Ракетата, която изпрати най-важната мисия към Марс (снимки)

Atlas V представлява синтезът на най-добрите руски и американски технологии

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Американците вече не се притесняват и ще ви спрат кранчето с долари. Имат си ПО МОЩНИ двигатели.

НАЧАЛОТО НА КОСМИЧЕСКИТЕ РАКЕТИ Е ОТ ФАУ 2 - ГЕРМАНИЯ! ПОНЯЛ ГОГОВ?

А не може така, само мъски може да ходи до марс- никой друг

Tъпako, Кислород-водородния двигател със затворен цикъл, който бил най- трудния за проектиране ракетен двигател до момента, са успели да го направят само АМЕРИКАНЦИТЕ. Това са двигателите на Совалките - SSME. Руслямците са направили двигател със затворен цикъл на керосин-кислород - РД170 и НК-33. На Мъск двигателите са с отношение тяга-собствено тегло 200, докато руслямските са около 70. Така че на Мъск двигателите на практика са по-ефективни. Най трудният двигател за проектиране е Раптора на Мъск, който е с изцяло затворен цикъл и е на кислород-метан.

BajMihal

Не се хабо приятелю, те за копейки биха дрънкали всякакви небивалици. Идеята е да наводнят коментарите с хвалебствия за рашата. Това е единствената стратегия. Не очаквай логика в коментарите им.

Двигателите на основната степен на Енергия са кислород -водород - затворен цикъл .Не пишете небивалици .И въобще не е вярно това ,че е по сложна система от кислород - керосин ,защото при кислород керосин се достига до изключително висока температура в камерите и точно това е е спряло останалите държави навремето а руснаците са успели да се справят с проблема.

Иб..х ма..му.... Само в форума на дира можеш да намериш толкова много рактени инжИнЬОри. И всичките знаят тайните разработки на руснаците, американците, китайците, та чак и на македонците.

Виц от едно американче което познавах и баща му бачкаше в НАСА: Срещат се НАСА и Роскосмос. "Браво", казва НАСА на Роскосмос "Страхотни постижения. Виждаме че вашите немски учени са били почти толкова добри, колкото бяха и нашите немски учени".

друг виц: колко ли века трябва да минат за да спрат неуките да си повтарят една и съща измислица?

Хауей са се оплакали, че ще се наложи да спрат производството на смартфон защото САЩ вече не им продават чипове и процесори. Ти да видиш,...

ама верно ли чипове и процесори? я прочети пак!

Сбириток на правителствените космически програми. От едните това, от другите онова, ... А пък откога на ракетен двигател му се измерва тягата в конски сили? Това е физически нонсенс.

В Статията има едно невярно твърдение , че РД-170 е най- мощният двигател. Това не е вярно. Най- мощният е Ф1А, който е с 10процента по- мощен от Ф1

Руснаците това, руснаците онова... и накрая махат с кърпички и викат Досвидания на американските ракети. Хлипат в землянките и се наливат с Боряшник. После запяват Калинка мая и се тупат в гърдите как пра-дедите им са победили Германия... без да знаят, че и оръжие и храна им беше дадено от САЩ докато те се укриваха като ИДИЛци окопани в няколко града зад жени и деца.

500 реда за Първа степен, 2 реда за втора степен.. нееее... не си боклук, хич не си.

За да разберете за какъв колосален даунгрейд в сащ иде реч вземете се напънете и прочетете историята на една емблема на инженерна Америка, точно така с главна буква, защото Америка има своите върхове за гордо, за разлика от сега. Прочете историята на TI. Но не от уикито, а истинската им драматична история... Това беше някога Америка. Аре аз ви оставям мишоци и излизам да си направя вечерната разходка по Царя... Онзи, толепа, да хваща кофата като едно време и да събира помия за прасето в Банкя...

Не знам историята им но знам историята на много от продуктите им както и самите продукти. 54/74xx серията я прави не само цял свят но и те самите до ден днешен. Погълнаха Burr-Brown, NSXC i не знам колко още по-незначими - и си работят и до ден днешен. Не врякай поне за неща които нито разбираш нито някога ще имаш 1% от нужния капацитет в главата да разбереш.

