17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАРАКАЧАНОВ КВО ЧАКА ДА ПОРЪЧВА ОТ КИТАЙ БОЕКОМПЛЕКТ ЗА ЕДИН РАКЕТЕН ДИВИЗИОН СЪС СЕ САТЕЛИТИТЕ Е ТВА НИ ТРЕЕ ДВАДЕСЕТ БОЙНИ ДРОНА НАЙТХОК 8 ПОДВОДНИЦИ 50ГРИПЕНА 50КА-52 500 АРМАТА 500БОКСЕРА ИЛИ ПАТРИЯ

Тъпанара попреписал нещо трябва да знае, че противокорабните ракети са крилати, а балистичните са само за неподвижни цели

ПРЕДИ ДА СЕ ЗАЯЖДАШ ПРОЧЕТИ В УКИТО ЧЕ ДФ-21Д НЕ Е КОНВЕНЦИОНАЛНА КАТО ОСТАНАЛИТЕ ТОВА Е САМО ЧАСТ ОТ СТАТИЯТА В УИКИТО ДВА НЕПОРЯДА ДНЕВАЛЕН И ППЗ Хотя изначально DF-21 разрабатывалась как стратегическое оружие, поздние варианты DF-21 были адаптированы как носители не только ядерных (мощностью до 300 кт), но и боеголовок в обычном снаряжении. Самая последняя модификация, DF-21D стала первой и единственной в мире противокорабельной баллистической ракетой. DF-21 также может использоваться как носитель для противоспутникового/противоракетного оружия.

Кетайците са произвеждали сериозни джепанета и ракети даже и преди средновековието! Много по късно във времето руснаците крадът технологията на праховият барут и започват ите да се перчат със джипанета.

дип че и сефте ракети те са произвеждали гаче ли

Поглеждаме класирането за последните 10 години от ICPC. И американците го поглеждат. Затова и не се изказват смело като остапбендеровеца "дада". Освен клоуните като Тръмп, Матис и Помпейо.

Мисля,че без тясното сътрудничество с руските специалисти и учени тази работа неможе да се свърши. САЩ и Русия ще воюват с чужди ръце.

Ами да си купим десетина такива ракетки .... ха на бас, че след това и руснаците и турците ще загубят желание да се гъбаркат с нас .................

Искаш да кажеш турчолята и краварите, нали?

Тази е против самолетоносачи, срещу Русия как ще я ползваш?

tonk11

Абе това е ракета. Може и за друго да се ползва. Не само за кораби.

Извода е ,че сащ респектират само страни ,които имат ракети! А се забелазва ,че все повече страни се стараят да се модернизират в това ,а съответно и пво-то си. Ний квото имахме...нарязахме... ,а и ф35 самолети да имаме,няма да летят да пазят нас ,а за нашите мили партньори в натото.

Онуфри! Така де, Гогов! В статията даже един подробен пасаж не си пуснал за електрониката и компютърните системи та да може да мине поне малко за IT тема. За 1001 път ти се казва: направи си рубрика Всичко за оръжието и публикувай там мокрите си пубер-Рамбо-сънища. Гарантирано ще имаш публика, най-малкото трол-пасмината САЩ-фоби срещу Русо-фоби ще остри шпаги в коментарите .

"Щатските ВМС заявяват, че такава бойна глава е достатъчно голяма, за да унищожи самолетоносач само с един удар и че към момента няма защита срещу ракетата" да се чете: Щатските ВМС се опитват да си изпросят финансиране на нов вариант на Иджис. Иначе клипчето е по добро от путинските и особено откъм музика си го бива. Предполагам, че и ракетата ще е по успешна от руските фантазии.

Не знам какво толкова си видял в клипчето, но да напомня че Русия и Китай отдавна танцуват "амур-амур" в оръжейните разработки, ако и да се гледат накриво от време навреме. И не са спрели да танцуват. Така, че ако един (без значение кой) от тях извади нещо, другия не е много по-назад от него.

