Ракетният Брекзит на англичаните

Великобритания е единствената страна, създала своя ракета и прекратила програмата след първия успешен полет

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кво да коментираш?

Ами "съюзници" - кво да ги праиш ;)

ЗАЩО ПОДЦЕНЯВАТЕ ИМПЕРИЯТА НАД КОЯТО СЛЪНЦЕТО НИКОГА НЕ Е ЗАЛЯЗВАЛО?! Защо им е да изстрелват ракети , когато е по удобно да знаят какъв е крайният резултат от това което правят другите. Има нещо което е по съществено. То е свързано с познанието за Космоса и най вече с т.н. ДОЛНА ЗЕМЯ , за която малко се говори и пише. Съществуването на ЗЕМЯТА на паралелен на нас свят и по развита от нашата ЦИВИЛИЗАЦИЯ е нещо което се знае от малко и дори не се коментира. КРАЛИЦАТА е напълно наясно с това познание. НЕКА НА ЗАБРАВЯМЕ , ЧЕ В ПРОТЕСТАНСТВОТО ТЯ ИЗПЪЛНЯВА РОЛЯТА НА ПАПАТА И КАТО ТАКАВА Е МНГО ПО НАПРЕД В ПОЗНАНИЕТО ОТКОЛКОТО ДРУГИТЕ ЛИТНАЛИ КЪМ НЕБЕТО ИКАРОВЦИ.

Наясно ще е ,те си имат достъп до космически флот защо са им примитивни ракети...да не забравяме,че кралицата и съдружие не са точно хора.

Нещо "звездите ми го говорят", А?

приятелю кога ще спрете да слагте парите на първо място и не само да гледате преките разходи 1. С космическа програма имаш развитие на най-високите технологии възможни 2. Тези технологии после могат да постъват в други сфери на живота. 3.Създаваш изключително развито образование в точните науки., материалознанието ит. 4. С програма за космоса си независим сам. Затова сега UK няма никакава ракетна програма за разлика от Русия,САЩ,Индия,Китай,Франция .....

Пийте си хапчетата и живейте спокойно! Към по-долу коментиращите. Забрави ли сте си хапчетата, всичките! Що за простотии ви хрумват в селските мозъци бе хора?

Добре са блъфирали от НАСА

Направили са своя стратегически избор при офертата за само... ааа.. грешка - ракета! Дали историята има пука ?

Явно същият е стила и на сегашната схема за Брекзит. Американците им обещаха свободна търговия, ако напуснат ЕС. И като излязат от ЕС набързо ще си оттеглят офертата.

Всъщност Великоритания е част от ЕКА. Още през 1958 г. държавите от ЕС започват да работят заедно, защото знаят, че това е твърде скъпа дейност. Великоритания като част от създадената през 1964 г ELDO работи по европейската тристепенна ракета Европа-1, чиято първа степен е като тази на Блек Ароу като изстрелването на ракетата се извършва от Умера, Австралия. По-късно се решава да се премести на екватора във Френска Гвиана. Великобритания има финансови проблеми и напуска проекта Европа-1 по същото време, в което се отказва и от Блек Ароу. Малко след това се отказват и Франция и Германия, а през 1973 г. Франция, Германия и Великобритания се договарят за проекта Ариана. Блек Ароу е изоставен заради високата цена и заради работата в ЕКА, което обезсмисля самостоятелен проект.

Това е нагла лъжа. САЩ не са обещавали свободна търговия, ако напуснат ЕС.

Ако това, което е написано в тая статия е вярно - много българска тая работа. Като американските тец-ове например.

Първата ракета на Влеикобритание не е ли Анди Мъри?

То и сега е същото. САЩ ги подмамиха да излязат от ЕС и че след това ще сключат много "изгодни" договори с тях, щото са им много стратегически съюзник, само дето не уточниха за кого ще са много изгодни договорите. Англетата ще го разберат след като напуснат ЕС, но вече няма да имат връщане назад.

Тотални глупости. Северна Корея като изстрелва ракети, какво и е по-добрето? Великобритания е част от ЕКА и работи по проектите на ЕК и по ракетата Ариана и има ракетна програма. И да, над 200 нововъведения от ЕК има в живота на хората. От Роскосмос какво обаче е дошло в другите сфери на живота? Или от Индийски, Ирански, Севернокорейските космически "постижения". А Великобритания има всякакви ракети, като Sea Eagle, Sea Skua и т.н.

