17-11-2017 20-11-2018

Коментари

с рогозкин начело - скоро русия ще стане "Горна Волта без ракети" :)

Освен това Мъак има предимство, че е по на запад та работниците му не пият толкова, като руснаците и не пробиват дупки в корпуса космическия кораб.

...че к'ъв им е проблема на руснаците? За седмица само могат да анексират удобна територия на Екватора и да си направят Байконур 2.

Нормална реакция на висш съветски управленски кадър. Повечко пропаганда и много, много ЩЕ в лексиката. Навремето вършеше работа. Днес в съвременното информационно общество не само, че не върши, а изглежда жалък. Тука някой беше написал, че не само САЩ и Китай, ами и Индия, ЕС и Япония са преди Русия в областта на космическите изследвания. Така изглежда. Руската космическа програма е в абсолютен застой от доста години и с всяка следваща година безпътицата става все по-явна. Причините са основно три: неадекватно финансиране, неадекватни технологии (архаични) и неадекватно ръководство.

Айде сега и космоса вече им е крив. Какво ли няма да кажат, само и само да не признаят, че руската космическа е в период на разпад и само старата слава и наличните носители я крепят.

Чак не е за вярване, че се е изпуснал да признае, че Русия не е лидер в космонавтиката. Щото те обикновено са лидер във всички области...

А защо сте спестили онази част от интервюто в което Рогозин казва че зад мъск стои Пентагона? Без помощта на държавните служби този мъск е едно нищо. Не случайно с космически изследвания и дейност се занимават държавни институции, а не частни предприемачи. Така е не само в Русия, така е в Китай, така е в Индия. Европейската космическа програма е кооперация от държави. Тази част от интервюто на Рогозин е най-несъществената, но път красноречива говори за нивото на българската журналистика. Коетжо е очевадно много на много ниско ниво.

Ако беше малко по умен щеше да си разбрал че на Пентагона поръчките са около 30% от всички полети на ракетите на Мъск. Другите сигурно са ей така за кеф ли...

На крива ракета космосът ѝ пречи, на некадърен Рогозин космодрумът му е виновен :)

Това за ромския ви електорат ли е?

При руснаците всичко е "Ще" - 2023, 2030, 2050, и т. н. Но в момента не е. И никога няма да бъде. Празни приказки.

Да, за руснаците знаем, те поне всичко правят в... бъдеще време, но все пак някога го постигат, ама не каза нито дума, как е при нас... в Тиквостаня:)))???

Не знам при вас в Тиквустан (предполагам Русия) как е.

те ракетите на Мъск требе да летят като тирбушон, щом въртенето на земята им помага. И тоя ли е пийнал боярышник по празниците?

тролове нещастни: "Роскосмос ще приеме нова стратегия за развитие, за да възвърне лидерството на страната в Космоса." Обърнете внимание на две неща - бъдещето време (ще приеме - кога и как не се знае!) и на формулировката "за да си възвърне лидерството". Кое се възвръща, ами това, което си загубил... Ха сега блъскайте минуси и говорете за това как американците са назад в космическите изследвания , как не са били на Луната и прочие дивотии, които могат да се родят само във вашите глави.

От както клоуна на Злото джудже получи Роскосмос, оттогава все по успешно го превръща в Роскомикс. Руслямска държава скоро ще остане без космическа програма, особенно като загуби и таксиметровата дейност.

а бе , що не ходиш пред Пирогов да гледаш как внасят пострадали. сигурно ще ти е доста забавно

Не знам дали е за Пирогов, но догодина влиза в експлоатация новия космически кораб от пето поколение на САЩ с 4 членен екипаж и увеличена товароносимост. Американците повече няма да плащат (щедро!) за таксиметрови услуги. И какво правим тогава? Откъде пари?

Ако наистина си казал тази глупост, време е да намалиш водката приятелю.

Рогозин е очевиден клоун, Путин - не чак толкова... Поне си признаха, че Мъск победи Русия :)))

Ами Потин веднага да им спретне един "референдум".

Според мен надали руснаците ще проявят интерес към по мощна версия на "Съюз" за полети до Луната. Има вероятност да вървят пазарлъци за резервиране на поне 1 място от НАСА за полет до Марс. До края на 2020г. "Роскосмос" ще приключи изпитанията на нов двигател за междупланетни полети. 1-2 години ще строят междупланетен кораб на орбита около Земята и полет за 40 дни до Марс. Предполагам от НАСА ще искат да участват в частта касаеща кацането на Марс.

BajMihal

Нема пАри... това е истината, и ще става все по-зле и по-трудно да я прикриват. Ще има все по-гръмки реклами на безаналогови оръжия, ама и това ще хваща декиш само до време.