Просто клипчето е малко по-качествено от демонстрираните от Путин. В резултат от това танцуване амур-амур земите северно от река Амур, та чак до Байкал е вече де факто китайски. Така че танците могат да продължат и чак до Урал.:)

Каквото и да гоВорят козяците, Китай вече разполага с по-добри технологии от лудите крави! И това са фактите! Дали са ги откраднали, дали са ги купили, или дали са ги създали това вече е друг въпрос..Но ФАКТ е, че китайците вече разполагат с тях!

Не знаехме, че анимацията на китайците е по-добра технология от американската...

Анимацийките на кравите са по добри! Нали ги прави Холивуд както и кацането на Луната...и Марсианеца садящ картофи! А виж реалните китайски технологии, са по добри. Кравите още нямат хиперзвук, а китайчетата имат.Факт!

бе ти и за халетов Мохаве дето Кубрик снима кацането на луната не знаеш ама кво от това...

това че китайците са сътворили нещо подобно съвсем не означава че и твойте тъпи малоумни блядове могат да го направят. Китайците са умен и работлив народ докато блядовете са само едни алкохолици.

99.9% от червения тролетариат си нямва и микрограм понятие за задачата на един самолетоносач във време на ядрена война, ама иначе се опитват да си ръсят глупостите от сорта "гроздето е кисело". В една съвременна, тотална и ядрена война, задачата на самолетоносача е да закара самолетите в зоната на техният боен обхват и да осигури излитането им. След това... ако е рекъл Господ, може и да се върнат за повторен полет, но това не се предвижда. Ако някой прави сметки да потопява самолетоносач, то трябва да се постарае това да се случи преди да са излетели самолетите от него. А излитането става за "отрицателно" време, дори и ако самолетоносачът е ударен и палубата е наклонена до определени граници!

Радиусът на палубните самолети е около 1 000 км., крилатите ракети 2 000 км. Тоест, самолетоносачът трябва да се приближи на 3 000 км. от целта. Толкова е и радиусът на действие на китайската хиперзвукова ракета.

Палубните самолети Ф-15, Ф-35Б и т.н са с радиус 2400 km и 2200Км + 2000 км обсега на ракетите от тях прави над 4 200 km

@Дада F15 не е палубен самолет, а палубния вариант F-35B е с боен радиус под 1000км.

и засега нещо го спяяя да фърчи ф 35 тва неземно чудо на техниката пък той Дадата в часовете по математика е пукал бира и дали прави разлика между радиус и диаметър е голям въпрос ама нейсе

Само вие от соростуцията ги разбирате задачите на самолетоносачите, то е ясно. При една съвременна ядрена война я имат време да излязат от пристанището за домуване, я не. Виж при съвременна конвенционална война са доста важни. И ще им е доста трудно да си вършат работата при наличието на подобни китайски ракети, а и руските оникси са неприятни. Но соростуцията е спокойна, освен че всичко знае за самолетоносачите, знае и че тези ракети са предвидени да потапят руските самолетоносачи, които плуват в езерото Байкал, докато китайската армия настъпва победоносно в Сибир!

тъй ли ва мчи те ич не си пазяората ва нали били яката работа пиндосите....итли га ги нагъзят не са таквиз а

пффф... тази ракета е от 2010та година. предшественика и от 1991ва година. Новината с радарите от 2014та... а американците от 2010 се правят, че спят и говорят врели не кипели за да цоцат бюджета

В началото на годината Тръмп гордо обяви, че изпраща 3 самолетоносачи към бреговете на КНДР. Но те поеха към Австралия. Защо? КНДР разполага с най-многобройния подводен флот в света. Малки и безшумни, на практика неоткриваеми подводници, когато са на дъното на плиткото море. Едно торпедо на стойността на лека кола унищожава самолетоносач за 10 млрд. долара.

И защо си въобразяваш, че е така просто да се премине през целият строй на ударната авиогрупа, за да се стигне до удобна дистанция за изстрелване на торпедо или ракета от подводно положение, срещу самолетоносача? Още повече с примитивни подводници за крайбрежно плаване?

Schilo

Постепенно, самолетоносачите се превръщат в купчина скъпострумащо желязо

А откъде тогава ще дойдат самолети насред океана? Без тях няма защита на морските комуникации нито прикритие на зоните на действие на подводниците.

