Роботът Фьодор се скачи с Международната космическа станция

Свързването стана от втория опит, след като преди дни първият опит не успя

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Реално този "робот" е неизползваем на станцията. Не може да излиза в открития космос, а във станцията няма какво да прави - трябва му оператор който да го управлява и той трябва да е на станцията. Вероятно няма дори да го вкарат в станцията защото заема много място, а ще си стои на кораба, няколко пъти ще маха с ръка за да го снимат и да му се възхищават идиотите, докато дойде време да го върнат на земята където ще го поставят в някой музей, където ще си прашясва и ръждяса. както направиха и с прехвалената совалка Буран, която стана свинарник.

Реално Русия отново е първа в космонавтиката - реална симулация на андроид в пътуване до и скачване с МКС. Ще видим евентуално и излизане на работа в космоса. Русия направи гигантска крачка в технологиите за овладяване на космоса. Само луд може да повярва, че Мъск ще прати с еднопосочен билет до Марс живи хора в близките години. Най-малкото ще бъде арестуван след старта ....от адвокатите на опечалените роднини. Засега САЩ е на ниво комикси в космоса - летяща тесла. Бъдещето е на пилотирани кораби от андроидни роботи - симулиращи живи хора. Натрупаният опит ще покаже докъде могат да пътуват с моментните технологии живи хора и откъде започва анрогенният космос.

А квичаха ли квичаха кат изклатени козяците, че Фьодорчо ще се удави в Океана! А получиха козяцките краварски подлоги, чист кукиш в ана... А да ви е честито! Руснаците вече спокойно може да използват и този роботизиран комплекс в космоса!

PEYTSCH

Ултиматумът е бил като наган в тила...Или се скачаш или Сибир, тоест на Слънцето...

Путин лично му се е обадил да се скачи, дрри с риск да ръждяса от запдните идеи витаещи в космоса и на МКС

може да свири мп3 - " Поехали, поехали", но домашния ми телевизор има и ютубе

СЪЩО С ПРИЗНАНИЕ И РЕСПЕКТ ПИШЕ ЗА РОБОТА ФЬОДОР...КАТО ПОДРОБНО ОПИСВА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ МУ... Нищо де, ние сме далеч от Япония и ще си плюем на воля...Техническите подробности ХИЧ не ни интересуват...Важното е в статията да е споменато името Русия, та да пуснем псувните, ругатните, мръсните думи...и така-щастливи да започнем деня...

Лошото е ,че оплюването е повсеместно. Русофилите плюят постиженията на западният свят, от друга страна руските постиженя също биват оплюти. А това са постижения на цивилизацията.Както някой беше написал по-долу-много тъжно за нас българите!

Японската преса цитира Телеграфната Агенция на Съветския Съюз, а както знаем той отдавна умря.

а оня ден ни зарадваха че американците първи са качили крадла в космоса... пък вие тука се дърлите за някакъв робот, дето може да се прави на шериф в Дивия Запад.

Та къде викате му е отвора за скачване на Роботът Фьодор

Спрете да пишете подвеждащи и лъжливи заглавия бе малоумници!!!! Една статия нямате без правописни грешки. Скачил се бил.............. хахаххаха. Той горкия сигурно е получил срив в навигацията си щото датчиците му за ориентация са откачили поради липсата на гравитация. Освен ако не са му напъхали някой стар жироскоп от Аполо или СОюз.

Едва ли нещо е правил, освен да седи изключен на седалката

Соросутките прекараха един приятен уикенд унесени в трепетно очакване. Но уви, пак греда ...

"ще изкара в орбита 17 дни в качеството на "изкуствен космонавт". При завръщането си на Земята Фьодор ще бъде изложен в музей." Момчето е куфар за 2 седмици, наречен "изкуствен космонавт". В музея, обаче само внимавайте, че може да стреля и който не му се радва, да му мисли...

Фьодорчо не се скачи от първия път, на ония от Г-7 пък им горчала вечерята.. Накъде отива този Свят?

подробно описват антропоморфния роботможе да ходи вкл. да изкачва стълби, да преодолява препятствия,да оработи с малки инструменти, да отваря врати...разбира думи, дава отговори....Пуснат е в често на деня на руския флаг...следва историята на флага...И изобщо-дават интересна информация...Сравнявам с форума тук-елементарни, нискообразовани плювачи...Псуват, говорят мръсотии...давят се от злоба...Това е българската реакция на една новина от съвременната космическа технология...Тъжно...

