"Роскосмос" подготвя екипажи на лунни мисии за работа в екстремни условия

Едно е да се поддържа космическа станция на височина 400 км, съвсем друго - на 400 хиляди км, заяви Рогозин

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

подготовка без реализация си е губене на време...

и pink floyd даже бяха на луната а великите руски космонавти нека си се готвят

И Ян Бибиян !

Мисията е за Луна парк

Ако до сега не сте проверили дали САЩ са били на Луната или не, значи сте по-големи тъпаци, отколкото изглеждате.

Доколкото си спомням Индийците, Японците и Китайците провериха, изпратиха снимки и потвърдиха мисиите Аполо. Рашките дано поне да уцелят Луната и тогава да се правят на интересни и да потвърждават !?

абе те поне да стигнат до там, че едно е София-Русе, друго е 400 000км.

"Едно е да се поддържа космическа станция на височина 400 км, съвсем друго - на 400 хиляди км, заяви Рогозин" Дам, ама дори станцията на 400 км не можете да поддържате, щото нямате пари. Добре, че са американците и, че все още ви ползват като шофьори да ги карате до там, докато развиват собствените си технологии.

Вярно , че без шофьори ... вечно приземени .

да проверат ама по напред требе да стигнат до там

разбира се че са били там. ЦРУ го каза а те никога не лъжат.

Станаха добри на монтажите изглежда като истинско

Искал е да каже ругозин ,как биха оцелели там алкашите без водка,не без вода.

Наистина имаше много обещания и заявления, но този път е сериозно. Космосът от дейност с остатъчно финансиране от тази година е приоритет за Русия. Създаването на свръхтежка ракета и построяването на лунна база са оформени във Федерални целеви програми, а това вече е нещо друго. Така беше с превъоръжаването след 2008 г. Осигурени са всички финансови средства за 10 години напред, изпълнението на програмата е под най-строг контрол лично от президента, и т.н. Същото е и за САЩ, и то от няколко години. Те създадоха няколко програми за пилотирани космически кораби, нови ракети-носители и лунна орбитална станция. Очевидно става дума до голяма степен за военни проекти, а и за разделянето на Луната, за собствеността върху нейни части. Ще видим страхотни неща и от двете космически свръхдържави през следващите 10-15 години!

Дада

Бе Роскосмос е с орезан бюджет тази година от Путин. От друга страна Роскосмос загуби милиарди от липсата на поръчки за сателити. От догодина вероятно ще загубят и приходите от таксиметрова дейност до МКС. Та не знам как са осигурени всички финансови средства за 10 години напред. "Правительство утвердило Федеральную космическую программу на 2016-2025 годы в середине марта. Финансирование программы составит 1,4 трлн рублей против 2 трлн, заложенных в проекте, подготовленном весной 2015 года." А през 2018 г пишат: в 2019 году «Роскосмос» получит на 17 миллиардов рублей меньше, чем было запланировано. В 2020-м недофинансирование составит уже 52 миллиарда рублей, в 2021-м — 75 миллиардов. По словам источника, нехватка средств уже привела к тому, что появились задержки в ряде межпланетных проектов, строительстве второй очереди космодрома Восточный и создании новой ракетной техники. Е ти може да си по осведомен, но това е което пишат в Русия

Да, но руснаците могат да работят съвместно с Китай и Индия, които може да са заделили много по-големи суми за космоса.

Може и така, и иначе. Индия, Китай и всички други ще предпочетат за партньор САЩ пред Русия.

да пратят сонда без хора - да провери - къде по евтино е - ще нацъка малко снимки къде е флага и толкоз

Дада

Точно така, ама тъпака Рогозин, след като разби Роскосмос и е на път да го унищожи, няма толкова акъл, а и е политическа фигура и ползва мястото на шеф на Роскосмос само за политически изцепки, понякога граничещи с безкрайността по малоумие. Японците пратиха сонда и тя засне следите от ровърите като най голяма видима следа, Американската сонда ЛРО засне и самите артефакти от кацанията със съответните координати, дори намери изгубен руски Луноход и също го засне, а по дадените точни координати бяха засечени и отражателите му от руснаците.

