Роскосмос търси технологии за пилотирана мисия до Луната

Програмата трябва да бъде завършена до средата на ноември 2025 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Търси под вола теле.

на роскосмос му трябва космическа станция БЕЗ РУСНАЦИ. това е единствения вариант, обещаващ безаварийно бъдеще на наетата станция.

САЩ търсят чертежите от предишното "кацане". Но ги нямало...

Леле мале!Горките русофили! Пресъхна им устата!!!!

Къде ги търси? В гуугъл?

В eBay

Проверяват, да не са под цъфналите ти налъми.

Аполо, бързо вдигай телефона и съобщи на приятелчетата си, че са се захванали с невъзможна работа ! Полет в Космоса е невъзможен - нали така беше ?

Кой те излъга че е невъзможен, плоскоземецо? Кеф ти руснаци, кеф ти южноафриканци, кеф ти новозеландци - ако си плащаш, все ще се намери кой да те изстреля. Ако искаш по-тънко питай китайците. А ако си останал съвсем без пари, провери на Пенемюнде дали не е останал някой германец за отмъкване.

Нали всички ще измрат в пояса на Ван Алън !

Още ме боли устата - 10 човека обслужих - не е шега работа. Оригам се на сперма.

Може и на китайска сперма да усещаш вкуса, знаеме мечите и желанията ти какви са, защото са като на повечето руслямски копейкаджийски мекерета. Ма признай си направои ще ти олекне, не е нужно да пишеш от чуждо име

Що китайско бе - нищо общо нямам с Китай. Ама докато ти се забавляваш, пишейки гнусотии, защо и другите да не се забавляват по подобен начин ?

Роскомикс търси 3Д аниматори за мисия до луната.

Търси ама няма да намери. Всички избягаха от руслямската кочина към Дисни да рисуват "Завръщане 2024".

Руслямските боклучави мекерета вярвате и на рисунки от Рогоносин, та изобщо на Роскомикс не им трябват добри аниматори.

Ти маи не си гледал руска анимация :)

Ква пилотирана мисия искат тези? Пилота като се насере от страх и почне да натиска бутоните, ръчките и да печата с глас... кораба ще се ошашяви къде да ходи. Тия за автоматичен полет не са ли чували?

Е че нали блядовете имаха всякакви космически технологии. Защо сега ще ги търсят? Ами ако не ги намерят, ко ша праат??? Голяяяяяма Фалба, а то Пръц!

нека търси, може да питат даже някой милиардер, ще им даде, ама не и без пара.

До редактора: правилнният правопис е пРоскосмос

Тия па що не питат наш Нанайси да йм каже че това е невъзможно?

Човек вече беше пратен на луната. Сега искат да пратят руснак. Само не разбрах, къде ще ги търсят, тези технологии? Търси се нещо, дето го има, а те никога не са имали такива.

Как къде - в холивуд .

Какво искаш да кажеш? Че са толкова некадърни, та даже и филм не могат да си направят? Що така плюеш в сурата на шефовете си, бе? Ще те глобят...

Русия определено губи информационната война. Подобно приказки САЩ ги разказваха още преди повече от 50 години. И толкова пъти ги повториха че чак някои им повярваха.

Аполо, ти ли си, идиоте ?

Такива преказки разправяха преди 60 г, а преди 53 вече не приказваха, а действаха докато руслямците се молеха да гръмне поне една ракета Сатурн 5

С водка Роскосмос не стана нали ? Давай коняк Байконур !

Паехали ....

Ще ги потърси и намери в архивите на Союзмультфильм. И черно-бели става. Русофилите са тъпи парчета и на всичко се радват :)))

Първият руснак на Луната ще е някой олигарх милиардер, който си е купил билет за полета на Спейс Екс.

Хахаха хахах аххахахха чакаме значи към 25та година да излезе новото безаналогово мулти филмче ...

До тогава - кадри от Мохаве .

Ето това е вече едно реално кацане на Луната, а не като НАСА да симулират Аполо Нанайси. А от друга страна с тези технологии Русия доказвжа, че е недостижима и няма втора като нея. Докато руските технологии се развиват, то краварите развиват въображението си и изобразителното си изкуство в пустинята Наска с помоща на Холивуд.

Тия дето тепърва ще ги рисуват ли? Да не си се наял с гъби мухоморки?

ами хайде де, че да изкарам наново черно-белия телевизор

Технологията е следна .Мощна ракета от две степени, като с втората степен може да се развие втора космическа скорост. На ракетата е инсталиран спускаем апарат от две части-едната с двигател за кацане, която остава на луната, а другата с двигателят за завръщане. Един космонавт е в орбита, а двама кацат. Първият , при кацането по стълбите казва някакви запомнящи се слова, а камерата задължително предава размазан образ. Забучва знамето, идва втория космонавт. Изминават няколко крачки около спускаемия апарат(предлагам да се казва Орел), снимат, вадят лопати, взимат проби, отдалечават се до близкия кратер, там говорят с Президента-директно по телевизията, връщат се и излизат до апарата в окололунна орбита.

И това 6 пъти предавано в реално време... те там е проблема на рашките. При техните "излитания и кацания" журналисти няма, а още по-малко телевизия и камери. След което има 4 различни версии завръщането, а совалката за многократно ползване лети веднъж само и то се приземява от ляво докато всички гледат и я чакат от дясно.. та за това питат.

То Руснак да не луже няма. Гагарин няма една снимка от космоса Американските кравари 2 седмици след това имат хиляди снимки секунда по секунда полета им само две седмици сле уж полета на Гагарин и то обявен месеци преди това. При Гагарин няма нищо ни свидетели освен партийния секретар :):):)

Една забележка. Мощната ракета да е от 3 степени, с две степени ще е на Мъск, но вероятно ще се презарежда в околоземна орбита. Но могат и да минат на план Б, защото този е невъзможен за Ангара. Само един космонавт и автоматично скачване с окололунния модул без екипаж. И без камери, че тежат, но космонавта може да ползва и Айфон за снимки и видео в Slow motion и връзка с президента през лунния Старлинк, който ще е наличен по това време. Трябва да кандидатстваме за 1,5-те милиарда рубли. Но се безпокоя докато одобряват проекта ни тези 1,5 млрд рубли да не станат 100 долара. Но пък и 100 долара не е зле.

Когато руснак стъпи на Луната, ще е защото вече има американски хотел там и им трябват чистачи на тоалетни и камериерки, а Китайците ще са направили доставки по домовете на китайска храна - та някой ще трябва да ги доставя - работа за руснаци бол.

Мъск по това време ще лети по два пъти на седмица до там ...

И ще продава билети на наса ?

Първият руски космонавт ще кацне на Луната през 2030 г. за да гостува в моята лунна база. Ако не си е осигурил транспорт мога да го кача с моите туристи.