Дано космическите технологии са написани на по-мека артия!

Скъпи играчки. ...Я хващайте мoтиките!

То не е , като да хванат лъжиците.

И.... нека .... оплюването да започне...и в двете посоки :-)

Ватниците една кола и телефон нямат ум да направят тръгнали роботи да правят .Тлъста лъжа.

...и тостери! И тостери не могат да праят...

Руснаците удариха в земята и Мъск и Бостънските трошки взети заедно! :))) Честито, който може, го може!

Руснаците са си ударили челата в земята. Това не доразумение Фьодор за нищо не става. И за нищо няма да се ползва. Очевидно че който не го може, но се напъва става смешен.

като тебе-)

Викайте бърза помощ! "Дада" е в прединфарктно състояние от новината! :)))

Все по-често ще чуваме подобни новини и за успехите на Русия, Китай ,Индия. Приятен ден на всички! На тези, които този новина не се харесва - Свиквайте, това е положението.

Само да не пре-добрят изкуствения интелект, че ще поиска да имигрира в Германия

Сега тая ламарина дето и викат че е с изкуствен интелект, но всъщност е с дистанционно, ше почне ли да пуца с шмайзера у космическата станция наред? Щото нали за това са го сглобили.

Това е предимството на изкуствения интелект: той е търпелив, може да стои в орбита без въздух, храна и вода и да чака повторен шанс за скачване с космическата станция. Скачването не е лесен процес, ако се извърши неправилно може да доведе до разхермитизиране и експлозия. За мен няма значение коя нация го е извършила, важното е, че човечеството вече тества първия хуманоиден робот в космоса, закъснението е с десетилетия, но дано да наваксаме.

Този робот няма изкуствен интелект, дори изобщо интелект, няма нищо общо със скачането с МКС и това не е първия хуманоиден робот в Космоса. Още през 2011 с STS-133 НАСА качи хуманоиден робот Робонавт 2

Ей щи кажа аз хуманоиден робот. Я си опресни паметта за Робонавт 2 и пак пиши

През февруари 2011 Робонавт-2 е изпратен на МКС. Със своите дълги човекоподобни ръце, той трябва да използва същите инструменти като хората от станцията. Робонавт 2 е изработен на модулен принцип, така че могат да се сменят ръце, „глава“ или торс. Той е изпратен без крака, но по-късно те ще могат да се добавят и да се използва като се придвижва в станцията. По-късно трябва стъпка по стъпка да бъде променен за работа извън станцията. Робонавт 2 има четири видеокамери, както и инфрачервена камера, общо 350 датчика, всяка ръка има 7 степени на свобода, шията – 3 степени, а китката 12 степени на свобода. В корема му са разположени 38 процесора PowerPC и с програмно обезпечение за обработка на визуалната информация, за да може той да се ориентира самостоятелно в околната среда, както и да предава информация. Робонавт доизграждан по време на космически полет Целта на този експеримент е да се провери възможността робот да се използва в условията на безтегловността и вредните космически лъчения, да се работи съвместно с космонавтите и да се проверят възможностите за използване на роботи при продължителни и далечни космически полети. Не пише обаче дали е доизграден - дали още е без крака? като си толкова голям фен, сигурно знаеш. На МКСвече работи един голям робот — канадският «Декстър». Който е доста по-удачен от Робонавт 2.

През 2014 г с товарен кораб Дракон са качени и краката на Робонавт2 и са поставени на тялото му. Дори има снимки с руски космонавти на МКС.

Лъжеш бееее... Краката излетяха и се оказа че не стават, при опита да ги приспособят повредиха "робота" и по-миналата година върнаха остатъците на земята, щото този скрап не става за нищо освен да се показава как не се прави техника за космоса-)

Ти лъжеш беееее. А факта е, че робота си има крака и те вършат повече работа от краката на недоразумението Фьодор. НАСА такъв робот като руския би пратила директно за претопяване и изобщо нямаше да спомене за него. Робонавт 2 престоя 7 години на МКС и свърши много работа. Да има проблеми с краката му, но са по-малки от проблемите с краката на Фьодор. Как беше там - саботаж на руснаците ха-ха-ха- такива са путлерастките изцепки в такиа случаи.

