Путин разгледа новия руски изтребител "Шах и мат", който ще конкурира "F-35" (снимки, видео)

За първи път руснаците представиха хибридна задвижваща система за леки хеликоптери и безпилотни летателни апарати

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще ви се отдели вола с тези самолет чета, добре че има още ламарини да се утешавате!

Рассийския стелт - най-падащия стелт!

А тумбака купи F16 с кодово име шах, шах и две пешки метър!

F16 е истински самолет, а не картонено плашило. NEXT.

От чайниците или от хамериканците Или отвсякъде

Руснаците били крали от китаците технологиите за самолета си.Свещена простота........

Аз съм Павел педераса, вечният педал, на Балкански полуостров няма друг кат' мен. Влюбени са в мене всички: , и резаци и манафи блазе педала като мен! Ех, да си като мен млад педал, ще се чувстваш ти братленце най-блажен, вярвай в мен! Вино, гейчета, тъй нататък, знай, животът, че е кратък! Блазе падала като мен. По "Търговска", и по "Царя", даже по "Леге" всяка вечер се разхождам, все съм си добре. Срещам Пенчо, Ганчо, Цанчо, Ценко, Радо и Стефанчо и още петдесет и два. Ех, да си като мен ти млад педал, ще се чувстваш ти братленце най-блажен, вярвай в мен! Вино, гейчета, тъй нататък, знай, животът, че е кратък! Блазе педала като мен. Един кани ме на кино, други - у дома, трети вика: "Ела с мене, днеска аз съм сам!" Аз се чудя и се мая, де ще му излезе краят, че тръгнах пак подир един. Ех, да си като мен млад педал, ще се чувстваш ти братленце най-блажен, вярвай в мен! Вино, гейчета, тъй нататък, знай, животът, че е кратък! Блазе педала като мен. Той се казва Марианчо, хубав пич ерген, откак видях, братко, простих се с ума. Той манафче си е, братко, туй ти казвам аз накратко, но здраво наеба ме той мен! Ех, да си като мен млад педал, ще се чувстваш ти братленце най-блажен, вярвай в мен! Вино, гейчета, тъй нататък, знай, животът, че е кратък! Блазе педераса като мен.

Дюшеш и дюбеш като напраят ши си купим! Туй мат на шаха не го щем !

Красота... Всички произвеждани изтребители днешно време са просто ....една голяма мечта и красота. Кой не би искал да пробва една такова машина поне веднъж в живота си?! :)

В жопе?!

Гогов,в преведените руски пропагандни писания никой не вярва.По-добре публикувай снимки на красиви рускини,всички ще ги харесат.Те поне са реални и не са "будет" и някои от тях може да се окажат "безаналоговые".

1000+

5....Извод Су-57 е боклук, още непуснат в серийно производство. Представете си как няколко слепи, тромави, откриваеми от пределна дистанция и въоръжени с 30-милиметрови оръдия Су-57 се вдигат във въздуха, за да „разгонят фамилията” на американците. Срещу стотици самолети пето поколение, които ще получат цялата необходима им информация от спътници още при излитането на противника, ще ги засекат на 200 километра, оставайки невидими и ще ги следят (по 60 въздушни цели от един „Раптор”), след което ще ги гръмнат с десетки ултрамодерни ракети. Ала на нашите герои не им пука. Те напират да влязат в близък бой и да разстрелят врага с музейните си пушчици. Покришкин и Кожедуб ряпа да ядат. Ура. Победа…

много филми гледаш!

Преди няколко години чифутите бомбандираха Сирия от Ливан.....с Ф-35 ЗАД ЛИНИЯТА НА ХОРИЗОНТА.

"Гъсти облаци пред бъдещето на Ф-35, след като и шефът на Комисията по въоръжените сили към Конгреса Адам Смит го обяви за бездънна яма за вливане на пари без полза, която трябва да бъде затворена." --- "The Outgoing Secretary of Defense Thinks the F-35 Is a Piece of... (shit)" --- "UK reportedly to cut F-35B order by 65 percent" ... keneF-35 e всепризнат за най-голямото недоразумение в историята на военната авиация, а 2/3 от Ф-22 в момента страдат от корозия и не летят. forbes обобщава с една дума Ф-35 - "провал", след стотици наляти милиарди, да не кажа почти трилион, стигнаха до извода че не става. Американците ще го сменят с по-евтин 4++ изстребител.