мечтата на путлераста... какво стана. обезценихте ли долара с приятелите ви по религия Асад-Рохани-Ердоган? :)))

наличието на ядр. оръж. е сериозно препядствие срещу война между великите сили.

до сорския недоучил пишма-рабзиратор (той си знае кой е): Северна Корея- обработваема земя 19% Южна Кореая- обработваема заемя- 22% Южна Корея- внос на храни- за 32 милиарда долара на година, с над 20 милиарда дефицит Англия- 50% от храната консумирана в Англия е внос, като 30% е от ЕС (източник www gov uk food satistics) Та я пак ми обясни за колко време южнокорейците и англичаните ще стигнат до човекоядство ако им се наложи същото ембарго, както над Северан Корея?

'50% от храната консумирана в Англия'.. Това че внасят хамон от Испания, пармезан от Италия или извънсезонни аспержи от Перу е защото могат да си го позволят, а не защото биха 'умрели от глад', умна главо.

Пропускате и един друг факт, а той е популацията и гъстота на населението и чак тогава обработваема земя. Защото в южна кореа са 50 милиона и 22 000 квадратни километра обработваема земя. Северна Корея са 25 милиона и около 30000 квадратни километра обработваема земя. Англия 200000 квадратни километра площ и 70 милиона население. А забравяте и колко е плодородна земята това също се включва в капацитета на производство.

верно ли затва ли се запасяват с продукти кат луди като гледат оная лудата кобила как скача по Африката ...ти май си още във века на кралица Виктория а смешнико

Tова че си изключително тъп боклук отдавна ми е ясно, обаче ме впечатли с няколкочасовото си обикаляне по нета за да го докажеш безапелационно. Беше добре преди да даваш проценти да видиш и територията на двете Кореи Очевадно е, че 19% от 120 000 кв.км е повече от 22% от 100 000 кв.км. На всичко отгоре ти бях и написал, че населението на юга е повече от 2 пъти по-голямо от това на Северна корея, ама пак си се разсеял. А върха на всичко е че ме замерваш и с измислени числа. Някакви 20 милиарда дефицит... Ама реалността е друга : За първите девет месеца на 2018 г., излишъкът в търговията на Южна Корея е 55 млрд. И понеже си тъпак най-вероятно нищо не си разбрал от данните. В Англия на всеки човек се падат по 700 кила храна годишно. Дори и да приемем, че Британия само внася, а не изнася храни, което е далече, далече от истината, то ако не внася изобщо, на човек ще се падат по 350 кила, по това което си написал, т.е. пак ще плюскат яко, докато в Севрна корея, това число е около 100 килограма. Освен това Ембаргото не се спазва от Китай, Русия и т.н., т.е. проблема изобщо не е в ембаргото, а само в тъпаците като тебе. Та отговора е и Британия и Южна Корея няма да стигнат до човекоядство дори и да спрат целият внос на храни, че дори и ако допълнително да си намалят с 80% собственото производство.

докога тъпи парчета ще акат тук?

Така както е тръгнало с тези аномационни филми си представям ако дойде капитан америка и джелезниот чо'ек какво ще прави руските и китайските анимации.

Направете си една справка колко кашононосачи са потопени през Втората Световна война и ще ви стане ясно, че гемиите с летящи кашони стават само за международен тероризъм на държави като Мадагаскар и Сомалия. Факти.

Ти май зацикли а ? Плащат ти на брой постове и ти паднаха заработките ли, та повтарях по няколко поста?

100% ISTINA !!!

Китай явно има афинитет към 'международен тероризъм на държави като Мадагаскар и Сомалия' щом планира да построи поне 6 самолетоносача. А безаналоговите дървени философи не могат една читава фрегата да скопосат..

Нямам и намерение да правя тъпите ви справки, защото са ПЪЛНА ГЛУПОСТ! Битката за Атлантика беше спечелена заради въвеждането на ескортни самолетоносачи и самолетите с голям радиус на действие. САЩ победиха във ВСВ само защото след няколко сражения лишиха Япония от авионосните и съединения. Фактите са ви леко криви.

