"Роскосмос" праща двама туристи на полет около Земята по пътя на Гагарин

Полетът ще бъде осъществен по маршрута на първия човек, полетял в Космоса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как можахте да не отбележите ГЛАВНАТА новина около организацията със затихващи функции РосКомикс - строят нова офис сграда, бляд! Това поне има шанс да се случи - Ротенберговите ребята строят кримски мостова за някакви си там жалки $210млн/км (простите китайци строят за $9млн/км). Карупция? Не смешите мои искадеръй.

Като се има предвид уникалната "секретност" с която е обвито всичко руско, за всеки полет в космоса винаги ставаше ясно, едва когато той е вече приключил. Тъй беше и с Гагарин. Едва като бил вече кацнал, се провикна рдио Москва и пуснаха някакво пиукане от спътника. Точно като Кухия Козел, дето беше казал, "ще ви оправя за 800 дни, вервайте ми".

като няма деньги, ще правят таксиметрови услуги около Земята. За далечни полети - даже до Луната, могат само да мечтаят. Да не говорим до Марс или до астероиди на 350 милиона километра като японците. Деньгите отиват за бомби и оръжия...

Да попитам, защо Роскосмос (името на агенцията) е в кавички а не "праща". След като очевидно НЕ праща а планира да праща двама туристи на полет около земята... Поредната хумореска в бъдеще време.

Няма, не са публикувани никакви преки доказатаелства, доказващи, че Юрий Алексеевич Гагарин е направил обиколка на Земята с пилотиран космически апарат! НЯ-МА!! Всичко се крепи на "честна пионерска" или, за да бъдем по-прецизни, на "честна болшевишка"! Особено кърти срещата на Гагарин с колхозничката, хахахаха!

аха сигурно няма и доказателства,че американските хастронавти пътуват с руснаците за МКС?

А каква е връзката? Това, че сега летят не доказва нищо! Логиката ти е под всякаква критика. Дори мога да предположа, че си в пети клас. Поне като такъв разсъждаваш...

на мен винаги едно нещо ми е било интересно как примерно след като щатите са прибрали Вернер фон Браун най великия в ракетната технология и руснаците са ги били и ги бият все още

Мен пък ми е интересно, защо мислиш, че руснаците бият американците?!?

ми просто е 1вия спътник ,1вия космонавт вика му се Гагарин друго нещо ти помогна?

Но оттам нататък изостават. Рогозин лично го е заявил!

ти нещо си се забавил

Моя грешка! Не е Рогозин... https://it.dir.bg/tehnologii/ruskata-akademiya-na-naukata-eto-zashto-sssr-ne-prati-chovek-na-lunata

ДОКАЗАНО руснаците са първи във всичко освен с "Луната".

И какво точно е доказано? Явно трябва постоянно да ви го набивам в тъпите тикви. Американците имат много постижения които руснаците не могат да направят и за 200 години, докато всичките руски са направени от американците. Първи са в някои неща руснаците, но американците са единствени в: 1.Обиколиха с хора Луната - и то 9 пъти 2.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 3.Пратили хора на над 401 000 км от Земята 4.Скачиха кораби на окололунна орбита 5.Качиха телескопи в космоса 6.Приземяват първите степени 7.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 8.Имат марсоходи работещи при това години 9.Пратиха сонда на астероид 10.Имат Сонди на марсианските луни Фобос и Деймос 11.Сонди на Церера, 12.Сонди извън Слънечвата система 13.Сонди на Юпитер 14.Сонди на Сатурн 15.Сонди край Плутон, Нептун 16.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето в неговата корона 17.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 18.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 19.Шофьори в на друго небесно тяло 20.Забили флаг на Луната 21.Качили 77 тонен единичен модул в космоса 22.Качили 140 тонна ракета за пътуване до Луната 23.Направили самолет летящ със 6.72 и то с 199 полета 24.Направили самолет излетял на височина над 100 км 25.Изстреляли успешно ракета с 27 двигателя на първата степен 26.Сваляши товари по 2-3 тона на Земята 27.Направили двигател с отношение тяга собствено тегло над 200 28. Най бързато летящата ракета с над 56 000 км/час 29. Върнали по 7 души наведнъж от Космоса 30. Успешно излетяли хора от Луната и то 6 пъти. и още и още и още. Съюзите имат поне 12 провала, от които 2 фатални. Това е над 8% от всички полети. За сравнение Совалките са с 1,5% провали- двата фатални. САЩ имат 168 пилотирани полета от които 3 провала - 2 совалки и Аполо13, последният би се водил огромен успех за Русия, но за САЩ е провал. Руслямска държава е със 151 пилотирани полета, от които 12 провала - всичките на Съюз. САЩ са качили в Космоса близо 1000 астронавти, които са 400 различни човека Руслямска държава е качила около 300 космонавти, които около 200 различни човека САЩ с хора са обиколили 9 пъти Луната и са кацали 6 пъти, Руслямска държава успява да обиколи Луната само с костенурки.

Работили са 2 независими екипа. Фон Браун е работил във втория екип, който в последствие става първи. Не може да се отрече приноса на Королев, но Фон Броун си остава първи.

Руснаците прибират повече германци, както изаводите на ФАУ.

Лично Рогозин, а не някой друг, с прав тект каза, че Русия трябва да преодолее изоставането и да се опита да възвърне първото си място в овладяването на Космоса. Ако се мислиш за по-компетентен и по-кадърен от Рогозин, сигурно нощем си дърпаш "ракетата" и се чудиш защо не излита...