За 'най-голямото недоразумение в историята на военната авиация' има опашка от клиенти , към които наскоро се присъедини и Швейцария. Много важно какво мислили за него нек'ви политици, особено пък Тръмпашки министър на отбраната. Непрекъснато се усъвършенства, по цена е вече ПОД популярните изтребители от 4то поколение Рафал и Юрофайтър, евентуално ще намалее и цената на поддръжката му, особено след като получи новия си двигател с адаптивен цикъл (в Рашка понятие си нямат) . И ЮК поръчките хич, ама ХИЧ да не се притесняваш - там работят върху собствен изтребител от 6то поколение . Tempest със сигурност ще види бял Свят преди въпросното чепато руско недоразумение - те видиш ли с двигателите нямамат големи грижи и не пускат самолет от 'уж' 5то поколение с двигател от 4то (като този и Су57). Имат една скромна компанийка Rolls Royce, дето бая разбират материята и работят заедно с една друга Reaction Engines по нещо ДЕЙСТВИТЕЛНО принципиално ново ;)

Красиво страдаш! Само така! :))))))))) Самозаблуждавай се че някакви "политици" казали не знам си какво си. Има си подробен доклад изгoтвeн oт eкcпeрти в Пeнтaгoнaм, според който само софтуерните проблеми са над 870! Не отдавна "F-35 Pilot Reveals the Disappointing Truth About the Fighter's Cockpit" - в 20% от случаите нищо не сработва! Ф-35 го кръстили иронично Lightning II а конструкцията му дори няма защита от мълнии - в лошо време не лети, а на земята до всеки се поставя ...гръмоотвод. "Cлeд 20 мъчитeлни гoдини нa paзpaбoтвaнe и ycъвъpшeнcтвaнe нa изтpeбитeля oт пeтo пoĸoлeниe F-35 Lіghtnіng ІІ, pъĸoвoдcтвoтo нa aмepиĸaнcĸитe BBC нaй-нaĸpaя пpизнa: тoзи caмoлeт e твъpдe cĸъп и нeнaдeждeн зa oбcлyжвaнe, пишe Fоrbеѕ." Мъка, мъка.... Айде сега попрочети какво казват създателите на Ф-16 за недоразумението Ф-35. А това че го пробутват на разни държави по линия на НАТО (с се бил купувал ахахахах) придава смисъл на Ф-35 единствено чрез "невидимия" начин, по който чрез него успяват да смъкнат милиарди на гърба на данъкоплатците. "Стелт" е единствено там в Аляска, само там не го виждат това кюфте. Погледни сега корозиралия КенеФ-22: thedrive. com /the-war-zone/29218/these-images-of-an-f-22-raptors-crumbling-radar-absorbent-skin-are-fascinating Последната снимка дето оня хванал чука и налага кефи!

Но защо конструкторите са заложили на „перспективна, все още в процес на разработване РЛС Н036 „Белка””, вместо да използват напълно готовия радиолокатор Н035 „Ирбис”? Поради несъответствие в габаритите. Както винаги. 4.Въоръжението Нашите „творци” се гордеят с 30-милиметровото оръдие 9А1-4071. Оръдие на самолет от пето поколение?! Моля ви се! Та това е атрибут на изтребителите от Втората световна. Всъщност Су-57 е гол. За него така и не бяха подготвени нито съвременни ракети „въздух-въздух”, нито „въздух-земя”. Даже макети не са нахвърляни. С какво разполага ли? С ракета Р-77, приета на въоръжение през 1994 г.!! С пределна далечина 110 км. Срещу AIM-120D на F-22 с пределна далечина 200 км. И с подготвяната ракета NCADE, предназначена за прехващане на балистически ракети с малка и средна далечина в активната и възходяща част от траекторията в пределите на атмосферата и извън нея. Подобно въоръжение гарантира, че Су-57 ще бъде открит и унищожен от разстояние, което е извън пределите на оръжията му. 5. Електрониката Тук нещата са още по-ясни. Процесорът „Елбрус“ се състезава с американския пилотски шлем, който има 360 градуса кръгов обзор, сякаш летецът се носи във въздушното пространство извън кабината. 6. Серийното производство От първия полет през 2010 г. до днес са произведени 10 (десет!) действащи прототипа на Су-57. По един годишно. Подобна е и перспективата за серийно производство: по един на година. Нека да са два. В такъв случай заявените от министерството на отбраната 76 броя ще бъдат готови към 2057 г. Когато ще цъфнат ябълки на Марс. Според мен двешна Русия не е в състояние да организира серийно производство на истински авиационни бойни машини. Дотам сме я докарали. В САЩ вече са произведени 200 (двеста!) броя F-22. Няма нужда от повече. Няма срещу кого да воюват. До 2050 г. извън държавите от НАТО на хоризонта не се виждат настоящи или потенциални конкуренти във въздушното пространство. Да не забравяме F-35 с вертикално излитане от палубите на самолетоносачи и 600 броя многоцелеви бойни самолети ”Юрофайтър-Тайфун” (поколение 4+), неизброимото количество дронове и огромния брой шпионски и комуникационни спътници.