Не стига че лъжеш, ами си и нагъл да лъжеш в интернет-) Когато "Робонавт 2" беше изстрелян, той първоначално се състоеше само от торс, две ръце и глава. Поради това той можеше да работи само в стационарно състояние, като пише на лаптоп или извършва с ръцете си повторяеми дейности, скучни за обитателите на станцията. После през 2014 година НАСА реши да добави към робота чифт крака. Същата тази година краката излетяха с помощта на американския товарен кораб "Драгън", а астронавтите трябваше да ги монтират. Но това не се оказа толкова проста задача - само да се включат и готово. Астронавтите трябваше да разглобят целия торс на робота, да го преокабелят и да монтират нови компютри и механични части. "Операцията" отне цели 40 часа и не беше успешна. През 2016-та и 2017-та година няколко последователни експедиции се опитаха да доремонтират "Робонавт 2", но усилията отново не се увенчаха с благополучие. Сега НАСА няма избор - роботът трябва да се върне на Земята, за да бъде поправен от създателите му в центъра Линдън Джонсън. След като ремонтът приключи, плановете са "Робонавт 2" отново да излети до "Международната космическа станция". Доставката на робота от орбита на Земята ще стане с последния кораб "Драгън", който пристигна на орбиталния комплекс в началото на април тази година.

Зганта лъже безсрамно и нагло - Фьодор бил първият хуманоиден робот на МКС. Доказвам им с факти че Робонавт е първият хуманоиден робот на МКС. Не било хуманоиден робот твърдят пак путлерастите бил с платформа вместо крака. Казвам, че Робонавт 2 е хуманоиден робот, което е факт, дори и без крака. Веднага скача идиот и пише, че не хуманоиден, няма крака и това е. Пиша че има дори има и крака и го доказвам. Може би същия тъпак скача и пише ама те не били работели, те и на фьодор не работят, ама това е друг въпрос. Обаче краката работят, но не както трябва заради грешно опроводяване и възможни грешки при движението, но краката в повечето случаи си работят и изпълняват командите, за разлика от тези на недоразумението Фьодор. естествено че няма да го пуснат при възможност за грешка. Тъпака пак скача, че пишело в интернет, че не работили и наглее, че аз съм бил лъгал. Значи почват с нагли лъжи, които опровергавам с Факти и накрая наглеят с това, че съм бил лъгал давайки ФАКТИТЕ ето това са нагли путлерастки лъжци, имащи за идол не по-малък (но не и на ръст) и нагъл лъжец

И кво сега лъжеш ама не много, нагъл си ама не много... така ли да разбирам последният ти пост в който питаш що биеме негрите... докато ти ги избиваш до крак-)

Защо на снимката робота вдига тежест!!!?-По силен ли ще стане ! А и в космоса предметите нямат ТЕГЛО.

Дали са му добавки и ся помпи мускули:):):)

Ко?

Руснаците правят космически станции и роботи, а сащенци ''демократични'' бомби и напалм.

Роботът Фьодор ще лети в космоса по време на един от следващите полети на новия руски космически кораб "Федерация". Следващ етап - при повторните изпитвания на новия космически кораб "Федерация" роботът ще излезе в открития космос. новината е от ЦУП. сори, че ви загорчих кафенцата на некои.

Руснаците пак са първи в Космоса! Първи спътник, първи космонавт, първо излизане в открития Космос първата жена космонавт, първата космическа станция, а сега и първия хуманоиден робот в Космоса! Поздравления!

Първи !? В маловажните неща?

като са толкова маловажни защо НАСА се филмира толкова?

НАЙ важното е начина на живот на хората .Останалото е допълнение и подпомагане на първото!

наистина ли в САЩ начинът на живот на хората е най-важното? не животът като такъв, а начинът на живот.

Да съм казал някаде САЩ?- Но е факт че запада победи соц. системата с начина на живот на хората?Ние го виждахме в недостъпните за всички, корекоми, пълни със западни стоки!?

Не се напъвай толкова. Сега новите "корекоми" вече са препълнени със стоки от китайската дсоциалистическа система.

