"Роскосмос" разсекрети документи за лунната надпревара между СССР и САЩ

В Москва не били сигурни дали да продължат с изучаването на земния спътник след успеха на американците

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей, мухльовци, разбутах ли ви жалкия мравуняк? :) Истината е трудна работа, сори. Айде обаче да извадите някакви поне елементарни познания от упражнението. 1. След като ви показах, че СССР и САЩ са две страни на едно и също - може ли сорос-изродите да не ме наричат повече "русофил"? Мерси. Идиоти. Нямате представа колко сте жалки с тези фиктивни раздеделения: по-зле сте от Левски и ЦСКА. 2. Не съм нито пенсия, нито детенце - а мъж в най-активната възраст на жизнения си опит, огромната си култура и грамотност и режещия си интелект. 3. На прецакания тип, който предположи, че нямало как да имам жена: ако разбираше нещо от жени, щеше да знаеш, че точно силните, непоколебими, независими мъже получават всяка поискана жена. Имал съм стотици - преди да ми поомръзне. Последните години съм женен - и точно жена ми е най-добре запозната с измамите, от които е изтъкан животът ви. Още една от многото причини да е с мен. :)

Хахахаха, хахахахаа....хахаха!!!

Вярвай си, не ни пречиш... Особено весело е това с "режещия интелект". Да не би да си се объркал и някой да ти е изрязал интелекта, ха-ха? А животът милиони пъти е доказал, че от фукльовци и чеп за зеле не става. ... Някой по-долу в коментарите те беше правилно определил като НАНАЙСИКРЕТЕНИКУС.

Смешник. Явно ти самият лъжеш непрекъснато - щом очакваш това от другите. Този принцип винаги работи.

BajMihal

Ако познаваше жените, нямаше да говориш така за тях, но стой си в заблудата. Всеки вижда колко ти е пипето. Даже няма нужда да те оборва някой.

Познавам ги - и не искам да ги поставям под един знаменател. Има много свестни - и много тъпи. Но за целите на обобщението - това, което съм казал е истина. За добро или за зло.

BajMihal

Познаваш ги само виртуално от сайтовете :). Личи ти и от изказа и от поведението.

Смешник. Явно ти самият лъжеш непрекъснато - щом очакваш това от другите. Този принцип винаги работи.

Аз мисля, че единствената жена, която познаваш, при това много добре е Мара Шепова... За пари наистина можеш да натрупаш бройки. Но ти и пари нямаш, та Марчето чаластриш най-редовно...

Смешко, като прочетох доста коментари по-надолу, стигнах до написано от теб: "Много добре помня кацането на краварите на Лунат с тези Аполо тенекии, тогава бяха в казармата" Тук във т.2 пишеш, че не си пенсия. Ако 69-та си бил в казармата /18-21 годишен/, значи си набор 48-51. Сега сме 2021-ва и си на 70-73 години. Пенсионират на 65 със стаж и 67 без стаж... Лежеш за всичко бе, изрод!!!! Руско мекеренце си ти. Вероятно даже не си мъж, а една от 250 000 рускини, които нашите работници по Коми довлякоха на връщане преди тридесетина години... Та Наташа ли си или Анастасия не знам, но много те боли за Матушката. А не искаш да се връщаш в лайнарника, с който много добре си запозната... А боли... И плюеш по всичко, което не е близко до сърцето ти.... Съжалявам те!

някой може ли да обясни с прости думи как така за 3 години американците са направили шест кацания на Луната и излитания от там, и то преди 50 години! А сега с цялата техника и доста по-развита технология не могат да пратят дори ракета до МКС, която е на 400 км над Земята. Напомням, че Луната е на 400 000 км от Земята!

А кой казва, че не могат да пратят ракета до МКС? Защото не веднъж са пращали товарни, а вече и два пъти пращат хора. След прекратяването на полетите на совалките са търсили частна компания, като подизпълнител. Вече имат и то не една. Не ти ли прави впечатление, че НАСА все повече се отваря за сътрудничество с частни компании и чужди космически програми?

търсят под вола теле. не ви ли писва от тази антируска пропаганда всеки ден? това ли ви е най-големия проблем? - Русия. Малко ли са ни нашите неуредици, кражби, корупция, проблеми, тъпотии на правителството?