Всеки е по-компетентен от клоуна Рогозин. В случая са му го подсказали специалистите от Роскомикс.

Ами защото ватенките осем години държаха в Гулаг и измъчваха най-големия си специалист - Корольов, съсипаха му здравето, биха го жестоко в НКВД и му счупиха челюстта. Не успя да доживее и до 60 години в руския рай горкияат.... А той ( на основата на Фау 2) създава ракетата, с която лети Гагарин. Чети и се образовай, ако можеш...

"обиколка на Земята по краткия маршрут на Гагарин," ===================== КРАТКИЯ маршрут !?!?!? Да ма извиняват от Роскомикс, ама аз все съм си мислел, че земята е кълбо. Какво ще рече "кратък маршрут"? Или си направил обиколка на кълбето с дължината на екватора или не си. Ако си врътнал едно кръгче около полюса, това пак ли ще го броим да обиколка?! Малоумие някакво. Типично по кремльовски.

Перфектна новина. Това е поредното доказателство колко велика е Русия и че Русия може всичко. Юрий Гагарин е единственият човек летял до Луната и за разлика от краварските анимации на Холивуд той е кацнал наистина на обратната страна на Луната.

Кажи поне колко ти плащат да пишеш тези глупости!

"Рогозин не разкри нито детайли, нито срокове за реализацията му."

ujabg

нищо не разбрах от статията! кок какво ще построи....

Някаква преработка кораба Съюз МС, вероятно с катапулти за да се приземят с парашути извън капсулата, като в последната версия за полета на Гагарин.

Той пътя на Гагарин не е много дълъг. От стая 5 до стая 22 в Роскомикс където е направен аудио записа. то други доказателства няма. Дори ТАСС не е била допусната. Все още са секретни данните от полета... що ли????

Хапчетата! Не прахчетата, бре...

ало мало.... това са фактите. Останалото е пропаганда за полет който е бил забранен да се снима и нито една медия не е била допусната. А накрая има 3 версии за приземяването. Нали така? Или съм излъгал в нещо, а?

дайте да си изясним едно нещо веднъж за винаги. когато някой излезе в космоса и прати сигнал обратно към Земята на практика е невъзможно той да бъде 100% ограничен само и единствено в една държава било то голяма като Русия или САЩ. Буквално радиостанции по целия свят получават радиосигнала. По същият начин както полета на Спутник и радиосигналите от него са потвърдени от десетки агенциии от десетки държави по целият свят. Дядо (военен радист по онова време) разказваше че честотата им е била казана по рано и са го слушали в почти всяко поделение. Така и полетът на Гагарин е потвърден от множество неруски агенции, при това още когато се е случил. С други думи всичко което Гагарин предава от космоса е чуто от целия свят. Въпроса е че самите програми са секретни, целият свят слуша знае че чува руснак от космоса, но си няма идея какво именно се случва. Едва когато СССР обявяват какъв именно е бил полета останалите агенции по цял свят им е лесно от чутото да съберат целия пъзел и затова без съмнение потвърждават полета. Полета е потвърден дори от НАСА. Няма абсолютно никъкво съмнение в полета на Гагарин. Интересното в случая е че има няколко агенции които твърдят че около месец преди полета на Гагарин са засекли руски разговори и тревожни думи идващи от космоса. Предполагат че преди полета на Гагарин може да е имало друг опит, но неуспешен. При него в момента в който наземният контрол е разбрал че нещата отиват на зле, дистанционно е изключил предавателя на космонавта за да не разбере целия свят за неуспешния полет. Както споменаваш информацията все още е секретна и няма яснота дали това е така или не. пп. същото важи за всички полети на НАСА включително тези до Луната и всички останали космически агенции. Просто няма как нещо да литне към космоса и цялата Земя да не го види. Има програми които ти изчисляват къде кога трябва да е всяко нещо изстреляно в космоса. Буквално минути след изстрелването на някои от ракетите на Мъск ако знаеш къде да гледаш можеш да ги видиш с телескоп от България.

Ами въобще не си прав! Мога да ти излъча предварително направен запис на радиосеанс от необитаем изкуствен спътник на земята, с размер на футболна топка. Защо няма никакви видеоматериали, след като за кучетата е имало? Защо не е бил поканен екип, за да заснеме епохалният полет на Гагарин? Има ло е достатъчно военни снимачни екипи, които са заснемали всички ядрени опити, например или пък полетите на нови самолети. Пък нека пак да са били секретни. Отделен въпрос е, че има доста несъответствия по време на "радиосеансите" с "Восток-1"! Като например какво вижда през илюминатора и къде се намира. И още много други, за които самите руснаци задават неприятни въпроси.

Полет на Восток има, но по-късен. Полет на Гагарин във Восток няма. НЯМА никакви документални доказателства за неговия полет, никакви! Нито една снимка, нито един метър филм от деня 12 април 1961г. В интервю три дни след "полета" той самият споделя, че на борда на кораба не е имало нто фотоапарат, нито кинокамера, "защото били много тежди", но видиш ли имало...магнетофон( по-тежък от фотоапарат). Интервютое публикувано в Комсомолска правда - по усърдните ще го намерят лесно. Всички снимки и филми са по-късен фалшификат. Друг интересен факт, от 320 квадратни киломентар зона за кацане се приземява с парашут...до бившето си поделение, където се е обучавал на паршутни скокове..... на 4 километра от капсулата... и много други

няма лошо продължавайте да търсите под вола теле губите си времето, но то си е ваше.

мъник... лафа - "търсене под вола теле" се използва в съвсем друг смисъл.