Ракетата "Союз" излетя успешно с космонавти на борда

Това е първият пилотиран полет след инцидента от октомври

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Космическото такси държи едва 12% от космическия пазар и Роскосмос трябва да се насочи към превоза на товари, за да е конкурентноспособен, когато НАСА се насочи към Марс. За тази цел разработва т.нар. Атомен тласкач.

с който ще превозва цели 3 атома.

Отличен коментар, Щерев, Канадеца и опикания Майор -пътуват, олеее !

Кой друг качва хора в космоса? Китай май имаха опит вече отдавна до тяхната станция Тиенгун, която падна после. Но реално след като единствено руснаците качват хора в космоса, кой им е конкурент? САЩ май не качват хора от случилото се със совалката Колумбия на 1 февруари 2003 г. Или някъде месец по-късно спират полетите. Тоест не пращат хора в космоса от 15 години и няколко месеца. Техни загинали космонавти са 17, а на СССР са 4. СССР има други големи загуби при тестове на ракети.

САЩ не качват хора, защото им е по-евтино да си купуват местата в руските ракети от ... Boeing. В момента в който местата свършат, САЩ ще си качват хората сами. А какво ще прави руското такси? Ами ще се надява нещо в НАСА да се обърка и да ги повикат отново.

България е ШЕСТАТА космическа страна. А СДС развали мемориала на космонавтите в моят град. А КАЖЕТЕ , че през 1989 год не дойдоха на власт царвулани!

А пък афганидтанците са десетата ако не знаеш! Рашите просто ни качиха и ни повозиха - да се радват децата!

Ако не беше българския космонавт Георги Иванов, да спаси мисията и руския си колега, щяхме да сме от страните неуспели да стигнат Космоса.

Имало повреда в единият двигател. На нашят Георги Иванов пулса му бил 72, а се дигнал най-много на 74. Брояха го най-спокойният космонавт. Иначе го били прекръстили, че истенското му име Какалов звучи зле на руски. ;)

Тогава руския партньор - Рукавищников се панира и изпада в истерия. Наложило се е Иванов да му бие тупаница, че да го освести. После за официалните новини го обявиха за "припаднал" и Иванов сам се е справил с проблема.

А пък "българския" спътник България-1300, живя година и половина преди да прегрее и руските военни да го изключат тотално.

какво значи космическа страна? Това че си се повозил в космоса или това че си разработил технология с която да ходиш в космоса. Просто питам дали сме иноватори или пътници. А можеш ли да кажеш какво са правили нашите космонафти там... ей така... освен това което продуцираш ти в кенефа. Интересно ми е дали знаеш или ще бегаш към гадната википедия да се информираш.

А бре, чичо Сам, що не изпраща хора в Космоса?

Праща, но преди това плаща авансово и пуска молба до Владимир Светлоносеца за дно място на руската ракета...

за Владко бакшиша ли говориш. оня дето върти геврека да си изкара хляба и нищо друго не прави на МКС?

чакат руснаците да ги настигнат по бройка че са качили два пъти повече хора в космоса от тях. панимаеш?

Долнопробните тролове, в момента онлайн тече видео за скачването на носителя с МКС. Гледайте, завиждайте и се пукайте от яд!

Ватният батутен космос е като "тука има , тука нема" - никога не се знае дали боклука ще излети. Повечето ватни ракети и кораби стигат най-далеч до дъното на Тихия океан.

Леко, че с твойто кръвно... Земи едно от сините.

Още няколко пъти ще изстрелят астронавти и SpaceX ще ги измести и от тази работа. За РОСКОМИКС остава да забавлява родния тролетариат с анимации за великите руски оружия :)))))

Ти май злобееш. Личи си колко имаш под шапката . И въобще колко си далеч от тези неща. Позвай си фесбука и не се занимавай с неща дето са технологии за много години пред теб .

Роскосмос може да бъде достоен конкурент на Space X.

Тези от боряшник съвсем изперкаха. Защо излитат по рано, За да не хванат студовете като излизат извън станцията? пък и на следователи ще се правят. Шерлокхолмзовци.

Важното е, че си доволен от себе си. Пък, че си прост...

Шерлок ХолмС, а не ХолмЗ се пише!

Като сме на космическа тема, как така никой не погледна обратната страна на Луната. Или им казаха да не си пъхат носа ( ракетите) където не им е работа.

Много отдавна има снимки от обратната страна на Луната. От има-няма едни 60 години. Това, че ти не си чувал или не знаеш, но пък пишеш глупости... абе прави те да изглеждаш като глупак. Проверявай друг път.