NSXC i = NSC и

Не помня кой руснак го каза - След ВСВ през цялото време се пазехме от германски диверсанти, накрая се оказа, че нямаше нито един... Така и сега Путин плаши руснаците със САЩ... Ако толкова искаха, Запада можеше да прати наистина сериозни войски през 1917г. ПСВ Русия я загуби, може да ги смачкат тогава, ако са искали. ВСВ Запада отново помогна много на Русия. След края на Студената война също, както може да се прочете и в тази статия дори. САЩ им изпращаха храни от Рамщайн по ено време. Ходете се занимавайте с нещо по-лесно и приятно.

пилешки гмо "ножки"... Като в България. По едно време дори един с прякор "пилето" ги внасяше контрабандно от сащ през мексико и канада... Няма по-голяма помия от гмо-животните и гмо-растенията...

Дааа, искали са да ги тровят с храна вместо да ги оставят да се избият за няколкото картофа в наличност. Отде ви изравят бе.

па янките и на нас пращаха храна, като помощи още помня мухлясалата им царевица и сухо мляко. То сухото мляко Свинаря и сие го направиха реекспорт за Египет ама нейсе, голяма помощ беше Че и сега много ни помагат.ще ни подаряват на 2 пъти по-висока цена от рашко, петрол, газ обещания и т.н.

До тия с минусите. Върнете се малко назад във времето, прегледайте новите от началото на прехода, порадвайте се на новите F16 дето ги платихме, също като вноските за коли по времето на СОЦа и поне се замислете

Така е който има пари купува най- доброто. Така руснаците през 1994г. за 400 000 000$ продадоха и техн. документация на Як -141. Инжинерите и специалистите отидоха да работят за Локхийт Мартин и резултата е Ф-35.

Не лъжи бе! Не са 400 000 000 а 400 000 000 000 000! А утре може и повече! Не ни свидят нулите!

стига лъга бе. Як няма нищо, ама НИЩО общо с Ф-35. АК47 има повече със автоматите на Шмайзер отколкото Фката с Ягчето.

Хахахаха, Жеков, добър си бе! Ай наздраве, напил си се отрано днес.

тъп , червен русофилистичен боклуко......и какво по-точно са копирали янките от Як-141 ? 1/ ръбатият му , груб силует "сделано с теслата" ли ? Щото,въпреки че са СТЕЛТ, и Ф-22, и Ф-35 не са такива "сандъци" 2/ схемата му с два подемни двигателя,разположени един зад друг зад самата кабина ли ? Щото при Ф-35 е един , и то "студен" 3/ а може би "модерната" му авионика ? 4/ Сетих се ! "Чупещото" се сопло , което ще имат около 7-8 % от всички Ф-35 ( във вариант "Б" ) П.П Аз пък ти казвам , че руснаците са копирали от братя Райт , като са го направили с крила

Клозето-ракетните специалисти на Козяк ги е напекло или не са им платили интернета... Не може да се достигне добрия положителен смехотворен ефект от техните бълнувания... много са малко. Аре бре! Напънете се малко!

Който трябва, се напъва където трябва. За скучаещите остава да се занимават с тролове като тебе... Заради това разделение на труда имаме нови двигатели (един такъв пропътува на собствен ход 150 метра миналата седмица...),. Тези нови мотори ще отидат много по-далеч от тези, качени на ракети с РД-180, че и ще могат да се връщат оттам, понеже горивото се произвежда лесно, за разлика от керосина. Когато братушките покажат първата нова руска, а не съветска разработка в областта на двигателите, тогава ще можеш да си размахваш патката пред всички и да искаш да си ги мерите. Иначе само се правиш на палячо като твоя кумир Рогозин.

Аз съм скучаещият, ти си напъващия се. Да уточним, да не стават инфекции... Не усещаш тънката разлика поради набученото ти в сфинктера дилдо с халапеньо.. Нищо, нищо, ще свикнеш... нали искаш да си парче "инфлуенсър" и "влогър" с прогресивни идеи, бъдещ стипендиант на "америка за вулгария"... Докъ стигнеш до грант... ще цъфнеш като майска роза. Питай асен генов...

Ти не си скучаещ, ти си психично болен. Дир поне върши едно добро дело - подпомага психичното здраве на изперкали идиоти.

Викаш преча ви да "заработвате" насъщния в нета? Така ли? Еми излез да лапаш пи.ки на околовръстното като си гладен бе. Повече пари ще изкараш...

BajMihal

хаха, Щерев... ти от опит говориш явно. Поне сега знаем част от твоите доходи откъде идват. В интерес на истината го подозирах, но ти разсея всякакви съмнения.