Не зная дали не си един дебил тук"Аполо нанайси" но ако не си значи сте правени в един калъп та явно имате сиви клетки колкото да пазите равновесие и да слушкате партията-нас не ни интересуват никак дори руснаците но точно вашето поколение не може да ги забрави и все ни ги навира в очите но не искате да отидете при тях а само тук храчите и ядете от нашите пари които ние изкарваме за да не измрете от глад -ХРАНИ КУЧЕ ДА ТЕ ЛАЕ

Една от най-големите илюзии е, че СССР и САЩ са смъртни, непростими, несъвместими врагове. Как да стане това, като и двете са създадени или притежавани от евреите? Другата илюзия е, че народът и властта са на една страна. :) Това пък е безумно смешно. Защото никога не се е случвало в човешката история. Така че много ясно, че властта по цял свят ще се поддържа една друга. Ако се обяви официално, че САЩ: 1. си взривиха Кулите 2. излъгаха за Аполо 3. и стотици други страшни престъпления срещу човечеството... ...мислите ли, че някоя от вас, овци, ще има още доверие във властта? Нали това ще е краят на всякакви режими и на цялото статукво. Затова властта винаги ще е срещу вас - и ще се старае масата и стадото да си стои в самоизбраното забвение.

Ти чадо не си идиот. Не си и перко. Не си и луд. Не си и много други неща, както те наричат. Защото тези термини се употребяват за предстваители на хомосапиенс. Ти си нов биологичен вид, различен от хомосапиенс. Ти си първият представител на вида НАНАЙСИКРЕТЕНИКУС. Отличаващ се със съвършенна тъпота. Защото няма толкова съвършено тъп хомосапиенс като теб. Дори и зелените еуглени имат повече разум от НАНАЙСИКРЕТЕНИКУС.

Как иначе, мислиш, очаквам да реагира една овца - след като й покажа как изглежда светът ѝ отвън? ;) Вие сте тотално в Матрицата, пичове. От там няма измъкване - освен по собствено желание.

Да ти уйдисам веднъж и да ти отговоря като на здрав човек - не защото те смятам за такъв, правя го заради публиката. Кой с кого какъв враг е е безсмислица, днешни съюзници са утрешни врагове и обратното. С това си твърдение не казваш нищо. За кулите няма да коментирам защото не знам много повече и от тебе а ти нищо не знаеш. За "другите страшни престъпления срещу човечеството" ще оставя публиката да ти се изсмее за пореден път. За мисиите Аполо - които са една от основните отключващи обсесивно-компулсивното ти разстройство теми - говориш пак само глупости за пояса на ван Алън, флагове и какви още бяха тъпотии които се тиражират по глупашки сайтове и са отдаавна доказано неверни и смешни. Едно от доказателствата, че са били там е било съвсем лесно за проверка още тогава. Опитай да се образоваш и да намериш обяснение на това как могат да се фалшифицират радиосигнали идващи от луната, включая доплеровите отмествания на честотите. Тия радиосигнали носеха и прякото видео от луната и много други неща, които не само в Хюстън са приемали и гледали. Не си губи времето просто да търсиш цитат на нещо, което не разбираш, няма да намериш нищо смислено което да ти свърши работа да докажеш правотата на маниакалната си теза. Опитай да се образвоаш и да разбереш за какво става дума, може дори да се окаже полезно за личното ти лечение.

Хапчетата.... ;)

Истината е много елементарна: По това време СССР и САЩ се следяха много зорко един друг. И на земята, и под водата, и в космоса. И, ако е имало и най-малкото съмнение за някаква инсценировка, руснаците щяха да са най-щастливите хора на света и да вдигнат - ОЩЕ ТОГАВА - такъв невъобразим шум, че на американците свят щеше да им се завие... Държавните радио и телевизия (за незапознатите да поясня, че те бяха единствените) щяха по цяла година да гърмят. По училища, заводи, институти и в ТКЗС-тата щяха да се провеждат безчетни и безкрайни полит-обучения, в които надълго и нашироко да ни обясняват за гадните лъжливи капиталисти, които са безсилни пред устрема на комунистическия човек... и все в тоя дух. Това щеше да влезе в учебните програми по многото пропагандни дисциплини, които се учеха в училищата и университетите - "Научен комунизам", Политикономия, История на БКП и още много... Но не, по това време беше пълно мълчание. Те са следяли зорко през телескопите кацането (кацанията) на луната. Снимали са ги. Гледали са ги на запис. И са били толкова стъписани, че единствената им реакция беше - мълчание. А пък тази теза, подобно на много други, беше изфабрикувана години по-късно, когато фактите са вече минало и позабравени, та могат по-лесно да бъдат затрупани с лъжи. И да, когато има достатъчно прости и немислещи хора, които да се хващат на лъжите, разпространявани старателно от платени тролчета... Та, както е в онова заглавие - американците не са стъпвали на луната, земята е плоска, а Финландия не съществува. Но - за да не остане някой от по-младата аудитория с лъжливото впечатление, че тогава не са ни заливали с всякакви други лъжи, само един пример - основен персонаж в карикатурите по вестниците само няколко години преди това са американски войници, напили се с кока-кола... Да-а... Славни времена!

