Роскосмос: SpaceX открадна съветски разработки

Според руснаците ракетите на Илон Мъск се базират на технологии от времето на СССР

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

BajMihal

Ами този пасаж казва ВСИЧКО! Рашките НИКОГА не са разработвали такъв метод на приземяване, а сега просто си лаят. Ми да си хленчат - само това им остана... "...В края на 80-те СССР предвижда създаването на ракетни бустери за многократна употреба, които да участват в изстрелването на совалката "Буран". Те обаче е трябвало да кацат подобно на самолет, разпъвайки крила. Методът, който са предвиждали съветските учени в края на 80-те сериозно се различава от технологията на SpaceX, чийто ракети не кацат като самолет, а вертикално. Разпадът на СССР обаче слага край на тези разработки и руските ракети за многократно използване така и не стават реалност. Ракетите на SpaceX обаче не кацат по този начин, използвайки коренно различен метод, за който няма официални данни да е бил сериозно разработван в СССР. Съмнително е и чия е идеята за вертикално кацане посредством ракетни двигатели, защото още от началото на миналия век фантастите описват подобни неща в своите разкази и дори комикси...."

И аз като дете имах идея за мобилен телефон и държах празна кутия от цигари на ухото си. Сега научих, че 1961 г. Съм измислил джи ес ема.

Русофилите са толкова жалки и смешни тук да защитават една Нигерия, но със сняг. -В Русия става все по-зле и по-зле. -Рублата им става само за тапети и тоалетна хартия. - Защо при Брежнев, доларът струваше 64 копейки, а при плешивия 64 рубли (а вече и 73) ? -Санкции за всичко. -Пари няма за заплати -Пари няма и за пенсии -Няма пари за армия -Няма пари за космос -„атомната„ им ракета, както всичко останало се оказа фейк и падна едва след 2-30 км в Баренцово море. -99% от ватните кАсмически спътници се превърнаха в подлодки и падат на дъното на Тихия океан. -Дори и циганите от Индия се отказа да купува некачественото ватно оръжие.. -Пенсии россиян снова «заморозят»: https://lenta.ru/news/2018/09/10/pensionsfreeze/ -Доллар взлетел.: https://lenta.ru/news/2018/09/10/dollarup/ В момента ватенките без опашка са само в моргата и крематория... Прощай, немытая Россия, Страна рабов, страна вонючий скот, прощай Путиновая шизофрения, и ты алкашной крепостны народ.

Хубаво е когато руските тролове разкривате безпределната ти простотия

Американците първи и ЕДИНСТВЕНИ: 1.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 2.Качиха телескоп в космоса 3.Приземяват първите степени 4.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 5.Имат марсоходи 6.Пратиха сонда на астероид 7.Имат Сонди на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди на Церера, 8.Сонди извън Слънечвата система 9.Сонди на Юпитер 10.Сонди на Сатурн 11.Сонди край Плутон, Нептун 12.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 13Сонда до астероида Бену 14.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 15.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 16.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 17.Единствените качили 140 тонна ракета за пътуване до Луната 18.Направили самолет летящ със 6.72 и то с 199 полета 19.Направили самолет излетял на височина над 100 км и вероятно има още много.

Червени кухи лейки айде на амбразурата! АК47 , горд педереец, обяснете ни как рашките имали технологии и ракети макети, самолети като палети

Роскосмос си търсят оправдание за изоставането. Коя руска ракета въобще някога е можела да кацне? Кацат, по-скоро се приземяват, слускаемите им апарати. Две ракети да кацнат едновременно за руснаците ще е непостижимо още много години. По-добре е да оправят тоалетната в МКС.

Кравари, това им е в сърцевината, да убиват масово мирни жители, от индианците през Хирошима да до днес в Азия и Африка; да грабят и крадат (само от Германия открадват над 1 000 000 патента след ВСВ)" и да лъжат цял свят чрез платените си медии. Но са влезли във фаза на само разрушение.

хапчетата че вече се оля и да си сменяш никовете :)))

Тъпи продажни ватни тролове, можете ли с тъпият си зомбиран мозък да отговорите на следните факти: Кои Роувъри вече тринадесет години, пътуват по Марс? -Сондата "Паркър" на NASA до слънцето Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава – Америка.