Руснаците са толкова тъпи, че компютърът който управлява соплата на ракетата е по-тежък от ракетната площадка и се захранва от осем атомни централи в три съюзни републики. Поради тази причина най-мощната ракета е америкамска.

а па на американските "компютури" пише МАДЕ ИН ЧАЙНА. Тия прасета тоалетна хартия не могат да си произведат сами и я внасят от Канада...

"а па на американските "компютури" пише МАДЕ ИН ЧАЙНА." Така е, прав си. А на софтуера какво пише?

Ти само микросфт ли познаваш? леле, леле, леле...

Според мен, системата им е виновна, умни хора се разждат навсякъде. А и имат много ресурси. Но политически и икономически са 200 години назад. Или 100 - не ми се брои. Та и нас дърпат назад, предвид зависимостите и русофилството.

В съвременния свят едва ли има нещо което да не може да се направи в САЩ, Русия иКитай. Проблемът с въпросните двигатели е в това че към 1990 г с разпада на СССР се оказа че има такива произведени и на склад голямо количество. Колко 100 или повече не помня. Руската космическата програма на практика е прекратена. Американците оценяват двигателите и вместо да произвеждат нови свои такива купуват руските които са подходящи за техните цели. Руснаците ако не ги продадат-пазейки някакви тайни , двигателите ще се саморазрушат от времето, а пари няма -и ги продават на американците на които пък им е по изгодно да купят готови отколкото да правят същите или подобни. Всички са на далавера.

Не глупако, друга е причината специфични двигатели с големи температурни напрежения да не могат да се правят навсякъде! Причината е неравномерното разпределение на полезните изкопаеми по земното кълбо. Конкретно става въпрос точно за характерни сплави на един метал, чиито залежи са много малко на Земята и на всичкото отгоре около 75% от тях се намират в Русия... Заради това американците искат да сложат ръка на Сибир. От ПСВ още си мечтаят за това. Заради това и се подхилкват доволно руснаците на муск. Той е "колонката за точене" на НАСА. Транзитна гара на специални товари. Днес го има, утре го няма...

Да бе! Защото американците искад да сложат ръка на Сибир, заради това ги спасиха, след падането на СССР! Спасиха ги и през първата и втората световни войни! Хващате се на руската пропаганда, като шарани!

"Заради това американците искат да сложат ръка на Сибир. От ПСВ още си мечтаят за това." Защото янките още от ПСВ са искали да строят ракетни двигатели ли бе, глупак малоумен?

ИСКАД я! А са им "помогнали", колкото "помогнаха" и на нас - с един кораб мухлясала царевица, за която трябваше да платим 200К долара, за да я обезвредим и да почистим кораба им... американец никога и на никого не помага! Първо правило в дипломатическите отношения.

Към drkskwlkr За да сложат ръка на природните богатвства бе малоумник. Започнали са интензивно изграждане на релсови пътища. Стоманата е първото, което не им е достигала... Къде ви намират такива тъпоъгълници... бахти простака рейш ли...

Разбираемо е че ТО те е напънало отвътре, само дето от писането ти не разбрахме сега руските или американските двигатели са по добри-разбрахме защо-специалните метали...... Леля Стефка ме научи че "Да наречеш някого глупак, трябва да си поне три пъти по глупав от него"-права е била жената.

Умнико, стомана се прави от желязо и въглерод. Кое не им достига на САЩ? Има и други стомани, включващи редки елементи, за да се подобрят някои качества. Но това ги прави много скъпи. Кой ще прави релсови пътища с тях?

ако някой се сети нещо измислеано, и направено от русский мужик, с русийски материали и инструменти и ми го съобщи какво е това нещо, му изпращам 100 лв. до поискване където каже!

Можеш да се застреляш!

100 лв. си ги наври в задния вход.

Ако почнеш да даваш по 100 кинта за всяко нещо измислено и направено от руснаци, ще фалираш след половин час...Нека само ти припомня едно нещо - хей този експериментален термоядрен реактор, дето се прави във Франция, е по руска идея. Първият такъв, под името Токамак, заработва с бившия СССР още през 60-те години, когато никой на запад не е имал и хабер какво представлява...В последствие, след дълги молби, го дават и на американците и на други желаещи да разработват термоядрени реактори...А какво ще кажеш за ракетните двигатели дето са в тази ракета? Такааа, до тук 200 йинта!