Русия е велика и това е поредното доказателство. Докато нашите по-кадърни славянски братя изстрелват хора и ракети в Космоса, летят до други звезди и планети, то краварите си снимат клипчета в Холивуд как ужа пращат роботи на Марс. Ех меяти меяти

мечтай си. САЩ са качили 2х повече хора на МКС. Руснаците още не могат да ги стигнат. А МКС е на разстояние ЮСофия-Русие... за Луната руснаците сами си признаха, че няма как да го нарправят и не е същото като да отидеш до МКС.

Руснаците дето продължават ЕДИНСТВЕНИ на този етап да качват горе хора си били... признали, че не могат да пратят безпроблемно и безопасно хора да Луната, па краваросите дето чакат да се освободи място, че да ги качат и тях горе били ходили до Луната... някога... миналото хилядолетие... нееднократно при това!? Смятай какви опашати лъжи на фльонга и на търкальонга са пръскали по целия свят! Но един ден, когато горе обходят всяко лунно кътче на човечеството ще му стане ясно какви лъжци са били тези неблагодарни и алчни кравароси! Надявам се дотогава фащ да са изчезнали като страна.

толкова си чел новините. Пък ако краварите не бяха стъпвали там ТАСС първа щеше да се разграчи особенно в студената война. Да а ма не. Стояха в ъгъла като посрани вестникарчета. щото 6 пъти гледаха с телескопите мисиите и 6 пъти стискаха палци, а разузнаването им 6 пъти им докладва за уиспешните мисии...и за това си мълчаха. Или ще ми кажеш че рашките са нямали достатъчно добри телескопи да следят това и че разузнаването им е била гола вода????? Руската Википедия го пише дори. В учебниците им е... ама глупаци като тебе си живеят с мечтите другите да не са по-добри от тях.

На какво се радват: УСПЯЛИ да изтрелят кораб!

Успешна мисия !

Найлон муск нервно пуши трева зад ъгъла.

Ракетата на твърдо гориво ли е?

Научи какво е твърдо гориво. Щатското за предни ракети бе от примерно 21 химикала, от които основното за горене е алуминий. Руснаците обаче предпочитат течното поне за ядрени ракети, защото са по-бързи и маневрени. На твърдото гориво май и не може да се изключи горенето. Но е по-дълготрайно, а течното за това е проблем.

черни новини на черен фон, Ко прайм ся?

Дедо Йоцо, американските ракети отдавна са екологично чисти.Може да се каже-най-екологичните.Защото не летят.Но за дядо Йоцо това е нормално.Гледа ракетите, както на времето трена през дефилето.

Американските ракети са два пъти повече от руските ракети. Но наистина са многократно по-екологично чисти от руските каращи на гептил.

Ейй и ракетен инженер стана. Я дай да видим сравнение от достоверни източници. Дай и протокол на еколозите. Що седите да се дрънкате за работи, които въобще не са ви за акъла... Ракета сте виждали само по медиите, но пък енергично и категорично спорите, сякаш единия е в роскосмос, другият в НАСА...

Отдавне те подозирам, че си руски шпионин. Само руснаците му викат Гептил, на български е Хептил...

Аве гурбетдобитък тез дни писаха, че турския пАток като ти влезнел у заднио двор, и ставал български. Чудеса!!!мбухахаха

Като заговорихте за въглища и огняри, погледнете какъв и колко дим изхвърля руската ракета и колко - американските. Май фините прахови частици са в повече при американските?

ти да не си въглищаря на руската? Откъде имаш информация за кюмюра?

До неотдавна, най-големият замърсител на планетата бе САЩ. После ги настигнаха Китай и Индия. Не случайно Тръмп се противопоставя на споразуменията за ограничаване на замърсяванията.

Ко стаа ве? Нали имаше санкции?! Тия смотани канадци и американци докага ще пълнят гушата на руснаците? Ние 1бидон газ не трябва да купуваме от тях, а тия са се разпищолили и се возят като пияни абитюренти нагоре-надолу из космоса!?

с/у кого и от кого са санкциите бе келеш тролски. Да се радват бакшишите руснаци че вземат някой леФ, че съвсем им се скапа икономиката.

Нали? Щото ако руснаците бяха отказали да ги возят тия щяха да се качат пеш горе... Напук на руснаците, да покажат че не са тяхната возия. Абе къде ви подбират толкова прости бе?! И спезциален курс ли преминавате да се заоблите или само ви рендосват пърдялниците да квичите на фалцет еднакво?