Хубаво де.. Ясно е, че си бил комсомолски секретар на времето, но трябваше ли да споменаваш това със свободната и демократичната държава? Отдавна мина времето на "кой не скача е червен" и маските също отдавна паднаха. А иначе... Едва ли някой ще оспори постиженията им.

Е ние ,прабългарите, като сме дошли на Балканите, да не сме се усмихвали само на местните славяни ? И как така сме се оказали по едно време с граници на 3-4 морета ( половин Европа е било ) ??? Сигурно е било с мирни демократични преговори и доброволно ( разбирай доброзорно) присъединяване ...

Откога САМОРАЗРУШЕНИЕ се пише САМО РАЗРУШЕНИЕ, идиот русофилски.

Руснаците са мозъчно импотентни. Королев, Глушко, Челомей, Лозино-Лозински, Ресетенев, Конндартюк. - Това са хората, украинци, или от други нации, които разработиха двигателите, направиха ракети R-7 и Proton, разработиха GLONASS и Buran и разработиха полета до Луната. Ясно е, че това не е измислено от руснаци - за алкохолизираните руснаците това е твърде, твърде и прекалено сложно . Излишно хромозомните мурзилки-руснаците са много глупави - затова никога не са направили нищо и не са в състояние сами да го направят. ЗА ТОВА И СЛЕД РАЗПАДА НА ИЗМИСЛЕНАТА ДЪРЖАВА СССР ватенките останали сами не могат да направят нищо.

Ти си болен мозък, мойто момче. В Краварника няма нищо свое измислено, всичко е откраднато от руснаците или швабите. Айде бе, цялата космическа програма на кочината Краваристан бе създадена от нацитата! Защото лудите говеда са нация от олигофрен и и дебили, с никакво образование и мозък като кенеф. Без нацитата и без руснаците от които да крадат, кравите ще са просто едни папуаси скачащи на батут до МКС. А укробидлото дето се гордее с самолети Ан, се гордее с руския конструктор Антонов!

с това ли ви лъжат? милите. от толкова промиване на мозъка вече не ви е останал. Що не вземеш малко да почетеш вместо да развяваш пропаганда в която дори ти самия не вярваш? ха сега стани от измисления в русия компютър и се захващай със кирката да копаш землянката си.

Изцеденото кисело мялко, което гоце, курнина и другите мутанти червени фашисти от бкп са ви шприцовали в кухите кратуни!` След като спре да изнася газ за Европа ватната мижава държавица, на българските червени мърши ще им секнат копейките, плащани за лъжите, които ръсят тук.

Този дори не нае какво е написал и не разбира значението на думите. Така са му написали червените фашисти и той безмозъчният повтаря като папагал.

Странно е и не разбирам тъпоумието и реакциите на русофилите към един безспорен успех на човешката техническата мисъл. Без значение коя страна го е постигнала. Трябва да си безмозъчен олигофрен , за да се опитваш безполезно да плюеш по успехите на водещите технически държави в сета. Комунистически утрепки, никой не ви е виновен че поради тъпата си политика на джуджака в кремъл, ватната държава е близо до фалита. Русия загива, но света се развива.

Ватенките в своето безсилие пикаят кръв о завист. Америка продължава със развитието на космическите изследвания, а алкохолиците от дивата азиатска орда са на дъното на своето блато ,а тяхното дърво буран, гние на боклука, без дори да може да излети с хора на борда. А мурзилките си имат подводно-космически сили. Всички техни сателити завършват на дъното на Тихия океан.

Мозъци, мозъци, липсата на руски мозъци е единственото нещо, което отличава населението на олигофренската червена държава , живееща на една осма от сушата - от държави от останалата част на света. Този орган - мозъка, за съжаление в туземското местно население е много слабо развита и в някои а в други въобще не е, така че дивото аборигенно население страда масово от комплекси за малоценност - много зло и неадекватно по отношение на другите, у които всичко е в ред. Безбройните съветски племена също са разпространиха в цяла Африка и частично в Азия и Латинска Америка и Северна Америка. Всички тези диви народи приписват за свои постиженията на други хора, като се опитват да скочат по-високо от главите си . И много обичат вождове и вождизм, а един часовник или ютия не могат да направят.