3....2. Скорост и маневреност Нашето изделие е определено като „свръхманеврено”. За смях и на малките деца. Снабден е с два двигателя АЛ-41Ф1 с управляем вектор на тягата. Тягата на всеки двигател е 8 тона (сумарно 17 тона, което е явно недостатъчно за тежък изтребител). Отсреща имаме двигател Pratt & Whitney F119 при F-22 с тяга 10 тона (сумарно 21 тона) с управляем вектор на тягата и плоски стеснени сопла, които значително намаляват топлинната следа. Двигателят е „скрит” и надеждно защитен вътре в корпуса. Предимството на американския самолет е 25 % при равна маса при излитане. При напълно зареден Су-57 масата е 30,5 тона (по обективни данни е доста повече, понеже Су-57 е с по-голяма площ от „Раптор” и в производството му са вложени по-малко композитни материали). При F-22 аналогичната маса е 29 тона. Тоест, американският изтребител е с една трета по-мощен. И далеч по-маневрен, като се имат предвид формата и електрониката за управление на полета. При нашия самолет електрониката е изградена върху процесора „Елбрус“, което само по себе си е тъжно. Или смешно. Никаква свръхзвукова скорост, заявена от конструкторите, няма как да бъде постигната без форсаж. Докато при F-22 това е работният режим (1,2 Мах без форсаж). 3. Електроника и средства за наблюдение Радиолокационната станция (РЛС) на F-22 е AN/APG-77 с 241 км далечина за откриване на цели с ЕРП от 1 кв. м. Тоест, нашият Су-57 със сигурност ще бъде открит на не по-малко от 120 км при заявена ЕРП от 0,5 кв. м. Су-57 притежава перспективна, все още в процес на разработване РЛС Н036 „Белка”, с предполагаема далечина за откриване на цели с ЕРП 1 кв. м цели 400 км! Не е истина, разбира се. Приемно-предаващите модули са с 25 % по-малко от американския самолет и с далеч по-лошо качество. При ЕРП на „Раптор” 0,0001 кв. м РЛС „Белка” няма да свърши никаква работа. Летецът по-скоро ще види противника с очите си, преди да го засече с радара.

2...ЕРП на Су-57 е тайна, крита зад седем врати със седем катинара. Защо ли? Защото при Су-57 няма и помен от „Стелт”-технология. ЕРП на американския F-22 („Раптор”) е величина, изписвана като 0,0001 кв. м. Докато при Су-57 същият параметър представлява 0,5 кв.м! Забелязвате ли разликата? По този показател руската летяща табуретка отстъпва дори на китайския J-20. Индийците, които се правиха на гламави цели 9 години, купуваха руски самолети и даваха заявки за новото чудо на руското самолетостроене, след като видяха Су-57, категорично заявиха, че не отговаря на критериите за пето поколение и пратиха руските оръжейни търговци на майната им. Като му гледам силуета, имам чувството, че е дялан с брадва. Защото го конструираха на коляно, без сериозни изследвания и изпитания. Към предишнитне модели на Су добавиха няколко нови детайла, колкото да заприлича поне малко на F-22. И това беше. F-22 „Раптор” Без сериозни изпитания за прототипите. Дилетантство и профанация. „Стелт” е изключително скъпа технология. Само разработката на „Раптор” струва 65 милиарда долара! При използване на наличния научен и технически потенциал, свръхмодерни технологии и огромния опит в тази област. В проекта Су-57 вложиха около 4 млрд. долара. От тях откраднаха половината. Работата над изтребителя започна върху чист бял лист. При фалирали авиационни конструкторски бюра и 50 % разрушена научна база. Погледнете стърчащите, непокрити двигатели с огромни кръгли сопла. Каква маскировка и невидимост а ла „Стелт”? С грамадната си топлинна следа самолетът ще бъде открит по инфрачервеното излъчване от далеч по-стари противници. Подобна цел с лекота ще може да засече и да ликвидира даже F-16. Сравнени със новата руска надежда, F-22 и F-35 изглеждат като космически кораби от филма „Звездни войни”. 2. Скорост и маневреност

Сергей Симонов, „Каспаров.ру“• Сергей Симонов, „Каспаров.ру“ Ако утре засвири тръбата Представете си как няколко слепи, тромави Су-57 се вдигат срещу стотици самолети пето поколение. Които ще получат цялата необходима информация от спътници още при излитането на противника, ще ги засекат на 200 километра, оставайки невидими и ще ги следят (по 60 въздушни цели от един „Раптор”), след което ще ги гръмнат с десетки ултрамодерни ракети. Оръжие и техника на вероятния противник Су-57 е твърде далеч от параметрите на пето поколение „Чудото“ Су-57 „Тъй като производителите намалиха с 20 % цената на Су-57, за същите пари ще можем да купим пет пъти повече самолети“, израдва се някакъв дилетант от правителствено равнище. За първи път видях Су-57 (тогава еще Т-50) на Международната изложба на космическа и авиационна техника през 2011 г. Загърнат, зачохлен под колесника. Строго секретен. С трепет го изкараха на полосата за пробен полет. Ех, най-сетне! Ето го, дългоочакваният изтребител пето поколение. На фона на високоманеврения съветски ветеран Су-27, „свръхмодерният” Т-50 приличаше на хипопотам с дизелово гориво. Запуск, вой на двигатели, сбъднатата мечта описа тромава „палачинка” над летището и след три минути се приземи. Не видях скорост, не видях маневреност. Преди него старичък F-15 („Ийгъл”) се изстреля към висините като ракета, бързо се изгуби на километри от очите ни, като премина звуковата бариера на минимална височина. На другия ден при запуска на Су-57 нещо в двигателя заклини. Дотук добре. Изводи: 1. Су-57 не е самолет от пето поколение. Първото, което отличава модерния самолет от представителите на четвърто поколение, е високата степен на „невидимост“. Тоест, технологията „Стелт“. Чиято най-важна характеристика е ефективната разсейваща площ (ЕРП). ЕРП на летателния апарат участва в уравнението за далечината на радиолокационно засичане и определя разстоянието, на което самолетът може да бъде открит от РЛС на противника. ЕРП зависи от формата на планера (ъглово съотношение, обтекаемост на отразяващите повръхности и качество на материалите, които ги изграждат).