Ами те и американците, и руснаците има-няма на всеки пет години все ще ходят "пак" до луната, и все я не им стигат пари я някой им е гепал документите на старите кораби, с които са ходили там и не могат да ги построят на ново! Това, Рогозин, сме го слушали! Докато не стъпите, не направите станция и не останете там, няма как да вярвам, че ще се случи! А и с тези ваши темпове (на САЩ и Русия), не мисля, че ще доживея, а смятам, че има още доста хляб в мен :)! Дано ме опровергаете, но докато се назлъндисвате най-много дръпнатите да ви изпреварят!

Дада

Документи никой не е гепвал. Старите заводи и машини са унищожени, а да се правят нови е безсмислено, като по-скъпо и неефективно от направата на нови с нови технологии. Ако има хляб в тебе след не повече от 5 години ще доживееш обиколка на Луната с хора и не повече от още 5 за повторното стъпване на Луната от астронавти.

Само не знам от де ще копат въглища за тая станция ...

Ако рогозин вярно е казал това, за американските кацания на Луната, то той или е много прост и глупав, или е най-елементарен хибридчик. Второто е по-вероятно! На Луната е поставен специален лазерен отражател, с който е възможно да се измерват отклоненията в лунната орбита. Поставен е от американски астронавти, при едно от поредните кацания. И лунните координати на неговото местонахождение са обявени, дадени с абсолютна точност. Всеки астроном може да укаже мястото. Жалко, че се слиза на такова елементарно, просташко ниво от страна на руските официални лица...

Много беше забавно, когато от НАСА, на въпроса "къде са видео записите от кацането на Луната?", отговориха: "Ами имахме съкращения на бюджета, и затова използвахме лентите, да записваме върху тях, за да пестим пари". Хахахахаха... Или когато астронавтът от НАСА, Дон Петит, каза: "Много бихме искали да се върнем на Луната, но изгубихме технологиите, и вече не можем." Хахахахаха... А също беше много забавно, когато през 2016-та НАСА обявиха, че най-накрая са измислили как да защитават астронавтите от смъртоносната слънчева радиация, и вече теоретично става възможно астронавт да оцелее извън близката околоземна орбита. Тоест, според НАСА, след 2016 година вече теоретично се допуска, че човек би могъл да оцелее на Луната, ако стъпи някога на нея. :)

бе то и за Гагарин няма доказателства че е бил в космоса Ти лично видял ли си го??? Щото едното куче Лайка обичаше да повтаря - паехали

Дада

Много е забавно, когато тъпаци се опитват да измислят тъпотии и да правят заключения на тяхна база. NASA никога не е казвала такава глупост за видеозаписите, а Донт Петит, никога не е казвал, че технологиите са ЗАГУБЕНИ. Явно за вас тъпаците няма разлика между УНИЩОЖЕНИ и загубени. НАСА е казала, че има вече технология за защита на астронавтите при ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН престой в открития космос. При кратък от 50 години няма проблем. Тоест, според НАСА, след 2016 година вече теоретично се допуска, че човек би могъл да оцелее на Луната при ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН престой от примерно година. За престой от два-три дни няма никакъв проблем за каквито и да е скафандри. Явно някой те е излъгал, като е извадил изречения от контекста и е променил думи в точните изрази.

Слушай доктора и не дразни санитарите, за излекуване няма да те излекуват но поне може дате докарат до някаква ремисия да могат да те пускат да се разходиш в двора.

Да бе, потърсете го този американския флаг, дето се вее без атмосфера, че незнайно защо ни един телескоп не може да го намери. Някои телескопи снимат повърхността на други планети, но уви, американския флаг го няма и няма. А и отпечатъците от обувките на Армстронг, в несъществуващият прах на Луната, също ги няма. Ааа да: И роувърът го няма. Е, има ги, но не на Луната. Сигурно са в склада на някое холивудско студио.