Пълни глупости. Една от най-големите илюзии е, че СССР и САЩ са смъртни, непростими, несъвместими врагове. Как да стане това, като и двете са създадени и притежавани от евреите? Другата илюзия е, че народът и властта са на една страна. :) Това пък е безумно смешно. Защото никога не се е случвало в човешката история. Така че много ясно, че властта по цял свят ще се поддържа една друга. Ако се обяви официално, че САЩ: 1. си взривиха Кулите 2. излъгаха за Аполо 3. и стотици други страшни престъпления срещу човечеството Мислите ли, че някоя от вас, овци, ще има още доверие във властта? Нали това ще е краят на всякакви режими и на цялото статукво. Затова властта винаги ще е срещу вас - и ще се старае масата и стадото да си стои в самоизбраното забвение.

Пълната глупост си само ти в тизи форум детенце наивно.

Нанайси-и-и-и-и-и?!?!?!

Какво детенце е тази изперкала пенсия,той по цял ден тук си храчи тъпотиите но е толкова зомбиран,че дори докторите са се отказали да го лекуват

Защо обръщате внимание на оня доказано 101% идиот "Аполо Нанайси"?

Именно. Психопатите насаджии си гледайте своята работа. Аз не говоря с овце - а с който има малко акъл останал.

То проблемът е, че тия с акъл не щат да си говорят с тебе...

Аполо мой любим перко. Не се предавай за бога мани ги тия руснаци дръж на своето, осамо ти се в тъмния ъгъл и......... Да ти олекне

Продължавайте да повтаряте тази лъжа. Няма да се превърне в истина!!!

колко ли е сложно, когато получиш няколко грама пустинен пясък - да му направиш спектрален анализ и да си намериш собствен?

За да излъжеш пациент на клиниката на 4-и километър - никак. Кажи кой ти донесе пясъка да му се търси отговорност за последствията върху тебе.

Чудя се що се пинят още русофилистичките тука след като дори господаря им им спря копейките. ПедеРассия току що им каза да се оправят както могат и че падат по гръб пред САЩ.

Аполчо Копейкин остана без копейки :))))

0

И без приятели :(((

Айдеее отиде тя. Коментарите над 100, повечето все от наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър, прозрял всички конспирации дето цял свят не ги вижда. Минаваше само с олигавяне, понякога и до над ушите. Вече не, пак е за пълно измиване с маркуча. Лелите в хосписа как го търпят не е ясно, а може и да им е писнало и да го бият та избухналата му последните 2-3 дни активност да е отговор на това, знае ли човек.

Чичи dp,пак си объркал клиниката с кенефа на тати и си доволен

Ти продължавай да вряскаш после пак се жалвай задето лелите в хосписа все те бият.

Кацнах аз на луната и там видях аз кактус еъв тревата,ой мохаве земьо лунна ти,колко ли луни си видяла ти

То и корона вирус няма, и земята е плоска...

ти требва ама

Руския грам е много по тежък от килограма на врага!

На А е най лекия поради липсата му

Не съм платен, мисля че сте продажни тъпаци безплатно!

Ти между другото да не си педераст

Те краварите на луната стъпиха както спечелиха виетнамската война

Ти пък си тъп, щото си зелен! Какво общо има Виетнам с Луната?

Както рупането на кукуруз при тебе вярващия на квадратоглави мошеници

Селянина пак се обади! Като разбираш само от зеленчуци, къде се навираш да коментираш научни статии?

"в рамките на американската програма "Аполо" са извършени шест кацания на Луната"... Не е излючено да са успяли веднъж с цената на огромен риск и инвестиции. Късмет. Но дали биха рискували втори път? За 6-ти да не говорим, никакви научни или политически цели не биха оправдали нито цената, нито рискът.

Майката природа е дала на човека мозък. При теб обаче, не е рискувала.

Канчетоооо.