г-н Байдън се изсмял на руския боклук "шах и мат " и попитал джуджето което не е нужно да коленичи " Можеш ли Владимир да ми направиш рокада на мъдите с език "..ха.ха.ха

с 4то поколение двигател в (уж) 'Стелт' тяло. Да напомним пропагандните лозунги? - 'стелт -тупик' ; '1 двигател- плохо' Ааа, имал АФАР (ако въобще успеят). Чудо голямо - нашите F16V ще са с АФАР и той ще е със сигурност по-добър от руския.

Мечтите и плановете са едно, реалността е друго нещо. Относно тази новина на-важното е, че пияниците на света имат самочувствие и ще имат още 1 повод да продължат да вдигат наздравици. Самолетът дали ще се произвежда и колко бройки въобще ще полетят без да се разбиват като пияни петли това вече друга тема.

Има напредък в съветската пропаганда! Този път са направили и макет от картон, а не са само 3Д рендери с гръмко заглавие от сорта на "Русия показа убиеца на Ф-35", пък после като се зачетеш се оказва, че евентуално ще започне да се произвежда 2158 година, защото технологиите в момента не са достатъчно развити.

Товариш Путин вот ето за вас "Шах и мат". каза представителя на МигСу, докато държеше ръцете си за гърба със силно изпънати средни пръсти. "Великолепни летателни характеристики" за макета...., а първия полет на прототип след 2023 г., ако изобщо може да лети... Путин ответил "Молодци, денги нет, но вы держитес", докато с ръцете зад гърба си показваше руски палец. Рублофилите веднага си завряха палците отзад щастливо.

Русия нямала загуба във война... А от болшевиките има ли загуба?

След смъртта на СССР, РФ започна съществуването си със загуби в 2 войни - Чеченските. И до днес не е престанала да си плаща годишната такса за 'мира'.

Разбира се, че нямат загубена война. Просто на 3-ти март 1918 г. подписаха Брест-литовската капитулация и загубиха територия от 2 милиона квадратни километра. Ма това загуба ли е? А нямаха черноморски флот, защото не искаха, а не защото загубиха Кримската война.

Възхитена съм от силата на руския гений и мощта на руския ВПК. САЩ отново са на колене. Байдън пак ще моли Путин за среща

А аз от руската анимация , пропаганда и търпението на руснаците да ги третират като подчовеци, идиоти и мужици дори през 21.

Руската нация е велика и победоносна. Затова Русия е толкова голяма, най-голямата в света. Това е добре за България.

'Затова Русия е толкова голяма' само дето годна за обитание е едва 15% от територията и, а и тя какъв бардак е - може да провери всеки в Гугъл. 'Това е добре за България' - с какво точно? Че тя не може да стигне по жизнен стандарт дори Португалия (само едно от неизпълнените обещания на вожда), и бе изпреварена дори от Румъния.

Поста ти е ироничен, нали?

Светле, не си си пила хапчетата, муцка.

Най - новаторското е , че са измислили синоним на втръснслото ни пропагандно "безаналогов" и той е вече "принципно нов" . Иначе било по-евтин вариант Су- 57, но още на прототип, а самото СУ-57 освен прототипи има произведена седна серийна бройка , ако 1 може да се нарече серия. Вероятно това е друг начин да ни кажат , че плановете за производство на СУ -57 са се провалили , което в Русия не може да се каже по друг начин освен , че са измислили нещо принципно ново, не , че са се провалили , а са постигнали нов връх, безаналогов .

Явно гонят евтиният сегмент със Стелт тип Ф-35. Само дето на американците им струва не знам колко над трилион долара програмата. Су-57 по-скоро може да се сравнява Ф-22. А като маневреност и скорост, едва ли ще намериш съвременен изтребител по-лош от Ф-35, та дори старите Ф-16, да не говорим за МиГ-29. Стелтът не прощава и опита да е за всичко, го прави по-лош от всеки самолет за конкретна цел, които имат дори американците. Тук интересното е, как никой не разбра за разработката на този изтребител, докато го пуснаха на изложение. Западните служби се издъниха!

Кажи ми един случай Миг да е свалил Ф-16. Във всички случай става обратното. За Ф22 и Ф35 въобще е немислимо. А СУ- 57 е самолет произведен в една бройка. Въобще руската авиация не може да реагира дори на ф-16 от 70-те години, толкова са зле , а пък никой не им купува новите анимации. Работата със самолетите е зле , с корабите пък отчайваща, Атматата я видяхме , но важно е да върви пропагандата .

