Роботи ще произвеждат роботи

Швейцарска компания ще инвестира 150 милиона долара във фабрика в Китай

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това не е добра иддея..Ама хич!! Какво искат тия идиоти, Скайнет и Трета световна и Терминатора в действителноста ли?!

Голяма грешка. Защо правят завода в Китай? Не знаят ли, че те отначало с охота приемат чуждите инвестиции, после започват да правят техни копия и накрая започва безконтролното им производство, а собственика на технологията няма контрол над нея. След време китайците ще дръпнат много, благодарение на същите тези роботи. След това ще дойдат в Европа с огромните си капитали и ще мачкат всичко наред. Защо не си правят роботите в Швейцария, място ли нямат, какво!? Да, евтина е работната ръка в Китай, но вече се конкурират с нас по този показател. А за износ има кораби. Товарят по много, но пък и ножът е в теб и хлябът.

Номера е че роботи ще првят роботи. Т.е. фактора ниски заплати не е съществен. Единствено го правят заради пазара. Но това е илюзия. Китайците копират всяка стъпка от строежа на още 2-3 места, крадат софтуера и произвеждат наготово без никакви вложения за разработка. Съответно убиват всички с ниски цени и след време изкупуват фирмата сглупила да направи завод в Китай.

сега да не вземеш да кажеш, че са купили Адидас и Найки които са от 30 години там? Не са купили нито една фирма. Единствено купуват ИМЕНАТА на някой фалирали фирми без значение дали са били в Китай или не. Но това го правят и турците. Пример: Грундиг (бивша немска МАРКА сега ИМЕТО собственост на „Коч Холдинг“, но не и патентите)

Средна заплата в Швейцария - 8000 франка месечно. Чиста природа. Разбира се, че няма да си нарушат спокойствието заради тебе. Хората мислят с 200 години напреде. Не ги мисли тях.

Разбира се руските тролове после ще хвалят Китай за постиженията им :))

голям, козяшки прост кат гъз!

и аз така гледах в Терминатор!

BRCK

И се роди Скайнет...

Давайте роботи

Защо в комунистически Китай е не в свободните, демократични, умни и богати САЩ и Швейцария?

BajMihal

Елементарно Уотсън, защото точно в "кумунистически" Китай се вихри най-дивия и експлоатационен капитализъм. Само там можеш да видиш 6-7 годишни хлапета наблъскани като сардини във фабрика за производство. Затова и е толкова евтино всичко, произведено там. Отделно все още го водят "развиваща се" икономика, и от пощенския съюз им дават адски отстъпки за доставка на малки колети (това ще спре скоро де). Та има още много причини, които нямат нищо общо с думичката "комунизъм".

щото е по-евтино бе калпак. Те стоят на конвейера. Друго не правят. Умните на запад разработват и изобретяват, китайците маАт с чука.

Защо ли се сещам за Трипио от Звездни войни? "Машини правят машини, колко перверзно!"

Китайци ли са новите спонсори на Дира, че криете коментара?

Бе тия не се научиха. В Китай не се прави НИЩО. Защото докато строиш завода, китайците копират още два-три някъде другаде и на готово после те разбиват с ниски цени.