фащ нищо и никого не са побеждавали във ВСВ!

САЩ даваха кредити на Германия,Русия,Великобритания,Франция :) Това е бизнес. Отвори си учебниците и виж какво и как спечелиха. Точно Американците спечелиха най-много от тази война.

До историка: Виж къде е златото ! Там са парите пич. Дори и сега е така :) Винаги е било така през всичките хилядолетия на човека. Отвори си сега инфото къде колко злато има всеки и ще разбереш къде е парата и защо някой ръководи света и си прави каквото иска. Когато му вземеш златото може и да се променят нещата но няма да е скоро.

"САЩ победиха във ВСВ само защото след няколко сражения лишиха Япония от авионосните и съединения. " За това иде реч де, че бърже се унижтожават самолетоносачите при истински конфликт.

До Историка: САЩ са ЕДИНСТВЕНИТЕ победители от тази война!

когато си аненцефал то е завинаги обаче!

Направете си една справка колко кашононосачи са потопени през Втората Световна война и ще ви стане ясно, че гемиите с летящи кашони стават само за международен тероризъм на държави като Мадагаскар и Сомалия. Факти.

Че тия самолетоносачи от ВСВ многократно по-малки и келяви от руския боклук Кузнецов.

Направете си една справка колко кашононосачи са потопени през Втората Световна война и ще ви стане ясно, че гемиите с летящи кашони стават само за международен тероризъм на държави като Мадагаскар и Сомалия. Факти.

Направете си една справка колко кашононосачи са потопени през Второта Световна война и ще ви стане ясно, че гемиите с летящи кашони стават само за международен тероризъм на държави като Мадагаскар и Сомалия. Факти.

Е*ати екшъна... Много вълнуващо детско.

Дрън дрън. То и Северна Корея ще унищожава САЩ , ама сега се моли на Южна Корея за ориз.

Северна Корея е предимно планинска страна с малко обработваема земя и която граничи със Сибир. Ако пренесем тези условия в Англия например и добавим и американските санкции, които включват и петрол за селскостопански машини, в Англия ще стигнат до човекоядство за 3 месеца.

Нали това правят корейците

Северна корея при павече от 2 пъти по-малко население от Южна има повече обработваемата земя от Южна Корея, та тия глупави опорни точки си ги заври отзаде

Бъдете сигурен, че око пренесем в Англия "отборът" Ким Чен Ир, Иън, Ким Ир Сен и Мао Дзедун, със сигурност след 3 години ще стигнат до човекоядство.

С къв Сибир граничи бе малоумник я си пий хапчетата навреме и спри да драска ш тук,че ставаш за смях

SHTO SI GOLI BOS BRE ... NALI 30 G E DEMOKRACIA ??? XA XA XA

ТЪПЕ ДА МУ МИСЛИ РИДЖАВАТА МАЙМУНА

Американската морска мощ отива на към зануляване.

Е, има много гарги, като нас, които още дълго ще плашат

SAMOLETONOSACHWE E BIL GOTIN DO PREDI 20-30 GODINI ... TOVA E OGROMNA MISHENA KOIATO S EDNO TORPEDO I E POD VODATA ... SKYPO NENUJNO SYORYJENIE ...

Колко е радиусът на торпедата, известно ли ти е умна главице? И кой ще допусне кораб, самолет или подводница на такова разстояние, хм ;)

През 2006 една бая дърта китайска подводница се ухили на USS Kitty Hawk от по-малко от 2 мили. 2009, като видяха че не става и чеп за зеле от него го пратиха на склад (още се води в резерв). 2014 - същото, потърпвеш беше CVN-76 Ronald Reagan със се ескорта. Та кой ли ще ги пусне?

с тая ракоето 3000 км па май има и подводни дронове с неограничен пробег ама....мъка мъка мъкаааа пиндосите

Единствената 'цел' която въпросната ръкета е улучила е нарисуван на земята самолетоносач (то и руския Искандер може така) самолетоносачът обаче не седи на едно място. Балистична ракета, управляема на крайния участък от траекторията си НЯМА.