Че то само в Сирия пуснаха 2 Су-57 и САЩ моментално изтеглиха техните Ф-22 и спряха да летят там. Само евреите нападат отдалеч, но не летят като преди над централна Сирия. На демонстрация дето гледаше Путин май летяха 8 Су-57. Американците нападат винаги когато считат, че имат голямо предимство. За Югославия се говореше 7 къмто 1 изтребител. Да не говорим, че сигурно тренират като нашите сърбите и нямат нальот. Сигурно и със стари ракети и радари. А и повечето сигурно ударени на земята. В Ирак падат май 5 МиГ-29, но поне 3 са свалени от ... иранската ПВО, че са се опитвали да бягат в Иран, но онези не са знаели. Не знам дали имаше свален летящ МиГ-29 в Ирак от американците.

И въпросът е извън директен военен кофликт, кой ще напада и кой е по-нахален и не го е страх от ответна реакция, каквито са американците. Сигурно и с праисторически самолет може да свалиш съвременен.

Су-57 все още няма произведени 8 бройки, които да летят. В Сирия евреите си летяха със Ф-35, а безаналоговте С-400 просто си стояха, без да реагират. Ф-22 си продължиха да хвърлят бомби в Сирия, дори и след пристигането на безаналоговите Су-57 и редовно ги "завръщаха" когато наближаваха зоната за деескалация. Тия тъпотии дето ги пишеш може да минават пред пенсионерите пред блока само.

_stankow

Да, в Сирия С-400 не стреляха по израелските Ф-35. Такава беше уговорката. Натаняху два пъти ходи до Москва да се моли на Путин, два пъти ходи на манифестация на "Безсмъртния полк", носи някакъв портрет и той. И се разбраха. 1 милион бивши граждани на Русия има в Израел, руснаците не искат да ги стрелят. Те пък не се приближаваха до руските позиции, камо ли до базите. Разправяха се с Хизбула. Та не бяха страна в тази война руснаците, затова С-400 не стреляха.

Ти сериозно ли си вярваш?! Че руснаците дето се точиха на Израел след като евреите подлъгаха сирийското ПВО да свали руския Ил с 18 души на борда, не биха свалили ПОНЕ ЕДИН F35 стига да можеха? Остави глупостите за договорки и безсмъртни полкове, каква пропагандна победа щеше да е само над САЩ и Израел! Според мен на С400 разчетите в Сирия със сигурност са обещавани медали, гарсониери и поне по една Лада Калина :)

С кое точно са се издънили? Изпуснали са рязането на картона за нещо дето ще полети НАЙ–РАНО (според производителя) през 2023та. Т.е. през 2023 Су 75 ще е там където е бил Су 57 през 2010 - под кривата круша. Бива ли да сте толкова наивни? Дори арабите към които е насочена въппсросната маркетингова кампания вече не са. И само за сравнение - прототипите на американското 6то поколение NGAD (наследникът на F22) вече летят.

Като прочетох, че основният конкурент на Ф-35 щял да се конкурира и с някакъв модел на Грипен, ми се изясни каква боза е цялата идея. После се оказа, че самолета щял да бъде по-евтин вариант на Су-57.....та накрая се разбира, че "шахмат" е пълен та.шак и сказката е поредната от многото "ще" статии публикувани с пропагандна цел в кочината

Бозата е в главата ти. Вкиснала ...

На мен самолета не ми хареса. Целта е да се заеме определена пазарна ниша. Това не нито Су 27 или Миг 29 , миг 21 за времето си, не е дори Су57. Нищо иновативно.Но каква е цената? 20, 30 милиона долара. Ние F 16 за колко го платиме и за колко бройки?

Плащаме някъде 2.1 милиарда лева, за 8 бройки. Плюс някакво въоръжение без ракети въздух-земя и някакво обучение. Сравнено с офертата за Грипените, вероятно за 1.5 милиарда лева, плюс за 10 броя, плюс решени вече 100 милиона за писти при ГЕРБ (макар наскоро да искаха по-малко), че Ф-16 е капризен. Плюс цена на час полет и ремонти. И почваме от 1.4 милиарда лева ощетяване нагоре. Плюс изпусната инвестиция от 110%, от която при добри обстоятелства да печелим дори милиарди лева.

Само за самолетите ли?

Най-много ползвания самолет в света бил капризен? От де ги измисляте бе?

Румънците май имат парад на 1 декември. По-предна година трябвало да летят Ф-16, но поради някакво заледяване не летели. Та в тяхна медия излизат със заглавие, Ф-16 лети само при хубаво време. ;) Грипените пък можели да кацнат на магистрала. По множество характеристики, те са много по-подходящи за нас. По-бързи. По-маневрени. Ставащи за прехващачи.

Хич не е скъпо!

И как точно е определена цената на нещо дето е в началото на разработката си?

А кога ще имаме Ф16 който датира от половин век?

Как точно “датира” от половин век? Ти изобщо грамотен ли си, или просото тъп руски трол с Гугъл преводач?

циклон

Напълно грамотен си е човека. Първият полет на F16 e през 1974

Циклон, ти си по-тъп и от Пи-то.

Rexroth

А на F16 Block70 koга е? To и Boeing 737 лети от 1968 ама има поне 10 нови модификации.