Янките са шарили пари на британеца да пробута законопрокта и са затворили собственото производство. Тая схема е известна отдавна - вижте Козлодуй

Според някои източници е можела да изведе не 500 кг, а 135 кг., но пак си е постижение.

Хак да им е ....

Абе путлерастите непрекъснато искате Великобритания да напусне ЕС, ама сега ревете че напускала защото била подмамена. Кой и с какво я е подмамил? Освен руслямските агенти тип Н.Фараж и Борис Джонсън, друг никой не ги е подмамвал да напуснат, напротив САЩ на всички нива твърдят, че е най-добре Великобритания да остане в ЕС.

така става то: език пускаш, куй ти се връща...

Защо им е космическа програма? Англичаните по принцип пътуват между звездите или в сини полицейски кабинки или на автостоп само по домашен халат и хавлия...

твърдото гориво да не на въглища ?

същата история е и с нашите ф16, бритнаците ги прецакаха и в уникалните им разработки на самолети , загубиха безценно ноу хау

Ясно, американците са ги прецакали.

англетата ще са първата латино дъжава в европа или първата САЩ колония в Европа, от частична зависимост си влязаха направов гравитацията на пълна зависимост

Нищо не са шарили, тъпчо. По това време САЩ са стъпили на Луната. Безсмислено е да се правят някакви самостоятелни проекти, а Великобритания е част от ЕКА и проекта Ариана.

Добро утро от Америка! Хайде, пак при тях! Вярвайте им...

Путин трябва да е виновен!

Безсмислено е британците да харчат за себе си едни пари, дето може да ги дадат на НАСА. А за "тъпчо" - вижда се кой е тъпия цървул

Да сме спокойни че не сме единствените рекетирани и изклатени от световния жандарм.

Еми, тъй са и излъгали за "кацането на Луната" - с лекота, артистично. Много доволни от себе си, какви тарикати са.

Беше, но и от тази програма се отказаха поради дефект в тазобедрената става.

Ба си успеха - 71-а година, на ниска орбита, товар 500 кг.С право са прекратили харченето.И Щатите и Съюза по това време бяха на светлинни години напред.Някои вече имаха станция /САЛЮТ/ в космоса по това време.

Егати малоумната психика. Да сме доволни, че има и други прееб.ни като нас?! Какъв ур од си ти ве-е-еее?!

Поздравления! Добър лаф.

Малоумен си ти - че не вдяваш и от най-дебелата ирония. Направо, мутант, щото хуморът е едно от най-отличителните качества за човека.

Пък Гагарин бил първият космонавт, врътнал обикалка на Земята, а? Че го и снивали, докато се врътка, а?

Има една малка разлика - след като Гагарин са го "снивали" пилотираните полети в околоземна орбита стават ежедневие. Обаче, откак ония се "сниваха" на Луната преди 50г., никой не си и помисля, че е възможно. Тепърва, нещо "планират", "съвместно", "ама първо в орбита, пък 2050г. живот и здраве, да се надяваме, че... може би.

Туй за плановете на руснаците да посетят луната по способ "различен от американския" го пишеш, нали?

И на руснаците, и на американците.

Слушай доктора и не дразни санитарите. Като толкова те мъчи тая мания смени си името официално бе, поне да се знае, че си Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър.

Британските тъпи телета..повярвали кат пребозало теле на лудите крави, че ще им изстрелват ракетите беплатно! Да ама безплатен обяд няма! И ето какъв бил резултата! Затова вече на лудите говеда никой не им вярва! Дори най-близките им съюзници, които си патят от това, колко често биват предадени от лудите говеда! Ето горките кюрди, които станаха стелка на Говедарника, вече бяха предадени ЦЕЛИ ДВА ПЪТИ!!! Първия път Садам ги изкла с благословията на Говедарника, а сега ще ги колят турските еничари пак с благословията на Краварника, който ги предаде!

Пак си прекалил с амфетките.

Слугинаж за пример!Да се учат бойковците!

Прилича на патрон за автомат. ;)

Преди това руснаците пускат първи спътник на Земята и той пиука включително над САЩ. Онези толкова са се уплашили, че са се готвили за война. Така че САЩ идеално знаят, че спътника преди това е истенски.