Роботът Atlas усвои нови човешки умения

Пъргавата машина преодолява прегради и скача върху тях

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

petrovito

Адмирации! Възниква въпроса, колко време може да функционира без зареждане... Движения и подскачане са перфектни, но са само механика и програмиране. Ако не се направи скок в енергийните системи, разработеното до тук остава напразно.

АКО ТИ Е ИНТЕРЕСНО ПОСЕТИ ОФИЦИАЛНИЯТ САЙТ НА ДАРПА ЕДИН ОТ МОДЕЛИТЕ ЧЕТИРИНОГОТО РИПАЩО МУЛЕ СЪС ДВГ ТА ВЪПРОСТНИЯТ АТЛАС Е СЪС ЯДРЕН АКУМУЛАТОР САМО ЕДИН FN Minimi МУ ТРЕЕ У КУНКИТЕ БОЕ КОМПЛЕКТ И ЕТО ТИ ЕДИН ТЕМИНАТОР КАТО ПРИБАВИМ ИСКУСТВЕНИЯТ ИНТЕЛЕКТ КОЙТО ТРЯБВА ДА ГО КОНТРОЛИРА ЪПГРЕЙДВА ФИЛМ БАЦЕ

Това е нищо. Руския робот с леки мръдвания на пръста стреля в една посока по-няколко пъти. Айде пак трий.

ФЬОДОР КАРА УАСКА СТРЕЛЯ НА АТЛАС ГО ПРЕВЪЗХОЖДА ПО КООРДИНАЦИЯ ПРИДВИЖВАНЕ И СЪС ТИЯ САЛТА ПРОСТО НЯМА КОНКУРЕНЦИЯ ПРИ РОБОТИТЕ КОПИЕ НА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО НАЙ ТРУДНАТА ЗАДАЧА Е БАЛАНСИРАНОТО И КООРДИНИРАНО ПРИДВИЖВАНЕ

Всяко нещо може да се направи по лесен и по труден начин.

Абе .. тоя същия Атлас в друг клип го блъскаха и ритаха.. дано не им запомни физиономиите. И направи задно салто от стоеж: приземи се на краката си пак. Бая стряскащо, само да не започне по своя преценка да действа, че трудно ще го озаптят :)

BajMihal

Е, да се надяваме, че ще са му внедрили трите основни закона на роботиката, иначе - страшно наистина

20 такива робора, и с циганската махала е свършено...

с руската кофа за боклук на колелца... няма сравнение :)))

Ако не се лъжа, само преди 3-4 години, робота беше вързан с кабели и като го бутнат падаше. Развитието е повече от впечатляващо, да не кажа плашещо :) Робокоп май ще е реалност до няколко годинки хаха А по коментарите във форума си личи на кой му плащат и на кой не. Вместо да се коментира робота, на някой хора само русофили и русофони са им в устата. Толкова ви интересува и самата статия, важното е да има за какво да си заработите хонорара, дебили.

ритаха робота, а той не падаше, но добре... а относно подигравките с русоробите, защо трябва някой да ми плаща, за да се подигравам със злобни и умствено изостанали гоблини?

Първите версии бяха на 4 крака, приличаха на куче малко. Може да се видят клипчетата как го ритаха и той се мъчеше да се задържи. Но добре...

BajMihal

Това не бяха първите версии, а различен клас роботи. Имат и робот с колела на "два крака". Имат и много други разработки (можеш да видиш в тубата като напишеш "Бостън Дайнамикс"). За мен теси и Спейс екс са най напред с материала в областта, в която разработват.

BajMihal

Приятелю, точно когато показваха клипчетата със същия робот както беше овързан, ТОЧНО русофилите бълваха злъчни коментари как нищо не ставало от него, как американците нищо свястно не правели и т.н. Когато Мъск започне да качва хора до МКС, вземайки бизнеса на Роскосмос, пак ще стане същото - русофилите ще мрънкат как бил взел безаналоговите руски технологии, който самия Роскосмос така и не развил (защо ли). Не ми трябва да ми плаща някой за да се заяждам с безмозъчни, действащи под команда тролове.

Еми нека бълват, те какво точно са измислили и направили? Най-лесно е да седиш и да бълваш простотия от хола, докато някой някъде се мъчи да направи нещо, без значение кой. Само ми се иска и тук при нас някой да се мъчи да измисли нещо, а не само да гледаме другите и да обясняваме кой е по-велик. Дано отново да стигнем до там някой ден.

сега ще се впуснат и обяснят кой точно от ДИСНИ го е рисувал.

Очакваме холивудските експерти да се изходят по темата.

BajMihal

Как бе, сега ще гракнат как Бостън Дайнамикс бил "спонсориран" от американските данъкоплатци... Какво знайш ти? Русофилите са експерти по мениджмънт и виждат всяка фирма как е крала руски технологии. Този Атлас например в рашата се е казвал Алексей, ама гадните кравари му откраднали чертежите, докато главния архитект спял на бюрото след поредната нощ на запой...