Първият полет на ПРОТОТИПА . F16 става пълноценен самолет едва през 80те, а днес разполага с 5то поколение технологии (радарът например) каквито няма нито един руски самолет, нито дори предложената ни версия Грипен. Първият полет на F22 прототипа е през 1990та, а на F35- през 2001. Т50(Су 57) полетя през 2010 а серийно производство и на хоризонта не се вижда. Опитай се сам да си отговориш кога ще бъде прозведен серийно самолет чиито прототип е планиран да полети през 2023та.

_stankow

Техническите условия за конкурса на "лек изтребител", бъдещият Ф-16 са обявени на 6 януари 1972. Значи техническото задание е съставено прз 1971-ва, точно преди половин век. Такива виждания, такива параметри са заложени във Ф-16 - каквито са били 1/2 век назад.

Двигателят е тема която руската пропаганда определено се опитва да замаже. 'Изделие 30' очевидно не е готово и по всяка вероятност става въпрос за двигателя от Су 35 с тяга около 14-16 тона - ДАЛЕЧ от това което е ДНЕС във F35. А още преди Су 75 да е готов за серийно производство, F35 ще получи съвършено нов двигател с адаптивен цикъл който ще увеличи възможностите с около 30%

Дали могат или не могат да правят военна техника е друг въпрос. За целите които имат им вършат работа. Върнаха си Крим, защитиха рускоезичното население в Донбас, позиционираха се в Средиземно море и си защитават границите от хиените които се въртят около тях. Учения в Черно море, Украйна, Литва и тн, посоянно гонят някой американски самолет около тях. А колко руски самолета са гонени около американските граници? Вместо да ги мислим по добре е да се замислим за нас, защото ако утре башибозука реши да тръгне на север за 12 часа ще е на Дунава и никой няма да си мръдне пръста за нас, защото нямаме нито петрол нито диаманти.

Тов. Хуркинин, а не ни мисли ти нас - България е в НАТО и си е добре защитена! България си развива високотехнологична икономика, което е правилно, предвид природните ресурси, с които разполагаме. Ние нямаме нужда, като вас, "великите", да развиваме производство на разни "безаналогови в мире" военни железарии. И 180 Ф-16"Вайпър" даимаме, това пак няма да ни донесе военна победа срещу противник, като Русия. Но все пак тези 18 Ф-16 са наш принос към 5-те хиляди съюзнически самолета на НАТО! Нали така! Будь здоров и меньше боярищник!

'никой няма да си мръдне пръста за нас' Ти меркантилния Путю (дето върти алъш вериши с ислямиста Ердоган) ли ще чакаш да си мръдне пръста? Колкото си мръдна пръста и защити 'съюзна' Армения. Айде нема нужда!

Изобщо всичко е "ще".

Руснаците просто не могат да правят сигурни реактивни самолети с един двигател. Всичките им опити досега се провалят. Разбира се легендарния МиГ 21 е уникален самолет за времето си, много способен и изключително евтин. Но, отново, недостатъчно сигурен, с много "особености" при експлоатацията и пилотажа. В повечето страни в света пилота струва повече от самолета в наши дни. Не ми се вярва руснаците да постигнат голям търговски успех точно с изтребител с един двигател.

Просто обяснимо е , като не могат да направят един хубав двигател, слагат два. Което е малоумно , все едно Москвич с два двигателя да бие Ферари. Малоумно, но звучи пропагандно: виждаш ли миговете имат два двигателя, а Ф16 само един, както съм чел в пропагандния вестник на нашето ВВС. Две е повече от едно и всеки малоумник се връзва. Всъщност едното не е едно и също , американското е по-добро , втория двигател само още повече влошава летателните характеристики, вместо да помага. Така 1 добро нещо е повече от две лоши. И двубоите ф-16 срещи миг винаги са били в полза на ф-16.

_stankow

Вторият двигател влошава летателните характеристики !? :) А стига бе ! Ами защо тогава F-18, F-15, F-111, А-10 са с по два двигателя ? Американците не могат да правят двигатели ? :) Или нарочно ги слагат, да им "влошават летателните характеристики" ? А какво да кажем за Б-52, който има цели 8 (осем) двигателя. Неговите характеристика пък така са се влошили, че изобщо как се вдига във въздуха ? :)

Диктаторчето ще си легне щастливо тая вечер. Реалната опозиция е в панделата, глупаците кълват на талашитени макети и сладки приказки, а новият дворец се строи на тайно място.

По голям измамник в историята от Путин няма диктаторусикус путинишвили!

И как те измами че рИвеш ?

Когато умре Путя ще му направят макет на гроба демек мавзолей!

Орките на путя имат нужда от надъхване, затова и пропагандата им дава талашитени модели на танкове и самолет, копиращи формите на американските и с по-добри характеристики на хартия. Квото стана с арматата, това ще стане и с тази бутафория. Само селяндурите русофили ще се порадват малко и после пак пиянска меланхолия ги чака.

F 35 e изтребител създаден преди около 15 год. в момента американците разработват 7 поколение изстребители т.е. 2 поколения напред !