През 1969-1972 г. в рамките на американската програма "Аполо" са извършени шест кацания на Луната, 12 астронавти на НАСА стъпват на нейната повърхност. Общо САЩ носят 391 кг почва от Луната. През 1970-1976 г. съветските апарати "Луна-16", "Луна-20" и "Луна-24" доставят на Земята 326 г лунна почва,

Вятър духа на земята,флаг се вее на луната(могаве)

Вятърът духа между ушите ти

тези 391 кг почва, раздадени на всички добри лаборатории по света, са от на баба ти градината, серсемино!

Че то в мохаве почва колкото искаш

Всъщност на Луната няма почва. Има лунен грунд. Той няма аналог на Земята. Лесно би се установило дали е истински.

"Роскосмос" разсекрети документи за лунната надпревара между СССР и САЩ Сега остава американците от НАСА да излязат и да кажат: Прав беше Стенли Кубрик, сбъркахме и молим за прошка. Такива бяха времената... Половината човечество знае, че нито едно живо същество от Земята не е стъпвало на Луната, с изключение на Ян Бибиян разбира се, а другата половина това не го интересува... Ало гламурните шорошорасти и джендър-толерастите, вие знаете ли кой е Ян Бибиян бе?

Знам кой е Ян Бибиян, знам и че си идиот.

От кои по-точно си? От гламурните шорошорасти или джендър-толерастите? Не за друго, просто да знам колко да те "наведа"...

Как разбра, боклуко, че "Кубрик" е прав и за какво? Цялото човечество знае за десетки живи същества обикаляли Луната, както и за 12 души стъпили на Лунатата. Само няколко идиота от 4-ти километър повтарятЕ като латерни едни малоумни лъжи, без да иматЕ и грам понятие от наука. Защото на единсвения аргумент на некадърника путлераст е лъжата...

0

Щерев комикс героя инфантил пак ака извън тоалетната чиния

"Половината човечество знае, че нито едно живо същество от Земята не е стъпвало на Луната..." Трябва да призная, че си прав. За съжаление има много неуки и глупави хора. Има и такива, дето не са виждали ток през живота си и няма как да знаят за кацанията - част от населението на Африка, индианците в Амазонските джунгли, изостанали провинциални села в Индия и Китай... Но пък образованата и цивилизована половина на човечеството знае истината, може да събере 2 и 2 и да прецени трезво, че тази конспиративна теория издиша отвсякъде.

1 ви сателит в Космоса - СССР 1 ви изтрелват животно в Космоса - СССР 1 ви изтрелват човек в Космоса - СССР 1 ви изтрелват жена в Космоса - СССР и изведнъж САЩ кацат на луната а СССР не може даже да стигнат до там... всеки да си прави сам изводите

Извода е - Корольов умря и съвтската космическа програма с него.

Руснаците сами си го признават. Не е нужно да правим изводи, като има факти.

първото животно в космоса е изстреляно от САЩ, а първите неща които са направили американците са много (като първото скачване примерно), но понеже има боклуци като тебе ще отбележа нещата, които единствени американците са постигнали в космоса: 1.Летяха с хора около Луната - 9 пъти 2.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 3.Качиха телескопи в космоса 4.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 5.Управляват марсоходи 6.Сонди и сники на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди и снимки на Меркурий 8.Сонда до астероидния пояс 9.Сонда и снимки на микропланетата Церера 10.Сонди извън Слънечвата система 11.Използвали гравитационно ускорение за апаратите си 12.Сонда и снимки на Юпитер и спътниците 13.Сонда преминала през поясите на Сатурн 14.Сонда и снимки на Сатурн и спътниците 15.Сонда край Плутон 16.Сонда край Нептун 17.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 18.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 19.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 20.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 21.Качиха 140 тонна ракета в близка орбита за пътуване до Луната 22.Направиха самолет летящ със 6.72 М и то с 199 полета 23.Направиха самолет излетял на височина над 100 км 24.Скачваха модули в окололунна орбита. 25.Приземяват първите степени на ракетите 26.Свалят над 2 тона товари от Космоса 27.направиха двигател с отношение тяга собствено тегло над 200 28.Направиха метанов ракетен двигател 29.Направиха,ракетен двигател с тяга над 8 милиона Нютона - F1A 30.Качващи сателити на Геостационарна орбита само с 2 степени. 31.Изстреляха апарат достигнал скорост над 120 000 км/ч спрямо Земята 32.Имат мисии с продължителност над 30 години 33.Имат брой пилотирани полети, колкото часовете на седмицата Та всеки да си прави изводите... нали?