тъъъъй! знаехси че няма! няма и да има! россияните са по зле и от ескимосите! а русолюбците са още по зле и от россияните!

Въртите, сучете, само и само за Русия да се говори!!! Купили САЩ двигатели за първата степен, много важно! САЩ имат сума апарати из Слънчевата система! Ако ще напишете 5 статии за руските двигатели, трябва да напишете поне 1 000 за мисиите на САЩ! И дори когато САЩ си имат вече техни двигатели, пак само за РД 180 пишете! Мислите си, че не си личи ли? Ако се чете само Дир, наистина ще останете с впечатление, че Русия е 50% от това, което се случва по света! А реално тя е 1%!

рубашките онзи ден изобретиха безшумен автомат! може и да не вярвате, ама дир. бг ни го съобщи на следващия ден россияните изобретиха ваксина, лекарство и профилактика за ковид -19 може да не вярвате, ама дир. бг ни го съобщи! днес вече ракетата на наса, дето лети към марс, е ....рожба на най добрите руски и американски технологии! а утре....ехх, само да дойде утре, най напредналите российски технологии, събрани в инновационен центр "сколково" вече са осъществири поредния перерив - безшумна натовалня! колкото и да млатиш по нея, с колкото и голям молоток да е, не се чува нищо! нищичко! само пропагандата по перви канал ще се чува гръмко за товма откритие епохално!

Ти смятай само!? Да са имали такава мощна ракета преди 60 години и да са ходили с нея до Луната... И горе да качвали роувъри и куп още други неща... И 50 години по-късно да нямат дори един двигател останал от тази велика ракета?.... Ти мани, че нямат нищо от тая ракета, освен един картонено-плексигласов макет в мащаб 30:1... Ами нямат и инженерната документация!!! Ни на ракетата ни на двигателя... И не могат да построят нищо, ами купуват руски двигатели!? Това, ако не е яка опашата лъжа, че са се качвали горе и са напускали Земята, ако не е това, то тогава остава да бъде КОЛОСАЛЕН ТЕХНОЛОГИЧЕН ДАУНГРЕЙД (както е модерно да се казва сега) или на простоцарски казано ТЕХНОЛОГИЧЕН РАЗПАД И ЗАГУБА НА ТЕХНИЧЕСКИ УМЕНИЯ! Ало, тролерастите, изберете сами.

Предупредих те преди малко, че пак ще се олигавиш и тоя път ще те оставят непочистен да си гниеш в хосписа. Наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър все закъсал, какво да те прави човек....

а мъск качва товари в космоса на цена 1000$ за килограм! твоя мозък ще го прати за ...450 $

10:39 01.08.2015 , 1527 преглеждания Увеличи текстаНамали текста 100 години след построяването на първия български самолет от именития конструктор Асен Йорданов, в страната ни отново ЩЕ се произвеждат самолети. Фирмата ACS ЩЕ създаде модел SKYLEADER 600, който ЩЕ се сглобява в завода ТЕРЕМ-Летец в столичния квартал „Враждебна“.

Наемаме клавифициран персонал учени от Факултета до Суходол!

Както се вижда не само хората но и създадените от тях добри неща намират признание на запад, не по феодалните страни. Очевидно много добър двигател конструиран в Русия се ползва.... на запад. Дано дойде денят на умеещите да не искат да бягат на запад за да намерят успех. Тия хора дето са направили такъв двигател на времето просто не са имали опцията да избягат, оградите по границите - и в БГ -= бяха с наклон горе навътре.

На Мъски простотията е на керосин- кислород с отворен цикъл. Кислород- водородния двигател със затворен цикъл до сега само руснаците са успели да го направят. Това е най- трудния за проектиране ракетен двигател до момента.

ъхъ! затова мъск е в космоса, а рогозин обещава че россия ще иде! някога

Хората се отказаха от совалките, защото е сложно и скъпо. Вече модата е на простите решения, тъй като са по-евтини и надеждни.

Толкова си може мъскича. Той разчита повече на пропаганда и малоумните бг меки китки правят по една полюция за него всяка нощ :)

Tъпako, Кислород- водородния двигател със затворен цикъл до са успели да го направят само АМЕРИКАНЦИТЕ. Това са двигателите на Совалките - SSME. Руслямците са направили двигател със затворен цикъл на керосин- кислород - РД170 и НК-33. На Мъск двигателите са с отношение тяга-собствено тегло 200, докато руслямските са около 70. Така че на Мъск двигателите на практика са по-ефективни.