1. Частната компания на Маск от началото на годината изстреля 14 тежки ракети и една свръх-тежка ракета със своите собствени двигатело. И с екип от само 7 000 души 2. Русия с екип на Роскосмос от 240 000 души - 34 пъти в повече!!!, успя да направи и пусне само 10 ракети, от които само 2 тежки 3. На практика всички търговски клиенти избягаха от ватенките при Mask, а руските двигатели загубиха напълно икономическата конкуренция с двигателите „Мерлин“ на Маск . Това е всичко, което трябва да знаят ватните „патриоти“ за руските двигатели и астронавтиката..

Путлерастската воняща сган направо се насира да храчи като чуе за Тесла и Мъск. И няма как да е друго, след като Спейс Х изхвърли Роскосмос от бизнеса с телекомуникационни сателити и тотално засенчи гордостта им, като направи руснаците смешни. Тази година нито един контракт за пияндетата и как като Протоните им дават 10% провали при двойно по-висока цена, двойно по-малка товароносимост от Фалкън 9 и отровно гориво. Затова вече и руснаците открито заговориха за пенсионирането на Протон, само че нямат ракета заместител щото нещо Ангара се бави. Скоро се очакват и пилотирани кораби, което ще ореже и последните приходи на Роскосмос, а сганта ще изгуби основен си аргумент за величаенето на Путлеристан. В Норвегия Теслите нямат проблем, обаче разни боклуци обясняват как в Москва Тесла била минавала едва 8 км. Мъск направи основното - задвижи колелото и всички почнаха да правят електромобили и то лавинообразно. Може да е решил вече да се насочи основно към Космоса, а може и арабелите да са му дали картбланш да прави нещата както реши без да бъде постоянно притискан от алчни акционери.

Ха-ха, тъпите пияни ватенки от завист сънуват халюцинации от стекломоя с който са се надрусали... При тях винаги е ЩЕ, ЩЕ .

Ха-ха, тъпите пияни ватенки сънуват халюцинации. При тях винаги вси

Ха-ха, тъпите пияни ватенки сънуват халюцинации. При тях винаги вси

Руската свиня, най-великата свиня!!!

Русия е на 300години. Почти 100% от достиженията на цивилизацията са внесени от чужбина или от чужденци. Цели 800години книжовен език е старобългарският, чак до времето на Пушкин, когато върху основата на българския и говоримия в империята общонароден език/неславянски/ се създава днешния российски език. До 19-ти век "руската" литература 98% се състои от преписи на старобългарски книги?! База за развитието на техническите науки е университета в Харков, основан преди 200години от българин/да, българин/. Аристокрацията, интелигенцията и учените в империята са чужденци. Изключенията потвърждават правилото! Сам Петър| отива на Запад да краде технологии и занаяти! Революционерите им също са "рожба" на Запада. Ленин е бил спонсориран с германски милиони и подпомогнат да извърши "ВОСР". След ВСВ руснаците взимат готовите ракети ФАУ и оборудването за производството им1 както и хиляди заводи от Европа, включително и български. Даже най-големия познавач на руския език, Макс Фасмер, е немец. Не е ли показателно. Всичко това не означава, че няма много способни хора в Русия, но учителите им са чужденци и на първо място сме ние, българите. Това те не могат да понесат!

Май забравят, че Рассия и руските учни са разработка на древната македонска наука. Путин го призна преди година. Тоя маладец е попрекалил с боярищника...

Няма да коментирам изказваният на специалиста от Роскосмо. Но ми е интересно, дали след като е поизттрезнял малко и алкохолните изпарения са се разсеяли, руснака е разбрал какви простотии е ръсил в неадекватно състояние?

То и Големият взрив е бил замислен от съветските учени, ама Айнщайн го е откраднал от чертожната дъска!

Първо бог създаде Путин после руските учени а след това и русия . Всичко останоло е след това. Никой не трябва да се съмнява в руските учени заповед на вожда . Следвай и изпълнявай без да се замисляш.

Без разпореждането на Путлер и кокошките не снасят… скапана държава.