А снимката гуре е от пустинята Мохаве, бил съм там и сам я виждал с 2 си очи. Не може да има такъв фалш, такова надлъгване. Аполо никога не имало, дори се съмнявам че оня Армстронг реално е съществувал и него Холивуд ще е снимал в пустинята Мохаве. Аз съм Аполо нанайси(по дядов род) и съм много по-естествен и реален от всеки друг Аполон.

Моля ви се, това ли ви е нивото тук на насаджиите? :) Стегнете се малко.

Всъщност трябва да си доволен. Подиграва ти се като на здрав човек.

Не е това проблемът. Проблемът е, че е болезнено тъп, съдейки по писанията му. :) Винаги съм имал проблем с тъпи и средняшки хора - и ги заобикалям отдалече. Един от минусите на върховата интелигентност.

Това с "върховата интелигентност" само показва колко си зле! Дотук демонстрираш само незнание и глупави изводи от недобре подбрани факти. Само глупак би се мислил за по-умен от другите!

А по-фалшива Аполо снимка не можаха ли да изберат, лол - тази е една от най-известните и очевидни фалшификати... Толкова ли няма сред вас хора, които ПОНЕ от фотография да разбират?? Всеки, който си мисли, че такава снимка може да се направи извън фотостудио - да не говорим пък на Луната, където има двадесет други проблема - е пълен неграмотник!

Ако и от фотография разбираш, колкото и от наука, е ясно защо мислиш снимката за фалшификат! :)

Това ли ти е новата малоумна изцепка, бе боклук? Кое е фалшивото, бе боклук? Я влез във фейсбук, инстаграм или където и да било и посочи снимка от фотостудио и не правена с ..... телефон. Какви проблеми има на Луната, които да пречат да се направи снимка с професионален фотоапарат?

BajMihal

Ти пък сега... Той ги разбира работите пича, ако знаеш само колко клипчета е гледал в тубата... Радиации, сенки,... Само дето ако го питаш каква радиация и започва да пелтечи, ако не е погледнал в гугъл...

е, можеха да изберат оная, дето знамето сочи към земята... как точно, при положение че не са имали фотоапарати са я направили? имали са камери монтирани на гърдите на единия от екипажа, или поне така се твърди. тези камери ги има като спецификации... нямат автоматичен фокус, нямат станичен визьор... нищо което да може да помотне на снимащият да направи композицията.

Докато великите руски моряи излизаат в Космоса, за да сменят платната и мачтите на кораба, краварските си седят на топло и безопасни место в каютите и чакат Русия да им оправи бакиите. И на всичкото утгоре се ровичкат в някакви бумаги от преди 50 години, в които описват как са кацали на Луната в пустинята Моахве, която аз лично видя със собствените си 2 очи. Личи си кой е прогресиращ и кой не е.

_stankow

Ден през ден се опитват да ни върнат 50 години назад. Ясно, руският модул "Наука" завършва предполетните изпитания и скоро ще го изстрелят към МКС. В деня на изстрелването ще напишат нещо от рода на "бъркотия на паркинга в Байконур преди изстрелването, една кола одраскана", знаем им номерата на пропагандистите :D :D

ъъъъ... руснаците десет години не могат да го направят този модул и да го качат, за което е виновна пропагандата. Добре, вярваме ти...

МКС е от 25 години в космоса. Наука е най-важният модул за Руслямците, ама 25 години такъв няма. Оттук и възниква подозрението има ли смисъл вече от такъв модул, ако се забавят още някоя година. МКС е над 400 тона, качени основно от американците, като последният модул е отпреди 5 години, точно с експериментална цел по нова технология за раздуване. Нека и руслямците качат някой модул, че им е тесно в отсека.

Много добре помня кацането на краварите на Лунат с тези Аполо тенекии, тогава бяха в казармата и се вдигна излишен шум за нищото. А след инцидента, който ми се случи по време на наряда с руските войничета, кат се прибрах в къщи моят дяд-овчар ме погнедла в лицето и каза: маскара с маскара, нанайси си станал мъж в казармата, по-точно обратното... И от него разбрах, че краварите са канали Нанайси на Луната, т.е. поргрмата им Аполо е нанайси...