Искандер М например се движи по квази-балистична траектория и е управляема през всички етапи на полета. Четене си трябва!

Значи Искандерите улучвали подвижни цели :)))) Това да го кажеш на руснаците щото не го знаят - подобни глупости и по ТВ Звезда не дрънкат.

личи си,че и на теб ти харесва тв звезда,гледай я казвай че гроздето е кисело

докато рупаш 'зрялото грозде' се запитай - ЗАЩО аджеба няма руски кораби въоръжени с Искандери.

мми щото за разлика от теб нямам достъп до тях ам ати нали свободно си се разхождаш по тях много ги чаткаш тия работи....смехурко!

Тъп, ако американците не се страхуваха от китайската ракета, досега щяха да са пратили корабите да занесат малко демокрация на китайчетата дето строят изкуствени острови в морето и си правят въздушни бази, откъдето да им излизтат бомбардировачите. Ама вместо това само лаят и спазват дистанция, че ако загубят самолетоносач, никой по света вече няма да им вярва. Същия страх ги тресе и в Сирия да не им свалят някой Ф35, че язък за единия и половина трилиона долара, никой няма да иска да си купи след това.

"радари, който"... редактора стоян гогов ще е добре да се върне и да завърши отново от първи до четвърти клас...

бражо на китай! треба да има паритет за да има и страх! А то кво се получваше, дядо САМ си размахваше самолетомосачите и диктураше модата у политиката!

фиууу бум! тишина....

И като се събуди? Мокра пижама.

От сриването на хартиената кула... Муахахах

Хахахахахаха, и тези дръпнатооки последваха примера на азиатските си ментори от Севера-руските шлюхи- и яко рисуват мултипликационни филмчета за "великите" си ракети!!! Пълен смях! Америте създадоха лазерно и електромагнитно оръдие и не го показаха на анимационно филмче, а в реални действия! Няма за какво да се говори просто, едните са художници, другите са инженери и показват какво са направили в действителност!!!

те още през 70-те години на миналия век америте създадоха спидери, крачещи канонерки и йонни оръдия, да не говорим за космическите разрушители и Звездата на смъртта. Наистина къде са тръгнали тези жмички и менторите им от север?

Може да звучи прекалено грубо, но е добре големите държави да държат страховити оръжия една срещу друга, които нямат реален отговор. По този начин реално се поддържа мира, макар че всеки се готви за война. Нея си я има, но е Студена, не гореща.

Самолетоносачите са от отминала епоха. Шойгу много добре ги определи като "огромни и бавноподвижни цели, които с лекота може да бъдат потопени".

Колега, цитирате човек (не офицер) без военно образование и считате казаното за истина. И ние чакаме от 1922г да им отмине времето на самолетоносч

Дай боже никога да не разбираме на практика кой е крив и кой е прав.

Руснаците казват: " Большой корабль хорошая мишена"

Поне нищо не могат да направят освен жалки катерчета, се изявяват с говорене..

И що така бре Чайници? Първо не са самолетоносачи, а памперсоносачи и не са въоръжени с нападателни оръжия, а с хуманитарни помощи. Аде сега ша цапаме световния океан!!

По принцип, защитата дори и от бавните томахавки е несигурна. А, срещу този управляем куршум, не знам, как ще се реализира. Може би със стена от ракети. За ядрена бойна глава няма смисъл да се говори. За по- добър ефект тя се активира на 500 метра над целта. Така, че по- добре да не се разбира никога, има ли защита от тези чудовища или няма. Ако я спреш, ще унищожиш само парче ламарина, стотина килограма взрив и една платка. Ако не успееш си заминават неколкостотин души. Или няколкостотин хиляди, ако заряда е ядрен и целта е голям град. Там и да я спреш, ще си заминат доста хора в последствие от заразяване с радиоактивни елементи.

Дори и да не уцели самолетоносача а падне 5км. от целта пак ще има ефект.

Чий чеп търсят джендърските корита близо до Китай?

