Коментари - Растения съдържат отрова, сравнима с тази на скорпионите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Австралия е известна с отровните си животни - змии, медузи, октоподи и паяци. Тяхното ужилване и ухапване обаче рядко предизвиква смърт. Тука не познахте - 4 от петте най отровни животни са там. Изопщо - излагация отново.

по принцип си прав. но австралийците се рекламират като страната с най- добра здравна система и за това успявали ВИНАГИ да помогнат на жертвите. разбира се - това е само реклама... но нашите списвачи - от де да знаят? и за чий им трябва да пишат за австралия? та у нас има достатъчно смъртоностни растения... например момината сълза прилича много на лобурдата - дивият чесън, дето толкова много го рекламират в последно време. само дето листата на момината сълза са отровни... бочениша? - прилича на копър или магданоз... тиса, кучешкото грозде.... абе имаме си много начини да умрем ако искаме... аз за това разстения, които не познавам - не ям!

Ако усетиш аромата на бучиниша, няма как да го сбъркаш с копър или магданоз! А и визуално се различават. Поне за мен са много различни. Но понеже съм учил ботаника, няма как да ги объркам. За неспециалисти може и да си приличат... Но като цяло си прав! Имаме не малко отровни растения.