_stankow

Защо да е бил излишен шум ? Писаха вестниците на първа страница, даваха кацането по телевизията. Тонът беше много уважителен, приятелски. Всички хора се радваха ! Тогава Америка не беше такава извратена, държеше се с достойнство. И много я уважаваха ! Радвахме се за тях. Гледахме снимките пред посолството. Америка беше велика тогава, не като сега !

По-надолу заблудени хора са ме питали: 1. Защо не отида с руска техника до Луната, за да видя с очите си американската? 2. Да не би да вярвам, че Луната не съществува - че казвам, че човек на Луната е невъзможен (на този етап)? (Само ЦРY лансират Плоската земя и др. глупости - изкл. лош вкус е да ги споменаваш.) Отговори: 1. Защото няма да ме пуснат американците? Забравихте ли как бранеха със зъби и нокти, дори наскоро, "историческите места на кацане" - точно за да НЕ се види, че там няма НИЩО! 2. Защото реалният космос не е пригоден за оцеляване на хора. (МКС НЕ е в космоса!) Все едно човек да проникне на 1000 километра навътре в магмата. Не е невъзможно по принцип - но трябва съответната технология първо. И тук дори не говоря за абсолютно смехотворните технически показатели на Аполотата. Те няма как да стигнат до Луната - че и да се върнат - дори хората да бяха направени от желязо.

Нистина човек трябва да е страшно много заблуден, за да пита нещо такъв отчаяно заблуден идиот като теб.

Споко ;) ще дойде време и ще си спомняш какво съм ти разправял.

1. Американците, боклуко, няма как да забранят такова нещо. Единственото което са бранели е да не се прилунява апарат в зоната на кацане на Аполо 11, като историческо място на първо кацане. Но това н е пречи да се прелита отгоре, както и да се каца на местата на кацане на Аполо 12, 14, 15, 16, 17. И това е единствено с цел да не се унищожат следите от идиоти като тебе, готови да си запалят къщата за да изгори на другия плевнята... 2. Реалния космос не е пригоден за оцеляване на хора, това е общоизвестен факт. Затова хората ползват скафандри и стоят за кратко - до няколко дни в него. МКС е в космоса. Единствената защита, която има е от заредени микрочастици. Но не е защитена нито от метеорити, нито от гама лъчи. Заредените частици са лесноконтролируеми и не изискват особенна защита, достатъчно е фолио, т.е. разликата между орбитата на МКС и Луната на практика почти я няма от технологична гледна точка. А това че си тъп дебил и си нямаш понятие от радиация, но повтаряш малоумно като папагал е съвсем отделен въпрос

Лелите в хосписа пак ще трябва да те мият изцяло с маркуча, и днес не ти стигна само да се олигавиш.

На тебе и жената като не ти пуска, пак американците са виновни, нали :D

BajMihal

Ти да не мислиш че такъв има жена. Дали ще му изтърпи лиготиите?

Аз съм с класи по-реален от всеки друг Нанайси, който бодро се бори против фалшивите новини около програмата Аполо. Дори съм ходил в пустинята Мухаве, за да се убедя със собствените си 2 очи,

Много мухи в тази пустиня, лепят се постоянно

Не виждам какво точно секретно са разсекретили с тези известни факти. Но както и да е. Помня, че говореха в документален филм за това първо кацане съвпаднало с руската сонда, разбила се в Луната. Тогава западните служби са прихванали телеметрични данни от руския апарат, и почти са се наакали от страх, че руснаците са кацнали на Луната преди тях. После са разбрали че не е така.

Не мога да разбера, защо след като вие, путинофилите, се нааквате, когато ви прецакат, си мислите, че и нормалните хора реагират така? Нормалните хора не се наакват за щяло и не щяло. Нормалните хора измислиха памперсите, та да не си цапате гащите. Кажете им поне едно благодаря, де!

Луна-2 се разбива в лунната повърхност през 1959 и е първия апарат построен от човек, който достига друго небесно тяло. През 1966 г. Луна-9 и Сървейър 1 осъществяват първите меки кацания на Луната. Така че през 1969 г. това не е било "новина". От НАСА се опасявали от сблъсък на окололунна орбита, но след проведени консултации с руската страна става ясно, че траекториите на Аполо 11 и Луна-15 (Е-8-5 №401) са съвъшено различни и не се пресичат никъде. Колкото до 1969 г. това е истинска катастрофа за лунната програма на СССР: на 21 февруари и 3 юли са първите два старта на съветската лунна ракета Н-1, които завършват с катастрофи; автоматичните апарати за изследване на Луната от серията Е-8-5 също претърпяват пълен крах. От 5 полета пет завършват с катастрофи. В началото на 1970 г. (6 февруари) е поредната катастрофа. 5 от 6 аварии са в ракетата-носител Протон, което практически слага край на руските амбиции за Луната. Тежкия им носител (по стандартите на САЩ не е съвсем тежък) е ненадежден (такъв е и до днес въпреки многото подобрения), а свръх тежкия просто не може да лети. След още два неуспешни опита съответно през 1971 и 1972 г. руснаците изоставят завинаги работата по Н-1, а през 1976 официално прекратяват лунната си програма и се насочват към създаване на дълговременни орбитални станции.

