Коментари - Роботи се научиха да работят в екип (видео) | IT.dir.bg
назад

Роботи се научиха да работят в екип (видео)

Воѕtоn Dуnаmісѕ пpoдължaвa дa ycъвъpшeнcтвa cвoитe чeтиpинoги, нaпoмнящи нa ĸyчeтa poбoти и пpeдлoжи нoвия мoдeл ЅроtМіnі.

Обратно в новината

Коментари - Роботи се научиха да работят в екип (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледайте един от епизодите на black mirror за тези роботчета и ще имате кошмари:) Ако АI реши че човека е заплаха свършено е с нас

тва Воѕtоn Dуnаmісѕ нема как да не е безаналогова руска компания.

дори роботи без глава може да се научат да работят в екип, а българи - не

- Тате, защо едното роботче се е качило върху другото? - Виж Иванчо, и при роботчетата е като при хората - едното се е повредило, а другото му помага. - Прав си тате, като при хората е - едното помага, а другото гледа да му го... за благодарност!

Работа в екип? Помислих, че роботите са облечени в анцузи. Все пак, не е морално да се разхождат навън както "майка ги е родила".

Америка е постигнала за 200 години В ПЪТИ повече, отколкото Бг за 1300

Америка е В ПЪТИ повече и като мащаб, и като население, ако не си забелязал. Плюс това е континент, не държава, но, да, имаш право - Канада и Мексико, пък и цялата Южна Америка и без това са им подчинени. Другото го оставяме настрана; войните, експлоатацията а чуждестранни умове, финансовите машинации...

Добре ви обучават за еничари! Така се прави: променяш съзнанието и самосъзнанието на местното население (аборигените). Преди това - завзета икономика. За какво ти е да превземаш цялата колония?!?! Тя вече работи за тебе. Просто я поглъщаш!

А твоето съзнание е променено в полза на Московия. И си смени ника, руско еничарче.

голямата работа е ако роботите сами са решили да си сътрудничат роботите на бостън дайнамикс извършват дейности автономно без да са командвани директно от хора индустриалните роботи на поточните линии извършват определен набор от дейности човекът е казал на един робот: прави 1,3, 5 на другия робот е казал: прави 2, 4, 6 от общата дейност но за всеки отделен робот операциите за самият него са: 1,2,3 това не е сътрудничество коорднинацията е направена от човека

Истината е да генерират биологична единица съвместима със софтуера. Биоструктурата е по енергийно икономична и гъвкава, както и снабдена със самооправяне. Най практична си остава биотехнологиите питайте Господ :) Ние сме нагледен пример както и цялата екосистема.

Кое точно е специалното тук? Разбирам този робот да не знае за съществуването на другия, и чрез опопзнаване да разбере, че онзи има нужните качества да отвори вратата и да го извика. Това е просто едно пращане на команда от една машина към друга. Това от десетилетия се прави във всеки един завод на поточната линия, а и в който се сетите технологичен процес, където участват машини. Като пуснат тоя робот, сред 100 други и непознати препятствия и тогава тоя избере правилния подход, кой и как да извика за помощ, тогава да се хвалят. Дотогава това са си просто пропагандни рекламни клипчета за цоцане на пари от военните. Ама на военните тва им стига, те са прости "Ухааа, мое ли му турнем картечница на тва?"

Добре, че си ти бе умник да разкриеш цялата схема дето се инвестират едни много пари и едни много умни хора се блъскат ли блъскат да се занимават с глупости. Наш Ганьо е на всяка манджа мерудия и знае всичко. А военните са прости само в България и Русия. Такива са отгледани. Преди 44-та не е било така в България! Колкото колко прости са американските военни можеш да питаш дядя си Вагнер...

Платения трол си личи от далече. Къде намеси Русия? Военните са прости навсякъде, навсякъде крадат яко парите на нациите, а най-вече твоите (явно) любимци от САЩ, където ВПК-то е навряло до лактите раменете ръчичките си в кацата с обществените пари. Ма явно не са ти ясни тия неща, така че пий една "Черна вода" и мирувай...

И това, което пишеш е лесно - ако роботите изпращат един към друг визитка, в която са описани възможностите им. Тогава няма проблеми да се комбинират, дори да са непознати.

Това е слугуване, а не работа в екип.

Е да де - работа в екип

интересно ми е как ще реагират тези роботизирани кучета , ако им се пусне една роботизирана котка !

Ее, това пък е съвсем лесно. С дистанционна връзка роботът проверява, кой от другите роботи има необходимия манипулатор. ( Или предварително има в паметта си списък с възможностите на всички роботи наоколо.) След това подава сигнал с необходимата команда на съответния робот и готово.

Ами първо е екипната работа ,след това се избира тартор на групата,и накрая се започва завземане на територия

Колко удобно, другият робот се намираше точно зад синия контейнер. Защо обаче беше това театрално приклякане на първия - имитация на истинския живот на четириногите в дивото ли? Така де, нека си творят Бостон дайнамикс, но да не прекаляват с пропагандата.

... или леко камерите са статични и ъгълът не позволява пълно запознаване с обстановката ... или показват възможности на технологията . сигурен бъди че вече работят в/у комерсиален вариант :))) ... дежурните руски тролчета да си пуснат онова чучело дето бяха качили на мотор рашките :))) на триколесен мотор и путин му се радваше като правеше кръгчета в двора на колхоза :)))

Що за нелепо решение в такъв случай - да местиш цялото тяло на робота, вместо да направиш една подвижна камера? Пък и нали комуникират с дистанционна връзка все пак. Та както и да е, възможностите на роботиката съвсем не са на нужната висота понастоящем - независимо дали говорим за американци, руснаци или японци.

Направо си е плашещо.

Уникално ! Страхотни са!