Путинските информационни средства накараха милиони хора да вярват, че за ракетите Атлас-5 американците купуват „руски“ двигатели РД-180, защото не можели да си ги направят. Истината е, че двигателят е американски и правата върху него са на General Dynamics и съдружната й Pratt & Whitney, а се сглобява в Русия, върху шаси на съветски двигател РД-170. Руснаците не могат да използват или продават на други двигателите, защото ключовите елементи в тях са американски патенти: US Patent 6244041, US Patent 6226980, US Patent 6442931… Управляващата автоматика и механика са американски разработки, собственост на Lockheed Martin. Руснаците се опитаха да направят руски аналог, без американските патенти и разработки, РД-180В и… не можаха! Пълен провал! Затова няма руска ракета с този двигател. Заради наложените санкции, производството се прекратява и двигателят ще бъде заменен с чисто американски. Дотогава за Атлас ще се използват и последните заявени 18 броя РД-180. Защо се правеше от руснаците? Защото през 1995 година НПО Енергомаш печели търга на General Dynamics с цена, в пъти, по-малка от тази на конкурентите: гладни, бедни и безработни са били.

споко селски , ША ги умориш руснаците от смях.По добре си изпий белината и си поркай ракията.Ясно ти е написано че САЩ ползват руски технологии и съвместни програми.А днес САЩ са Зимбабве с фондова борса.

Да бе, как не се се сетих, че са Зимбабве! Някаква друга умнотия искаш ли да кажеш, преди санитарите да ви приберат по стаите?

всички американски разработки са на хартия и пожелателни.Нищо реално нямат.Само кражби.

сега наибан- у гъзан- изпосран, започна да дращи с това име-РосТролНадзор

Първият патент , който цитираш е на колектив от следните лица: Inventor: Alexandr Alexandrovich VasinStanislav Dmitrievich KamenskyBoris Ivanovich KatorginAlexei Ivanovich KolesnikovViktor Petrovich NosovAnatoly Ivanovich StavrulovVladimir Vladimirovich FedorovVladimir Konstantinovich Chvanov Не виждам американци в екипа. С другите номера на патенти е същото положение.

Това е патента за РД-170, доколкото виждам, регистриран и в САЩ.

Нали това ти се обяснява, че са регистрирали американците патентите в Щатите, за да не могат руснаците да ги използват за производство на двигатели за други клиенти.

РД-180 започва като разработка 1990г. по времето на СССР и няма нищо общо с американците. Руснаците печелят търг. Американците получават правото на ползване. Сигурно в двигателите американците не участват и с една гайка!

Руска ракета с този двигател или "аналога" му без американските патенти РД-180Б?

Няма нищо химически- ракетно , което да е по- мощно от Н- О горивото. Но е технологически трудно за работа с него.

С други думи американците са правили благотворителност. Давали са работа на руснаците за да не се разпаднат съвсем и да им избягат учените в Корея и Китай.........

С други думи никъде не с ходили. Фон Браун умря преждевременно. Иначе наистина е бил велик визионер, не като муск.

Не се засилвай, пак ще се олигавиш. На лелите в хосписа ще им писне и ще те оставят непочистен.

Т34

американците да целуват ръка !

А защо се отказаха да използват другата супер-дупер ракета "Фалкон Фейки" на Илончо?

Именно, защото е фейков бидон.

Което значи че мисията до Марс не е краварска, а руска. Така че соросоидитите да не ми се хвалят с тяхната НАСА, ако не беше Рогозин и Роскосмос никога нямаше да има роувър на Марс. Да целуват ръка на Путин и на Рогозин.

Позитанската разпоретина АК-47 включи всичките си 2 мозъчни клетки, за да напише тази впечатляваща простотия. Кажи ма, курво умряла партизанска, обрязан ли му е на Азер Меликов, или му вадиш мъхчета от препуциума с езиче? Докладвай, позитанска анална феичке, обсебена от еврогейове, кончити и кравари.

По твоята логика, МКС е изцяло американска, понеже е вдигната от совалките? Виждаш ли, колко ти е плоско мозъчето?