Пал ли лъжеш бе. Първият хуманоиден робот беше Робонавт 2

ти лъжеш... щото Робонавт нямаше крака, и освен да щрака на лаптоп нищо друго не можеше да прави, Симон поне ставаше за тамагочи-)

Робонавт 2 има крака. 2014 година НАСА реши да добави към робота чифт крака. Същата тази година краката излетяха с помощта на американския товарен кораб "Драгън"

Лъжеш бееее... Краката излетяха и се оказа че не стават, при опита да ги приспособят повредиха "робота" и по-миналата година върнаха остатъците на земята, щото този скрап не става за нищо освен да се показава как не се прави техника за космоса-)

Ти лъжеш беееее. Краката стават, но имаха проблем с окабеляването и правеха мизерии, Факта е че има крака и то по-добри от тези на руското недоразумение.

Единственият факт е че след опита да му сложат крака Робонавта стана парче желязо, което трябваше да се докара на земята за да бъде оценена възможността да бъде ремонтиран... и вече цяла година си траят дали ще го бъде или не-)

Първи и единствениамериканците. 1.Летяха с хора около Луната - 9 пъти 2.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 3.Качиха телескопи в космоса 4.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 5.Имат марсоходи 6.Сонди и сники на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди и снимки на Меркурий 8.Сонда до астероидния пояс 9.Сонда и снимки на микропланетата Церера 10.Сонди извън Слънечвата система 11.Използвали гравитационно ускорение за апаратите си 12.Сонда и снимки на Юпитер и спътниците 13.Сонда преминала през поясите на Сатурн 14.Сонда и снимки на Сатурн и спътниците 15.Сонда край Плутон 16.Сонда край Нептун 17.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 18.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 19.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 20.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 21.Качили 140 тонна ракета в близка орбита за пътуване до Луната 22.Направили самолет летящ със 6.72 М и то с 199 полета 23.Направили самолет излетял на височина над 100 км 24.Скачвали модули в окололунна орбита. 25.Приземяващи първите степени на ракетите 26.Свалящи над 2 тона товари от Космоса 27.С двигател с отношение тяга собствено тегло над 200 28.Направили метанов ракетен двигател 29.Направили,ракетен двигател с тяга над 8 милиона Нютона - F1A 30.Качващи сателити на Геостационарна орбита само с 2 степени. 31.Изстреляли апарат достигнал скорост над 58 000 км/ч спрямо Земята 32.Имащи мисии с продължителност над 30 години 33.С брой пилотирани полети, колкото часовете на седмицата 168, докато русия е далече назад със под 150 пилотирани полета. Не съм изборил нещата в които са само първи. И при това положение да напишеш че руснаците били първи и то "пак" след като НАСА преди 8 години е качила хуманоиден робот на МКС е тотална смешка и недъгав напън.

и какво щяха да постигнат, ако не е бил Сергей Корольов, който в края на 1940-те и началото на 1950-те години Корольов работи по междуконтиненталните балистични ракети от Р-1 до Р-7. Благодарение на основоположника на практическото космонавтика на 4 октомври 1957 година е изстрелян първият в света изкуствен спътник „Спътник-1“, който е изведен в орбита от ракета-носител Р-7. Смяташ ли, че в САЩ не е на почит?

Въпросат Ви е неправилен!? -Какво щеше да стане, ако Германия не беше загубила войната и съюзниците не бяха разграбили, тяхните тех.достижения и учени.Има твърдения и документи, ЧЕ първия космонавт е германец, направил една обиколка на земята. Починал на преклона възраст в бившата ГДР€

Корольов няма никакъв принос за американските успехи в космоса. Дори първата течногоривна ракета е американска от 16 март 1926 на Годард. И докато Корольов е ползвал откритията и разработките на американците, американците не са ползвали нищо измислено в СССР

са го издърпали?!

На Мъск капсула придърпваха с пипала на станцията.

Космонавтите да внимават, че този може и да стреля. ;) Има го на видеа. Иначе било голям проблем да оставят станция без човек. Така при разпада на СССР над година остава космонавт на станция Мир, въпреки че има капсула за приземяване. Може би робот ще се справи да управлява станция. Въпреки че това може да се прави дистанционно сигурно. Само да не го хакнат.

и като го видят "марсианците",какво ще си помислят за нас човеците?

ще обвинят Путин за всичко :)

Това е бил Путин с ламаринена глава

2019-08-27 08:39:36 КГБ (нерегистриран) Така е , но това не омаловажава успеха на руснаците. ---- на блядовете? Че се качили на борда още една машина от много, които имат, т.е. 50 кг товар отгоре искащ малко повечко тяга!