направиха ми клизма, олигавих се от кеф

Гогов улучи от тотото с тази статия! :)))

оня със сцепената глава право у задника

а после и теб в устата

вие педалите само за такива работи ли мислите по цял ден?

LOL, наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър още не се е доолигавил но то има време.

лапаш и после се лигавиш

"Разсекрети" е силно казано, защото това са факти известни отдавна. Единственото ново за мен е, че е имало дебат относно целесъобразността на техния полет и съм леко изненадан от факта, че са решили да го осъществят и то без да са категорично сигурни в резултата. В държава като СССР където всичко се политизира и буквално във всеки възможен детайл се търси идеологически подтекст тази мисия е уникална проява на управленско безсилие. Изобщо цялата лунна програма на Съюза е белязана от скъпо струващи недомислици, икономии и лоша организация. Не случайно до 1990 г. всичко около нея беше засекретено, а в следващото десетилетие информацията се подаваше "на час по лъжичка" преди леко открехнатата врата да се затвори отново при режима на Путин.

САЩ изостава от надпреварата с 6:0 спрямо СССР и затова Кенеди нарежда да се направи невъзможното - изцяло политическа поръчка, осъществена на всяка цена (без значение дори дали е истина). То е нормално хората да се връзват на американската пропагандна машина (тя затова съществува и зе наливат милиарди) единствено ме дразни че обръщат точно наобратно и кръдеца вика дръжте крадеца.

Първо, не виждам някъде да съм коментирал американската лунна програма, защото статията касае руската такава. Второ, пропагандния характер на цялата космическа надпревара нито съм коментирал, нито го отричам, защото е очевиден факт. От друга страна именно блоковото противопоставяне позволи на двете суперсили да постигнат огромен скок в космическите полети за невероятно късо време. И трето, според мен това 6:0 е леко пресилено, но поради различни причини СССР се оказва доста напред в началните етапи на космическите полети и на пилотираните космически полети. Също така е факт, че с полета на Восход-2 руското превъзходство приключва и космическата програма на СССР навлиза в период на тежък застой. Отново не коментирам причините за това, а само отбелязвам факт, който самите руснаци признават. И последно, ако това ще те успокои, наред с провалите на СССР, съществуват също толкова значими и на САЩ, но в една такава сериозна и опасна дейност като пилотичаните космически полети те са неразделна част "бизнеса" и за съжаление вървят ръка за ръка с успехите.

we re living iN AMERICA,AMERICA.AMERICAAAAAA

За тъпаците: в този клип Рамщайн се гаврят с Аполо измамата... :)

Да, това доказва неоспоримо измамата! :))) Имаш нужда някой да те върне в реалността!

за такава група щото чалгата им е изпила мозъците верващи за кацането на луната

Ще падна от смях! Циганин ме нарича "чалгар"! :D

кравар на луната че нещо ми се мъгляви това стъпване там,само едни вееещи се флагове и тук таме некоя камерка в мохаве

Видели са ватенка и празна бутилка от водка.

са ти видели и заснели голия ти сороски задник как се мъчи да изсере лайно след като не си ял от три дена

Спри вече да пиеш!

кукуруза че файда никаква от тебе

Щях да пиша да вземеш да поумнееш, но се сетих, че е невъзможно! :)

Ционистите гледам наизпълзели... :) явно паметта им е само един ден дълга и вече са забравили, че НАСА Е ВЪН ОТ ИГРАТА И НИКОГА НЯМА ДА СТЪПЯТ НА ЛУНАТА Не че някога са били в тази игра де - но поне се правеха усърдно. А сега като ОЩЕ няколко десетилетия само разтягат тъпи локуми и оправдания защо НЕ МОГАТ да отидат на Луната - и дори тукашната фауна ще почне да й светва как са ги изпързаляли...

За себе си е много важно да разбереш, че си много глупав и психически увреден човек. Грижи се за себе си и остави другите.