Познати неща "прототип"," принципно нов" , но "по евтина версия на СУ-57" . Колко много начина Русия да каже , че не може да пусне в производство самолет 5 поколение, нещо което САЩ имат от 2003г. Единственото , което обединява стотици снимки , имена , макети , анимации и пропагандни кампании , които бълва Русия е "ще" , бъдещето , което никога никога не идва. Важното е бащицата да изглежда потентен пред бабите и пиянкире, а подрастващите да си чупят чейнета за него.

че за кво им е 5 поколение като сегашните им вършат работа и са по-добри от американските, когато им трябва ще пуснат и 5 поколение

И пак ЩЕ.

Нищо не им е. И на Москвичите нищо им няма. Явно им има нещо обаче, щом се напъват всеки ден да пускат имитации на бъдеще и настояще. Липсва им технологично настояще и бъдеще , то липсва най-вече на Бащицата , който не иска да се разбере , че Русия все повече изостава, а това би минирало неговото лично бъдеще.

"Шах и мат" хаха кефят ме руснаците как се гъбаркат с американците

А като се замислиш, в случай че изобщо можеш, осъзнаваш, че единствените изгъбаркани са... руснаците....

що?

Щото им свалят по 10 кожи от гърба, а накрая получават макети и анимации.

Пиар по време на чума. Да нужно е за да се демонстрира че нещо ново се прави. Реално изделието 30 още не е лепнато на су-57. Явно някви спънки имат. Извън това всички про руски или про американски коментари са меко казано майтап. Ние ефективно сме си дали безплатно държавата за военен полигон и експерименти дето никой не знае. Страшна радост кипи в народа, направо се поцепваме от кеф. Малоумни сме, необразовани, лидерите ни са некадърници, с едно единствено умение - да се облагодетелстват законно или на ръба на закона. Не мога да си представя какви договрики имаме с НАТО. Едва ли са от позицията на силата:)

А бе толуп да не би оня измислен съюз със ссср да беше от позицията на силата. Беше си чисто надупено положение, съвременно робство ,малкия брат слуша.

Я да поровиш в нета леко, от позицията на надупване не сме ли имали балистически ракети. Не съм фен на никой. Глупендер неграмотен си и понеже знам, че не знаеш да работиш с Гугъл ей ти първият резултат от търсене на : CC-23. Едно от първите условия на Нато беше да ги нарежем. Случайност може би. https://www.pan.bg/view_article-58-348742-CC-23-naryazaniyat-raketen-shtit-na-bylgariya-kojto-za-5-minuti-stigashe-do-istan.html

И като сме имали, какво? Да не би случайно бай Тошо да е можел да ги изстреля? Без нареждане на другарите от СеСеСеРе-то, тук другарите даже до кенеф не смееха да идат...

Ракетите, разположени у нас, си бяха съветски, с техен персонал и под тяхно командване. Те си имаха бази у нас и разположени ракети, само дето това никога не е обявявано официално. Пропагандата и контрола на информацията са най-важното нещо за съветския, сега руски режим. У нас са като у дома си и по-голямата част от населението е тотално облъчено от тази пропаганда. И не знае пълната истина за събитията по света, а само руската пропагандна версия.

_stankow

Да, можехме да ги изстреляме. Имахме ракетни бригади към всяка армия. Решението за употреба на ОТР се взема непосредствено от командира на армията. Никакво решение от Москва не му е нужно. Какво толкова, една ракета, 500 кг. бойна част. Тренирали сме го.

Ние имахме сс-23 , а в Драма на 50км от границата имаше истински ядрени ракети в американска база , готови за пуск, имаше 1 милион гръцка и турска армия срещу 120 хилядна българска , плюс над 10 пъти предимство в техника в полза на НАТО. СССР разглеждаше България като мъртва зона,неподлежаща на отбраната , смазана за часове и буфер , който да даде няколко часа на руснаците . Тези работи рублифилте и тъпанджиите обикновенно не обичат да ги припомнят .

Тъй като войската ни много малко щеше да забави НАТО, планът беше да ни потопят и издавят като изпуснат язовирите , това щеше повече да забави чуждата армия за улеснение на руснаците . . Да ни издавят за кеф и помощ на руснаците, това беше патриотичната стратегия на комунистическа България.

_stankow

Бъркате цифрите. Никаква милионна гръцка армия не е имало срещу нас. Турците имаха 300,000 групировка. Само че само едногодишният ни набор беше 120 хиляди, не цялата армия. Постоянно имахме 200,000 души - кадрови и наборни. И 1.5 милиона запасни. По време на мобилизация можехме да мобилизираме 0.5 милиона за 2 седмици. Бяха подготвени, запасните ни бяха на много добро ниво. Тренирали сме го много пъти. Работил съм в моб. органи, знам как беше. Та настрана с вашите "цифри", не ни трябват дойчевелски такива.

_stankow

Това за язовирите са ефрейторски раздувки от димитровската стая.Защо ще ни е да си взривяваме язовирите ? И на кого ще накривим капата ? Или си мислите, че противникът ще настъпва в походни колони точно по течението на реките ? А какви пътища има там ? А как ще мине оттам техниката, че да я залеем ? И колко ще е тази приливна вълна ? 5 метра височина на 10 км ще има ли ? Страшен военен ефект, няма що ! За противника си имаше ядрено-минни фугаси в проходите. Това му е целта на него - старопланинските проходи. Но никакви шансове нямаше да подходи даже към тях, камо ли да почне да ги минава ...