Всеки краде, откъдето може!

Така ли? А когато крадат от американците - те отвръщат с бомбандировки.

Един индивид или трябва да е абсолютно тъп за да защитава простотията изтървана от пияниа мужик, или трябва да е отчаян до такава степен, че да прави за пари всичко което му се нареди...

А пък и рубличката вече съвсем я няма като котировки, та отчаянията са тройни

Първият летец е Икар. Това не означава, че всички са откраднали летателните средства от него.... На руснаците не им остава друго, освен да се оправдават и мрънкат, когато пред очите им частна компания успява и отхапва огромна част от пазара на изстрелване на спътници... И това е само началото!!! Интересно как никой не се сети да открадне уникалните руски разработки за ичстрелване на сонди към Марс с предварително кацане на.... дъното на океана на Земята! :)))) Руски тролове, идиоти неземни, ВСИЧКИ снимки, които НАСА почти ежедневно разпространява от успешни мисии към Марс, Юпитер, Сатурн и т.н. ... пак ли от алкохолиците ги "откраднаха"? :)))) Ей, големи сте тикви, ако мислите, че някой ще ви се хване на простотиите ;)

Даааа измислил го е руснака. Спор няма. И всичко е разработено под мъдрото ръководство на партията и лично на тавагишч Путин, докато е летял с журавлей.

ако SpaceX е копие на руска ракета, то руснаците нямаше да изтърват златния шанс да се похвалят с първото вертикално преземяване на космически кораб. Ама нещо не съм чул руска ракета до сега да се е приземила вертикално. Тва е се едно да твърдиш че човека е копие на маймуната. Прилики има, ама баш копие не е.

хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха

Сега ако някой успее да овладее контролирания термоядрен синтез, мужиците със сигурност ще имате претенции видиш ли те са измислили токамак първи.

Ако някой успее да се върне в на мaйka си путkaта, ти ще кажеш че си го извършил отдавна

Хубаво е когато руските тролове разкривате безпределната ти простотия :)))))

Интересното е, че за много по прилични реплики редовно ме трият при това обилно подплатени с факти и доказателства конкретно по темата, от където се вижда, че обръщението ми не е обида, а логическо умозаключение.

Кога тези тъпи азиатци са измислили нещо. Всичко е било крадено. След войната са пренесли в Азия много от германското оборудване на много заводи. Имало е и взети в плен немски учени, които в първите години са поддържали тези заводи. След това всичко е съсипано от пияниците. Пример фотоапаратите. След оригиналните немски такива следващите модели са пълен боклук. Не може пияници, които забравят бутилки водка във вътрешноста на вратите на ладите и москвичите да сътворят нещо читаво...

За ракетите не знам, но че краварската кофа с бурни на Муск- Драгън на Спейс Х е копие на съветските космически кораби Заря и на руските Федерация, това само прост или сляп Козяк няма да види. Съветския е с близо 30 години по рано разработен от Драгън на Мъск, А руската Федерация с близо 10 години. Що се отнася до първите степени, още създадените по съветско време крилати първи степени с реактивен двигател като Байкал, в технологично отношение са на светлинни години пред Фалкъните на Мъск.

Американска ракета стигна до луната, руснаците не можаха да направят такава! Новите ракети на САЩ ще стигнат до Марс. В момента най-голямата ракета е американска и е на Мъск! Може да си тролиш по цял ден, истината не можеш да победиш!

Трол, трол,трол..стигнали са до Луната кравите, ама другия път! Хахахаха те на орбита не могат да се качат, на Луната ходили! А да я видим тая ми ти антична краварска ракета с химически двигател, как ще стигне до Марс. Руснаците вече имат ядрен ракетен двигател, с който може да се стигне до Марс за месец и половина! А не кат кравите..години и години..

Съветска ракета първа стига Луната. Първи и събират материал от нея. И на Марс и на Венера са първи.

Абе никой ти съвсем изтрещя и пишеш тъпи лъжливи опорки. Първите проби от Луната са взети от мисиите Аполо, а руснаците години по-късно уж взели проби, ама никой не е разбрал щото били няколко грама, докато американците раздадоха включително и на руснаците проби от Луната. Първите успешни мисии на Марс са Американски, както и първия спътник на Марс, първото кацане и т.н. Руснаците успяват да разбият два апарата, които разбираш ли работили няколко секунди и спрели да работят, като разбира се няма никакви реални доказателства от изпратени данни и снимки. Само голословни твърдения.