Доколкото помня НАСА молеше правителството да ги изключат от санкциите, бе руснаците. Също и армията за хеликоптерите, които купиха да ползват във Афганистан. Що тъй, не знам, нали руското било скапано... Всички си гледат интереса, само наш Ганьо категоричен - или Русия, или САЩ...

на кого са я кръстили "Союз"?

На СССР. Тогава е създадена.

Изпращането на космическа сонда до Марс е събитие.Но за да се изпрати човек на Марс са необходими много и различни мероприятия.Основното от тях е дълговременното пребиваване на човек в безтегловност и произтичащите от това психологически и физиологични промени.А тези неща се решават именно с пребиваването на хората в МКС. Искам да припомня на някои от драскачите, че това на практика е орбитална станция от трето поколение, дошла да смени предхождащите я Салют и МИР.Точно МКС идва да покаже, че Космоса не трябва да бъде сфера на противопоставяне и надпревара, а на сътрудничество между държавите.Много от проблемите, с които сега се сблъскват астронавти и космонавти бяха решени на предходните две станции ( отново визирам дългосрочното пребиваване на хора в безтегловност).Разбира се, убеден съм, че на международната станция тези достижения се надграждат и това категорично ще даде тласък ня бъдещото развитие на космонавтиката като цяло и достигането на други планети в частност.В този смисъл сондата на Марс може да се разглежда като част от бъдещата мисия на хора към тази планета.Като прибавим и работата върху нови космически двигател(визирам тези с ядрено гориво, които ще съкратят времето за пътуване от няколко месеца на няколко седмици), то мисията до Марс скоро ще се осъществи.Със съвместните усилия на земляните, а не на отделните нации.

Най-после един умен коментар. Поклон.

Има ли редактори?! Баконур, кандският - все нови думи в българския език?!

Няма и не е само в този раздел...

PEYTSCH

Еее, браво, най-после с ракетка на братския „Съюз“....

Ти, брат'чед, изглежда си проспал последното десетилетие?

Този път се получи. Когато са сглобявали ракетата никой не е бил къркан, а и попът ръсещ комплекса със светана вода е казал молитвите правилно.

Нищо не пишат за профзадълженията на останалите космонаФти. Кой от тях е огнярят? Нали, според полезните идиоти, руските ракети летят с донбаски въглища. Сега трябва да омаловажават постиженията им с други аргументи, за да не "излизат" никога от първобитната си дупка, понеже в Сибир няма палми, от които да слязат скоро. Нали така?!

ами разкажи ти. давай.

защото притеснението как и кога ще се връща екипажа от ВКС беше налице.

Какво е това ВКС? Да не бъркаш с Висшия Касационен Съд? Нищо чудно, че у нас по-важни са гербавите съдилища от Международната Космическа Станция МКС ! Нищо чудно!

Ако имаше инцидент с американската бангия , най-рано след 2 години щеше да е следващия полет. Руснаците са много по-напред в космонавтиката!

да бе верно че стъпиха с апарат преди неколко дена на марс. абе важно е да си верва човек тва е

Марсианците ли ти звъннаха да ти кажат?

Едно е да изпратиш космически апарат, тежащ тонове, който трябва да се скачи с точност от няколко сантиметра с движеща се с огромна скорост космическа станция, съвсем друго е да приземиш някъде на Марс с точност от няколко километра много по-малък и лек апарат. Това глупав и неук човек няма как са го разбере.

Казваш значи, хората нацелват някъде в посока Марс ракетата, и където падне марсохода, там ще изследва... Верно, много тъпи парчета сте това, троловете...

Троловете говорят за тролове. Човече, кога си видял предварително да се обяват координатите, на които ще кацне марсохода и после къде точно е кацнал. За разлика от това се вижда дали се е скачил космическия апарат със МКК, когато космонавтите са на борда и.

stankow

Как може да се сравнява пилотиран полет, животът на 3-ма души с една изследователска сонда !? Много по-отговорно е !

Я путлерастките тъпаци нещо се отварят. До МКС са пътували американски, европейски, японски кораби и нямат проблем с нацелването на станцията, още повече че относителната скорост е съвсем малка, но очевадно тъпака това не го знае. Но било лесно да се прати апарат на Марс, затова руснаците разбиха десетина, а единствените с успешни примарсявания са САЩ. Апарата се приземи на точно предварително определено място, но тъпака си мисли, че примарсяването е където му падне на апарата, важното е да уцели Марс. Нищо че Марс се движи със 93 600 км/час на няколко десетки милиона километра. Това било къде, къде по-лесно от нацелването на МКС летяща със скорост 27 000 км/час на 400 км. Много по-малкия и лек апарат всъщност е с тегло колкото консервната кутия Съюз.