После руснаците били лошите, червени комунисти. Ей, глупаци и лизачи на западноте д-та...Китай е открито комунистическа държава начело с комунистическа партия която направи Китай от НУЛА, 2та на голяма икономика в света! Не че китайците са ми конкретно приятни нито пък споделям техните ценности - каквито и да се те - но фактите сочат че са комунистическа държава която произвежда повече (и има повече производни възможности и капацитет) от целият Запад взети заедно. Американски стартуп фирми в сферата на физически продукти имат в офиси в Китай, защото..тук цитирам от самите американци предприемачи "В САЩ се изгуби ноухау в производството, много е ксъпо и отнема много време. В Китай, ако искаме прототип на продукт в Понеделник, даваме схемата в 9 часа този и ден и късният следобед прототипа е направен и доставен в офиса. В САЩ чакаме седмици и струва значително по скъпо". Западняците си биха шута като си додоха производството на Китай - само защото е по евтино - и с лека загробиха собственото си производство и работни места. А сега се сърдят че Китай има парите и възможностите да им се противопоставят. Ама то е така...лаком ъзг, кръв есре!!!

Не си наясно, драги! Западът е това, което направи днешен Китай да е някаква сила. И особено трябва да благодарят на САЩ, което и правят, де... Ако Западът не беше изнесъл почти цялото си производство в Китай, там отдавна щяха вече да се самоизяждат.

Малко са хората тука които са толкова на ясно по толкова теми колкото аз. Не се фукам..просто толкова знаете, пък аз съм имал късмета (наистина късмет) да съм живял в държави и работел неща които 99.99% от българите не са (военната индустрия, ООН, хежд фондове и други такива). В живота няма извинения и оправдания. Ако за това Китай трябва да благодари на Запада, Запада трябва да благодари на турците за Ренесанса - падането на Костантинопол предизвиква Ренесанса в Италия и от там цяла Европа - САЩ трябва да благодари на ВСВ която им даде здраво рамо за да станат важни и значими и Бил Гейтс трябва да благодари на Питагор за милиардите си. Виждаш ли на къде бия?

ама АКО цапа гащи и мирише така че ))))

Голямо корито - голяма мишена.

Ако китайците дружно пръднат, говедата дружно ще се насерат. Една милиард и четиристотин милионна пръдня, и образувалото се цунами ще затрие коритата на говедата.

и от най-близките им съседи няма да остане и следа,само бояршника ще е вечен:)))))))

Мое само да се надяваш да остане малко гел за пране, че е от първа необходимост за "развития запад"....

Американските самолетоносачи са прекрасни мишени за китайските ДФ-21Д и руските Калибри. Няма защита от тях ...

Къ съ вика, само америкосите не разбраа, че големите корита, освен големи разходи друго не носят със себе си. 2 малки катера с по 8 калибъра са достатъчни да потопят всяко американско корито пък било то кръстено и на алцхаймер! А ся за капак китайците и те бързат да се похвалят, че вмогат да го пуцат в Пасифик оушъна чак от Монголия!

И на шоршошпетнците рязко им се подобри констипацията. Без напъване.

Ама как може сега! Значи американците икат да натоварят 2-3 самолетоносача с демокрация и да им я закарат на собствен ход, а агресорите Китай не искат... Тц тц тц...

Китайците освен пиратки, друго не могат да направят. Най вероятно са предизвикали смях сред американските генерали, които сега от зор заман се правят на ощипани моми.

Ти си го повтаряй това. Може пък накрая сам да си повярваш.

Бий краварската сган!

След 15 години сигурно ще викаш "Бий жълтите!". Ако знаете и вие какво искате ...

Сибирското говедо се произнесе.

вие селски идиоти я биете тази краварска сган вече 70г. и все ви бият където ви побарат но сте свикнали и на бой и на е.....та не се притеснявам за вас особено като ви направиха и сюнетчета та да не се отличавате от арабските си дружки:))))))))

харно че имаме и градски аненцефали обаче

Кво ше търсят американските самолетоносачи до Китай? Ракетата е значи отбранително оръжие, а самолетоносача средство за агресия.

Шах и мат! :))