И долу ти написаха хората барем се светнеш, че светлинната година е мярка за РАЗСТОЯНИЕ бе, неграмотен трол! Ама чукча не читатель, чукча писатель

Кончита олигофрен, Кончита не знае дори какво значи фигуративно изказване...

Да ми ядеш вурста, ама няма да ме разбереш, щото си нещастно озлобено малко тролче, на което не му ститска да отиде да живее в този тъй прекрасен руски рай на ядрени мечти и анимационни оръжия, на които тайно се попипваш...фигуративно казано!

И къде са всички тея ракети и космически кораби, че нещо ми се губят ? Аааааааа, те били само на филмчетата на Союзмультфильм )))))

Фон Браун беше шеф на НАСА! Немските инженери бяха в концлагери в СССР! Това е разликата! Два различни свята! Единият е светът на Злото!

А пък аз дочух, тихо че е свръхсекретно, че руснаците са измислили Слънцето.

Проектът "Слънце" версия 1.0 е бил разработван, ама така и не са го догарали до стабилна версия и го зарязват заради разпада на СССР

е то и Русия открадна германска разработка. Ама не признават- викат Цилковски ги направи, па то първите им ракети си бяха немски ФАУ 1 и ФАУ 2. И Калашника е немски ама разправят приказки изпод шипковия храст че неукия мужик го бил издялал докато ядял кашата си

Американците се хвалят с ракетите им направени от Браун ?

анериканците никога не са крили приноса на фон Браун. Не така стоят нещата с Русия.

Сорски трол до трол в тази тема. Напълно логично звучи като знаем, че американците най-обичат да крадат от другите народи,и държави.

усещаш ли колко самотно звучи опитът ти за тролене...

Така е. Американците никога няма да си признаят, че най-вероятно произвеждаха ракети по съветски лиценз. Изконната надпревара за космоса беше в края на петдесетте и началото на шестдесетте години на миналия век. По онова време докато СССР изпрати спътник от 200 кг на 350 км от Земята, американците с техните "ракети" едва пускаха обекти с размерите на яйце на само 60 км от Земята. Такъв рязък старт на руснаците не се наваксва от никого току-така. Винаги съм знаел, че американецът предпочита бомбите пред балистичните ракети не от много ум. Както и че американец не само никога не е стъпвал, но и няма да стъпи на Луната - всичко си има обяснение, обаче профанът предпочита да го зобят с гола пропаганда. Технология за персонален компютър за гражданска употрба е 1, докато технология за СНР на ЗРК С-500 - навярно билион спрямо единицата. Мащабите на руския гений са несъизмерими със западните ширпотребни разбирания за света.

Много глупости си написал, ама дате не е и смешно, а трагично!!! От къде ви намират толкова кухи бе???

Точно за такива вЕрващи телета написах поста си. Личите си от хиляди км, и бичите наряд тука да се утешавате с неща, които не само не са ваше достояние, ами и съществуват само в пропагандните сводки и фалшивите видеофилми на медиите.

върви на доктор, много си зле, но с интензивна терапия, може и да ти помогнат!!!

Пич, изби рибата. В тези строго секретни технологии лицензи не се дават.

А стига бе. Аз пък знам, че руснаците са измислили и създали Слънцето и след това краварите са го откраднали от тях, тяхната мама.

Болен си !

След като видях електромобила Калашников разбрах че руснаците са много напред с технологиите. Майтап бе Уили.

Аз като видях картонената канонерка с найлонови джамци на Калашников направо припаднах от страхопочитание пред техническия им гений

Така ще да е, като го няма Хуго Шмайзер да направи и електромобила на Калашников.

То затова кравите един хиперзвукови технологии не могат да овладеят..въпреки че ги откраднаха от руснаците.