Показания компютърен модел ,що много ми прилича на орязан американски стелт. Баси холивуд ще го закъса , рушляците много напреднаха в мултфилмите

Това не е компютърен модел а прототип ти четеш ли изобщо

Може да им се подигравате колкото си сикате, но имат 2-ят най голям и способен военно промишлен комплекс в света (след САЩ). И макар САЩ да води в много отношения (в повечето), Русия има 2-3 сфери където също водят. С много по малко от САЩ, се справят доста добре! Но да...гръмките приказки като Шах и Мат, звучат несериозно имайки се в предвид че в авиацията, САЩ определно води с поне едни гърди напред. Много са патили руснаците, и напъните са им разбираеми. Русия не е СССР който правеше и глупави военни проекти (сещам се за бомвандировача Водка) и факта че САЩ и НАТО не се опитва да ги дразни прекалено много (разни кораби минаващи до Украйна не се брои като сериозно дразнене), като примерно да отказват да въоражават Украйна, показва че САЩ и НАТО имат респект от военният потенциал на Русия.

Ама разбира се, че водят - в сферата на макетите и в сферата на дяланите с брадва анимации. Там, американците могат само да им дишат прахта :D

Аз виждам макет, не виждам самолет, само пластмаса и маджун.

Произвеждаш военна техника без да произвеждаш процесори??????? Мокрите сънища на джудиста ще заровят и без това оскотялата Чеборашкия.

_stankow

Русия си произвежда процесори. За граждански нужди са скъпи, но за военната техника, за службите, за държавната администрация, за космоса - имат. Никога не е оставала без процесори. Или мислите, че подводниците, стратегическите ракети го карат на Интел и Майкрософт !? :) Това, че вие не знаете - това не променя с нищо нещата.

За ВКС на РФ е избран път на развитие, включващ насищане с голям брой безпилотни единици, управлявани от изкуствен интелект. Оттук и подходът към еднодвигателни машини. Това ускорява процеса на производство и значително намалява цената за бройка. В бъдеще, този който ще може да осигури значителен парк от евтини и лесни за бързо, и масово производство машини, управлявани от изкуствен интелект ще господства във въздуха! С днешната стъпка, руснаците правят силна заявка в тази посока!

Бе то и Славчо избра път за развитие на България - ще изстрелва хора в космоса... ама друг път. Сега политическата обстановка пречи. Та и там така. Дронове, стелтове и кво ли не, ама само на анимация, понеже злия запад налага санкции...

Накратко: Предвиждат се 3 модификации на новата машина. Едноместна/двуместна/безпилотна. от ТТХ засега е известно, че може да носи бомбен товар от 7400кг. има максимална скорост около 2 Max, практически таван 16 500м. Двигател тип "изделие 30" РЛС с АФАР + кръгова оптична и радиотехническа осведоменост. Откриване на въздушни цели на дистанция 200км. Съпровождане на 40, едновременна атака на 8. При това правим уговорки, че това са ТТХ на машина тип "експортна версия", на която тези параметри са изкуствено занижени спрямо параметрите на оригинала. Цена между 25 -30 млн. долара, т.е. между 1/2 и 1/3 от цената на един Рафал или Грипен, за F-35 изобщо няма да говорим.

За нелетящо картонено плашило 25 -30 млн. долара са си малко множко, ама пробвайте - някой африкански диктатор може и да се върже (тежко на поданиците му дето ще изгладуват 'сделката') . Рафал, Грипен и F-35 струват повече защото са истински самолети.

Когато фактите говорят те трябва да си траят браво за коментара

Ебати тенекето.

Да спинкаш добре, да имаш сили за нови глупости

Смешковци. Ше се насерат, но няма да се изложат.

Сука бладя , иди нахуй ха хаа пососай у тракториста

Ти ашол и препоръчваш ли вата ? А у рашка говняшка олио ест ?

Ще те намжат и вата в устата да не квичиш като ханъма под коч

Много хубав макет. Много ми хареса. И филмчето беше като истинско. Сега да питам, КОГА казаха, че ще го произведат и КОЙ ще им го купи? Северна, Монголия, Бангладеш или Таджикистан, щото Индия спря с поръчките. Ориентираха се в друга посока.

Павельчо явно е изпаднал незадоволен пасивен гей и затова е толкова жалък

Ша да и грозник, че и бая злобен като грозна и дебела жена цвърчи

Гледай си анимацията Мурзи и остави Павката на мира. Разказа ви играта отново. Но самальотчика ви е супер на картинка, като ПакФак.

Ей защитнико на слабите гейченцеа, ша олабиш Павката ти. Аа хитрецооо, давай ори го да се кротне и да нмести хормоните

Освен глупости и анимация, мозакът ви не способен да роди друго Мурзи.

Павка акаш ли навътре след USA гостите ?? А такаа, това ти е любимия отбор

Как ти ли ? Тц .

недей флиртуваа

Ако го продават като американците на хартия, да вземем да купим няколко бройки.