение на Климент Охридски което е друго нещо. Че българската държава има голям принос за утвърждаване и запазване на кирилицата е неоспоримо, а сегашното унищожаване на езика ни е също неоспоримо, но тази България не е онази, нито дори следващите две, но това е друга тема ...

Q. Знаете ли кой е измислил водата?

A. - Вадочкин

Ленин

Петров-Водкин

Този защо не се пенсионира, ами навсякъде се навира?

Защото има ресурси и ракети, и други оръжия за масово поразяване, подарени му от едни американски, комуно-фанатици, които си мислят, че могат да контролират всичко и всеки. Осъдени са на смърт в САЩ!

Може и да се е пенсионирал, но не са обявили в уики!

Да, в която той ще контролира и цензурира какво се пише...

Верно, уикито много го мразят и "богопомазаните", защото е на 99% обективно, дава си източнците и винаги подчертава митовете и недоказаните твърдения. Малко беше зле с математиката, но аз съм го проверявал на 5' език, така че може и да не съм прав.

Науката на планетата Земя е само една - няма руска, няма американска! Какво не му харесва на джуджака в Wikipedia, та се налага грозно да я интерпретира ….

била научна !!! Чел ли си въобще Wikipedia на различни езици, за да видиш колко е различна.

Ами не я чети … чети си Рамблер и Яндекс и не си ври гагата в Европейските дела !

бившата югославска република Македония,а понастоящем Северняшка Македония как сА пишИ история великомакедонская и истинская... та и ,,братушкити” в същия дух и настоящ(ий) стил

Интересно кога ще направят руска версия на американския жизнен стандарт.

Чи що?Путин и приближените му и техните приближени живеят на много по висок стандарт от средната американска класа

В новия им интернет ще има някаква педия, която ще изпълнява ролята на вестник правда в нет пространството! Пример няма да пише, че сащ първи са отишли на луната, а ще поше че акакий алкашев като си стоял и се сетил че може да се иде на луната, така, че пърдият е той, който е стартирал работата. Също като с калашников и негокия автомат. Цял свят знае, че ак47 е направен от пленения хуго шмайзер и екипа му, в интернет има колко щеш материали по въпроса, ама в руския нет ще пише, че на малоумния калашников му е помагала краварката дуся и дори са разработили вариянт вместо да стрелят с халостни патрони на учения, да ползват овчи барбонки и калашника!

Нищо не разбираш раиш ли от оръжие раиш ли... Козите барабонки са късе къде по твърди от овчите раиш ли?!

Ще се създаде отделно, руско земно кълбо.

Чудесно. Ще образова хората с разноообразна и не лъжлива информация като уикито.

Точно така, другарю помак - ще учи малоумните крепостни селяни, че те са изобреитли азбуката, ел. крушка, радиото и телевизията, самолетите и т. н.

В тази информация поразява обстоятелството, че путин е взел участие в някакъв съвет по руския език. Напомням че така започна и сталин с неговите трудове в областта на философията и езикознанието. По тази информация толкова може да се коментира, че чак няма нужда, защото новината е в унисон с всички останали от русия!

И ще започне голямата руска изолация от света.

ама където и по света да идеш, ще срещнеш руснаци туристи и съответно надписи на руски език. Не ми изглежда да са толкова изолирани.

Ами направете си, бе...нали сте много умни. Американци направиха и компютрите и интернета, а вие само за оръжия мислите.

А водката?

Водката Петро Первий и наистина Великий я е донесъл от прародината (на Рюриковичите и дружината им)Дания.Не знам как се е казвала дотогава спиртнота напитка,но в Русия но Петро Первний много бързо е придобила популярност под името ,,водка”.

са си много неща, а и за ум не говорете толкова, малко срам да имате, средното IQ им е по-високо от българското. И погледнете интернетът им колко е пълен с информация, докато този на български - само с плюнки.

не уделали!Интернета е пълен с плюнки по България,Българите,Правителството на България,Народа на България и всичко свързано с България от оплюващите ни проруски бесепарски тролове

И как ще се казва, Уикипуткия, на името на Вова?

в нея Владимирчо ще е римски император с тога.