Аха Х-15 от 1963 г със скорост над 7000 км/ч, викаш е краден от руснаците, ама не е бил овладян????? Или Системата THAAD която работи с пуравляеми ракети и цели цели движещи се с над 20 000 км/ч, като самата ракета се движи с над 12 000 км/ч са крадени от руснаците, ама пияндетата не могли да ги направят?

Ади барем недейте лъга с цитата, че може да се провери! "Това, което ПРАВЯТ американците, нашите учени са го МИСЛИЛИ и ПРЕДЛОЖИЛИ преди много години!" "Разработки"... Ако бяха НАПРАВИЛИ нещо такова съветските учени... сега щяха да копат нефт на Марс!

То и аз, какви съм ги мислил... особено като дете... Те така Русия ще говорят и когато САЩ кацнат на Марс: И ние го мислихме тва...

Кравите откраднаха от руснаците и кацането на Луната!!! Нищо, че руснаците не можаха да направят, нито ракетата, нито кораба, които да стават за кацане на Луната!!! Психопати!

Те са кацнали, ама тайно през ноща, за да не ги засекат шпионскте сателити

Добре, че беха руснаците, за да има прогрес и развитие на технологиите.

Тя и тъпотията първо се е появила при руснаците....

Прави са спиртниците! И интел открадна процесора си от сесере! И шмайзер открадна автомата си от калашников! И идеята за интернет е савеЦка! БУХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

хехеххе, ами аз измислих и телепортирането ама проблемат е че не мога да го реализирам това значи ли че този който го е реализирал го е откраднал от мен!?

Да естествено, но не защото си го измисли ти, а защото е измислено от руснак от едно село Красное Дебилище, и който го споделил с господарят си през 1903 г, за което бил освободен от крепостничество.

Един болен русофил ми изпрати списък, в който имаше руско име, срещу всяко изобретение в историята на човечеството! Това са наистина болни хора! Те си живеят в паралелна вселена!

За ракетите не знам, но че щайгата на Мъск кораба Драгън си е чисто копие на руския Федерация или Съветския Заря, това и слепия Козяк ще види! Проекта Заря се ражда почти 30 по рано от Драгън, а Федерация 10 години по рано от тенекето на Мъск. Що се отнася до кацането на първите степени, руския проект Байкал за първа степен с криле и реактивен двигател конструктивно е светлинни години пред този на Мъск.

ха-ха! Това да си тъп ватник е бедствие бе! Бягай да се лекуваш.

разбираш от ракети колкото прасе от кладенчова вода "светлинни години" алооо... светлинни години са мярка за разстояние, а не за време бе умничето на тати. Проектите на Мъск са реалност, на Русия си стоят на чертежи.

Че къде ги чертежите? И такива няма.

А защо не сте ги реализирали беы защото не сет в състояние, а и технологията ви хич я няма!!! Пък да не говорим, че АК-47 екрадено от Гермавие, а истинското му назвоние е щурмова пушка модел 44!!! Такава има и в НВИМ в София!!! Доработката в Русия е извършена от Ото Шмайзер, насила отвлачен в СССР!!! Калашников само е палил печката и е носил чай на великия Шмайзер

Доживях да прочета, че не знаеш нещо за ватниците - е как така бе, другарю, излагаш се нещо, стегни редиците, вперьод, за путину, за россию, за денгу, ура!

Всичко казано от руснака е вярно. Те са измислили всичко първи и тяхните разработки са най-мощните, най-бързите и най-големите. Нали знаете, че руските часовници са най-бързите часовници в света, а руските микросхеми са най-големите микросхеми в света. Руските болести са най-прогресивните болести в света и всичко руско е най- !

На калпавата ракета, космосът и крив!!! Ами, като сте ги разработили, да бяхте ги реабизирали!!! Чел съм в едни стари учебници, как парната машина била разработена, от мужика Иван Ползунов, а не от Джеймс Уат, пък съсдател на радиото бил Попов, а ни Маркони!!! Та нищо ново под слънцето в Путиленд!!!

Да, те путята всичко си приписват, а всъщност не могат да направят нещо като хората! Утайки!

Ба, Илон Мъск не се договорил с руснаците. Разбира се че така ще каже. Кешовицата е играла под масата, е разбира се Мъск е платил на своите инженери за доразработването, но като цяло е хубаво да имаш прединина в старта.