Дада

Ми тъпако, за да може телескоп от Земята да види следите и спускаемите апарати се нуждае от огледало с диаметър около 14 метра, докато сегашните са с не повече от 11 метра. Едва след като НАСА , естествено пак, завърши двата си нови телескопа с огледала от 27 и 30 метра ще могат да бъдат наблюдавани тези артефакти. Но понеже ще са на НАСА, пак тъпак, като тебе ще отрича фактите. Затова обаче и ЕКА прави гигантски телескоп с огледало от 39 метра диаметър за да може и тъпаците да видите знамената на САЩ забити в лунния грунд.

Много флагове се веят в главата ти безспир ей, толкова доктори те гледаха и никой не може да помогне. Заинатил си се, че си Стенли Кубрик от 4-ти километър и това е, няма цяр. Спазвай режима по-старателно и да се надяваме на най-доброто.

край време бъдещето време е любимото в Русия... Помните лозунга, нали: "Следващото поколение ще живее при комунизма". "Великият и непобедим" СССР си отиде, а с него и много мераци...

ЗАТОВА ЛИ СЕГА КРАВАРИТЕ ПОЛЗВАТ РАКЕТНИ ДВИГАТЕЛИ РАЗРАБОТЕНИ ПО СЪВЕТСКО ВРЕМЕ ? НЕЩАСТНИК СОРОСОИДЕН .

съм си щастлив, а ти ще празнуваш с любимите ти руснаци с боярышник и ерзац червен хайвер, разработен за бедните ватенки - да се почувстват и те като другите....

Да не се окаже, че американците са били от другата страна на луната ? :)))

"Те казват, че са били там, но ние ще проверим."" абе смешко. Какво? Телескопите ви бяха толкова зле, че не можеха да проследят мисията на американците ли? хайде хайде. За Гагарин няма снимка дори, не говорим за филм, че е бил в космоса въобще. А какво? Разузнаването на СССР е били толкова зле, че не разбра нищо и САЩ ги излъгаха като първолаци? Ех Рогоносин... не на нас тези. Ако не бяха ходил там ШЕСТ ПЪТИ.... поне един път щяхте да гракнете, така че да се чуе чак в Куба и всички останали комунистически държави. ДА ама не... стояхте с наведени глави и гък не казахте.

Рогозин е полезен зя Американската космонавтика. От как е на чело на роскосмос Русия има провал след провал. Гледам вече до там е стигнал, че след всяко негово изказване влиза в хумористичните хроники

Русия почва да се усеща, че разтоянието от Земята до Луната е 300 000 км, а не смешните "София-Русе" колкото е до МКС. Много добре знаят, че нямат възможностти да пращат ракети на такива разстояния с хора и никога не са имали.

TО ЩЕ Е ТОЛКОВА ВЪЛНУВАЩО

ДЕЦА ТОВА НЕ Е ВАШИТЕ УСТА

Този вече слезе на нивото на коментатор от Блиц.

да не би да иска молдовците да са първопроходци в лунните разходки...

Абе като ви слуша човек приказките, и вие, и американците трябваше да имате един куп официални бази на Луната, ама в крайна сметка като кучетата само лаете и виете по нея. Сам0 автоматични парати, но никакви хора от последната мисия на американците. Човек почти ще си помисли, че на американците име е бил показан надпис на латински: "За хора тук е забранено." :)

Ами те дотогава ще са старци , бе !

Дада

Оптимист си. Но за съжаление и правнуците им ще са старци когато Русия стигне до Луната.

Рогозин ? Ама , вярно ли ?

Някъде към 2035 г. със сигурност, може и по-рано.

Може би 2069-а, LOL. Всъщност им пожелавам да идат там колкото може по-скоро, макар приказките им напоследък съвсем го обърнаха на гола агитация та не си струва човек въобще да следи какво казват, еднакво информиран ще е и да ги чуе и да не ги чуе.