Кононенко отива да извърши първия арест в космоса - на истеричната американска вандалка, на чиято сметка впрочем се води и запушването на тоалетната в техния отсек.

Петдесет години след като човечеството е "стъпило" на луната, все още за световна новина се смята изстрелването на обикновена ракета до една обща станция на не особено висока орбита. Менкат си кенефите вътре и си гостуват докато запушват дупките с епоксидна смола. Освен това две космически сили, две космически държави се возят на такси за да се качат до тази станция. Нямат собствено оборудване пригодно за това. Интересна по своята реалност деградация.

Че кой е стъпвал на Луната?! Филмите не се броят ...

Нито един руснак не е стъпвал.

Интересно , около 500 кг ЛУННИ СКАЛИ ти ли ги донесе?

Бря!

Ега ти майтапа. Технологичният запад не може да качи космонавт до МКС. Заспалата Русия ги вози. На къде върви света незнам.

технологичния запад е качил 2х повече хора на МКС отколкото Русия.

Кога последно? Че то май без руснаците и МКС нямаше да съществува. Все пак е правен основно от опита с станция Мир. А САЩ само купува модули, основно от италианците, но и от руснаците и още някой. Но най-големите са си все руски.

Има ли значение кога последно след като руснаците от години го правят и още не могат да ги настигнат по бройка... що ли?

правен с опита на станцията Мир друг път. над 50% са модули на САЩ, 75% са собственост НА Сащ. Руснаците имат само товарни модули и модули за скачване и една изследователска станция качена преди 2-3 години. САмо оранжериите са повече и по тежки итколкото всичко качено от Русия горе. Хайде малко да се пообразоваш и тогава да тролиш.

Почти всички модули на САЩ са КУПЕНИ от САЩ. Но те не са техни производители. Примерно 5 бяха италиански. Поне 1 купен от Русия. Щи ти ги извадя купените от САЩ модули: Заря - Русия; Harmony - Италия. Columbus - Италия, купен съвместно с ЕКА; Kibo Japanese Experiment Module Pressurized Module - откупен частично от Япония; Tranquility - Италия; Cupola - Италия; Permanent Multipurpose Module - Италия; Чисто американски са само: Unity Module; Destiny Laboratory Module; Quest airlock; Сумарно около 32 200 кг. Само два от модулите произведени от Русия са над 19 000кг. по отделно.

Ако се наложи мобилизация на НАТО, заради Украйна, на чия страна в конфликта ще сте? Русия Гласа: 108 4.76% НАТО (Украйна) Гласа: 2141 94.32% Нямам мнение Гласа: 21 0.93%

анкета във форума, който даде минус на анектата на калъп.. НАТО му е през оная работа..

ко рече : за нато/ украйна 2141 гласа -ама това да не бройките от от родилното в Столипиново бе.Кой луд идиот ще застане на страната на спуканият катун НАТО ? освен соломо паси,илян василев-баровеца и иво миндеж.Само те и то само по документи .При сблъсък 1:1 отиват и те на другата страна и то ВЕДНАГА.

Отиват, заедно с оркестъра... ;-)

анкета на УНИАН, така кажи.

Много ми е интересно, как ще гласуват Белата Златка, Винкела и Тумбак Воевода в тая анкета?!?!?!

В Костинброд ли се проведе анкетата?

Костинброд, Карлуково, 4-ти километър... ;-)

Да си я заврат някъде и анкетата и резултатите. Аман от западни простотии и провокации.

В кое кафене в Ивано-Франковск проведохте тази анкета?

Анкетат е изначално погрешна, НАТО не е с Украина, защото отказа да изпрати повече кораби в Черно море.

Да, ще отида да се бия срещу руснаците заради украинските нещастници, как ли пък не. 99% от българите няма да го направят!

Искам да видя тези 2141 на плаца с мешки. То да кликаш с мишката не е като да идеш срещу руснака.

Това пък от къде го извади? Дай линк да се посмеем! ;)

Казва си човека "калъп"...

Браво! .. Поздравления за работата на всички участващи в изпълнението на тези сложни мисии. Дано инцидентите за напред да са изключителна рядкост.