то кучето Лайка беше в пъти по-голям успех, щото беше живо същество. Сега имаме просто една машинка...

кучетата Белка и Стрелка са първите живи същества, които благополучно се връщат на Земята след орбитален полет (преди това на 28 май 1959 г. кратковременен суборбитален космически полет извършват шимпанзетата Ейбъл и Бейкър). След няколко месеца Стрелка ражда 6 здрави кученца. Едното от тях е взето лично от Никита Хрушчов и е изпратено като подарък на Каролин – дъщерята на американския президент Джон Кенеди. В днешно време препарираните животни са изложени в московския Мемориален музей на космонавтиката.

тия на луната винаги са ми приличали на роботи със скафандри. що така?

Пореден резил за руснаците. Не случиха на управници тия хора.

Типична черта на българина е да гледа в чуждото канче... и да плюе!

Малко тъпо е да наричаш кукла на конци робот, ама хайде.

е самообучава ще, в един момент - ще скъса конците!

Не е .

Голяма новина! Просълзих се!

щото не помнят името на българския космонавт Георги Иванов. деменцията не прощава.

Браво Россия! За сега само държи отверка и няма никакви функции, но пък са първи в космоса! От тук нататък може да продължат да го развиват.

От тук нататък може да продължат да го развиват. --- да си сигурен - ще стреля точно по "лошите" , дето не признават "властта" на "добрите и умните"!

Не са първи. Позакъсняли са сам с 8 (осем) години. Първият е Робонавт 2, а вторият е CIMON, Руското недоразумение е трето

Браво на руснаците, сто години са пред американците в космоса. Първият човек в космоса е руснак и първият робот също.

Първия робот в космоса и на МКС е Робонавт2 на НАСА доставен от STS-133 през февруари 2011 г.

Така е , но това не омаловажава успеха на руснаците.

благодарение на Корольов.

Браво на руснаците! Първи изкараха робот в космоса! Сложиха в джоба си и ЕС и Америка!

Първи изкараха робот в космоса! Сложиха в джоба си и ЕС и Америка! --- робота го "изкара" роскосмос, а руснаците са с 15000 рубли в джоба

раскосмос "изкара" убиеца в космоса ... щото руснаците са са 15 000 рубли в джоба

НАСА е качвала два робота на МКС Робонавт 2 и CIMON

като скачването.

си мислехме, че Терминатора е янки, пък малко по късно се видя, че Дарт Вейдър е с червен меч!

Браво на руснаците,благодарение на тях и ние се мотахме в космоса

то благодаление на "царя" Слънцето са върти около Земята

Къде са долните тролове от онзи ден, които скачаха и се радваха като малки деца... Момчета, не викайте "хоп" преди да скочите и живота ви ще е по-лек. Приятелски съвет от една Мурзилка...

на 3 жички му се крепи Ентелекта. Коя да клъцна - бяла, синя или черна?

но за разлика от теб пише в страницата си в туитър без правописни грешки.

ние "смъртнит" сме прости , не може да се мерим с вас Ентелигентните "безсмъртни"

Народа е най доволен от президента Първанов който подписа за членството ни в НАТО и благодарение на това държавническо решение Русия не може да на нападне както нападна на Украйна

Амчи верно си е

ами истина си е

Да бе! На Русия и е през...оная работа за България. Гледат и се смеят кви глупаци сме, еле пък с такъв Башбакан...

Фьодор ще е новият министър председател на България! По-интелигентен е от пожарникаря!

Даже като е изключен.

Преди да плюете руснаците, които са винаги в авангарда на космическото усвояване, питайте вашите кравари колко им плащат тайно под масата, за да си позволят лукса изобщо да докоснат живи хора до големия космос. И стига с тия примитивни русофобии, издаващи селските ви балкански (ако щете европейски) комплекси. И докато мразите Русия, недалновидни ми европейци, никога не забравяйте, че прииждащите мигранти и джендъри, които така демократично уважавате, един ден ще ви изядат живи.

Браво, поздравления за изключителния коментар!

