Коментари - Разкриха характеристиките на най-новия екраноплан | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

екпраноплан ЛУН ( Каспийското чудовище ) - произведен в ЕДИН-ЕДИНСТВЕН ЕКЗЕМПЛЯР , понастоящем ръждясало корито....типичен пример за съветската мегаломания , няк'ъв Франкенщайн с неясни характеристики,предимства и приложение Всичко което се мъчат да му вменят може да се изпълни или от кораб,или от самолет Комбинацията от двете води със себе си не само няк'ви въображаеми предимства , но и много реални недостатъци....факта че идеята не е развита говори сам по-себе си....ни риба,ни рак,ни птица Тука чета няк'ви глупости как щял да затрива самолетоносачи , а бе вие нормални ли сте ве ? Как ще го доближи въобще ? Щото летял ниско и нямало как да бъде засечен....глупости. То сигурно затова корабите са невидими за радарите , нали ? Ще го отстрелят като диво прасе - я самолет ще му пусне ракета ( че даже може да се гаври и с оръдие да го дупчи ) , я направо ще го посрешнат с някоя "вода-въздух"

При такъв летеж се появава въздушна струя между апарата и повърхността. Същото го ползват дори ... чайките, които и шляпват с крака по водата. При екранопланите благодарение на това се пестяло 50% от горивото. Другото е, че летящи ниско обекти не се виждат така. Дори самолети често ползват тази тактика за нападение. Пък и Земята е горе-долу кръгла. Реално директно видима е зад ъгъл от пъвърхността на водата от по-голямо разтояние и ако не се гледа отгоре. Скоростта му е примерно 500км/ч което е невъзможно за кораб. Май може да лети и на 3 000 километра над повърхността, а други и до 8 000. Просто ще харчат много повече. Над водата има ефект на самолегулиране на височината. Гледа се още с недоверие. Всички които го измислят и прокарват в СССР в дадени моменти са умирали и това спъва развитието.

Упс метра, а не километра над повърхността. ;)

Пишат надолу, все едно ще им и първият, а нямат предни такива! Например като екраноплан Луна в Кайспийско море. Разглеждани са десетки варианти. Например Волга 2, Стриж, ЕК-12 и други. С някои не са имали успехи. Но екраноплани не са нещо нова за тях. Тръгват си от суша на брега и някои от тях си летят по-нагоре. Но са повечето малки. Обаче не се харесва от екологична гледна точка, че си патят разни птици дето са около/на водната повърхност.

Че и 'спасителен катер' имал. Мааалка подробност че въпросната безсмислица не може да каца при дори средни вълни. Но ако е хубаво времето путювата номенклатура ще може да ходи с нея за риба.

само дето при ония преди половин век краварскат номенклатура се насирпаше

Ама всички кравари в съветският съюз ли се насираха или само тия, на които партийните секретари им нареждаха?

Всъщност и Боинг са обмисляли такъв, но явно не са стигнали до направа.

Засега преобладават изрази като "може" и "ще".

"...че строителството на екраноплана ще започне, едва след като бъде решен въпросът с финансирането..." Бе аз си мислех че нещо са направили този път, пък то само рисунка. Финансиране нямало. Ми няма. Никой не иска да инвестира във фантазиите на пияни руски мозъци.

Точно по Остап Бендер "Идеите от нас парите от вас"

Айде пак ще ще ще

Кога руснаците ще почнат да строят истински бойни екроплани като Лун и каспийското чудовище! Ето това са машини които могат да пратят на дъното за отрицателно време, краварските плаващи ковчези самолетоносачи!

И как ще се срещнат каспийски екраноплан и американски самолетоносач? Може би екраноплана ще прелети над Кавказ или Хималаите за да стигне до океана? Или пък самолетоносачът ще скокне до Каспийско море?

Самолетоносачът ще види много по-рано въпросната (хипотетична) гигантска глупотевина. Един единствен Хорнет ще я прати на дъното.

бе то тъй, ама не баш

Когато ти пишат за екраноплан-самолет летящ на см над водата? 3000 км по въздух и кацане на вода в Тихия океан и стотици км над водата. Как ще го засечеш....като подводница на Дълги вълни?

РФ единствена разработва екраноплани, а те имат огромен потенциал! Новината не може да не радва...

"Анцев разказа, че строителството на екраноплана ще започне, едва след като бъде решен въпросът с финансирането"

Финансиране което може никога да не се получи - я дали пари я не.

Значи се радваш когато руснаците са единствени и не искаш други, включително българи да могат? Личи си, че си родолюбец...

Поредните рендери и макетчета, както и задължителното ЩЕ

всичко вече е деньги, май дарагой!

Не се мъчи да пишеш на руски, google translate се справя по-добре.

Преди си имаха огромни като екраноплан Луна. Деже на различни видове, като има излитаща част от друг такъв. Могат сигурно да го ползват подобна машина за гасене на пожари и да се напълва с вода.

не стават за това. прочети малко за принципите на полета им

Ще, Ще, ама надали. Хахаха. Засега се носи само пушек от горящи подводници и герои на РФ.

Русия имаше най-добрите (големи, бързи) екраноплани в света бе, дръвнико. Американците дълго се опитваха да ги копират и така и не успяха. Спри малко да почине езика от лизане на кравешки фъш...

вардят шелфа от краварски лакоми муцуни