помним и лозунга:"Следващото поколение ще живее при комунизма". Бъдещето време е най-използваното от руските политици и държавни дейци... А истината си я признава Рогозката : битката за първенството в Космоса са я загубили и то от частна компания, а от НАСА - много отдавна вече...

Нормално, това се знае от всеки. Затова и франсетата тоест Ариана Еуроспейс и построиха стартови стол за руските ракетоносители Съюз в Куру Гвиана. И от там правеха стартове, защото руските ракети Съюз са най-добрите и надеждни в своя клас, а това че се изстрелват близо до Екватора, позволяваше да се изстрелват по-големи товари с по малко гориво и на по ниска цена...Сега нещата обаче се разсъхнаха.

BajMihal

Ама чакай сега, нали Мъск беше неуспешен, ракетите му не ставали..? Пък сега изведнъж имал успехи? Нещо или ви гони шизофренията, или сте бая забатачили с опорките.

Ха ха ха...Рогозин е доволно кух.Чудя му се как успява с всяко едно изказване да изръси толкова простотии. Един достоен рашняк от котерията на таваришч Путя.

BajMihal

Ами свършват нормалните доводи и се започва с фантасмагориите. Типично. Да видим докъде ще изглупее россианеца.

Този Рогозин или е много тъп, или наистина нищо не разбира от космически технологии. Всъщност, основното постижение на Мъск е приземяването на степените на ракетата-носител. Що с еотнася до Луната НАСА е направила кораб за кацане на луната преди повече от 50 години. Апропо, програмата "Союз" е за кацане на Луната, но никога не са го постигнали. Смехория от всякъде. То е все едно Япония да иска от Конго да им разработва жветни телевизори. Русия щяла да модифицира "Союз" за мисии на нАСА до Луната. По-голям идиотизъм трудно може да се измисли.

"НАСА иска от Русия да разработи версия на космическия кораб "Союз" за полети до Луната. " Що така ? Що не разработят версия на аполотата?

не го ли виждаш колко е наквасен. Той утре ще ти каже че Шаломов е открил Америка и ти ще му повярваш, а?

И за тоалетната ма МКС ли е лъжа?

какво да лъжат за нея? че я чистят ли? Ми не лъжат. Те и по САЩ и Европа само това правят - чистят кенефи.

Само да вметна на "многоуважаемия ( изотзад) " Митко Рогозин, че разликата между Байконур и Кейп канаверал е само 19 градуса по посока на екватора. Това дава около няколко процента повече предимство в извеждания товар като тегло... Ей, Рогозин, тука не говорим за няколко процента между тебе и Мъск , а ПЪТИ !!!

Фалкон 9 е изстрелван от 3 различни дестинаций. Едцна от тях е Kennedy Space Center, а тя е във...Флорида. Та не съм съвсем сигурен кой е "многоуважаемия ( изотзад) "...

А Кейп канаверал, къде е според теб? В Аляска?

Дестинаций някакъв римски патриций ли е?

А бе, тролобити, този ама ИЗОБЩО не говори, като лидер в света и пряко подчинен на най-великия политик - Путин?! Нещоооо яко издишат опорките... Свиквайте с новата лексика на руските смотаняци!

"Ангара-5" има един полет през 2014та... Рогоносин... по-полека с манипулациите. От 2014та до 2023та ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ са 9 години. Ракетата не лети, а литна веднъж и втория път ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ е след 9 години.

На крива ракета космосът ѝ виновен...

Или да перефразираме с случая - На крива ракета, екватора и виновен! :)

Не му е лесно на Рогозин - Русия вече не е първата космическа сила, дори вече не е втора! НАСА в рамките на експеримент финансира частни компании и резултати вече са налице! Китай също напредват с бързи стъпки!

А ЕКА и Индия вървят с бързи стъпки и Русия отива към пета.

A японците къде ги изпускате? Те чоплят проби от астероид в момента и го върнат след няколко години на земята. Руснаците за това не са и мечтали.

" през 2019 г. Роскосмос ще приеме нова стратегия за развитие, за да възвърне лидерството на страната в Космоса" - Точно както Нокиа си възвърна лидерството при мобилните телефони. Браво, Митак, молодец!

НОКИА има много по-голям шанс.:)

Важно е колко от неговите са кацнали обратно като на чичо Елън.

изтрихте ме, ама аз пак ще го напиша. Тоя не се чува какво говори, сякаш постоянно е на пет водки.

вярно не се чува какво говори. Сигурно постоянно е на пет водки.

Аз си мислех че е заради разположението на звездите и планетите.

Колко си жалък, Рогозин....

Много...

Мурзилките, освен да бият яростно минуси, друго не им остана :D Пълни смешници сте :D