Колко? Доста. Самия Максим Горки пише към президента Хувар: "Вашата помощ ще влезе в историята като уникално, гигантско постижение, достойно за величайша слава, която дълго време ще остане в паметта на милионите руснаци, които сте спасили от смърт" Става дума за хранителните помощи от САЩ към СССР с чиято помощ, дневно се хранят над 10 000 000 Руснаци на ден, в продължение близо на две години 1921-1923. За ленд-лиза през втората световна война знаеш , сигурно знаеш и за десетките заводи подарени от САШ на СССР ... :) . Ех история ... история ....

Народе???? Изумяващо е каква сбирщина от кравароследници се е събрала тук и се чуди по какъв по-просташки начин да оплюе постиженията на руснаците! Ще спомена няколко факта, а вие си плюйте, понеже толкова ви стигат закърнелите мозъчета. РУСИЯ Е ВОДЕЩА СИЛА В СВЕТА ПО: качества на всички видове въоръжения и самолети; реални космически постижения и космическа наука; културно наследство и някои други, по-маловажни за човечеството насоки. И ако някой видиотен малоумник смята, че не трябва да се съобразява с тези факти, не виждам кой може да му помогне.

Не е в космическата тема, но да добавя някои дребни подробности около руския технологичен напредък-например те са единствените в света, способни да построят атомна електроцентрала на ниво, каквито и правят в над десетина страни. Друга дреболия е че са единствените производители на едни дреболии като ледоразбивачи, също атомни. Изостанала работа, нали така.

А "краварите" ей така между другото създадоха: транзистор, диод, интегрална схема, процесор, компютър, монитор телевизор, LCD-екран, лаптоп, операционната система, ксерокса, ебук, електронни и компютърни игри, лазерния принтер, котлон, моторната верижна резачка, хладилник, климатик, микровълнова, прахосмукачка, пералня, бойлер, миялна машина, сушилня, миксера, фритюрник, тостер,телефон, мобилния телефон, калкулатор, говорител, грамофон, магнитофон, дистанционно, ел. крушка, асансъор, светофар електрически двигател, електрическия вентилатор, електрически мотриси, масовия автомобил, параход, самолет, хеликоптер, течногоривната ракета, лазера, ядрения реактор, фотоволтаичната клетка и панели, машата за коса, сублимационното сушене, прозрачните брекети, химикалките, фулмастра, инфрачервените термометри, безжичните уреди -дрелки, флексове химическото чистене, хемодиализата, пейсмейкърите, димните сензори, въздушните възглавници, обезледяването на самолетите, памперсите, 7-часовия работен ден, 5 дневната работна седмица, 1-ви май, ваканцията Кока кола, KFC, Макдоналдс, чипса, пуканките, барбекюто, рока, блуса и т.н.. За да могат кретени като тебе да плюят по тях.

"7-часовия работен ден, 5 дневната работна седмица, 1-ви май, ваканцията " Дадо ма , тука чупиш тъпомера . още малко ще кажеш , че и атмосферното налягане са измислили

чакали са Фьодор да се провали и са разочаровани. липсват им освен това първите пет години. ето какво е публикувал възпитаният робот в страницата в туитър след скачването: «Моля да ме извините за забавянето. Заседнах в задръстване. Готов съм да продължа работа". Както виждаме роботът е по-възпитан от троловете :)

МИСЛИШ ЛИ,ЧЕ НЯКОЙ ОТ ДРАСКАЧИТЕ ВЪВ ФОРУМА ЗНАЯТ ИЗОБЩО КОЙЕ:ДОСТОЕВСКИ ПУШКИН ТОЛСТОЙ ГОГОЛ ТУРГЕНЕВ ЧЕХОВ БУНИН КУПРИН ИЛЯ ИЛФ ЕВГЕНИ ПЕТРОВ ГОРКИ ШОЛОХОВ БЕЛЯЕВ ЧАЙКОВСКИ РИМСКИ КОРСАКОВ ГЛИНКА РАХМАНИНОВ ШОСТАКОВИЧ ВЕРЕШЧАГИН РЕПИН ГЕРАСИМОВ КУСТОДИЕВ И Т.Н. и Т.Н.

Кучетата (соросоидите) си лаят, а кервана си върви!

Първият неуспешен е бил с Медведев а втория с Путин

мога да ти кажа , да си вземеш едно букварче .

Съществува и е утвърден в българския език терминът "антропоморфен". Неупотребата му може да има две причини. Или трябва да се придаде ироничен отенък, или не е желателна чуждица с неанглийски произход в колонизирана България.