Ето ти още един факт (по твоята логика): На жената купухме Пежо, но двигателя е произведен от БМВ. Значи жената кара немска кола! Яко, а? :)))

толкова обилнозахаросана статия трудно може да се намери! ссср е мъртъв! не защото някой го е застрелял! мъртъв е, защото връх взеха рукожопите като рогозин! а наса си е наса! щатите също си са щати!

айде бегом в щатите под моста в кашона. такива тъпаци като тебе само под моста у щатите стигате.

скоро и говедария ще е мъртва. При този расизъм няма да изкарат дълго.

нтова е много лошо, ако се случи! около 3-4 000 000 руские, и то най кадърните ще загинат мърцина! или ще трямва да се местят отново, този път в германия! не че и в германия са малко де!

Галерията от снимки е много приятна за окото. Само едно нещо коригирайте, РД-180 работи на керосин и течен кислород, не на водород и кислород.

И всичко това - само за да се стигне до горните слоеве на атмосферата (ниска земна орбита). Толкова важно е. А ако можеше човек да полети и по-нататък, в реалния Космос, до Луната и т.н. - помислете колко трилиони долари и усилия щяха да се хвърлят. Но не може. Никой досега не е напускал Земята, колкото и да им се иска.

е тия на Марс отиват, какво не ти харесва :)

отиват на майната си....

Дежурният руски идиот коментатор на космическите новини :))) Няма ли отпуска за тебе бе, малоумник? Или осмирителна риза! :))))

Гогов, ти излекува ли си гъбичките бе?

аман с тая евтина пропаганда, едва ли не ако не са били тия двигатели нямаше да има мисия до Марс. смешни ставате с тия глупости. съвсем скоро ще ги сменят с новите BE-4 на Blue Origin, и тази повод за гордост ще приключи. Не може да се стои на лаврите от 1950та година до безкрай...

Що бе, ти познаваш ли Нютон? Чувал ли си за него и неговите закони? Че били ги нарекли и ОСНОВНИ ЗАКОНИ и ГИ НОМЕРИРАЛИ ДАЖЕ! Неговите лаври откога са? Тъпанар небесен...

_stankow

Като изстрелваха всички викаха - деба тъпите руснаци, един апарат не могат да изстрелят към Марс, глей янките кво правят ! След 2 седмици (когато никой няма да обърне внимание) - ама той двигателят е руски. Ми що не го казахте тогава, при изстрелването !?

е така има дважди повод за плюене, стар похват :)

Ми щот двигателя НЕ Е БАШ РУСКИ . Проектиран е от НАСА. Обявили са конкурс за изработката му и рашките го спечелват с ниската си цена . Това е с две думи историята на " руския" РД180. Само за пояснения на русофилите - то и айфоня се прави по поръчка в китай, ама това прави ли го китайски телефон ???

Къде е найлон муск в цялята работа? Уж юник ракети, уж смел визионер който щеше да лети 2021 до Марс... Къде се покри южноафриканското маймуне?

_stankow

Той с ровъри и хеликоптери не се занимва, той направо ще изстреля Тесла на Марс :)

Щерев, ами там си е Мъск... тихичко си изтрелва по 20+ ракети всяка година, че и кацат обратно... а точно миналата седмица беше и първият успешен тест на прототипът космочиески кораб за полети до Луната и Марс - Starship SN5. Стъпка по стъпка ще стигне той дотам, ти не му бери гайлето :)

Инш Аллах! А дано! Надайте се. В него ви е спасението...

Дано да не открие същите дебелогъзи животни като в Америка. Милиарди се хвърлят на вятъра а в същото време милиони деца по света си лягат гладни. И в самите Русия било то или в Америка куп мизеруващи, необразовани без ьъби, бездомни зле облечени о тн хора. Аз ме бих си пострпил хубава къща в ромски или беден квартал. Обаче за шепата хора които дърпат конците в света, това е успех и демокрация.

Ех че хубаво се харчат чуждите пари... Я кажи ни сега, ти колко гладни деца нахрани, от заплатата си? Или твоите пари ти свидят?

А Путин, той какво прави по въпроса? Или може би новите танкове Т-800 или хипер-мега-звуковите ракети, с които се хвалят, нещо помагат за глада в африка? А вие защо биете негрите?

който е гладен, взима раницата и идва в германия да става ракетен инженер

Американците от изобретатели се превърнаха в асемблатори

_stankow

Направо взеха хляба на китайците с асемблирането :)