убаФФФ нали бе пълзящата гмеж

НАСА си продължава по план. Добре е, тъпако, да посъбереш пари и да платиш на руслямците да ти пратят сонда на Луната да видиш лично километрите стъпки по Луната, десесетките километри следи от ровърите и самите ровъри. Те са си там КАКТО И МОДУЛИТЕ ЗА КАЦАНЕ. Колко му е тея със суперпроцесорите Елбрус да ти съберат пари и да ти изстрелят сондата.

дъртия комундел

Хахаха, баси глупостите. Нали няма да ме пуснат американците? Забрави ли как бранят със зъби и нокти "местата на кацане" - точно за да НЕ се види, че там няма НИЩО!

не лъжливо копеленце, американците не бранят местата за кацане, а само мястото на първото кацане и то за да не унищожат нещо, че бая сонди се разбиват. Само руслямците са разбили поне 10 сонди след първото кацане на Аполо 11. Наскоро сонди разбиха индийци, изрелци. Но нищо не пречи да се прелети на няколко метра височина и да се снима.

хахавите верно ще ни накарат да повярваме че краварите са стъпили на луната

Ха га ха... Аполчо остана без копейки :)))))

Ммм - говориш струва ми се за НАСА? Знаеш ли как лошо ги резнаха завчера? :) Казаха им: и да не сте продумали вече за тази скапана Луна!! Аз копейка последно имах на 8 години, в нумизматичната си колекция. Сега имам сметки във франкове и в евро.

Не се стърпя и пак на тази статия отиде! :))) Много ми е интересно, как преиначаваш фактите. И как виждаш само това, което ти се връзва с конспиративната теория, а останалото сякаш не съществува.

Много скучна "новина" - пръст, батко... Руснаците много добре, знаят, че Аполо са ПР акция и никога не са кацали на Луната... Ако можеха, самите руснаци веднага биха отишли - но знаят, че е невъзможно - и предпочитат да не лъжат като американските изроди.

За тях е невъзможно.

Хахахахах - а за 60-тарските американци е piece of cake? Бива ли да сте толкова жалки - чак ми правите кефа? :)

Не знам още кой трябва да ти навре истината в очите, за да я видиш! Предполагам, че ако папата лично дойде при теб и се закълне във всико свято, че има неопровержими доказателства за кацането, ти ще се почешеш там дето не те сърби и ще му кажеш, че това е невъзможно...

Ти си ненормален малоумник, батко! Руснаците не поставят на съмнение кацането с хора на Луната! Болни психопати на..аха Интернет!

Ти да си чувал за "официална позиция", ТЪПАК??

Изрода си ти.

а що да е невъзможно? да не си от тея дето вярват, че звездите и луната са нарисувани на небето дето се върти около нас?

Невъзможно на ТОЗИ етап. Защото реалния космос не е пригоден за оцеляване на хора. Все едно човек да проникне на 1000 километра навътре в магмата. Не е невъзможно по принцип - но трябва съответната технология първо. И тук дори не говоря за абсолютно смехотворните технически показатели на Аполотата. Те няма как да стигнат до Луната - че и да се върнат - дори хората да бяха направени от желязо.

Невъзможно според теб, но според учените е възможно.

казака се олигавил и не си пил канчето с хапчета и пропаднал в Лас Вегас

или само се лигавиш

Що? Търсиш съмишленик за обмяна на опит ли?

нали знаеш че като се мерят уйеве не трябва да си слагаш задника между тях,аман от сороски педераси

Не знаех, но добре че срещнах човек с опит за да ми каже

А колко милиона долара са платили Сорос и ЦРУ на продажниците от СССР за да изфабрикуват тези докумени? Цялата програма Аполо е толкова добре измислена и подготвена от ЦРУ, НАСА, СОРОС и МОСАД, че си личи че са помислили за всички аспекти. Иначе как от СССР тогава уж ще признаят кацането на Луната на онзи Армстронг или как се казваше там...

Мухльо, нямаш ли нещо по-стойностно в живота - от това да се опитваш безуспешно да имитираш човек (мен), който е много класи над теб?

Да не се напръцкаш от яд.

Шок! Ужас! Как смеят! Всички знаят, че американци не са кацали на луната! Веднага изтрийте тази статия, а тия предатели веднага да заминават, да копаят руда в Сибир! Не ги е срам! Ще съсипват опорките на путинофилите! ГУЛАГ за такива!